Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.618
|
čitano: 6.834.221
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Krunoo7 kaže...

Molio bih da mi netko kaže jeli dobra grafička ATI RADEON 4670 HD, zato jer imam AGP x8 utor i čujem da je najbolja za taj utor, a stvarno mi treba neko osvježenje od ove stare radeonke.

Ako je AGP verzija onda da, to je najjača AGP kartica koja postoji, doduše jedino je možda HD3850 mrvicu jača nisam siguran, al sto posto znam da ti se isplati to uzesti ako nije prevelika lova u pitanju :)

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

A ima li itko iskustva s tom grafičkom? Možda da mi kaže koji su mogući problemi itd.

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...

7970 ghz edition. al neznam gdje je u HR ima

A znas li mozda cijenu i koliko je skuplja od obicne hd 7970?

14 godina
emil576 kaže...

A znas li mozda cijenu i koliko je skuplja od obicne hd 7970?

Kolega Haf ti je dao odgovor bdw. ona giga je gigaherc clocnuta i još ima lufta za posao.

A s ćime budeš to pogonio?

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Npr HDMI 1.4a. No taj standard još nećeš naći na televizorima. Znam dobro što sam pisao.

Imam najnoviju telku koja ima 4 hdmi 1.4 ulaza :) Šta mi je onda bolje uzeti? Htio bi novu karticu, nevjerujem polovnima.

17 godina

do kolko para i jer mislis samo gledat 3d ili i igrat takojder 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A mislio sam oko 1000 kn, al može biti do 1500 kn. Htio bi pogledat tu i tamo koji 3D film na telki i probat igre koje imaju 3D opciju isto na telki.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 21:45 (crash11).
17 godina
191x7 kaže...

Npr HDMI 1.4a. No taj standard još nećeš naći na televizorima. Znam dobro što sam pisao.

e ajde ne pricaj nebuloze moja telka ima taj standar a stara je godinu i pol ... 

13 godina
neaktivan
crash11 kaže...

A mislio sam oko 1000 kn, al može biti do 1500 kn.

Za 1.500Kn se nađe nova HD7850, ili probaj ulovit neku HD7950 polovnjaču (nereferentnu naravno).

http://www.youtube.com/watch?v=43oFiKvAQe0&feature=fvwrel
17 godina

ufff uff tesko , za minimun dozivljaja 3d bi ti preporucio 660Ti ispod nemoj ic ...skupi jos soma kn nekak pa onda ubodi ...

bdw 3D igre mozes samo u 720p60 rezi sto i nije tako lose jer je to ok reza za fino se naigrat sa nekom do 2k kn karticom 

isprobao sam dosta 3D certificiranih od NV-a i neke polu cerf. varira 3d efekt od igre do igre al ja sam zadovoljan ponudom 

software se placa nakon trial kad zavrsi 14 dana sto je dovoljno dosta da se testira isto .. 

16 godina
neaktivan

Kreno sa soma stigo na dva. :D

Hahaha šta je ovo sunce ti. Šta reć....

Gledam po nabava stranici i naletim na ovo čudo od 27 000 kn. OMG

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 21:50 (crash11).
15 godina
MARKOcVp kaže...
psihoroba kaže...

POz svima
Zanima me dali ova maticna : http://www.asus.com.au/Motherboards/Intel_Socket_775/Maximus_Formula/#specifications
moze podrzavati nvidia-ine grafičke tipa gainward gtx570 gs ?
Mada u opisu maticne pise samo podrzavanje ati crossfire pa mi sad ne jasno dali podrzava samo crossfire a ne sli ili samo ati-eve graficke ... 

nesiplati ti se dodavat jos jednu karticu zbog starog socketa, jedino da imas q9650 ili tkao neki jak procesor pa bi onda mogao drzati sli gtx 570

a sto fali jednog gtx 570 molim te? i taj proc na 3.4ghz ti je taman za tu karticu tak oda je sve dosta balansirano, bolje si kupi ssd ako nemas

ma nisam ja ni mislio dodavat dve grafe vec mi nije bilo jasno samo to dal podrzava ili ne ali hvala ..

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 21:51 (psihoroba).
17 godina

profesionalna kartica za 3d grafichare 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Pa što je čudno tu? Profesionalna kartica, za profesionalce i cijena je takva da onaj tko je u stanju kupiti je jer mu zaista treba ta će sama sebe isplatiti.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
17 godina

frend mi je ima i ispaltio je karticu nakon par projekata izradjenoj na istoj  :) stvar je money maker ako je u dobrim rukama {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 21:55 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Nista nova, FX serija nV kartica namjenjenih za 3D modeliranje.

http://www.youtube.com/watch?v=43oFiKvAQe0&feature=fvwrel
12 godina
neaktivan

Pozdrav,naiso sam na ovo http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/prodajem-sapphire-vapor-x-hd4890-2gb-gddr5-oglas-5574434 ali prodavac kaze da mu se pojavljuju neke kockice po ekranu (artifakti),pa me zanima jel to zbog pregrijavanja,vidim da se lik ne kuzi u to pa nije ni gledo nista temperature,pa da ja to kupim,skinem prasinu i da ide dalje bez problema ili je to gotovo vec,sprzena grafa.Hvala.

15 Sprzena grafa,nepopravljivo
0 Pregrijavanje,ispravna grafa
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AxeAwesome kaže...

Pozdrav,naiso sam na ovo  http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/prodajem-sapphire-vapor-x-hd4890-2gb-gddr5-oglas-5574434  ali prodavac kaze da mu se pojavljuju neke kockice po ekranu (artifakti),pa me zanima jel to zbog pregrijavanja,vidim da se lik ne kuzi u to pa nije ni gledo nista temperature,pa da ja to kupim,skinem prasinu i da ide dalje bez problema ili je to gotovo vec,sprzena grafa.Hvala.

Niti ne pomišljti baciti 400kn niz vjetar, bježi od toga jer sljede problemi.

12 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Daj popuni Moj PC da se vide komponente koje imaš prvenstveno MB i PSU i reci koliki je proračun i budeš dobio preporuku.

Bdw. i ovo je sumnjivo gdje ih nađeš?

Mislim dam za 500 a idu po 900 pa tko to piše u oglasu?

13 godina
protjeran

da, ta kartica ti je u rangu 4890, zalosno da onaj lik trazi 400kn za neispravnu karticu, a nova, bolja i ispravna ista je prodaje za 500

i da koji proc, napajanje imas?

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 9:16 (MARKOcVp).
12 godina
neaktivan

nemam jos nista,radim novi komp,mislio sam neki athlon x4 ili c2d e8400 i napajanje kako koje.

14 godina
neaktivan
AxeAwesome kaže...

Pozdrav,naiso sam na ovo http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/prodajem-sapphire-vapor-x-hd4890-2gb-gddr5-oglas-5574434 ali prodavac kaze da mu se pojavljuju neke kockice po ekranu (artifakti),pa me zanima jel to zbog pregrijavanja,vidim da se lik ne kuzi u to pa nije ni gledo nista temperature,pa da ja to kupim,skinem prasinu i da ide dalje bez problema ili je to gotovo vec,sprzena grafa.Hvala.

Grafa je gotova, eventualno možeš probati ispeći je. Osobno ne bih ti to preporučio jer su šanse 50:50, po meni nedovoljne za upuštanje u takav rizik jer danas je 400Kn fina lova.

Tiby kaže...
AxeAwesome kaže...

Pozdrav,naiso sam na ovo http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/prodajem-sapphire-vapor-x-hd4890-2gb-gddr5-oglas-5574434  ali prodavac kaze da mu se pojavljuju neke kockice po ekranu (artifakti),pa me zanima jel to zbog pregrijavanja,vidim da se lik ne kuzi u to pa nije ni gledo nista temperature,pa da ja to kupim,skinem prasinu i da ide dalje bez problema ili je to gotovo vec,sprzena grafa.Hvala.

Niti ne pomišljti baciti 400kn niz vjetar, bježi od toga jer sljede problemi.

Tako bih ja učinio na njegovom mjestu.

Po meni, prije koji mjesec da, sada ne naročito.

Tiby kaže...

Daj popuni Moj PC da se vide komponente koje imaš prvenstveno MB i PSU i reci koliki je proračun i budeš dobio preporuku.

Bdw. i ovo je sumnjivo gdje ih nađeš?

Mislim dam za 500 a idu po 900 pa tko to piše u oglasu?

Naravno da ne idu za 900Kn, čovjek nema pojma i misli da je pametan kad tako nešto napiše. Recimo, ja čim vidim takvu opasku smještenu u oglas znam da od te osobe sigurno neću kupovati jer mi se ne da slušati pametovanja, naravno redovito pogrješna.

Ta kartica možda čak i vrijedi tih 500Kn premda osobno u ovom trenutku sigurno ne bih dao tu lovu za nju.

MARKOcVp kaže...

da, ta kartica ti je u rangu 4890, zalosno da onaj lik trazi 400kn za neispravnu karticu, a nova, bolja i ispravna ista je prodaje za 500

i da koji proc, napajanje imas?

Svakakvih ima, ovaj je još dobar...

AxeAwesome kaže...

nemam jos nista,radim novi komp,mislio sam neki athlon x4 ili c2d e8400 i napajanje kako koje.

Uzmi lijepo ovaj proc, najisplativiji je trenutno i apsolutno best-buy; uz malo sreće otključaš ga u Quad-Core (pripazi da ti buduća ploča ima UCC/ACC/nVCC funkciju), a ako i ne, razlika u performansama između njega i AII X4 trenutno nije velika pa neće biti problema ni s boljim grafama, tipa HD6850/6870/7770 ili GTX560.

Napajanje ako želiš jako dobro za malo love Klik,

Napajanje ako želiš odlično za malo love te buduće nadogradnje Klik.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 11:31 (Caesar et Brutus).
15 godina
donator_bubrega kaže...
crash11 kaže...

Za 1.500Kn se nađe nova HD7850, ili probaj ulovit neku HD7950 polovnjaču (nereferentnu naravno).

a 7870? dal bi se mogla naci do tih para

14 godina
neaktivan
psihoroba kaže...
donator_bubrega kaže...
crash11 kaže...

a 7870? dal bi se mogla naci do tih para

Koliko vidim, nema ih baš po oglasnicima. Možda da pričekaš koji tjedan eventualno, tko zna možda naiđe štogod povoljno.

12 godina
neaktivan

Hvala na preporukama,dakle koju grafu da uzmem?Trazio sam 4890HD ali nema ispod 600kn koliko vidim.I kupujem rabljeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AxeAwesome kaže...

Hvala na preporukama,dakle koju grafu da uzmem?Trazio sam 4890HD ali nema ispod 600kn koliko vidim.I kupujem rabljeno.

Uzmi ovu, OK cijena.

15 godina
AxeAwesome kaže...

Sapphire HD7770 za samo 500Kn !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
AxeAwesome kaže...

Sapphire HD7770 za samo 500Kn !

Vrhunska ponuda, koja se ne propušta. Kolega Axe, brže po to.

14 godina
neaktivan

Sumnjiva ponuda, samo 12mj garancije..

clock2much

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice