GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.551.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

Zato i jesu apsurdne priče o ovome...

Vidm ti si na videocardzu već kometirao kako titan nema HBM i još postao "lol"....

Tonči, Tonči 

Pa jesam. Za 1200€ očekujem HBM na Titanu. Što je tu problem?

Problem je sta nvidiju boli dzon sta ti ocekujes. Uostalom, ako nije ono sta si ocekivao, onda neces kupit i ciao... Stvar je sta nema konkurencije pa si primoran kupit ako ti je za posao...

16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Kakve veze ima vrsta memorije, ako u konačnici imaju ono što hoće, a to su nenadhebive perfomanse i gpu koji to maximalno koristi ?

Zato što se razne operacije na grafičkoj kartici mogu bottleneckati memorijskom propusnošću, a ne samo kalkulacijama na aritmetičkoj j. To vrijedi i za igre i za druge primjene.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Problem je sta nvidiju boli dzon sta ti ocekujes. Uostalom, ako nije ono sta si ocekivao, onda neces kupit i ciao... Stvar je sta nema konkurencije pa si primoran kupit ako ti je za posao...

Ne vidim to kao pozitivnu stvar.  Ja sam im ciljano tržište. Nije im baš pametno da mi se ne sviđa što nude za 1200 dolara, odnosno 1500 eura.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Ne vidim to kao pozitivnu stvar.  Ja sam im ciljano tržište. Nije im baš pametno da mi se ne sviđa što nude za 1200 dolara, odnosno 1500 eura.

Naravno, al stvar je sta nemas izbora..

13 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Kakve veze ima vrsta memorije, ako u konačnici imaju ono što hoće, a to su nenadhebive perfomanse i gpu koji to maximalno koristi ?

Zato što se razne operacije na grafičkoj kartici mogu bottleneckati memorijskom propusnošću, a ne samo kalkulacijama na aritmetičkoj j. To vrijedi i za igre i za druge primjene.

Dobro jel ti stvarno misliš da će memorija na Titanu bit bottleneck ?

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
Ja sam im ciljano tržište. Nije im baš pametno da mi se ne sviđa što nude za 1200 dolara, odnosno 1500 eura.

Naravno, al stvar je sta nemas izbora..

Imam. Mogu preskočiti generaciju. Ja, netko drugi, netko treći... Ali da, novi Titan je 50% brži od starog, to je već dovoljno da skrati vrijeme posla za toliko da se isplati... :)

DarthMarkus kaže...

Dobro jel ti stvarno misliš da će memorija na Titanu bit bottleneck ?

Znam da hoće u nekim situacijama. A ne daju jer im se ne isplati. :) 

9 godina
protjeran
toxic kaže...
Lucidius kaže...

Nvidia jos ima 1080ti za izbaciti i to je to do iducel generacije 2018te. Jos je ova gtx 1080 ispala sweetspot kod pascala posto se mizerno grije i trosi a daje super rezultate. Gtx 1080ti ce bit cca 2000kn skuplja a 25 posto jaca uz dosta vece zagrijavanje i potrosnju.

gdje si kupio gtx 1080 tj koliko si platio?

U Linksu 5600kn

11 godina

Uhh jer čudi ovaj potez nvidie sa titanom pošto su već skoro 2 generacije sami sebi konkurencija u višem rangu kartica ....sad mi je još nejasno jer se bore sa 1080 ili 1080ti karticom iz svojeg lineupa?!

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da nije panikica pred Vegu? :P Ili samo žele konačno ponuditi nešto vrijedno kupovine.

11 godina

moram pogledati u svoju staklenu futureproof kuglu...valjda me neće opet realnost piknuti u oko :P

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Da nije panikica pred Vegu? :P Ili samo žele konačno ponuditi nešto vrijedno kupovine.

Al realno ta Vega dok dođe mi cemo sa gtx 1080 vec prec sito i rešeto sta se tice igara, a kad dođe Vega vec ce se gledati prema novoj genraciji.

16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Al realno ta Vega dok dođe mi cemo sa gtx 1080 vec prec sito i rešeto sta se tice igara, a kad dođe Vega vec ce se gledati prema novoj genraciji.

Sve mi se čini da je tako... 

ZGamer kaže...

moram pogledati u svoju staklenu futureproof kuglu...valjda me neće opet realnost piknuti u oko :P

Piknula te s G-Sync monitorom? :) S AUO panelom? :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 19:46 (Tonči).
13 godina
neaktivan

Ima li netko mozda spojen mob i moonlight?

Pokusavam al ne ide..Uzalud nvidii svi ovi ficuri kad 30 posto  ne radi..

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

i da nebi ispalo da jedine prednosti rx490 budu manja potrošnja i HBM kako neki pišu...

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
11 godina
Tonči kaže...

Piknula te s G-Sync monitorom? :) S AUO panelom? :(

monitor tek stiže...PG279Q 

SILA/ZGX@ZGamers
14 godina

Zanimljiv video ako imate 10-15 minuta slobodno da pogledate.

Will an i5 750 Bottleneck a GTX 1080? - 1080p, 1440p, 4K Benchmarks

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
drakula789 kaže...

Ima li netko mozda spojen mob i moonlight?

Pokusavam al ne ide..Uzalud nvidii svi ovi ficuri kad 30 posto  ne radi..

...moonlight-stream/moonlight-docs

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
JozoBozo121 kaže...

4mal Daj se molim te ostavi više tog HBM-a. Znamo da imaš kartice s njim ali nije to neki superiorni umak zbog kojeg rade brže. Jel možda igraš na 8k ili više da trebaš 1GB/s? Jer GDDR5X je sasvim dovoljan s njegovih 300 i nešto GB po sekundi za 4K. 

Jest da su na karticu od 1200$ mogli stavit HBM ali dobro, HBM2 očito nema dobar yield i nacekati ćemo se na njega, ali Titan ima 480GB/s na 10ghz a memorija se može overclockati još sigurno tako da će titan po propusnosti sustići Fury kartice.

HBM je tehnologija koju ćemo trebati u budućnosti, ali za sadašnjost u kojoj koristimo 1440p/4K je sasvim dovoljno GDDR5X. Kada udemo u doba 8K i većih rezolucija onda ćemo vidjeti razliku između HBM i GDDR memorije.

ne ali se spremam 2k17 sa vegom ili nekim flag pascalcem na 4k 120+ monitor tako da bandwitha nikad dosta ...meni nije bitno jel zeleno ili crveno glavno da fercera nisam fanboy nicijeg tabora 

p.s ali imas pravo za sadasnje stanje trzista mi je ovaj cf taman do 4k reze ... znas kak se veli, ljudi uvijek zele brze vise jace iako im to zapravo ne treba jbga..nikad zadovoljan 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 21:31 (4mal).
11 godina
4mal kaže...
JozoBozo121 kaže...

ne ali se spremam 2k17 sa vegom ili nekim flag pascalcem na 4k 120+ monitor 

spremi se ti na život sa jednim bubregom u 2k17...

SILA/ZGX@ZGamers
12 godina
neaktivan
4mal kaže...
...2k17...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 22:22 (PoloMarko).
13 godina
4mal kaže...

ne ali se spremam 2k17 sa vegom ili nekim flag pascalcem na 4k 120+ monitor tako da bandwitha nikad dosta ...

oćeš kurac

pa i sadašnje top kartice nisu u stanju gurati 4k na 60 a kamoli 120+ ma i da dvije vege krkneš... a pitanje je i dal će volta to moći 2k18.

osim toga od kud tebi toliko para za sve to.. šta si neki mafijozo?

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
11 godina
odjavljen
sylar951 kaže...

oćeš kurac

pa i sadašnje top kartice nisu u stanju gurati 4k na 60 a kamoli 120+ ma i da dvije vege krkneš... a pitanje je i dal će volta to moći 2k18.

osim toga od kud tebi toliko para za sve to.. šta si neki mafijozo?

Lik dila Fury i Nanoe preko grane, ukebo sam ga ja. 

17 godina
odjavljen
Koji je zakljucak onda ako si pogledao....jel i5 750 stock ili na 4ghz?
17 godina

Samo se vi smijete  i sprdajte no zato low level api...dx12 vulcan asc u buducim igrama ce donjet dovoljan boost pa nece ni trebat vise toliko love za high enda gaming kao do sada(CF,SLI) a to svima pase..zar ne..2k18 ces moc za karticu od 1500kn furat 4k60 samo tako a i vec sada uhdt-vi nisu skupi kao prije par god. past ce i 4k monitorim isto cijena ..malo vas trolam bdw ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 23:09 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Može li mi netko reći što su uopće postigli sa ovom novom po paprenoj cijeni Titanicom ako će izbaciti 1080Ti koja će biti brža i jeftinija od Titana X a možda i sa istom količinom memorije ?

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Opet ista stvar se desava kao sa 980ti kad je izasla. sami sebi rade gluposti

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 23:11 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Možda oni koji se bave sa takim poslom da im je potrebna velika količina memorije imat će drugačije mišljenje ali meni je ta serija Titana  oduvijek bila overkill

17 godina

Pa titan nikad nije ni bio za igrace nego 780 i 780Ti od kad su je isfurali , to je za graficare tj uzeli su od Tesle gpu malo ga preradili za igranje i voila 

oni uvijek sa T imaju fail sjeti se t balck pa t -z i sad t-x di nizi rang uspije sa relativno malim Oc-om nadamsit a tako ce si sad biti kad izadje 1080Ti 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Pa i je i nije. Po arhitekturi je napravljena i za gaming,ne možeš reći da ne možeš igrati sa Titanom, samo što je cijena iste mnoge gejmere odbila jer si za manje pare kao što si i sam naveo mogao uzeti jeftiniju sa približnim performansama.

12 godina
neaktivan
Tonči kak znas da ce se grijati tako titan?
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice