Na preporuku prijatelja kupio sam XFX GeForce 8800 GS 384MB DDR3 XXX grafičku i što se tiče performansi bio je totalno upravu. Za dane novce, u tom trenutku najbolja moguća grafika na tržištu, ali...
Grafička kartica nema automatsku kontrolu ventilatora, a kako je tvornički overklokana sa 500MHz na 680MHz (core speed), ventilator cijelo vrijeme radi na 100% i jaaako, jako je bučna. Ove informacije koje sam naveo je potvrdila tehnička podrška s xfx-ovih stranica. Driveri su XFX-ovi zadnji koji su izašli, još sam instalirao i nTune da je probam downklokat ili podesit rad ventilatora ali ništa mi ne uspijeva.
Temperatura jezgre bez opterećenja je 40°C do 45°C a kad je opterećena (recimo COD4 max quality) onda se vrti između 70°C do 80°C. Ostale komponente se ne zagrijavaju previše pa da podignu temperaturu u kućištu koja je u prosijeku oko 30°C do 35°C
Da li znate na koji provjereni i sigurni način mogu utišati ventilator grafičke kartice. Ova situacija me izluđuje jer mi je komp u dnevnoj sobi i stalno se ukućani bune na buku. Konfiguracija je stara dva mjeseca i od prvog dana vemtilator rošta 100 na sat.
Hvala na pomoći.
Konfiguracija:
Intel Core2Duo E6750
MB Gigabyte P35-DS3
OCZ, Gold XTC PC6400 2x1GB
Hitachi 320 GB, SATA-II
Chieftec 450W, Active PFC, AFC
knock' yourself out