Tko je Wizard, WTF?
Aha taj. Pa da, koga bolje pitt o GPU-Z-u nego autora. :D - No, ako ASIC nije očitan (a nije) na Pascalima, znači da nije.
Tko je Wizard, WTF?
Aha taj. Pa da, koga bolje pitt o GPU-Z-u nego autora. :D - No, ako ASIC nije očitan (a nije) na Pascalima, znači da nije.
Luci, tvoja će počet spuštat takt na 110%, a one dvije na 120%. I tu je kraj priče. Stavi tdp na osd pa prati. Kad dođeš na maximum kartica će počet spuštat takt. Ako GS i GLH imaju 10% veći tdp, njima će se takt regulirat onda tek na 120% da bi ostala kartica u tdp limitu. Nije teško za shvatit, samo je potrebno prihvatit činjenicu da tvoja kartica koju si platio x% manje, s razlogom košta manje nego ove druge. Ti možeš imat isti, pa i veći oc od ovih drugih, ali će njihove teoretski držati duže zadani max oc od tvoje ako je kartica non stop na full opterećenju.
Ako je stvarno razlika samo u max overclock TDPu onda na ovu običnu flashate BIOS od ove "utključane" do 119% i eto ga.
Pa da... ako je stvarno to istina i sillicon lottery i dalje ostaje sillicon lottery. Ali ono staviti 80€ razlike za istu grafu je/bi stvarno (bilo) BS
Ali ono staviti 80€ razlike za istu grafu je/bi stvarno (bilo) BS
Pa prije je toga i bilo, ove skuplje bi imale veću cijenu samo na račun toga što su tvornički overclockane za neki mali takt. Ista stvar bi bila i sad samo da eto nosu ograničili TDP na 110%, iako u praksi to skoro pa ne znači ništa, opet je stabilni takt nešto preko 2GHz.
Ne znam prika.. skeptičan sam oko toga da bi baš tako ogromnu razliku u cijeni napravili da nije nešto u pitanju, pa bar binning.
Pa ništa čudno kad se izvodi na OpenGLu. Ista situacija je bila u DOOMu pod OpenGLom, pa vidite što se dogodilo prelaskom na Vulkan.
Pa ništa čudno kad se izvodi na OpenGLu. Ista situacija je bila u DOOMu pod OpenGLom, pa vidite što se dogodilo prelaskom na Vulkan.
da ali koliko tocno vulkan igara ce biti ili ih ima? ja znam samo doom.
a realno doom je sranje, sp jos koliko toliko je prolazan ostalo zivi uzas
a realno doom je sranje
Ne mora nužno bit Vulkan nego može i DX12, a DX12 će praktički bit sve nove koje izlaze sljedećih godina. Dodatan plus za AMD ako budu koristile async compute. Al u konačnici će to sve bit li-la između GTX1060 i RX480, najveća prednost koju RX480 može imat u odnosu na GTX1060 je nekakvih 15%, kao što je sad i Hitmanu i DOOMu.
http://www.tomshardware.com/news/evga-gtx-1060-3gb-lineup,32512.html
pretpostavljam da ce kod nas doci bar 2200kn s obzirom na cijenu 6gb modela lol
Na kraju krajeva, kad stavis to sve na papir jako su male razlike u praksi zbog toga sta ova skuplja ima vecu TDP toleranciju, tih 10 posto ti znaci mozda 20MHz vise ako su cipovi podjednake kvalitete... placati premiju od 500kn za GS ili GLH nema smisla, gotovo svaka ce ici na stabilnih 2080MHz, zato jer im je hlađenje vrhunsko, a to je i ono najbitnije, a sve ove nabrijane fazne regulacije, dodatni konektori za napajnje i slicne gluposti na extra skupim extreme gaming od Gige, Classified od EVGA-e, Galax HOF-u su mazanje ociju zato jer uopce nije do struje i tim grafama je jedan 8pinski konektor sasvim dovoljan, bitno je samo dobro hlađenje.
E PA TOOOOO... to cijelo vrijeme pokušavam obijasniti, da mora biti neka razlika iako su doslovno kartice iste, GLH i GS jednostavno imaju bolji sillicon lottery i zato su skuplje, dakle bolji i stabilniji OC... Znači kao što sam reko vjerovatno je standard verzija 75<= ASIC, GS 75-85 i GLH 85-100 pretpostavljam. Vidit ćemo kada proradi gpu-z asic za pascal
Al nije ti to bas tako u praksi, nemaju oni tako striktno kolki ASIC ide na koju verziju, to bi uzelo masu vremena kada bi oni toliko birali cipove, a mozda i nema tolko kvalitetnih cipova da imaju zalihu za neke vece isporuke. Vjerojatno je da mozes ocekivati bolji cip kod skupog modela, ali nemora bit da ces ga dobiti, sve ti je to sreca.
Gle, ako je to istina kupujem standardnu Phoenixicu odmah sutra, jer sam taman prodao svoju GTX 770-ku, čekam da mi pare sjednu.
Postao sam isto pitanje na par foruma pa čekam odgovore.. evo jedan za razliku u standard, GS i GLH serije
You are paying for the overclock so technically you are getting a faster better performing card which is why you are paying more for the GLH, thing is, even if you were happy to overclock yourself and therefore you buy the base version, from the TDP there is no voltage added to that one so you are not likely to have the same overclocking headroom.
if it were me, because I do overclock, I would probably get the Golden Sample which from what you have said does have the higher voltage and therefore is more likely to have the headroom and at least it is less expensive than the GLH.
GS je 2.564kn, znači 100kn više od standardne
Iskreno, sumnjam da imam neki poseban cip, vjerojatno oko 77-78 posto ASIC-a, sa ovim hladnjakom da sam dobio recimo cip sa 85 posto ASIC-a lupala bi ona do 2200MHz bez problema.
Al nije ti to bas tako u praksi, nemaju oni tako striktno kolki ASIC ide na koju verziju, to bi uzelo masu vremena kada bi oni toliko birali cipove, a mozda i nema tolko kvalitetnih cipova da imaju zalihu za neke vece isporuke. Vjerojatno je da mozes ocekivati bolji cip kod skupog modela, ali nemora bit da ces ga dobiti, sve ti je to sreca.
ovo jedino i iskljucivo vrijedi za evga kartice, i to kod onih gdje ces birati s kolikim asicom ces uzeti, naravno sto veci to skuplja!
ja sam s msi 970 od 74% imao 1342mhz s 88% 1392mhz! 50mhz veci klok s istim naponom! nije to malo ali za đabe!
Jes da je ružna ko kur** ova Phoenix-ica, ali ajde bar će mi se slagat sa Noctuom NH-D15 ako se ispostavi da su sva 3 modela isti kurac pa je kupim
izgleda nikog briga za 3GB 1060, ovdje svi lovatori sa i7 i 1070/1080 LoL
gledam si zotacovu amp 1070 (sa tri venta).
jel se isplati nju uzimat s obzirom na razliku u cijena na jednu msi pheonix?
Koju ti grafu kupujes gtx 1060 ili gtx 1070? Sve ovo o cemu ja pricam ti se odnosi na gtx 1070 i 1080 model jer oni imaju jednake hladnjake a gtx 1060 ima drugaciji i slabiji hladnjak (podosta manji radijator i drugacije cijevi, baza itd itd.) tako da je sa njom prica drugacija i neznam tocno koliko su one dobre tj. kakve su po performansama naspram konkurencije...
Ako ides na gtx 1070, onda uzmi u Linksu Phoenix obicnu za 3700kn, ili GS model za 3990kn ako tolko patis na te sufikse.
EDIT:
Ako ti ej Phoenix ruzna, imas i Palit Jetstream,super jetstream i Gamerock modele, uglavnom potpuno iste grafe kao i Gainward Phoenix posto je Palit vlasnik Gainwarda, samo imaju maske drugacije boje, obican jetstream model i super jetstream
Ako je stvarno razlika samo u max overclock TDPu onda na ovu običnu flashate BIOS od ove "utključane" do 119% i eto ga.
Neće ići uvijek i možeš (hoćeš) brickati karticu. Flashati BIOS možeš samo ako je kartica hardverski identična, dakle, ako su strujne komponente identične. U suprotnom ćeš flashanjem neodgovarajućeg BIOS-a brickati karticu i ako bude sreće, tek s rezervnom možeš flashati dobar BIOS nazad.
a realno doom je sranje, sp jos koliko toliko je prolazan ostalo zivi uzas
Vulkan ili DX12, za godinu dana sve. A što se tiče igre kao takve, to je tvoj ukus. Ne sviđa se ni meni Dark Souls pa ne pišem o tome.
svaka cast