AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozzz ekipa.Bas citam za ove nove drivere i mene trenutno najvise zainteresirao taj Shadowplay pa me zanima dal je tko isproba i dal je istina kako oni kazu da performanse u igrama ne opadaju u tolikoj mjeri kao ostali programi?I drago mi je za AMD sto je napokon se stavio na noge i ako mislim da je uvjek bio dobar za grafe/proc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

RX 480 nebi imala osjetno veće perfomanse na tom clocku sa širom sabirnicom, samo bi bila još skuplja a sitno brža... 

root

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozdrav,

Ima li još netko problema sa vrtnjom ventilatora na 100% sa zadnjim driverima bez obzira na wattman postavke? Kartica je jednostavno preglasna iznad 2200 rpm, a da ne pričam na 100%.

RX 480gtr je u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 23:06 (groff).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
danny_2 kaže...
boxer kaže...

Treba mi mala pomoć, sinoć sam instalirao drivere (imam R9280X), spojena je sa HDMI na monitor i imam malo isprane boje, tako je bilo i u prethodnim driverima kao i na nvidiji, ali sam imao opciju u postavkama drivera da namjestim neki RGB spektar i onda bi monitor prikazivao normalne boje, no sada ne mogu naći tu opciju. Jesu li je negdje prebacili ili su tu opciju izbrisali?

Na DVI nema problema sa bojama, no DVI kabal mi je odnedavno neispravan. 

Dakle upalis Radeo settings, Prefference-Radeo additional settings-my digital flat panel - pixel format- i stavis na Full rgb.
Takoder pogledaj jel ti i na monitoru na full rgb il (0-255) il sta vec pise. Et kolko se sjecam sad na pamet. 

Thx, ali sam već pronašao i postavio Full RGB. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
10 godina
neaktivan

groff 

Jel ti ugasen hardware acceleration u browseru? Ako nije, probaj to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 1:18 (hardenBiH).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ekipa.

Trebam moralnu podršku/savjet.

Hoće li mi jedna rx 480 biti dovoljna slijedece 2 godine ?

Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ekipa.

naravno da hoce

15 godina
protjeran
toxic kaže...

Ekipa.

Koga ti zavaravas? Pa znas da ces kupit i prodat hrpu toga u slijedece dvije godine, prepusti se, ne bori se...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 9:51 (ansha).
17 godina

pa sudeci po napretku svega nece ...dok za 2k17 ce ik vrtit...

uostalom zakaj pitas kad ces ko svaki hw freak promjenit 10 puta hw...kaj te svrbi opet hehe 

9 godina
protjeran
toxic kaže...

Ekipa.

To je bas široko pitanje, ovisno koji FPS mislis ganjati i koliko si u stanju spustiti postavke.

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Tebi za FHD malo masnije clockana bez problema, negdje AA off i to je to :)

root

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
4mal kaže...

pa sudeci po napretku svega nece ...dok za 2k17 ce ik vrtit...

uostalom zakaj pitas kad ces ko svaki hw freak promjenit 10 puta hw...kaj te svrbi opet hehe 

cega svega, navedi sto to tocno tako brzo napreduje da u sljedece 2 godine, on nece moci igrati na 1080 rezi sa RX 480 ?

ne zajebavam, nego ozbiljno pitam, jer osobno ne vidim nista sto bi dovelo do toga da se on nece moci igrati na svojoj trenutnoj konfi?

sa svojom GTX970 (2014) i sljedece godine bih mogao igrati sve zivo, dakle 3 godine sigurnog igranja, da je nisam rjesio

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Toxic i ista grafa sljedece dvi godine:nemoguce

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Eto nek sam stvarno nedokazan.

Slušam srce a ne pamet.

Mislim da ću se riješiti jedne pa možda i druge a možda i freesync monitora.

Želim plug&play.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Pricam o 4k jer on ima 4k telku 

nije se izjasnio o rezi kojoj se radi ali sumnjam da pica na fhd 

jer znam kak dise ali ako se radi 2/3k onda si u pravu :-)

13 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ekipa.

Ljudi se i dan danas igraju na 1080p sa 7950 bez problema, 480ka ce biti i vise nego pristojna pogotovo sto imas 8gb model koji se moze dobro clocknuti za nekih 15% performansi + amd ce joj u narednih godinu dana dodati cca 10% tako da si miran.
AMD fine wine technology 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

got it 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ekipa.

kolega nisi li ti imao 290 ku? eto sig sam da bi te sluzila do izlaska 490 .. neznam kako se nisi mogao odgvoriti od shoping ludila 

xfact
13 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Toxic i ista grafa sljedeca  dva mjesecanemoguce

eto ga ovo bi bilo bolje..

xfact
17 godina

Mislis da je to lako ...jednom shopingholichar uvijek to isto...

nema nam spasa 

17 godina
=xfact= kaže...
toxic kaže...

Ekipa.

kolega nisi li ti imao 290 ku? eto sig sam da bi te sluzila do izlaska 490 .. neznam kako se nisi mogao odgvoriti od shoping ludila 

jesam.

plan je trebao biti jednostavan, zamijeniti 290ku jer nije imala garanciju s samo rx 480 ali sam uzeo i drugu.. eh.

Iskreno jucer sam dobio sah mat od strane AMD-a direktno, Titanfall 2 me izueo iz cipela doslovno, doslo je do toga da sam uzeo kuciste i skoro ga satro s podom.

Tamo gdje CF radi sve je vise nego super, iz nekog razloga sam mislio da mi radi u Titanfallu 2 dok nisam skuzio da ustvari i ne radi a to su skuzili novi driveri ocito.. Iako postoji CF profil pa sam poludio.

Nemate pojma koji mi je uzitak bio igrati Titanfall 2 s CF on na 144 fpsa sve maxano kada odjednom hladan tuš.

Ne znam koji je razlog zašto više ne radi/ radi ali mi to sve ide na qurac, ne zelim svaki puta više istrazivati sto je poslo po zlu, jel virus, jel novi driveri, jel windowsi, jel u nekom qurcu nesto ostalo zapamceno itd.. stvarno vise nemam ocito zivaca ko prije kada sam uzivao u ovom ..

Doslovno sada zelim igrati a to ocito ne mogu s dvije. Mogu BF serijal koji ionako ne igram.

Shebo sam se na 3 koraka.

Prvi korak je - nabavka freesync monitora - moram ostat na AMD-u

Drugi korak je - nabavka rx 480 x2

Neki su znali/ i ja sam znao no nisam ocekivao ovako veliki otpor...

A sto sad? Ili cu prodat ili cu je gledat u racunalu na crossfire disable jer mi ne koristi nicemu.

Nemojte mi sada drzat prodike vi koji ste mi preporucali sto i kako jer i sam znam i tada sam znao, no ocito je da je single gpu nakon svega uvijek hebeno bolji.Zao mi je jer sam stvarno uspio, undervolt ovih kartica je brutalan sada mi cak idu na -60mv na -42 je ispitano, temperature gornje grafe u full loadu je brutalno niska za cf oko 72 stupnja, sve radi veoma tiho.. no eto... nisam uspio- Fulao sam ..

I sada trazim riješenje i ovaj puta ću poslušati svaki savjet.

da i nedam dodatne novce sve sto napravim cu iskoristi od ovoga sto imam.. u suprotnom cu se shebat svjetski.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 10:59 (toxic).
17 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ansha ti je davno rekao da si trebao ići na 1 x 1070.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 11:02 (Prince-Artas).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

prodaj jednu i sa drugom pricekaj 490. pa prodas i drugu i uzmes 490. to ti je jedna opcija. mozes dobit dobre novce za te kartice.

xfact
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Prince-Artas kaže...

Ansha ti je davno rekao da si trebao ići na 1 x 1070.

htio sam bolje performanse za nesto vise novaca a opet manje novaca od gtx 1080.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

iskreno ni ja necu vise na cf ...zato cekam vegu :-)

pa to preporucam i tebi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Cf i sli su uvijek imali svojih bugova, tako da nema tu pomoci, kao sta si i sam rekao gdje radi je odlicno, gdje ne radi ne radi. Tko zna sta su shebali sa driverima. Po meni je najveci problem sta mi svi update napravimo na najnovije drivere a i sa starima nam je sve radilo savrseno i imali smo zadovoljavajuc fps. Mozda su s driversi shebali, mozda neka zakrpa od titanfalla, tko ce ga znati, mozda su u sumi, sa cf ili sli ces uvijek imati tih problema. Titanfall ocito ima dosta bugova i potrajat ce dok se to ne rijesi. Ja se nebih previse nervirao oko toga, nego stavio na zadnje drivere gdje mi je radilo ako imas zadovoljavajuc fps i to je to. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
toxic kaže...
=xfact= kaže...
toxic kaže...

Ekipa.

jesam.

plan je trebao biti jednostavan, zamijeniti 290ku jer nije imala garanciju s samo rx 480 ali sam uzeo i drugu.. eh.

Iskreno jucer sam dobio sah mat od strane AMD-a direktno, Titanfall 2 me izueo iz cipela doslovno, doslo je do toga da sam uzeo kuciste i skoro ga satro s podom.

Tamo gdje CF radi sve je vise nego super, iz nekog razloga sam mislio da mi radi u Titanfallu 2 dok nisam skuzio da ustvari i ne radi a to su skuzili novi driveri ocito.. Iako postoji CF profil pa sam poludio.

Nemate pojma koji mi je uzitak bio igrati Titanfall 2 s CF on na 144 fpsa sve maxano kada odjednom hladan tuš.

Ne znam koji je razlog zašto više ne radi/ radi ali mi to sve ide na qurac, ne zelim svaki puta više istrazivati sto je poslo po zlu, jel virus, jel novi driveri, jel windowsi, jel u nekom qurcu nesto ostalo zapamceno itd.. stvarno vise nemam ocito zivaca ko prije kada sam uzivao u ovom ..

Doslovno sada zelim igrati a to ocito ne mogu s dvije. Mogu BF serijal koji ionako ne igram.

Shebo sam se na 3 koraka.

Prvi korak je - nabavka freesync monitora - moram ostat na AMD-u

Drugi korak je - nabavka rx 480 x2

Neki su znali/ i ja sam znao no nisam ocekivao ovako veliki otpor...

A sto sad? Ili cu prodat ili cu je gledat u racunalu na crossfire disable jer mi ne koristi nicemu.

Nemojte mi sada drzat prodike vi koji ste mi preporucali sto i kako jer i sam znam i tada sam znao, no ocito je da je single gpu nakon svega uvijek hebeno bolji.Zao mi je jer sam stvarno uspio, undervolt ovih kartica je brutalan sada mi cak idu na -60mv na -42 je ispitano, temperature gornje grafe u full loadu je brutalno niska za cf oko 72 stupnja, sve radi veoma tiho.. no eto... nisam uspio- Fulao sam ..

I sada trazim riješenje i ovaj puta ću poslušati svaki savjet.

ionako ces ovaj mjesec se manje igrati a vise jesti i pit okolo :).

prodaj jednu grafu i tu lovu ulozi u jest, pit i ono trece, dobro se zabavi

pricekas 20 dana, vidis kakav ce bit Zen CPU, i Vega, jel valja ili ne, pa prodas cijelu konfu, i slozis si novu, sa single GPU i onda miruj 2 godine, bila to AMD konfa ili intel nvidia

a monitor isto prodas ako neces ostat na AMD, a nevidim zasto ne bi, jer gsync kosta 2500kn vise od freesync, bar 1440 monitori, ne znam za ove 1080, a u istom rangu cpu/gpu amd vs nvidia razlika u performancama nije vrijedna niti 500kn a kamoli 2500kn

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

mos milsit kak oce a nedvano nabavio ps4 slim i hrpu igri za isti ove god ne postoji zichbo i nova 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Patrick_cro kaže...

Cf i sli su uvijek imali svojih bugova, tako da nema tu pomoci, kao sta si i sam rekao gdje radi je odlicno, gdje ne radi ne radi. Tko zna sta su shebali sa driverima. Po meni je najveci problem sta mi svi update napravimo na najnovije drivere a i sa starima nam je sve radilo savrseno i imali smo zadovoljavajuc fps. Mozda su s driversi shebali, mozda neka zakrpa od titanfalla, tko ce ga znati, mozda su u sumi, sa cf ili sli ces uvijek imati tih problema. Titanfall ocito ima dosta bugova i potrajat ce dok se to ne rijesi. Ja se nebih previse nervirao oko toga, nego stavio na zadnje drivere gdje mi je radilo ako imas zadovoljavajuc fps i to je to. 

Ok, dobro, pokušati ću.

Samo još jedna napomena i s novim driverima mi je prvi dan radilo super, sve je krenulo slijedeći dan.. Čak sam imao ogroman boost s novim driverima :/

Kak se to kaže,  nadao sam se kako je sve odlično kad ono nada je po svaki puta do sada ispala k....

14 godina

Pričekaj izlatak RX 490 još malo pa prodaj obje RX 480.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice