Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.958.055
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Deawood kaže...
puhiii kaže...

Pozdrav,

Zanimaju me tri graficke, koristit ce se najvise za gaming, pa me zanima vase misljenje.

Radeon 7970 OC edition
Gigabyte r9 280x
Nvidia 760

I ako mi neko moze objasnit kako to sad ide kad se narucuje preko interneta sto se tice carine i pdva?

HVALA! 

Prvo, koji procesor i napajanje imaš?

280x i HD 7970 su jače od GTX 760, odnosno GTX 760 je kao HD 7950.

Ako naručuješ iz Europske Unije onda ne plaćaš carinu niti PDV, a ako naručuješ iz npr. SAD-a onda plaćaš samo PDV zato jer ako se ne varam da na elektroniku nema carine ili plaćaš PDV i carinu.

znaci idem 25% gore na ovu cijenu zbog pdva?

13 godina
odjavljen
Vodič za odabir grafičke kartice

Naruči sa npr. amazon.de pa nema PDVa niti carine.

1 1 hvala 0
17 godina
Sapphire Vapor-X Radeon R9 280X to valja kaj?
Na razini kojeg 7xxx modela je i na razini koje 7xx nvidie?
17 godina

Naravno da valja...

AMD 7970 GE

NV 770 GTX

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 22:49 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
NEW_MAN kaže...
Sapphire Vapor-X Radeon R9 280X to valja kaj?
Na razini kojeg 7xxx modela je i na razini koje 7xx nvidie?

Na razini ocane GHZ 7970 i GTX 770.

iclock2much
15 godina
neaktivan

Razmišljam o nadogradnji svog računala. Prvenstveno grafičke kartice i to Radeon HD 7970.

Imam matičnu Asrock M3N78D (pod moj pc sve piše detaljno)

Hoće li ići navedena grafička na moju matičnu ploću, pod tim mislim graf. je pcie 3.0 a moja ploča podržava do pcie 2.0. Je li to neki problem?

Napajanje vjerojatno neće biti dovoljno, pa ću i njega morati promjeniti. 750W bi bilo dosta?

Isto tako hoće li mi procesor kočiti full load grafičke (bottleneck)? 

Znam da je to dosta pitanja, možda neka i nisu za tu temu, iako su povezana.

Zahvaljujem se na odgovorima.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...
puhiii kaže...

Pozdrav,

Zanimaju me tri graficke, koristit ce se najvise za gaming, pa me zanima vase misljenje.

Radeon 7970 OC edition
Gigabyte r9 280x
Nvidia 760

I ako mi neko moze objasnit kako to sad ide kad se narucuje preko interneta sto se tice carine i pdva?

HVALA! 

Ako naručuješ iz Europske Unije onda ne plaćaš carinu niti PDV, a ako naručuješ iz npr. SAD-a onda plaćaš samo PDV zato jer ako se ne varam da na elektroniku nema carine ili plaćaš PDV i carinu.

imam i5 750 box i 650 W napajanja od corsaira

12 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

Razmišljam o nadogradnji svog računala. Prvenstveno grafičke kartice i to Radeon HD 7970.

Hoće li ići navedena grafička na moju matičnu ploću, pod tim mislim graf. je pcie 3.0 a moja ploča podržava do pcie 2.0. Je li to neki problem?

Napajanje vjerojatno neće biti dovoljno, pa ću i njega morati promjeniti. 750W bi bilo dosta?

mislim da ce ti graficka radit na pcie 2.0 i bit ce ti i previse 750 ja mislim a ovo drugo stvarno neznam

14 godina
Bernard Huky Hux kaže...

PCIE 3.0 je kompatibilan sa PCIE 2.0 pločama, nema gubitaka u perfomansma u vidu toga.

No CPU je kočnica za takav GPU, treba ti X6 CPU a sa njim ide i nova MBO.

Promjeni MBO i kupi FX 8320 i AM3+ MBO i ubodi 280X, ili kupi samo 280X.

Gameplay će biti fluidan ali ne očekuj isto što ljudi sa i5 i FX 8300 u kombinaciji sa tom grafom imaju.

Dovoljan ti je XFX 550, GP3 560 i slična kvalitetna 80+ 500W napajanja.

iclock2much
14 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

750W je i vise nego dosta, osim ako nije neko no-name napajanje, ali procesor ce bit bottleneck, ja na tog phenoma nebi stavljao nista jace od 7870.

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 17:23 (AsAsiN).
17 godina
puhiii kaže...
Deawood kaže...
puhiii kaže...

Pozdrav,

Radeon 7970 OC edition
Gigabyte r9 280x
Nvidia 760

HVALA! 

imam i5 750 box i 650 W napajanja od corsaira

Evo ja danas preso na HD7950, imam kao i ti i5 750, a napajanje xfx 450.

Svakako uzmi 280x, nisam siguran mozda bi i5 750 stvarao malo usko grlo, nek neko iskusniji odgovori.

Napajanje i vise nego dovoljno, ako se ne sjetis kasnije ubacit jos jednu.

BF3: [G] Pamark
13 godina
odjavljen

i5 750 (clockani) je svakako bottleneck za 280X, ali ako misliš apgrejdati proc onda to nije problem

0 4 hvala 0
13 godina
protjeran
Deawood kaže...

i5 750 (clockani) je svakako bottleneck za 280X, ali ako misliš apgrejdati proc onda to nije problem

(i ja sam tako mislio da ta stara raga nis ne valja:) ali ak je klokan na barem (3,6-4ghz) nema bootlenecka s tim procom, a tome podatku pridonosi sto u kombinaciji s ovom r280x/7970 bez problema vrtis sve igre na ultra pa nema potrebe spustanja detalja u igri koji onda jako utjecu na gpu usage! prema tome radit ce i vise nego dobro! naravno da bi s jacim cpu-om i fps isao jos malo gore(pogotovo u mp(cpu bound) igrama, no bez obzira grafa ce raditi na 99-100%!LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 19:08 (Stjepanj).
17 godina

ajde ne drobi bzvz ,taj proc je i dalje zvjerka kad se klokne...

13 godina
odjavljen

Taj proc je dobar kad se klokne (zvjerka? Što imaš 12...), ali će u CPU bound igrama bottleneckati proc (ne jako, ali će bottleneckati).

1 4 hvala 0
16 godina

ako gpu radi punom snagom onda nema bnecka ali pitanje je da li bi radio punom snagom,mislim da ne u npr. bf4

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Deawood kaže...

Taj proc je dobar kad se klokne (zvjerka?{#}{#}Što imaš 12...), ali će u CPU bound igrama bottleneckati proc (ne jako, ali će bottleneckati).

primjer: i7 920 je tek na 3.6ghz uspjevao gurati 7950 (znaci nesto slabiju karticu od r280x/7970) na 100% u cpu bound igrama (vijeciti primjer bf3mp:) pa ce prema tome i taj stari i5 (na istom taktu) vise manje raditi isto, (gurat ce nazalost doticnu s visokim cpu usage-om(sigurno oko 75-80% sve 4 jezgre) dok ce i7 to isto raditi na manjem zbog vise thredova, logicno) dok u gpu bound igrama(sp igre) grafa ce raditi savrseno na 100%! valjda se niste pogubili{#} LP!

edit. evo za sve zeljnih informacija sta znaci gpu bound igra(tko nezna){#} mali test dolje od mene ( znaci jedan i7(je noviji malo{#}) na samo 1.8ghz uspjeva prziti 7950/7970 na 100%):

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=89&jumpto=3783634&sort=asc&view=flat

LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 19:43 (Stjepanj).
16 godina
Stjepanj kaže...

edit. evo za sve zeljnih informacija sta znaci gpu bound igra(tko nezna){#} mali test dolje od mene ( znaci jedan i7(je noviji malo{#}) na samo 1.8ghz uspjeva prziti 7950/7970 na 100%):

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=89&jumpto=3783634&sort=asc&view=flat

LP

ma ne može se to usporedit tvoj i7 koji ima 8 niti je duplo jači na 1.8 ghz nego taj stari i5 na 3.6, pogotovo ako je igra bf4 koja "ubija" procove sa 4 jezgre

a za kraj  da ti kažem kako referentna R280x nije zamalo jača od hd7950  nego samo 20% 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 20:09 (dery).
13 godina
protjeran
dery kaže...
Stjepanj kaže...

LP

ma ne može se to usporedit tvoj i7 koji ima 8 niti je duplo jači na 1.8 ghz nego taj stari i5 na 3.6, pogotovo ako je igra bf4 koja "ubija" procove sa 4 jezgre

a za kraj  da ti kažem kako referentna R280x nije zamalo jača od hd7950  nego samo 20% 

al moja je oc 40% :-)!hihi{#} ali na stranu to nebitno da nebi opet da se hvalim s prastarom 7950{#}, samo sam ovim testom htio pokazati koliko je velika razlika izmedu cpu i gpu bound igara(u ovo slucaju bf3 singleplayer koji je totalno gpu bound)!LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 20:53 (Stjepanj).
14 godina

U svakom slučaju bi bilo pametno ocnuti taj CPU na 4GHZ jer u suprotnom neće ispratiti 280X.

iclock2much

2 2 hvala 1
12 godina

Jel isplativ prelazak s 660ti na gtx 760? Hvala

Lp

razorblade
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Ne, nema na cemu.
12 godina

Znaci jedino 770 bi bio odskok...lp

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tako je ili od nedavno R9 280X ili ako stvarno imas viska love, recimo 4k kn viska onda R9 290X.

770 ako se lozis na nvidiu ili R9 280X ako na AMD.
12 godina

Nekako sam se navikao na nvidiu..imao nesto kratko 7950 i presao opet na nv...makar mi se necini ova nova r9 280x losa {#}

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Tako je ili od nedavno R9 280X ili ako stvarno imas viska love, recimo 4k kn viska onda R9 290X.

wtf pa pitao je za 760 ,a koliko ona košta a koliko 290x ?? LOL

isto tako i da ima viška keša nema mu smisla stavljat na taj njegov phenom 290x.

battlelog: CRO_ZeNGe
12 godina

Btw u dolasku je 8350 i giga ud5...sorri na offtopic..a i nadam se da ce onda ova msi 660ti biti bolje nesto iskoristena na novom procu,ak nebu onda 770

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 11:08 (mariolla79).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...
NEW_MAN kaže...

isto tako i da ima viška keša nema mu smisla stavljat na taj njegov phenom 290x.

Pogledaj na kaj sam odgovoril, na njegov post gdi dolazi do zakljucka da je 770 upgrade.

Znaci moj odgovor ima smisla, a koji procesor ima nisam ni gledal jer sam pretpostavil da zna kaj radi.

Cheers

12 godina

Mario taj prelazak bi ti bio bez pomaka pa je neisplativ,ja sam sa one tvoje grafe presao na ovu fantomku i u naslovima tipa Crysis 3 i Metro LL ima itekako vidljive razlike tako da ti je moja preporuka nemoj na slabije od GTX 680 ili AMDa u tom rangu.Kad vec mjenjas pa da bar budes zadovoljan dobivenim performansama.I gledaj si obavezno OC potencijal jer na 670 pe oc sam max sa tvikanjem voltaza itd mogao stavit 55mhz na jezgru dok na ovu koju imam sad sam stavio 100mhz bez diranja voltaza i to mi je 24/7 postavka.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...
NEW_MAN kaže...

Pogledaj na kaj sam odgovoril, na njegov post gdi dolazi do zakljucka da je 770 upgrade.

Znaci moj odgovor ima smisla, a koji procesor ima nisam ni gledal jer sam pretpostavil da zna kaj radi.

Cheers

ma sve 5 ali za cijenu jedne 290x kupi 3 760 u tome je poanta.

mislim da mu je najbolje da uzme 280x pošto ide na fx 8350.

battlelog: CRO_ZeNGe
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice