Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 942.670
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

@Almin, taman sam tako i postavio, kao i u clipu... hmm, moram to onda jos provjerit malo. 

I jesi se uvjerio da grafa ne throtla kad joj das +87mv,bez obzira na temp. 

Nije problem to sto obori clock za 13mhz kad dode do 66c, vec sto obori i voltazu za 25mv i tako postane nestabilna.

Valjda ce Nvida to malo bolje riješit sa boost 3.0 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club
STEAM - L3giONaR ORIGIN-L3Gi0naR UPLAY- L3giONaR
Moj PC  
3 0 hvala 3
13 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
MEGATAMA kaže...

Toxic mislim da sam to vec napisao ovdje u temi ali nisam siguran skroz,sad sam na poslu i doma sam tek u 1 u noci.

Temperature su mi u najtoplijim danima sa tim overclockom u Witcheru 3 otisle na max mislim 71c,vent se vise nesjecam do koliko je isao ali grafa je kompletno tiha i u tom full loadu pa sigurno nije previse.

Ali ako ti sutra napisem mjerenja to ce bit za ove hladnije dane ili dane normalne temperature,ja nemam doma klimu pa zna bit pakleno vruce po ljetu u sobi gdje je komp.

Inace ovih 1501mhz je nastelano prema Witcheru 3 jer na njemu ako odem vise onda brzina grafe oscilira a ovako je stalno jednako.

EDIT:

Imaju u temi moje overclock postavke i za gaming i za benchanje.

Ovi benchmarci su nikakav pokazatelj sto nase grafe mogu posto u bench testovima mogu imat stabilan OC koji Witcher 3 srusi tojest pojavljuju se crvene mrlje povremeno po ekranu.

evo ja odvrtio s "obicnom" wf3, kaj god ja na kartici stavio boost je u mhz identican

kako me uvjek zapadne

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
12 godina
Gtx 9xx Club

Ma ovaj maxvell je uistinu nesto nevjerovatno,kao sto sam vec napisao skoro pa svi postizemo 1500mhz.A na toj brzini je gtx970 otprilike 5fps sporija od gtx 980......

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

Ma ovaj maxvell je uistinu nesto nevjerovatno,kao sto sam vec napisao skoro pa svi postizemo 1500mhz.A na toj brzini je gtx970 otprilike 5fps sporija od gtx 980......

Baš i ne 5%, a i zaboravljaš da onda i 980 ide brže... :D

12 godina
Tonči kaže...
MEGATAMA kaže...

Baš i ne 5%, a i zaboravljaš da onda i 980 ide brže... :D

U igrama je otprilike oko 5 fps,naravno ako overclockamo gtx 980 onda je druga prica ali poanta je da overclockana gtx 970 dolazi izuzetno izuzetno blizu stock 980.

14 godina

A 980 OC stiže 980Ti stock. Slična mi je situacija s 970 i 980 kao što je jednom bilo s 670 i 680.

17 godina
Gtx 9xx Club

Di to 980 Oc stize Ti stock aj ne pricaj gluposti i kako to raunate pa i Ti se kloka tj. Jos bolje of 980..o cemu mi ovdje pricamo..ajde da si usporedio stock titan x sa oc Ti a ne ovako lol...

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 12:11 (4mal).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

obicna 980 treba biti bolesno kloknuta da bi dostigla 980ti kamoli prestigla...neznam mozda grijesim

http://www.anandtech.com/bench/product/1442?vs=1496

natuci 10+ fps-a na 4k nema sanse s ikakvim overklokom hw razlika tj moc Ti verzije je jednostavno za skoro 1/3 veca!

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 12:33 (Stjepanj).
Moj PC  
5 1 hvala 2
12 godina
Stjepanj kaže...

obicna 980 treba biti bolesno kloknuta da bi dostigla 980ti kamoli prestigla...neznam mozda grijesim

http://www.anandtech.com/bench/product/1442?vs=1496

natuci 10+ fps-a na 4k nema sanse s ikakvim overklokom hw razlika tj moc Ti verzije je jednostavno za skoro 1/3 veca!

Na koliko bolestan clock se referiras?Pretpostaljam da se 980 mogu clockat jednako dobro ili bolje od 970?.....ispravite me ako grijesim.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 12:38 (MEGATAMA).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

970 je u odnosu na 980 daleko efikasniji (dolar za dolar) i tu je poanta. Može se clockati dobro, jeftin je i možešskoro kupiti dvije 970 za jednu 980, što u konačnici rezultira mnogo boljom konfiguracijom.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Ja bi reko da je to poprilično blizu.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

blizu? 10fps-a razlike u korist 980ti..

980 ti stock vs 980 oc 980 ti stock vs 980 oc

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Najveci clock koji sam ja vidio je kod Jayztwocents-Gtx 980 kingpin 1580 mhz

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imperator01 kaže...

@Almin, taman sam tako i postavio, kao i u clipu... hmm, moram to onda jos provjerit malo. 

I jesi se uvjerio da grafa ne throtla kad joj das +87mv,bez obzira na temp. 

Nije problem to sto obori clock za 13mhz kad dode do 66c, vec sto obori i voltazu za 25mv i tako postane nestabilna.

Valjda ce Nvida to malo bolje riješit sa boost 3.0 

Uradis sve kao u klipu i onda u MSI AB podesis da se pali na 50C, a iznad 50C da radi na default/automatic fan speed (moja slika u prilogu).

Throttla sa +87mV na stock biosu, ali na custom biosu od 1.262V ne throttla, jer su uklonjene restrikcije. Cekam da lik na LinusTech forumu podesi bios koji ce imati stock napon i biti anti-throttle. To ce biti savrseno.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

pa kaj te toliko yebe tih 10mhz+-....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Ne zeza samo mene, zeza cijeli overclock.net forum i sve ostale. Nije problem u tih 10MHz, nego je problem to sto grafa spusti i napon pa postane nestabilna, tako da ne mozes izvuci neki dobar stabilan overclock.

12 godina
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...

Ne zeza samo mene, zeza cijeli overclock.net forum i sve ostale. Nije problem u tih 10MHz, nego je problem to sto grafa spusti i napon pa postane nestabilna, tako da ne mozes izvuci neki dobar stabilan overclock.

Zar mojih stabilnih 1501mhz nije dobar overclock i to sa +20 na voltazu........

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

kod mene na 112% grafa prolazi sve zivo zakucana na 1540/2000mhz, napon nisam dirao na niti jednoj gtx-ici..

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

kod mene na 112% grafa prolazi sve zivo zakucana na 1540/2000mhz, napon nisam dirao na niti jednoj gtx-ici..

Dali ti na tim postavkam Witcher 3 ima artefakte ili ne?Ja mogu dic na ako se dobro sjecam 1549mhz ali onda imam crvene mrlje po ekranu povremeno u witcheru tako da to ne smatram stabilnim overclockom......

17 godina
Gtx 9xx Club

Evo odigrao 30 minuta Witchera 3,

tdp 112%

1542/1951 tj. 3902mhz

radi ko beba

Moj PC  
4 0 hvala 2
12 godina
Gtx 9xx Club

To je taj modani bios??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Koliko sam ja razumio i načitao se u zadnjih para dana,podizanje napona kod GTX 970 je nemoguče,pa sam moram priznat malo zbunjen!Jedni govore jedno drugi govore drugo!!

Gledam ovu zadnju sliku koju je stavio Toxic i njegov napon je 1.21v na 1542 MHz!!

Ja sam sa svojom starom GTX 770 došao do mislim 1.22v i to je bilo to!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
Stjepanj kaže...

Dali ti na tim postavkam Witcher 3 ima artefakte ili ne?Ja mogu dic na ako se dobro sjecam 1549mhz ali onda imam crvene mrlje po ekranu povremeno u witcheru tako da to ne smatram stabilnim overclockom......

wf3 je radila u svemu na 1540, u benchevima na maximalnih 1570mhz, strix 1450+, u benchevima na 1540mhz,(taktovi u benchevima eventualno tu i tam zabljesnuo ekran ili neka crtica artefakt i sl.), no ono o cemu pricamo trenutno je stabilan core clock...koji sam ja s obje imao!

17 godina
MEGATAMA kaže...

To je taj modani bios??

ne,

ovo je dafault bios.

sa modanim bios sam imao 1.275v i tada sam karticu bez problema vrtio na 1600 plus mhz..

13 godina
toxic kaže...

tdp 112%

1542/1951 tj. 3902mhz

radi ko beba

Ali isto velika temperatura mi se nekako čini!!

73C!!

AUDIOFIL
13 godina
toxic kaže...
MEGATAMA kaže...

To je taj modani bios??

ne,

ovo je dafault bios.

sa modanim bios sam imao 1.275v i tada sam karticu bez problema vrtio na 1600 plus mhz..

Znači ipak se diže napon,tek sad mi ništa nije jasno!!

AUDIOFIL
17 godina
volegradele kaže...
toxic kaže...

tdp 112%

1542/1951 tj. 3902mhz

radi ko beba

Ali isto velika temperatura mi se nekako čini!!

73C!!

temperature su meni visoke od pocetka..

zna to doci i na 75 stupnjeva. witcher 3 konstatno grafu kuca na 99% i zato su mi temp velike no u nekim drugim igrama to nejde niti blizu 70

sa modanim biosom sam letio i preko 80 stupnjeva

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 15:27 (toxic).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

stavio je custom bios..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

stavio je custom bios..

nije stjepanje ovo custom bios..

onaj od 1.275v je bio custom bios.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 15:27 (toxic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice