GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.543.774
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

Niti jedna 1080 nije dobila OC prostora niti će dobit. 1080 FE je već maksimum overclockana i tu ne pomaže ni struja ni hlađenje (osim hlađenja da je drži na taktu). 

13 godina
Tonči kaže...

Niti jedna 1080 nije dobila OC prostora niti će dobit. 1080 FE je već maksimum overclockana i tu ne pomaže ni struja ni hlađenje (osim hlađenja da je drži na taktu). 

Na jedan način nije to ni loše, jer su odmah tvornički izvukli puni potencijal iz nje, a na drugi način pak ubija taj gušt za klokanjem

Nadam se da će izaći 1080Ti

13 godina
protjeran
Pa ni s vodom nebi dobio nis znacajno(ovo ovisi pak o cipu), stvar je u stabilnosti taktova pri nekoj temperaturi i db, referentna kartica je po meni smece naspram aftermarket izvedbi, naravno da kosta, meni je referentna 980 bila sporija od mrtve hladne 970 msi oc!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
protjeran

Referentna se clocka apsolutno jednako ko i sve druge, barem na zraku i vodi, buka je jedini minus. Sve je lutrija kakav ce te cip dopast..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da, to i jest problem za overclockere. Međutim, ja tu vidim još jedan problem - ako je kartica na limitu temperatura i napona sada, a jest, to znači dosta loših vijesti za veliki čip. Već imamo loše vijesti da u GP100 nisu uključene sve jezgre i da je takt samo 1320ish megahertza. To znači da se čip grije i da je broj jezgara već problem oko 3500, a kamoli 3800 koje su ostavili za neke nove čipove kad usavrše proces.

Testovi su pokazali da između kartica, bez obzira na napajanje i hlađenje, nema razlike - sve se clockaju na 1,9-2,1 i to je to. GALAX se pohvalio primjerkom na 2,2 ali to je zlatni primjerak sigurno. Oni ionako mogu izdati svoje limited editione. LN2 je išao do 2,2 i 2,5 mislim čak i 2,8, ali taj 2,8 je subzero hlađen i Kingpin jako modificirana kartica na sve moguće načine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Da, to i jest problem za overclockere. Međutim, ja tu vidim još jedan problem - ako je kartica na limitu temperatura i napona sada, a jest, to znači dosta loših vijesti za veliki čip. Već imamo loše vijesti da u GP100 nisu uključene sve jezgre i da je takt samo 1320ish megahertza. To znači da se čip grije i da je broj jezgara već problem oko 3500, a kamoli 3800 koje su ostavili za neke nove čipove kad usavrše proces.

Testovi su pokazali da između kartica, bez obzira na napajanje i hlađenje, nema razlike - sve se clockaju na 1,9-2,1 i to je to. GALAX se pohvalio primjerkom na 2,2 ali to je zlatni primjerak sigurno. Oni ionako mogu izdati svoje limited editione. LN2 je išao do 2,2 i 2,5 mislim čak i 2,8, ali taj 2,8 je subzero hlađen i Kingpin jako modificirana kartica na sve moguće načine.

Ja sam uvijek za bolju arhitekturu ispred naganjanja frekvencije, a i jasno je da nvidia uvijek radi ogromne chipove. Bitno mi je da karte ne troše ko grijalice, 
imaju pozamašnu količinu grafičkog rama, e i jasno da ne koštaju baš soma eura koji zastare i postanu pola vrijednosti za par mjeseci a za dvije godine su stara krama:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
odjavljen

Ako misliš na TitanX i 980Ti kao staru kramu, onda, bez uvrede, ali nemaš pojma o čemu pričaš. Potrošnja je manje bitna stavka u enthusiast gamingu, a opet, 1080 hvataju po 250W, tako da nisu dovoljno štedljive da budu u laptopia s istim perf. S druge strane, jedan TitanX je izrazito blizu 1080 (oboje na max overclocku). 6GB memorije na 980Ti je ionako dovoljno za sve, a TitanX i dalje daleko šiša 1080 sa svojih 12GB i daleko boljom memorijskom propusnošću. Za ono za što je TitanX namijenjen (high-SLI gaming i produkciju) i dalje je flagship dok ne dobijemo novi Titan. Za igre je i dalje u vrhu tek malo ispod 1080. 980Ti je nešto sporiji, ali 1080 ne radi nikakav bitan skok...

Preskupe kartice srednjeg segmenta koje nisu zaslužile kupovinu dok ne padnu na prave vrijednosti.

13 godina
protjeran

ja stvarno neznam kaj si ti zabrijo s tim svojim titanom:

https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1070/24.html

koji bozji titan...nvidia poslala svoj flagship da gleda u dupe novoj generaciji nakon samo 1g...i to grafi srednjeg ranga!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina

Tonci onda nemoj prodavat titan x ako je tako dobar,zasto ga uopće prodaješ?

Gamer

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
monkeybrain kaže...

Kakve sramotne cijene za 1070 u ovoj korumpiranoj banana zemlji.

4300kn najjeftinija i to FE. 

pa stvarno me sram opce disat isti zrak sa ovim lopovlukom od naroda.

da se malo nadovezem na ovaj svoj post. pricao sam danas sa frendom koji radi u jednom hardware ducanu tu u zagrebu. ovo mi je rekao. ono nabavljaju gtx 1080 za 600 dolara. a prodaju je za 940 dolara.

340 dolara profita na svaku gtx 1080. pa sad nek svatko sam odluci da li je to normalno.

10 godina
protjeran

Da, ali mislim da je 600$ samo za ameriku, vjerojatno je za europu malo vise jer kao za svaku stvar ovisimo o glupim amerikancima

12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

koji bozji titan...nvidia poslala svoj flagship da gleda u dupe novoj generaciji nakon samo 1g...i to grafi srednjeg ranga!

Razlika je gotovo pa identična kao i prošlu generaciju 980 vs 780ti. Gotovo identična. 980ka kao srednji rang je parirala 780ti. Isto kao i sada. Ni tada a ni sada 780ti nije loša kartica. Cjenovno je bila jako loša, kao i 980ti jer nije imala konkurenciju od amd-a. Istu pjesmu gledamo opet.

I nemoj se držat te techpowerup ljestvice koju linkaš već nekoliko puta. Nije realna. Pascal je na stocku "naklokan" dok se, i sam znaš jako dobro, maxwell kloka do 20% bez beda. Tonči govori, koliko sam shvatio, da je pored titana ili 980ti - pascal jalova kupnja. Što i je. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
neaktivan
Kresimir4 kaže...

Da, ali mislim da je 600$ samo za ameriku, vjerojatno je za europu malo vise jer kao za svaku stvar ovisimo o glupim amerikancima

ja samo prenosim sto mi je rekao frend. nabavna cijena za njih je  u hrvatskoj kao ducan je 600 dolara po komadu, a u ducanu je stave na 940 dolara. naravno cijene su u kunama ja sam samo pretocio u dolare.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 1:49 (monkeybrain).
17 godina
eywa33 kaže...
Stjepanj kaže...

Razlika je gotovo pa identična kao i prošlu generaciju 980 vs 780ti. Gotovo identična. 980ka kao srednji rang je parirala 780ti. Isto kao i sada. Ni tada a ni sada 780ti nije loša kartica. Cjenovno je bila jako loša, kao i 980ti jer nije imala konkurenciju od amd-a. Istu pjesmu gledamo opet.

I nemoj se držat te techpowerup ljestvice koju linkaš već nekoliko puta. Nije realna. Pascal je na stocku "naklokan" dok se, i sam znaš jako dobro, maxwell kloka do 20% bez beda. Tonči govori, koliko sam shvatio, da je pored titana ili 980ti - pascal jalova kupnja. Što i je. 

Tu se slažem. Puno je to novca za Pascal, i sad je maxwell dobra "prilika"(pod uvjetom da pikiraš povoljno u gotovini uzeti vani ili doma rabljeni 980, 970, 980ti). Ali ja sam se referirao upravo na to: koliko brzo high end grafički hardver gubi na vrijednosti. 
Pod tim mislim na ovaj najskuplji. Nisam se referirao koliko je objektivno odjednom postao loš, nego kako je precijenjen prvih dana (u našim dućanima i zadnjih dana) a kako onaj tko to iskešira u biti brzo 
gubi investiciju. Ja kad kupim nešto vrijedno 1000 eura od recimo glazbene opreme, sigurno neću izgubiti za dvije godine toliko na vrijednosti kao na grafičkoj opremi. Dapače gotovo ništa. čak ako kupujem i elektronske instrumente.
Tonči; za one koji moraju iskeširati u hr jer uzimaju na rate, titanX se još uvijek kod nas cijeni minimalno 9000 kuna u dućanima. Tu je onda čak i precijenjen 1080 founders... "prilika".

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 2:40 (overhaul).
9 godina
neaktivan

Koliko vidim prva u Hrvatskoj GTX 1070 non-FE kartica.Cijena naravno bolesna, ali ništa što se nije moglo predvidjeti s obzirom na trendove u inozemstvu.

http://www.instar-informatika.hr/graficka-gigabyte-gf-gtx1070-g1-gaming-8gb-gddr5/giga-n1070g1-8gd/product/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Reattera321 kaže...

Koliko vidim prva u Hrvatskoj GTX 1070 non-FE kartica.Cijena naravno bolesna, ali ništa što se nije moglo predvidjeti s obzirom na trendove u inozemstvu.

http://www.instar-informatika.hr/graficka-gigabyte-gf-gtx1070-g1-gaming-8gb-gddr5/giga-n1070g1-8gd/product/

Da to je prva. Valjda je Instar zastupnik za Gigabyte pa su nju prvu dobili. Kao što je Links za ASUS ali u Linksu još ima samo FE. Ja čekam MSI gdje god se prvo pojavi. Što se tiče cijena, da kao što kakžeš i na EU tržištu su daleko od preporučenih pa nije ni čudo da i naši trgovci prate takav trend. Veseli me što su pojavio Gigabyte non FE, mislim da će onda uskoro i drugi doći.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ako misliš na TitanX i 980Ti kao staru kramu, onda, bez uvrede, ali nemaš pojma o čemu pričaš. 

Pa evo GTX780Ti ima 2 ipo godine da je na tržištu i šta je ona sad? Glupo je reći stara krama al šta kad je skoro tako. Tom high-endu koji je u početku bio 700USD parira mala GTX 970 koja je sad 250USD. 

Mislim tužno je uopće za čuti da je Titan X izrazito blizu GTX1080.. halo, flagship da je izrazito blizu nekakvom "donjem high-endu". Al eto tako je. Dok dođe GP100 ti ćeš već prodati titana x i više neće biti nikakvog spomena o njemu, kao što sad nema recimo o običnim Titanu.

Što se potrošnje tiče, GTX1080 rijetko koja prelazi 200W max. Al eto šta ima veze i da vuče i 300W kao i Titan X sve dok je za manje love brža od nje, u "enthusiast gamingu" je potrošnja ionako nebitna jel..

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 11:10 (Penryn).
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Ako misliš na TitanX i 980Ti kao staru kramu, onda, bez uvrede, ali nemaš pojma o čemu pričaš. 

Pa evo GTX780Ti ima 2 ipo godine da je na tržištu i šta je ona sad? Glupo je reći stara krama al šta kad je skoro tako. Tom high-endu koji je u početku bio 700USD parira mala GTX 970 koja je sad 250USD. 

Mislim tužno je uopće za čuti da je Titan X izrazito blizu GTX1080.. halo, flagship da je izrazito blizu nekakvom "donjem high-endu". Al eto tako je. Dok dođe GP100 ti ćeš već prodati titana x i više neće biti nikakvog spomena o njemu, kao što sad nema recimo o običnim Titanu.

Što se potrošnje tiče, GTX1080 rijetko koja prelazi 200W max. Al eto šta ima veze i da vuče i 300W kao i Titan X sve dok je za manje love brža od nje, u "enthusiast gamingu" je potrošnja ionako nebitna jel..

780Ti je druga priča. Titan Black je još uvijek aktualna kartica (i bit će do GP100), ne za igre, ali i dalje potrebna. Ja već sad prodajem TitanX (prodao sam već 3 kom. i zadnju gurnuo pod vodu) ali ne zbog 1080, nego zbog RadeonaProDuo

. Istina je nešto druačija, jer 1080 nije donji segment ničega, nego gornja polovica srednjeg segmenta (donja je 1070).

Problem je što je TitanX ovog puta overclockan blizu 1080 (unutar 5%), a ne "mrvicu brži od 970" kao što je to bio 780Ti. U vrijeme kad sam ja prodao 780Ti, uzeo sam dvije 970 i imao performanse veće od TitanaX danas koje je tek RadeonProDuo razbio, a GTX 1080 ne hvata te rezultate niti maksimalno overclockan na preko 2,1GHz iako joj pomaže CPU na 5,1GHz.

Da ponovim: 970SLI je brža kombinacija od 1080. A Nvidia je lagala i muljala o većim performansama od 980 SLI.

Želim reći da mislim da je prevara cijela 10xx serija s obzirom na cijenu. Nabili su cijenu za 1080 i 1070 kao da se radi o karticama najviše klase, a zapravo su mid-range proizvodi koji su clock za clock sporiji od serije 900. Nije se smjelo dogoditi da TitanX na 1,45 hvata 1080 na 2,1.

Bivši kolega se bavi renderingom. Prodavao sam njegove TitanX kartice i zadnjih par je on povukao iz prodaje (počeo se pravit mrtav) jer mu se plan zamjene za 1080 izjalovio: probao je i vidio da mu nema izbora, da je memorijska propusnost na 1080 smeće, da su kartice marginalno brže u praksi i da je jednostavno sve skupa fail za tu cijenu. Dokupio je još dvije titanice za farmu (ja sam svoju zadržao).

980Ti je nešto sporiji, ima 6GB frame buffera, ali to je i dalje za igre sasvim dovoljno. Jedino van computinga gdje mogu napunit 12GB VRAM-a je u Photoshopu, Premiereu i sl. U igrama nisam nikad ni vidio više od 5GB upotrijebljeno.

Mislim da je trenutno 1080 bezobrazno skup, a 1070 da je prava mala prevara sa svojih samo 75% jezgara veće kartice. Kad 1080 bude 600 eura, možemo reći da je nekako bilo ok kupiti nju, a ne ovu 980Ti, ali taj film nećemo skoro gledati. 

I disclaimer: ne želim reći da toliko puno reviewera nužno laže, ali iz nekog čudnog razloga kod mene rezultati ne ispadaju kao njihovi. 1080 je sporija nego njihova, 780Ti, 970 i TitanX su brže nego njihove. Vrlo čudno. Možda je to zato što ja sve to testiram na identičnoj mašini od 2014. godine i nisam dužan ništa nikome niti se moram bojati za egzistenciju ako me Nvidia ili AMD stave na crnu listu (a imaju običaj).

Frenda koji je uzeo dva komada

, zamolio sam da odvrti test
 .

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 12:13 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Želim reći da mislim da je prevara cijela 10xx serija s obzirom na cijenu. Nabili su cijenu za 1080 i 1070 kao da se radi o karticama najviše klase, a zapravo su mid-range proizvodi koji su clock za clock sporiji od serije 900. Nije se smjelo dogoditi da TitanX na 1,45 hvata 1080 na 2,1.

..da je memorijska propusnost na 1080 smeće, da su kartice marginalno brže u praksi i da je jednostavno sve skupa fail za tu cijenu..

Mislim da je trenutno 1080 bezobrazno skup, a 1070 da je prava mala prevara sa svojih samo 75% jezgara veće kartice. Kad 1080 bude 600 eura, možemo reći da je nekako bilo ok kupiti nju, a ne ovu 980Ti, ali taj film nećemo skoro gledati. 

GTX1xxx je prijevara zato što uz MSRP od 600USD dobija TitanX od 1000USD? 

Da je memorijska propusnost smeće onda bi GTX1080 naveliko kaskala na 4K rezi u odnosu na GTX980Ti/TitanX, a kad ono totalno suprotno.. a i guraš GTX1080 tamo gdje joj nije mjesto, tj. za što nije namjenjena, rendering itd. Zamisli sad GTX980 u renderingu? Nisi je ni prije zamišljao a kamoli sad..

Da, GTX1080 i 1070 su trenutno preskupe i to im je najveći minus. I to nisu skupe zato što nvidia tako želi, nije nvidia puno podizala cijene(za 50USD), skupe su jer je potražnja velika a konkurencije nema. S obzirom na tržište nvidia je mogla nabit GTX1080 MSRP na 1000USD i opet bi se prodavale..

Tako da, nvidia je gamerima dala titanx-like performanse(pa i nešto veće perf, uz nižu potrošnju, zagrijavanje) za 300-400USD manje. GTX980Ti je dobila pad cijene da bi se rasprodale jer realno po starim cijenama ne bi ih nitko kupio pokraj GTX1070 pa i 1080.

e hbg sad, dok ja napišem odgovori tvoj post dobije 300 izmjena..

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 12:30 (Penryn).
13 godina
Penryn kaže...
Tonči kaže...

e hbg sad, dok ja napišem odgovori tvoj post dobije 300 izmjena..

Ja eo mislim da obojica imate pravo - nastavite u tom smjeru jel purkam kokice

11 godina

Upravo to, ljudi koji NEmaju TitanX i namjena im je gaming, a ne rendering, nemaju sta usporedjivati TitanX vs 1080, odluka je jasna ko dan. 1070 vs 980Ti po istoj cijeni je vec upitno i stvar osobnog ukusa.

Kad tad ce hype splasnut, konkurencija doci i onda ce se cijene barem malo smirit. Nestrpljivost se placa, ne samo kod grafickih kartica :)

16 godina
odjavljen

Penryn ali gore imaš link na 980Ti Lightning. :) I čekaj, što je s "brže od 980 SLI"? 1080 u stvarnosti ne hvata ni 970SLI!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Gledao sam bas neki dan live steam od JayzTwoCents gdje je i sam rekao kak je cudno da jos gotovo nigdje nema dostupnih kartica 1070 i 1080. Dok se na svim eventima razbacuju sa brojevima prisutnih kartica. Sad cu vjerojatno rec krivi event al mislim da je bio E3 na kojem su imali preko 300 kartica od 1080 i upola toga 1070. Kod mene (finska) nema niti jedne skoro niti u jednom ducanu. Lista cekanja je po 30 radnih dana za 1080 modele sto je oko 5 tjedana. Cini mi se da nvidia koristi priliku jel nema konkurancije od strane amd-a i na kapaljku pusta kartice van da bi izvukli sto vise love. cisto da se dobije osjecaj velike potraznje za karticom al zapravo ponuda je koma pa su cijene visoke.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Penryn ali gore imaš link na 980Ti Lightning. :) I čekaj, što je s "brže od 980 SLI"? 1080 u stvarnosti ne hvata ni 970SLI!

Ne kužim, što želiš pokazati s 980Ti Lightning? Da je je pošteno clockana i da je na 4K sporija od R9 295X2 za 9%, a na mom linku je pošteno clockana GTX1080 od R9 295X2 brža 22%?

Ček tebi smeta što je nvidia performanse iznosila u VR okruženju? I mene su nasanjkali s tim, al onda kad sam pročitao bolje što piše sam skužio o čemu se radi.. VR perfgaming perf.

Još najbolje da je GTX1080 ispala duplo jača od prethodne GTX980 za 50USD više. Ali, nije ni daleko od toga..

15 godina
protjeran

Tonci pricas gluposti kad kazes da je 970 SLI brzi od 1080-ke jer nije. 

Takodjer, 980Ti Lightning je gotovo nemoguca za nabavit, jedino polovne..

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

tonchi pravda t-x jer mu 500 ojra pusu kartice za vrat ....zato je frustriran 

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
...

Sve to stoji kad bi tako bilo, ali, nije baš. :) 

ansha kaže...

Tonci pricas gluposti kad kazes da je 970 SLI brzi od 1080-ke jer nije. 

Takodjer, 980Ti Lightning je gotovo nemoguca za nabavit, jedino polovne..

Gore ti je test, kakve gluposti, o čemu ti? Jel' imaš gore test 1080 na 2,1 i test dvije 970? Klikni pa vidi. Da utvrdimo činjenice: test na jednoj mašini je pokazao da 970 SLI ima bolji rezultat od 1080 na 2,1GHz. Možeš li mi reći točno, što su tu gluposti?

970 SLI 2x 1,32GHz (KLIK) 25 533

1080 1x 2,1GHz (KLIK) 24 822

4mal kaže...

tonchi pravda t-x jer mu 500 ojra pusu kartice za vrat ....zato je frustriran 

Da, jer je meni inače jako bitno koliko kartice koštaju s obzirom da ih uglavnom gledam samo na slikama?  

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 14:28 (Tonči).
12 godina

Ajme opet taj bench program koji nije toliko točan,u igricama je 1080 u bolja jer je sli propao skupa sa cf.

Gamer

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Evo sve i da pretpostavimo da namjerno kradu u korist 1080-ke pa smanjimo razliku na pola, opet je 1080-ka masu brza od 970 sli...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sad će Tonči reć ali nije pošteno tu su testirane igre koje ne podržavaju SLI ili ne skaliraju dobro.. ako SLI ili CF ne rade dobro u dosta igara onda ih ni ne treba uvodit kao relevantne i uspoređivat ih s 1 karticom.

Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice