Ma stari meni sve radi bolje. sve i jedna igra mi s CF-om radi bolje. Meni dosta.
Negdje imam isti fps negdje viši no bez obzira na to jednostavno sve lijepše radi.Nešto su i po freesnycu stetali pa mozda zato isto?
Ma stari meni sve radi bolje. sve i jedna igra mi s CF-om radi bolje. Meni dosta.
Negdje imam isti fps negdje viši no bez obzira na to jednostavno sve lijepše radi.Nešto su i po freesnycu stetali pa mozda zato isto?
Evo primjer bencha sa OCAT aplikacijom, (OCAT download) u DOOM igri... Na kraju baci avg FPS u gornjem desnom kutu.
Treba mi mala pomoć, sinoć sam instalirao drivere (imam R9280X), spojena je sa HDMI na monitor i imam malo isprane boje, tako je bilo i u prethodnim driverima kao i na nvidiji, ali sam imao opciju u postavkama drivera da namjestim neki RGB spektar i onda bi monitor prikazivao normalne boje, no sada ne mogu naći tu opciju. Jesu li je negdje prebacili ili su tu opciju izbrisali?
Na DVI nema problema sa bojama, no DVI kabal mi je odnedavno neispravan.
Full RGB spektar trebas negdje namjestit, znaci 0-255 (jer za taj range ima 8 bitova, svaki po 0 ili 1 => 2^8 = 256, -1=255).
evo stjepko cmizdri po pascal temi , nemoze oc vise od 50mhz.. hahahah
svaka cast amd-u za drivere .. mogao bih izbencat nesto da vidim kako se stara dama drzi..
pitanje samo , dal je dobro da maknem i msi afterburneer obzirom da ide taj watman sa driverima?
Ne mogu da vjerujem svojim očima, već 5!!! stranica nema Stjepanja da nešto komentariše.
Intel raskida sa Nvidijom, a ubacuje AMD tehnologiju u svoje procesore, AMD-u rastu dionice, novi driveri povećali performanse, kartice se bolje clockaju, I chill smanjuje temperature GPU, ReLive bolji od Shadowplaya, ...
Ako 490-tka i Zen budu kako su najavljivali, od ovolikih šokova će odlijepit k'o papuča. Nedaj se Stjepkooo...
a sad da pogledam u kristalnu kuglu babe jage i kazem da ce 490 puhati za vrat 1080 ki za manje cijenu od 1070
490 ce bit kao dve 480 aka jace 15% od fury x-a
Nenojte mi Stiopeta zajabavat!
Treba mi mala pomoć, sinoć sam instalirao drivere (imam R9280X), spojena je sa HDMI na monitor i imam malo isprane boje, tako je bilo i u prethodnim driverima kao i na nvidiji, ali sam imao opciju u postavkama drivera da namjestim neki RGB spektar i onda bi monitor prikazivao normalne boje, no sada ne mogu naći tu opciju. Jesu li je negdje prebacili ili su tu opciju izbrisali?
Na DVI nema problema sa bojama, no DVI kabal mi je odnedavno neispravan.
Dakle upalis Radeo settings, Prefference-Radeo additional settings-my digital flat panel - pixel format- i stavis na Full rgb.
Takoder pogledaj jel ti i na monitoru na full rgb il (0-255) il sta vec pise. Et kolko se sjecam sad na pamet.
To je bug, to nema veze s potrošnjom i potrebama igre.
Bug.. okey, sve zivo sam trazio kako sto i ovo je jedino rijesenje a ti velis bug..
nije bug vec texture moras snizit s insane na very high da se ne crasha..
Titanfall 2 crashes repeatedly with the following messages: Engine Error, WerFault.exe, GamePanel.exe, etc.
Engine Error: CreateTexture2D failed for Gfx_TextureAsset_ResizeAndCopy with HRESULT 0x8007000e
Engine Error: CreateTexture2D failed to create texture fullScreen with HRESULT 0x8007000e
Engine Error: CreateTexture2D failed to create texture highligh_GatherVerticalBuffer with HRESULT 0x8007000e
WerFault.exe - Application Error : The instruction at 0x00007FFBE0A30505DC referenced memory at 0x0000000000000030. The memory could not be written.
GamePanel.Exe Application Error: The instruction at 0x00007FFC379DE643 referenced memory at 0x00000001FFFFFFFE. The memory could not be read.
a sad da pogledam u kristalnu kuglu babe jage i kazem da ce 490 puhati za vrat 1080 ki za manje cijenu od 1070
To bi bilo lijepo. NVIDIA-i je zaista potrebna ozbiljna konkurencija.
Jel zna netko rješenje ako Relive feature jednostavno ne radi, ingame niti na desktopu, bez obzira koje postavke staviš ili koje shortcute namjestiš? Vidim i drugi po stranim forumima imaju isti problem, dok drugima radi savršeno.
Išao sam force clean install, obrisao je stare drivere i onda sam ručno nove instalirao, igre rade bez problema.
Btw kakav vam je dojam sa ovim Radeon Chill fičerom?
Bome nisu loši novi driveri, ako se netko sjeća prije sam pisao da mi doom na 4k ultra vulkan postavkama radi na minimum 33, prosječno 38.. Sada je minimum 38, prosjek je bliže 44 i zna ići do 52 max. Tako da sada je igra ful smooth za igranje i ni u jednom trenutku nisam osjetio štekanje, trzanje ili usporavanje. Moram još probati druge igre da vidim je li se i kod njih šta poboljšalo.
490 ce bit kao dve 480 aka jace 15% od fury x-a
Jedna RX 480 je maltene 15% - 20% sporija od Fury X pa dvije uz kakvo god skaliranje ili duplo jači čip moraju bit bitno brže od 15%.
Jeo te život, upravo gledam kako grafa prolazi firestrike na 1500mhz sa novim driverima. Postam rezultate uskoro.
Moja GTR neide dalje od ovoga...
Sa time sam prošao Time Spy test - 4564 graphics score
No moja nije black edition te su joj deafult klokovi na 1288 naspram 1338 na BE verziji...
Nije točno bilo je i Fury u Fury X unlock.
Mogle su se prve r9 290 unlockat u 290x.
http://www.overclock.net/t/1443242/the-r9-290-290x-unlock-thread
ljudovi R7-9 jako lose kotiraju sa WattManom tj imaju problema sa vrtnjom fan.-a + postavke oc-anja se resetira
ceka se fix ja nisam pretjerano radi toga piss of jer HBM se neda bas u nebesa klokat + manje pc game-am u zadnje vrijeme
primjetih sa sam dobio 200 bodova(stock) vise na havenu za single gpu psoto vise nemam cf
Mislim da je to marketinski trik koji AMD koristi.
Puste u prodaju odredjenu kolicinu koja se uspjesno otkljucava da privuku vise kupaca.
Normalno tko ne bi htio imati r9 290x po cijeni r9 290 kada je izasla. Piknes novi bios i imas novu grafu.
Ali eto,onda poslije fizicki ostrane zakljucane shadere i tu je kraj price o otkljucavanju.
ljudovi R7-9 jako lose kotiraju sa WattManom tj imaju problema sa vrtnjom fan.-a + postavke oc-anja se resetira
ceka se fix ja nisam pretjerano radi toga piss of jer HBM se neda bas u nebesa klokat + manje pc game-am u zadnje vrijeme
primjetih sa sam dobio 200 bodova(stock) vise na havenu za single gpu psoto vise nemam cf
Primjetio sam da mi se oc postavke resetiraju.
Isto tako sam primjetio da u testovima dobijam vise bodova i postizem visi OC.
Nisam ocekivao neko povecanje perfomansi na starijim serijama kao sto je moja,ali gle kad je vec tu mogu samo reci hvala AMD.
EDIT: oprostite za dupli post.
Jeo te život, upravo gledam kako grafa prolazi firestrike na 1500mhz sa novim driverima. Postam rezultate uskoro.
Probaj vent na 100%, više napona, podesit veći tdp u biosu, smanjit mem latencije.
Moja zamjerka rx 480ici je 256bitna sabirnica koja očito postaje bottleneck kad postigneš visok gpu klok a memorija zaostaje i ne želi se igrati.
Probaj vent na 100%, više napona, podesit veći tdp u biosu, smanjit mem latencije.
Moja zamjerka rx 480ici je 256bitna sabirnica koja očito postaje bottleneck kad postigneš visok gpu klok a memorija zaostaje i ne želi se igrati.
Pa i 1070-ka ima 256 bitnu memoriju pa je opet dosta brza kartica...