Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.561
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
GaMeR112 kaže...

Radi li hd 7750 1g ddr5 na pcie 1.1 x16 i dali je c2d e7300 na 1440x900?

radit ce bez brige na starom pci-e 1.1, samo na toj rezoluciji ce ti jos vise biti izrazen bootleneck(znaci ta 7750 ce ti raditi katastrofalno pogotovo u bf3 za koji si pitao) jer sto manja reza, cpu se vise opterecuje pa ostaje manje snage za filanje gpu-a...osobno nesto jace od 6670 nebi niti u ludilu stavljo na taj setup s tom rezom!LP

||| Core™ inside |||
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

@zoharbizo nemoras dizat tenzije.... ugl jeste li procitali moj zadnji post? ako niste procitajte,to je jos jedan plus za hd6850,jer mi je covjek koji prodaje pristupacniji.i nemoram platit odma sve nego kad probam.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

ok a dali je hd 6670 1gb ddr5  bolja od ove gt 630 2gv ddr3 i dali se isplati???

13 godina
protjeran
GaMeR112 kaže...

ok a dali je hd 6670 1gb ddr5  bolja od ove gt 630 2gv ddr3 i dali se isplati???

poprilicno je bolja 6670 s ddr5 memorijom!lp{#} a dali ti se isplati prelazak? pa i ne bas...

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 21:50 (Stjepanj).
11 godina
protjeran

ok na kojim bi onda settingsima na toj rezi mogao bf3 s hd 6670 i s kolko fpsa?

14 godina
neaktivan

ja sam na staroj 6570 igrao na 1280x1024 na mediumu... ima dovoljno fps-a da igras normalno

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

da a na kolko 12fpsa i to kad gledas u sunce il tako nesto {#}

Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...

Bez obzira što je brža možda 10 do max 15% kad se obe clockaju? I meni je osobno HD5850 daleko draža kartica, ali opet razlika je dovoljno mala da bih bilo kome prije preporučio noviju i efikasniju HD6850. Metro :)

Imam pametnijeg posla od produživanja ove rasprave, linkao sam par reviewa, svoje rezove sa HD 5850, brojke su tu.

Ostalo neka zaključi sam, clock per clock je HD 5850 brža, u BF3 i BF4 sigurno osjetno jer su shader ovisne igre pa eto...

LP

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 22:02 (zoharbizo).
11 godina
protjeran

koliko je tebi fpsa normalno,ako je ispod 45-50 to meni i nije bas naj

13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

5000 naspram 6000 je tesselacijski slabija, svi su mislili da će 6000 serija odskočiti radi toga ali to na kraju nije tako bilo, nigdje nije bila forsana teselacija kao iz bencheva tipa Heaaven.

Mene osobno da netko pita da mogu birati HD 5850 bi odabrao naspram HD 6870 a kamoli naspram HD 6850.

Znam kako mi je BF3 radio na svim tim karticama, u SP je razlika bila osjetna na strani HD 5850, jer je BF3 shader dependent igra.

Dakle, moje je mišljenje da je HD 5850 bolja i brža kartica koja nešto više troši.

Evo pa gledajte.

Smiješan si jer si energetski ovisan, jedino te to brine.

Hebe me se živo što je efikasnija za 20W ako za te novce imam bržu karticu.

Daleko od toga da je hd 5850 slaba ili slabija od hd 6850,dapace jaca je,eto uzet cemo u obzir da je jaca ako hoces i 15%,ali da li ti to sta znaci kada u kompu imas referentnjacu (u vecini slcuajeva referentni modeli hladnjaka) koja zuji kao mlazni avion da ne mozes niti se igrat normalno,niti nesto drugo zahtjevno raditi??? Jesi uzeo u obzir mozda koliko je stara 5850 koju kolega planira uzet a koliko 6850 jer 6850 grafi sigurno ima jos koje imaju cak i garanciju tako da se sa  5850, jos pogotovo referetnjacom koja moze sutra riknut, mozes slikat a 6850 lijepo na reklamaciju i dobijes graficku nove serije...{#} Osim toga pitanje je dalje koliko je taj fortron star,jer ako je prestar i njemu nece biti bas laka zadaca gurati 5850 koja ipak vise trosi od 6850... I najvaznije po meni a to je pitanje za kolegu da li nam mozes linkati modele od 5850 i 6850 graficke pa da vidimo o kojim se modelima hladnjaka bar radi??

Osim toga kolega je rekao da mu vise pase 6850 po samoj kupovini stoga ne vidim cemu daljnja rasprava kad ce ipak ici na 6850...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 9:37 (Tomo53nja).
17 godina

nemoj ga slusat imat ces manje od ovog sto si naveo

14 godina

Nezz dal sam pogodio temu.Kako da clocknem svoju HD7750? Inače je od ASUSA pa je odšla s 820Mhz.Kloknuta je na 850,sve preko bude nestabilno.Zašto?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
GaMeR112 kaže...

ok na kojim bi onda settingsima na toj rezi mogao bf3 s hd 6670 i s kolko fpsa?

low bi trebalo bit igrivo

kradem mine iz minskog polja
14 godina
Strm kaže...

Nezz dal sam pogodio temu.Kako da clocknem svoju HD7750? Inače je od ASUSA pa je odšla s 820Mhz.Kloknuta je na 850,sve preko bude nestabilno.Zašto?

Jer joj napon nije dovoljan za veći takt, ako možeš podigni napon.

Ako nema tu opciju to joj je max stabilan takt.

iclock2much
11 godina
protjeran

a nezz s ovom gt 630 sam probao igrati na low jedva 30fpsa pa valda bi hd 6670 mogla izgurati bar na 40

17 godina
neaktivan
GaMeR112 kaže...

koliko je tebi fpsa normalno,ako je ispod 45-50 to meni i nije bas naj

Jel imaš ta dva kompa pod Moj PC? Najbolje ti je HD7770 iz prvog kompa probat na drugom pa ćeš vidjet kako se ponaša..

14 godina

Bio sam u after burneru nestsa cackao.Koje tocno treba paliti u cfg fajlu da mogu?.Ako ima neki program u kojem joj mogu dici voltažu recite.Pripremam se za veči monitor,zato je PLANIRAM clockati,trenutno komp nije u funkciji jer je monitor izgorio...

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Strm kaže...

zato sto je vec kloknuta, i spada u low segment gpu-a prema tome nemozes ocekivati čuda! a stabilnost u danjem Ocanju mozes korigirati u ccc tamo pod power limit/target stavis na max od 20%(ak ima uopce za tu klasu:)!LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 22:11 (Stjepanj).
14 godina
Stjepanj kaže...
Strm kaže...

zato sto je vec kloknuta, i spada u low segment gpu-a prema tome nemozes ocekivati čuda! a stabilnost u danjem Ocanju mozes korigirati u ccc tamo pod power limit/target stavis na max od 20%!LP

Bio sam probao i nema pomaka,bio sam s  gpu-om probao i memoriju clocknuti ali nije išlo.Vjerujem da nemogu voltažu dizati

Strm
11 godina
protjeran

da ali ima jedan problem napajanje to je linkword black power 600 w i ima jedan 6pin moze li drzati??                    zapravo imam bratica s hd 6670 LOL pa mogu kod njega probati ali nadam se da njegov proc nije nesto previse jaci od mog ,npr da ga testiramm kod njega a ono fps visok zbog bolheg proca on ima athlon ii x3 445

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 22:19 (GaMeR112).
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

da a na kolko 12fpsa i to kad gledas u sunce il tako nesto {#}

LOL, mogu je sad montirat, i vidjet ces da mi nece padati ispod 25 kod jacih eksplozija...
edit:inace mi je 35-40 sto je sasvim igrivo... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 22:16 (Rodić).
17 godina

lol igrivo je 50 - 60+ a sve ispod je slide show pogtovo u bf-u di je okrenost bitna sto nemas sa fps-ima koje si naveo...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 22:52 (4mal).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Igra mi nije imala nikakvih trzaja, niti je slika bila spora, bez problema sam igrao...

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pošto mi je grom spalio staru HD6850 trebao bi uzet novu grafu do nekih 700-800kn po mogučnosti da je u rangu s 6850 ako ne i bolja.

U užem su mi izboru 7770, 7790, R7 250 ili može još neki bolji prijedlog.

0 7770 GHZ edition OC
18 7790 OC
1 R7 250

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Po snazi idu ovako od najace prema slabijoj:7790, 7770, r7 250...pa sad biraj:-)lp
||| Core™ inside |||
14 godina

Skupi za ovu novu R7 260X.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Razmišljao sam ali to je u stvari 7790 s drugim imenom i nešto višim tankovima pa neznam dali se isplati davat više za isto.

13 godina
protjeran
AFK kaže...
itomic009 kaže...

Razmišljao sam ali to je u stvari 7790 s drugim imenom i nešto višim tankovima pa neznam dali se isplati davat više za isto.

pa sam odluci, na r7 memorija radi na 50%vecem taktu, a skuplja je za 150kn, ja bi na tvom mjestu..lp

||| Core™ inside |||
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

To je istina ali je to i dalje osjetno slabiji GPU, pogledaj samo tech specs HD 5850 i sve ti je jasno.

Ne bih odabrao HD 6870 pored nje a kamoli 6850.

FSP 400 je dovoljan za HD 5850.

Tu si u pravu, al specifikacije ne govore sve, HD 6850 je puno jača po specifikacijama npr od HD 7770, pa su opet tu negdje.

Moj izbor bi i dalje bila HD 6850, 5XXX serija mi je općenito stara, ma koliko god jaka kartica bila.

16 godina
MARKOZD15 kaže...

Tu si u pravu, al specifikacije ne govore sve, HD 6850 je puno jača po specifikacijama npr od HD 7770, pa su opet tu negdje.

Moj izbor bi i dalje bila HD 6850, 5XXX serija mi je općenito stara, ma koliko god jaka kartica bila.

nikako se vračat nazad, samo novije pogotovo radi podrška za mantle na hd7xxx

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 12:36 (dery).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice