HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 212.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: HD 7950 Club
toxic kaže...

Povečaj napon za sitno i board li stavi na +20

Pa u tome i je stvar. Kad povećam napon za sitno onda je kolko tolko stabilna. A zar nije to onda tvornička greška. Bios sam danas stavio zadnji od drugog mjeseca prošle godine i stvar je identična. (naravno da sam sejvao stari bios i da ču ga vratit ako se odlučim na servis) mada to bi trebali priznati kao OK jer ima dual bios tako da nije greška i mislim da sam i imao zadnji bios. Igrao sam metro jutros 20 minuta i nije se srušio drajver ali kad sam pokrenuo heaven opet na zadnjoj sceni one kuće u mraku i sunce izlazi iznad njih tu se sruši.  

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
17 godina
dar01 kaže...
toxic kaže...

Pa u tome i je stvar. Kad povećam napon za sitno onda je kolko tolko stabilna. A zar nije to onda tvornička greška. Bios sam danas stavio zadnji od drugog mjeseca prošle godine i stvar je identična. (naravno da sam sejvao stari bios i da ču ga vratit ako se odlučim na servis) mada to bi trebali priznati kao OK jer ima dual bios tako da nije greška i mislim da sam i imao zadnji bios. Igrao sam metro jutros 20 minuta i nije se srušio drajver ali kad sam pokrenuo heaven opet na zadnjoj sceni one kuće u mraku i sunce izlazi iznad njih tu se sruši.  

Hm... jel si probao mjenjat drivere stavit neke starije ? Od kada ti se to počelo točno događat?

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
13 godina
toxic kaže...
dar01 kaže...
toxic kaže...

Hm... jel si probao mjenjat drivere stavit neke starije ? Od kada ti se to počelo točno događat?

Sve drajvere i original s cd-a. sada ima oficial zadnje ko' fol stabilne. Od prvog dana je nestabilna, prije 2 mjeseca sam je kupio. imao sam prije toga 7850 isto sapphire i stvarno je dobra i stabilna i mogao sam je klokati do besvjesti. Ova sada samo malo podigneš memoriju recimo 1300 ne dirajući napon a default je 1250 odmah se smrzne. A napisali su u servisu, očiščena od prašine!!! kakve prašine pa kad sam je izvadio iz kompa da je odnesem na servis kao da je iz tvornice izišla.

15 godina
HD 7950 Club

Danas ujutro mi je stigla nova MSI HD7950 TF III nakon sto sam prije 7 dana na servis poslao neispravnu istu ! 

S novom sam dobio i Far Cry 3 kupon i ona ima 8+6 PCI-E naponski konektor , imam osjecaj da ce se dati bolje OC-ati {#}

Pohvale Futuri IT na brzom rijesavanju reklamacije ( i Microline-u ) !

HD4550 je mijenjala HD7950 dok je bila "odsutna" :) HD4550 je mijenjala HD7950 dok je bila "odsutna" :)
Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 11:58 (Haf932).
Moj PC  
10 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Sretno s novom grafom! 

Dobar primjerak te zapao, PCB od HD7970. Malo je takvih. 

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina

Hvala !  Da , iznenadio sam se kada sam vidio 8+6 ! Za vikend cu ju malo testirat po pitanju OC-a !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 12:40 (Haf932).
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Jeli boost edicija ili ne?

multi-gpu 4 live
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jest , znaci 960 / 1250Mhz !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ih steta, ja se ponadao da nije, ali eto javi kako ide.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
HD 7950 Club

Naravno , budem se malo poigrao s njom s OC-om  ! A i danas sam malo igrao tek tolko da vidim kak radi i primjetio sam da je max. napon na kojem je radila 1.178 , dok je prosla radila na 1.250 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Moja radi na stock 0.950mV, najnize od svih sto sam imao, ali opet nije Boost edicija, pa nisam mjerodavan.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 23:51 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Imaš XFX-icu u ekupi za 1959kn, pa ne vidim logiku da daš 600 kn više za ovu iz Future.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

mogu ja u futuri uzei za 300 KN manje al zar nije razlika so je ova klockana

15 godina
HD 7950 Club

A pogledaj samo kakva je razlika u hladnjacima između te XFX i Gige WF 3X , a Giga ima i 12 mj. duze jamstvo , jbg-a , sve ima svoju cijenu !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 11:10 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nevezanu uz ovu temu oce ova navedena ploca moj prvi post podrzati ovaj kabel za monitor

12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

samo me zanima koja je razlika između ove i ove grafičke

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

V2 hladnjak navodno bolji od prve verzije.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ljudi, koliki je po vama max napon za jezgru na zračnom hlađenju, grafa XFX DD, na 1000 mi se rušila pa sam dignuo napon na 1,125 V, te je sad stabilna, ali sam onda pomislio da probam još dignuti napon pa da još malo poguram Mhz na jezgri?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Ljudi, koliki je po vama max napon za jezgru na zračnom hlađenju, grafa XFX DD, na 1000 mi se rušila pa sam dignuo napon na 1,125 V, te je sad stabilna, ali sam onda pomislio da probam još dignuti napon pa da još malo poguram Mhz na jezgri?!

Dizi napon i samo prati temperature, neka ne ide iznad 80°C.

17 godina
Ivsa kaže...

imas dvije verzije xfx 7950 dd stariju i noviju starije rade na 800mhz novije na 900mhz pa sad ove od 900mhz bi default napon na 1000 bez problema dok za 800 na 1000 ja samo board li stavim na +20

15 godina
neaktivan
toxic kaže...
Ivsa kaže...

imas dvije verzije xfx 7950 dd stariju i noviju starije rade na 800mhz novije na 900mhz pa sad ove od 900mhz bi default napon na 1000 bez problema dok za 800 na 1000 ja samo board li stavim na +20

Baš pogledam koji su joj default clock-ovi kad dođem kući, power limiter (ili kak se već zove) je u svi slučajevima na 20+ ali od 1000 Mhz pa nadalje to nije dovoljno, sruši se, pomoglo je jedino blago povećanje napona, uglavnom, budem to "čekiro" kad dođem kući pa javim, znači samo da pazim temperature i lagano dižem (gledao sam malo po net-u, preporučava se da na zraku ne idem preko 1,250 V), i još jedno pitanje, dali su Mark 3D i Unigine Heaven dovoljni da testiram stabilnost?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
17 godina
Ivsa kaže...
toxic kaže...
Ivsa kaže...

Baš pogledam koji su joj default clock-ovi kad dođem kući, power limiter (ili kak se već zove) je u svi slučajevima na 20+ ali od 1000 Mhz pa nadalje to nije dovoljno, sruši se, pomoglo je jedino blago povećanje napona, uglavnom, budem to "čekiro" kad dođem kući pa javim, znači samo da pazim temperature i lagano dižem (gledao sam malo po net-u, preporučava se da na zraku ne idem preko 1,250 V), i još jedno pitanje, dali su Mark 3D i Unigine Heaven dovoljni da testiram stabilnost?!

3dmark ne. heaven je zahtjevniji.. Poanta je da imaš bench sto duze otvoren tj.. u 3dmarku odvrtis jedan test traje 1 min pa ide load dok se heaven vrti duže u komadu

14 godina

Pošten test bi bio Heaven par sati ( jel i kad igraš grafa je opterećena satima ).

15 godina
fear619 kaže...

imam problem koji se pojavljuje samo prilikom gledanja videa na youtube-u

pojavljuje se nasumično i nema pravila, sve se vrati u normalu kada ugasim tab sa videom, clockovi grafe su default driveri su 13.6 beta

igrao sam par sati bf3 i borderlans2 i sve radi normalno, vrtio sam 3dmark 11 i 2013 i nema problema

slika priložena

http://img89.imageshack.us/img89/1148/camerazoom2013053111255z.jpg

evo konačno sam otkrio zašto se ovo događalo

razlog je "UnofficialOverclockingMode" u Afterburneru

kada je UOM uključen (1) onda mi zbrejka sliku

kada vratim na "0" problem riješen

voila :)

13 godina
fear619 kaže...
fear619 kaže...

imam problem koji se pojavljuje samo prilikom gledanja videa na youtube-u

pojavljuje se nasumično i nema pravila, sve se vrati u normalu kada ugasim tab sa videom, clockovi grafe su default driveri su 13.6 beta

igrao sam par sati bf3 i borderlans2 i sve radi normalno, vrtio sam 3dmark 11 i 2013 i nema problema

slika priložena

http://img89.imageshack.us/img89/1148/camerazoom2013053111255z.jpg

evo konačno sam otkrio zašto se ovo događalo

razlog je "UnofficialOverclockingMode" u Afterburneru

kada je UOM uključen (1) onda mi zbrejka sliku

kada vratim na "0" problem riješen

voila :)

Kolika ti je voltaža na kartici i koliko je možeš klokat sa stock voltažom

15 godina

stock mi je 1094mV i sa to voltažom mi ide do 1GHz, sve iznad mi stvara probleme.

Kada je malo žešče kloknem dam joj i do 1250mV

15 godina
neaktivan
fear619 kaže...

stock mi je 1094mV i sa to voltažom mi ide do 1GHz, sve iznad mi stvara probleme.

Koji je najveci napon na kojem je mozes hladiti, za 24/7.

15 godina
HD 7950 Club

1181mV je najviše što sam joj dao za 24/7

tu je temperatura išla do 71, mislim da bi išlo to još gore ali nisam isprobavao

temperatura na1250mV u heavenu mi nije prelazila 75 stupnjeva

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
fear619 kaže...

I meni kada loudam igru skoči na 1.09 a na idlu pokazuje 0.97 ili tako nekako nesječam se. Do 1 GHz je i ja mogu dignut ali mi memorija sve iznad 1250 stvara probleme. Nikad je nisam dizao na 1250mV. Ne kužim zašto se meni uvjek na istoj 26toj sceni Heavena sruši drajver a čim dignem voltažu ne. To bi onda trebala biti tvornička greška i to bi mi u servisu trebali priznati. Na žalost nisam našao na netu bios poslije 2 mjeseca prošle godine za nju. Biš ti meni htio izvadit svoj bios sa gpu-z i poslat mejlom.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice