GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.551.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

MEGATAMA 

Nisu gluposti, evo što je AMD najavljivao(prije samo 4 mjeseca) što se dobija s Polarisom a što s Vegom. Za Polaris su tvrdili 2.5x perf/watt, a što smo dobili, u DOOMu(Vulkan) RX480 uz 20% veći takt nudi jednake performanse kao R9 390, a tada troši ~160W u odnosu na ~250W R9 390. Dakle ni blizu onih 2.5x perf/watt. Prema roadmapu Vega donosi još manji pomak nego je Polaris, plus što će veliki dio efikasnosti dobiti zbog manje potrošnje HBM2 u odnosu na GDDR5.

Dakle ništa ne blebetam napamet nego sve što mislim i pišem temeljim na nečemu sasvim razumnom..

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 12:13 (Penryn).
Moj PC  
5 3 hvala 0
17 godina

joj daj penryn kak ti se da ...pa pisalo je i na plotu neznaci da ce tako biti 

HMB2 ce jebat mater svima to je 1gb per sec mishko ok ! 

a NV je glupa sto sad u novi titan x kojeg su fenomenalno nazvali nije stavila HBM 1 barem eod.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 12:15 (4mal).
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
4mal kaže...

joj daj penryn kak ti se da ...pa pisalo je i na plotu neznaci da ce tako biti 

Zanimljivo kako tebi smeta kad ti netko opali TD a drugima ga dijeliš šakom i bradom, često bez ikakvog razumnog razloga. 

Eto Fury X ima HBM, daleko veću memorijsku propusnost, pa je opet sporija od GTX1080.. kakva onda korist od HBM?

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 12:16 (Penryn).
17 godina

neda mi se objasnjavat ima tko ce ti objasnit a i vec se pisao o tome HBM u odnosu na GDDR5-x tako da nije vrijeme ni mjesto za 

Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

neda mi se objasnjavat ima tko ce ti objasnit a i vec se pisao o tome HBM u odnosu na GDDR5-x tako da nije vrijeme ni mjesto za 

Reci "ne znam objasnit" ovako tom dječijom digresijom ispadaš još smješniji...

P.S. daj mi td, to mi dođe ko kompliment 

16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Eto Fury X ima HBM, daleko veću memorijsku propusnost, pa je opet sporija od GTX1080.. kakva onda korist od HBM?

Ne funkcionira to tako baš. :) FuryX ne može zbog HBM-a biti brži od nove generacije kartica. Propusnost memorije je korisna kad ti treba, a kad ti ne treba, onda je nebitna. Ako uhvatim vrem.. trčim, ali budem jednom opisao. :)

16 godina
odjavljen

Malo lakše s agresivnim ispadima da ne bude vikend-hlađenja. :)

Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina

pa vec sam objasnjavao zasto jer kod HBM je voltaza zakljucana a kad se ocne samo 5 % u odnosnu na gddr5 di treba recimo 15% je prosisa radi veceg bandwith

o tome je i Tonchi pisao a i dx11 naslovi bolje leze nvidija dok amdu 12 i vulkan iako to nisu real native igre kao sto ce biti desu x i bf1 

dao sam ti TD jer si bio bezobrazan porcitaj si svoj post...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 12:32 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Po ovim vrucinama i nemi skodilo malo hlađenja

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ne funkcionira to tako baš. :) FuryX ne može zbog HBM-a biti brži od nove generacije kartica. Propusnost memorije je korisna kad ti treba, a kad ti ne treba, onda je nebitna. Ako uhvatim vrem.. trčim, ali budem jednom opisao. :)

Pa jasno, za memorijsku propusnost je najbitnije da ne predstavlja bottleneck.. zato i govorim, HBM je odlična stvar, 512GB/s je odlično, al kakva korist od toga kad i na 4K je nekakvih 320GB/s kod GTX1080 dovoljno da lagano outperforma Fury X.

Will this run on my 486?
15 godina
protjeran
4mal kaže...

pa vec sam objasnjavao zasto jer kod HBM je voltaza zakljucana a kad se ocne samo 5 % u odnosnu na gddr5 di treba recimo 15% je prosisa radi veceg bandwitcha

o tome je i Tonchi pisao a i dx11 naslovi bolje leze nvidija dok amdu 12 i vulkan iako to nisu real native igre kao sto ce biti desu x i bf1 

dao sam ti TD jer si bio bezobrazan porcitaj si svoj post...

Jel ti taj bandwitch neki bend sa vjesticama ili sta? 

17 godina

pa nema veze pasacal je noviji i bolji chip bolje su rasporedjeni SP-ovi u svojoj arhitekturi koja se bazira na max tehnlologiji koji gddr dopusta

ok 4k je 8Mpix treba to nafilat ali nekad se i sa manjim bandwith moze puno napravit 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 12:32 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
IvanDado kaže...
Tonči kaže...

Po ovim vrucinama i nemi skodilo malo hlađenja

Tonči, pali klimu, ugrijalo je!

11 godina
neaktivan
Penryn kaže...

MEGATAMA 

Nisu gluposti, evo što je AMD najavljivao(prije samo 4 mjeseca) što se dobija s Polarisom a što s Vegom. Za Polaris su tvrdili 2.5x perf/watt, a što smo dobili, u DOOMu(Vulkan) RX480 uz 20% veći takt nudi jednake performanse kao R9 390, a tada troši ~160W u odnosu na ~250W R9 390. Dakle ni blizu onih 2.5x perf/watt. Prema roadmapu Vega donosi još manji pomak nego je Polaris, plus što će veliki dio efikasnosti dobiti zbog manje potrošnje HBM2 u odnosu na GDDR5.

Dakle ništa ne blebetam napamet nego sve što mislim i pišem temeljim na nečemu sasvim razumnom..

Kod 480 2.5X perf po wattu se nije odnosio na 390 vec 380

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
protjeran

Opet nije ni blizu tocno.. U odnosu na pascala im je performance per watt koma..

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Da, nije tocno, ali nije koma. Kasne 1 generaciju, tj. 480 je na razini potrosnje 970, a bi li rekao da je 970 naspram 1060 koma perf. per watt?

11 godina
neaktivan

Slažem se da im nije Perf per watt dobar kao kod Pascala, možda su malo kitili ali opet ni 1080 nije "irresponsibly" brža od Titan Xa kako je receno, što se marketinga tice svi kenjaju

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
protjeran

A cuj, brza je cca. 15% od Titana X, to kad su obe max clockane. Nije malo al nije ni puno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

2,1GHz ~~ 1,45GHz TX - 13% za 1080. I dok 1080 to bez muke na zraku odrađuje do 80°C, TX treba vodu već iznad 1,3. Što je loše u svemu je što 1080 ni s vodom ne može bolje od toga i to je prava šteta, da čip nije termalno ni snagom ograničen, nego postaje nestabilan povećanjem napona...

Ovaj novi TX izgleda k'o nova zamjena za peć na drva, a niti su taktovi kao na 1080 niti je puni GP čip.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Ovaj novi TX izgleda k'o nova zamjena za peć na drva, a niti su taktovi kao na 1080 niti je puni GP čip.

GTX 480 flashbacks

Operativna temperatura ce biti negdje blizu 85-90 sigurno

p.s. ovo je cisto preseravanje, naplatiti 1200$ za tu karticu a ne staviti vodeno hladjenje na nju je smijurija 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Kod 480 2.5X perf po wattu se nije odnosio na 390 vec 380

A kakvu razliku to čini? Troše otprilike slično a jel RX480 bar duplo jača? No dobro, offtopic smo pa neću više o AMDu u ovoj temi.

Mala EVGA GTX1060 ugodno iznenađenje, out-of-the-box radi na 2GHz uz 60C, vent na pristojnih 1500rpm.. 

Will this run on my 486?
10 godina
neaktivan

4mal Daj se molim te ostavi više tog HBM-a. Znamo da imaš kartice s njim ali nije to neki superiorni umak zbog kojeg rade brže. Jel možda igraš na 8k ili više da trebaš 1GB/s? Jer GDDR5X je sasvim dovoljan s njegovih 300 i nešto GB po sekundi za 4K. 

Jest da su na karticu od 1200$ mogli stavit HBM ali dobro, HBM2 očito nema dobar yield i nacekati ćemo se na njega, ali Titan ima 480GB/s na 10ghz a memorija se može overclockati još sigurno tako da će titan po propusnosti sustići Fury kartice.

HBM je tehnologija koju ćemo trebati u budućnosti, ali za sadašnjost u kojoj koristimo 1440p/4K je sasvim dovoljno GDDR5X. Kada udemo u doba 8K i većih rezolucija onda ćemo vidjeti razliku između HBM i GDDR memorije.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
10 1 hvala 0
13 godina

Znaci za zelene je buducnost ono sto AMD napravi prije 2 godine?

Dobro hajde, bar se zna pionir u tehnoloskom napretku danas 

EDIT:
Pa da, ako nisu strpali async u ovu generaciju nesto sumnjam da ce stici i 2017 doduse ako nisu stigli AMD tehnologiju iz 2011 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 17:19 (chaselol).
10 godina
neaktivan

Da, zato je 980 Ti bila brža valjda u apsolutno svakoj igri sa starijom memorijom. 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 17:21 (JozoBozo121).
13 godina
chaselol kaže...

Znaci za zelene je buducnost ono sto AMD napravi prije 2 godine?

Dobro hajde, bar se zna pionir u tehnoloskom napretku danas 

EDIT:
Pa da, ako nisu strpali async u ovu generaciju nesto sumnjam da ce stici i 2017 doduse ako nisu stigli AMD tehnologiju iz 2011 

Fanboy lvl 55

16 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

4mal Daj se molim te ostavi više tog HBM-a. Znamo da imaš kartice s njim ali nije to neki superiorni umak zbog kojeg rade brže. Jel možda igraš na 8k ili više da trebaš 1GB/s? Jer GDDR5X je sasvim dovoljan s njegovih 300 i nešto GB po sekundi za 4K. 

Jest da su na karticu od 1200$ mogli stavit HBM ali dobro, HBM2 očito nema dobar yield i nacekati ćemo se na njega, ali Titan ima 480GB/s na 10ghz a memorija se može overclockati još sigurno tako da će titan po propusnosti sustići Fury kartice.

HBM je tehnologija koju ćemo trebati u budućnosti, ali za sadašnjost u kojoj koristimo 1440p/4K je sasvim dovoljno GDDR5X. Kada udemo u doba 8K i većih rezolucija onda ćemo vidjeti razliku između HBM i GDDR memorije.

Memorijska propusnost nije vezana samo za rezolucije.

JozoBozo121 kaže...

Da, zato je 980 Ti bila brža valjda u apsolutno svakoj igri sa starijom memorijom. 

Brzina kartice nije istoznačna brzini memorije. 

13 godina
Tonči kaže...
JozoBozo121 kaže...

Brzina kartice nije istoznačna brzini memorije. 

Zato i jesu apsurdne priče o ovome...

Vidm ti si na videocardzu već kometirao kako titan nema HBM i još postao "lol"....

Tonči, Tonči 

10 godina
neaktivan

U 90% slučajeva u gamingu je vezana za rezolucije. A za drugo bi trebao shvatiti da ja to nisam ni povezao već je bilo vezano za odgovor drugog kolege da nvidia tek sad sustiže Fury

16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Vidm ti si na videocardzu već kometirao kako titan nema HBM i još postao "lol"....

Tonči, Tonči 

Pa jesam. Za 1200€ očekujem HBM na Titanu. Što je tu problem? - Trebam memorijsku propusnost (i za igre i za ono čime se bavim) pa mi je krivo što u korisničkoj inačici kartice nema HBM-a. :)

JozoBozo121 kaže...

U 90% slučajeva u gamingu je vezana za rezolucije. A za drugo bi trebao shvatiti da ja to nisam ni povezao već je bilo vezano za odgovor drugog kolege da nvidia tek sad sustiže Fury

Baš i ne u posljednje vrijeme. Sve novije igre postaju vrlo "shader heavy" - imamo sve češće situacije kompleksnih shadera koji su limitirani propusnošću memorije, a ne brzinom ALU operacija. Bit će ih sve više i više zbog PBR-a i detaljnijih igara koje ih traže.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 18:07 (Tonči).
13 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

Tonči, Tonči 

Pa jesam. Za 1200€ očekujem HBM na Titanu. Što je tu problem?

Kakve veze ima vrsta memorije, ako u konačnici imaju ono što hoće, a to su nenadhebive perfomanse i gpu koji to maximalno koristi ?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice