Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.942.795
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

pozz koju bi mi grafičku karticu preporučili za ovu matičnu http://www.asrock.com/mb/intel/conroe1333-d667%20r1.0/ od 1gb ili 2 a da nije puno skupa do 500kn.fala na odgovorima unaprijed.

There is one thing play hard.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
molnyi kaže...

Pozdrav

Naime želio bih kupiti novu grafičku karticu - izbor je pao na r9 290 (x - upitno), 7970 ili nvidia gtx 770  Da li vrijedi ici na 290x sa 290 i koji je najbolji model ? 
HVala 

jedna od najboljih izvedbi 290-tke ujedno i najeftinija{#} x model se ne isplati, ovu overklokas kao od sale i prestignes x model!

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8437B5AC-547D-46B1-97B9-AB5F834CED49.aspx

CPU kaže...

pozz koju bi mi grafičku karticu preporučili za ovu matičnu http://www.asrock.com/mb/intel/conroe1333-d667%20r1.0/ od 1gb ili 2 a da nije puno skupa do 500kn.fala na odgovorima unaprijed.

nazalost do 500kn koliko vidim imas samo modele s ddr3 memorijom i najbolji izbor po meni ti je ova gt640

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11810

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina

Jel radi kakvu razliku u igri ako imaš 2gb grafičku ili neku od 3 ili 4 gb?

Igram igre samo u 720p.

http://www.youtube.com/user/Brzi559
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CPU kaže...

Palit GT630 1GB DDR5

https://www.uzishop.hr/nvidia-gpu/1103-palit-gt630-1gb.html

SAPPHIRE AMD RADEON R7 240, 1GB DDR5

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806904

ili polovna, 6670 ddr5 // 5770 ddr5 / 6770 ddr5 / 7750 ddr5 / 7770 ddr5 itd..

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
chaselol kaže...
Stari troler ;-)
Sasvim kulturna grafa, imao sam stariju verziju tj 7770 ghz edition, jedan vent je drzi ispod 70'C ljeti sto je odlicno. Za te pare nista bolje, osim ako se ne nadje kakva polovna r7 260x

Pobrkao si, R7 250X je HD 7770, R7 250 je dost slabija.

xXxBartmanxXx kaže...

Koja je najbolja grafička kartica za AMD Phenom II X4 925 OC na 3.11GHz? Trenutno imam 7750 ali mislim da moze nesto jace ici na ovaj CPU, preporuka? btw neku Sapphire

Ovisi kako za koje igre. Generalno gledano, može neka R7 260X ili GTX 750 a realno nadogradnja nema puno smisla.

R7 260X je po meni mnogo snaznija od 7750. Zasto nebi imala nadogradnja smisla?

14 godina
odjavljen
Gremlin144 kaže...

Jel radi kakvu razliku u igri ako imaš 2gb grafičku ili neku od 3 ili 4 gb?

Igram igre samo u 720p.

Nema, za tu rezu si gledaj dobar procesor ubost 

13 godina
neaktivan

e jedno pitanje uvezi grafe ,posto mi se smanjio budđet ,imao sam nekih troškova,uzeo sam komp čekam da mi stigne grafa (proc pentium g2030) i najvjerovatnije da ću uzeti sapphire R7 240 1GB DDR3 ,onako izgleda mi kao dosta solidna grafička za početak,pa kasnije može neka nadogradnja,da li vrijedi kupiti , i kakav je sapphire kao proizvođač,da li se grije puno ? unaprijed hvala {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xXxBartmanxXx kaže...

Da je jaca jeste, ali se ne isplati uzimati pored R9 270, imao sam je licno i ta grafa se ne isplati uzimati danas. Obicna 270 je dosta jaca za relativno malu razliku u cijenu. 
Prelazak sa 7750 na r7 260x se ne isplati, toliko koliko na r9 270. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
chaselol kaže...
xXxBartmanxXx kaže...

Da je jaca jeste, ali se ne isplati uzimati pored R9 270, imao sam je licno i ta grafa se ne isplati uzimati danas. Obicna 270 je dosta jaca za relativno malu razliku u cijenu. 
Prelazak sa 7750 na r7 260x se ne isplati, toliko koliko na r9 270. 

lol! kako se ne isplati? to kao da si rekao da se ne isplati prelazak s gtx660 na gtx 780!

imao sa 260x/7790 grafa je odlicna i nudi poprilicne perfomanse za malo novaca!

a evo i ta neisplativo bolesno velika razlika u perfomansama!{#}

http://www.anandtech.com/bench/product/1140?vs=1044

double speed perfomanse{#}!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 16:06 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

lol! kako se ne isplati? to kao da si rekao da se ne isplati prelazak s gtx660 na gtx 780!

Vidi, imao sam i jednu i drugu i evo jedno poredjenje gdje sam to bas primjetio.
Naime imao sam recimo najjaci primjerak 7770 grafe, PCS+ ghz edition od powercolora i na drugom kompu 7750, a posto licno ne igram previse igara imao sam priliku da je testiram u igrama tipa metro, mafia 2, max payne 3, dragon age itd.

Sve tri grafe, 7750/7770/260X ce pokrenuti sve i jednu igru danas u max rez 1440*900 na max nivou detalja, uz pristojan fps ali koje su razlike koje sam dobio u odnosu na te grafe.

metro last light, fps se povecao, mada cim je preko 40 ja sam bio zadovoljan.
Detalji su presudni tu bili, posebne opcije AA, tesselation i motion blur sam morao gasiti na 7750/7770 jednostavno nije bilo igrivo, fps je bio los, AA filtering na min i tu se moglo igrati.
Kod 260X tesselation si mogao zaboraviti isto, motio blur se mogao povecati mada nema pretjerane razlike AA filtering x4.

Dok recimo kod 270 sve popalis na max i igra leti, ima "lufta" za jos nesto.
Ja samo pricam iz licnog iskustva, da je velika razlika  jeste pokazuje i  AnandTech | Bench - GPU14, ali za vrlo malu doplatu se moze dobiti dosta jace. Na to sam mislio :)

Razlika u cijeni izmedju 260X i 270 je vrlo mala, ali R9 serija pobjedjuje jer je dosta vise "future proof" u odnosu na r7 seriju (osim 265X, to je posebna prica)

EDIT: Zaboravio sam napisati da, sto se tice R7 260X taj kiks sto je AMD uradio sa drajverima je sramotan, zaboravi na 14.X drajevere, vec vise od pola godine nista nisu uradili na tu temu i ne prihvataju cinjenicu da ne rade kako treba, dok je R9 serija mirna s tim.

(bar sto se tice Windows platforme, jer na Linuxu, 14.X drajveri su haos takodje, za sve grafe)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 16:22 (chaselol).
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
molnyi kaže...

Pozdrav

Naime želio bih kupiti novu grafičku karticu - izbor je pao na r9 290 (x - upitno), 7970 ili nvidia gtx 770  Da li vrijedi ici na 290x sa 290 i koji je najbolji model ? 
HVala 

jedna od najboljih izvedbi 290-tke ujedno i najeftinija{#} x model se ne isplati, ovu overklokas kao od sale i prestignes x model!

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8437B5AC-547D-46B1-97B9-AB5F834CED49.aspx

Slažem se u vezi 290-tke, možda još dobiješ priliku da svoju unlockaš u 290x kao što sam ja uspio(windforce r9 290) ;)

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

Vidi, imao sam i jednu i drugu i evo jedno poredjenje gdje sam to bas primjetio.
Naime imao sam recimo najjaci primjerak 7770 grafe, PCS+ ghz edition od powercolora i na drugom kompu 7750, a posto licno ne igram previse igara imao sam priliku da je testiram u igrama tipa metro, mafia 2, max payne 3, dragon age itd.

Sve tri grafe, 7750/7770/260X ce pokrenuti sve i jednu igru danas u max rez 1440*900 na max nivou detalja, uz pristojan fps ali koje su razlike koje sam dobio u odnosu na te grafe.

metro last light, fps se povecao, mada cim je preko 40 ja sam bio zadovoljan.
Detalji su presudni tu bili, posebne opcije AA, tesselation i motion blur sam morao gasiti na 7750/7770 jednostavno nije bilo igrivo, fps je bio los, AA filtering na min i tu se moglo igrati.
Kod 260X tesselation si mogao zaboraviti isto, motio blur se mogao povecati mada nema pretjerane razlike AA filtering x4.

Dok recimo kod 270 sve popalis na max i igra leti, ima "lufta" za jos nesto.
Ja samo pricam iz licnog iskustva, da je velika razlika  jeste pokazuje i  AnandTech | Bench - GPU14, ali za vrlo malu doplatu se moze dobiti dosta jace. Na to sam mislio :)

Razlika u cijeni izmedju 260X i 270 je vrlo mala, ali R9 serija pobjedjuje jer je dosta vise "future proof" u odnosu na r7 seriju (osim 265X, to je posebna prica)

EDIT: Zaboravio sam napisati da, sto se tice R7 260X taj kiks sto je AMD uradio sa drajverima je sramotan, zaboravi na 14.X drajevere, vec vise od pola godine nista nisu uradili na tu temu i ne prihvataju cinjenicu da ne rade kako treba, dok je R9 serija mirna s tim.

(bar sto se tice Windows platforme, jer na Linuxu, 14.X drajveri su haos takodje, za sve grafe)

Ako bi isao na R9 mislim da mi treba novi CPU, OC sam ga na 3.11GHz, a mislim da je to dovoljno za R7 260X. Ako nju jos malo OC (5-10%) mislim da bi dobio najvise za najmanju lovu. Ne treba mi future proof grafa bas, samo nesto da mi vrti gta v {#}

13 godina
neaktivan
xXxBartmanxXx kaže...

Ako bi isao na R9 mislim da mi treba novi CPU, OC sam ga na 3.11GHz, a mislim da je to dovoljno za R7 260X. Ako nju jos malo OC (5-10%) mislim da bi dobio najvise za najmanju lovu. Ne treba mi future proof grafa bas, samo nesto da mi vrti gta v {#}

Razumijem te, ali isto tako jos nisu poznati zahtjevi za gta V tako da......

R7 260x je zaista kvalitetna grafa, moze se na njoj naigrati dosta toga, ali kad si pomenuo OC, ja sam svoju digao za 17% i perfomanse nisu se nesto povecale {#}

Dok je temperatura skocila osjetno.

To je vjerovatno najjaca 128 bitna grafa na trzistu danas, da kazem "upregnuta" do zadnjeg megaherca i zato im je radna temperatura cca 70*C+

Taj phenom 925 ce biti dovoljan za r7 260x ali ce isto tako biti dovoljan i za r7 265X koja je osjetno brza od "obicne" 260X, ili recimo neka 7850? One su isto povoljne danas a dosta nude uz kvalitetan OC!

Nemoj da zuris s odlukom, to je moj savjet. 

15 godina

Što se više isplati kupiti?
Dvije  R7 260x 2GB ili jedna R9 280x 3GB ?

Koja bi dala više performansa u igrama?

Meni se nekako čini da dvije R7 su puno bolje jer čovjek dobi duplo jači grafički procesor, a ako igraš neku igru nebi se trebale previše grijati i nebi bile bučne.

Jedino memorijska sabirnica je slabija, a čemu ona uopče služi?

Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
odjavljen

Pre uredi si post u pitanje koju R9 280X uzeti, da ne dobiješ još TDova, kad smo već tu, Gigabyte po meni. 

1 0 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...

Pre uredi si post u pitanje koju R9 280X uzeti, da ne dobiješ još TDova, kad smo već tu, Gigabyte po meni. 

Ne kužim, jednostavno pitam koje se više isplati. Dvije one ili jedna R9 280X.

TD me ne dira previše, može cjeli forum dati :P

14 godina

Broj TD ti govori sve. Bolja je jedna R9 280X nego dvije te TOČKA

15 godina

Može mi neko objasniti zašto?

Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina

imam amd x4 965 3,4ghz,4gb ddr3,gigabyte ga970ud3,xfx 450w napajanje, monitor 18,5 inch led ..koja bi bila najbolja grafa do 700kn da se moze igrat vecina igara (moze i polovna)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 19:38 (JohnnyBlaze).
13 godina
protjeran
Gremlin144 kaže...

Što se više isplati kupiti?
Dvije  R7 260x 2GB ili jedna R9 280x 3GB ?

Koja bi dala više performansa u igrama?

Meni se nekako čini da dvije R7 su puno bolje jer čovjek dobi duplo jači grafički procesor, a ako igraš neku igru nebi se trebale previše grijati i nebi bile bučne.

Jedino memorijska sabirnica je slabija, a čemu ona uopče služi?

Dvije 260x imaju 1792 shadera(2x896) jedna 280x ima 2048 shadera, posto cfx i sli sistemi po pravilu uvijek daju manje perfomanse, drugim rijecima kad bi dvije 260x imale isto 2048 shadera zajedno bi dale manje perfomanse! jasno? I sto se tice buke i zagrijavanja takoder kod vise od jedne kartice ono je uvijek vece, i najgore od svega hrpa bagova, problema, nepodrzavanje istoga u igrama itd...lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 22:05 (Stjepanj).
14 godina
JohnnyBlaze kaže...

imam amd x4 965 3,4ghz,4gb ddr3,gigabyte ga970ud3,xfx 450w napajanje, monitor 18,5 inch led ..koja bi bila najbolja grafa do 700kn da se moze igrat vecina igara (moze i polovna)?

nasao sam sapphire 7850 2gb oc edition sa garancijom do 9mj za 800 kn ..dali se ispalti to uzet ili imas boljih opcija za te novce?

17 godina

nema boljih opcija u tom cijenovnom rangu a i sve bolje bi ti bn-alo sustav {#}

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
4mal kaže...

nema boljih opcija u tom cijenovnom rangu a i sve bolje bi ti bn-alo sustav {#}

eventualno moze uzeti mrvicu slabiju r7 260x ali je barem nova iz ducana s punim jamstvom(50kn je skuplja ona s 2gb rama)!

evo i usporedba, pa nek odluci!

http://www.anandtech.com/bench/product/1076?vs=1044

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 20:56 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Može mi neko objasniti zašto?

Jako malo igara koristi CF danas u potpunosti a licno sam imao 2x260X na kratko, nisam pretjerano bio odusevljen perfomansama, pici na 280X i uzivaj {#}

@Stjepanj, nikako 1 vent na 260X, previse je glasna i topla! A u ostalom, ko je uzeo 7850 a nije ju OC, taj je pogrijesio!

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 8:51 (chaselol).
13 godina
protjeran
Dosta ih je vec uzelo tu na preporuku sapphirku 260x i ljudi su prezadovoljni, ipak treba solidan cpu i noviji naslov s visokim detaljima da tu grafu nagura na 100% loada! a u tome je i "kvaka" ;)lp
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 9:24 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koju grafičku je najbolje uzet za ovu konfiguraciju:Intel Core i5 4440

ASRock Z87-PRO3, 1150   ili možda ASRock Z97-PRO4, 1150(uzimam preko firme pa nije problem u odabiru-ako neko savjetuje nešto bolje u rangu)

Xilence napajanje 600w

prijatelj želi nešto na čemu bi on i sin(13g) mogli odvaljivati

okvir je 1000-1300 , naglasak na best buy

0 0 hvala 0
12 godina
hvar kaže...

Koju grafičku je najbolje uzet za ovu konfiguraciju:Intel Core i5 4440

ASRock Z87-PRO3, 1150   ili možda ASRock Z97-PRO4, 1150(uzimam preko firme pa nije problem u odabiru-ako neko savjetuje nešto bolje u rangu)

Xilence napajanje 600w

prijatelj želi nešto na čemu bi on i sin(13g) mogli odvaljivati

okvir je 1000-1300 , naglasak na best buy

Po mom mišljenju ova R9 280 je best buy trenutno al malo prilazi tvoj okvir al isplati se protegnit malo

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
11 godina
neaktivan

Da malo je van granica -provjerim da li bi se prijatelj malo protegao.

A Gigabyte R9 270 OC, 2GB da li bi bila ok opcija ili nešto u tom rangu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hvar kaže...

Da malo je van granica -provjerim da li bi se prijatelj malo protegao.

A Gigabyte R9 270 OC, 2GB da li bi bila ok opcija ili nešto u tom rangu.

Sigurno mozes naci i MSI gaming edition koja dolazi zajedno sa BF4, mada mislim da i gbyte isto tako dolazi, pa uzmi bilo koju :)

11 godina
neaktivan

gracias

stavio jednu R9 280 na rezervaciju -provjerim kada dolazi kod microline-a

pa ako se kolega slaže(1150+pdv,a u istoj smo firmi a šef ne rado probleme oko komponenti koje naručimo za sebe)

valjda bude bilo nešto

1 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice