AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
metallic kaže...

Ne svidja mi se s kojim je NV ekvivalentom u rangu...

Ma cesto u tim specisma stave tipa "GTX 960 or R9 390" i slicno... ne mora biti. Ali u slucaju da bude u rangu 980ti je loše. Jer toliko cekanja, nove memorije, novi chip za samo malo jaci Fury X ? Ja ocekujem 490 da bude ekvivalent 1080, a npr. 495 za 1080ti, iako ce prije 495 biti dual gpu

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2016 1:34 (D3lBoy).
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

A sta ste vi pali sa Marsa pa neznate da ce uz 490 doci i rx fury i rx fury pro...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa nitko nije rekao da će 490 biti najjača kartica, radi se o tome da je to prilično dobra razina performansi za (prvi?) jači model od 480. Kao što je bilo sa prošlo serijom - 390 se natjecala sa 970, 380 sa 960 itd

11 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

A sta ste vi pali sa Marsa pa neznate da ce uz 490 doci i rx fury i rx fury pro...

Pricamo o 490... A i neznam jer nema jos nikakvih glasina a kamoli nesto potvrđeno

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Gdje ti zivis, ukucaj rx fury pro u google i izbacit ce ti, vec prije mjesec dana su bile prve glasine i speckovi o tome.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Vidim samo wccftech i yibada.com... uh izvora li

Kako god pricamo o 490 i da izlazi RX Fury Pro sigurno nece izaci u iducih 6mj. kad je prije nekoliko mj. izasao prvi Fury pro.

13 godina
chaselol kaže...

http://store.steampowered.com/app/538870/

Pogledajte koja grafa je recommended od AMD-a 

490 confirmed

R9 390 :D Ovo je valjda bila greska, trenutacno nigdje to ne pise...

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nisi dobro pogledao, 390-ka je pod min specs.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da ali makli su 490

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

o.k. Makli su je, al je 490 bila pod recommended a 390 je min. Ko zna sto im je to sve znacilo.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
metallic kaže...

o.k. Makli su je, al je 490 bila pod recommended a 390 je min. Ko zna sto im je to sve znacilo.

ma to pišu otprilike 

13 godina
metallic kaže...

Nisi dobro pogledao, 390-ka je pod min specs.

Poanta je da 490 nema nigdje vise. Pod recommended je samo GTX 980Ti

12 godina

Ne! Poanta je u tome kako ti dan kasnije i pola strane rasprave oko Rx490 uletis i pocnes objasnjavati, a svi koju su pogledali ranije ne govore bez veze.

Padobranac 1, nismo je mi izmislili, nego je misteriozno nestala.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nisam to ni rekao, nauci citati. Napisao sam da je valjda bila greska na steam stranici, koju su u meduvremenu ispravili. A vi tu ispleli svakojake teorije itd, pa cisto da uputim da je u meduvremenu nestalo i da je ocito bila greska nekakva... Ne ulazim sad u to dal je bio slucajan leak buduce kartice ili ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Minneyar kaže...
chaselol kaže...

http://store.steampowered.com/app/538870/

Pogledajte koja grafa je recommended od AMD-a 

490 confirmed

R9 390 :D Ovo je valjda bila greska, trenutacno nigdje to ne pise...

Žuti marker je prijedlog/pitanje, a zeleni marker tvoj odgovor.

Napisao sam ti da je 390 bila pod minimum, a ti ne kužiš.

Možemo se jedino složiti da je pisalo (rx490 recommended), rasprava je gotova jer je ionako offtopic.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo da javim malo dojmove sa rx470 xfx single fan (napon na 1050, temp. limit na 77 power limit +9%, ostalo stock). Na 77°C vent radi oko 40-43%, slabo se čuje. Cijelo vrijeme drži takt na 1226, ne pada (avg u gpu z za vrijeme furmarka). Također u gpuz piše da grafička troši 72W ali to ne vjerujem :)   Procesor AMD A8-7600 i 2x8gb ram 1866.

Imam 4K ekran, i igram igre na 4K, i ovako nešto su rezultati onoga što sam isprobao

forza horizon 3, sve maxirano: 22-25 fps, ali začudo vrlo igrivo.

forza horizon 3, bez AA, sve ostalo max (vjerujete, ne treba AA na toj rezoluciji, uopće se ne kuži razlika): 33-46 fps, najčeše oko 36 (ovo me jako iznenadilo pošto je igra loše optimizirana, uglavnom ultra igrivo)

forza motorsport, sve maxirano - 50 fps (padne na 33 kad auto pobjegne na pijesak ali to sumnjam da je do procesora)

doom sve maxirano (vulkan) - 33 fps, vrlo igrivo! u classic mapama do 65. Nisam probao bez AA jer ne osjećam potrebu, meni je dosta fluidno i ovako

dirt 3 complete edition sve max - 56 fps avg na benchmarku, 62 bez AA

3d mark graphics score:

time spy - 3680 (ovo je na stock grafičkoj, moram ponoviti sa novim postavkama)

fire strike - 11960 (na stock je bilo oko 11750)

Uglavnom jako sam zadovoljan, ne znam kakve su potrebe drugih ali meni je ova grafička od 1648 kn više nego dovoljna :)  (i procesor od 650 lol )

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2016 0:11 (Jakovp).

7 0 hvala 1
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

"vrlo igrivo" 

ili je ili nije 

sudeci po FPSovima koje si naveo, nista od toga nije igrivo (da je rijec o strategijama, a ne pucacinama i voznjama, druga stvar)

bolje downscaleaj rezu na 1440p 

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Jakovp kaže...

Ma nema šanse! Ja znam neke igre zaključat na 30 FPSa, (npr Witcher 3) i čim FPS padne na cca 28 se primjeti, a kamoli na 22!

A što se tiče DOOMa - zaključan FPS na 75 uz FreeSync je nešto savršeno i tako fluidno!

Pucaljke da su baš fluidne na 30 FPSa nebi se složio; u TPS igrama mi ne smeta no pew pew igre baš i ne blistaju na 30 FPSa

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 12:17 (doktor1).
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Fps vrlo griv sa 33fps 

Moj PC  
8 1 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ova dvojica imaju konzaske sindrome ili su coravi..lol

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
protjeran
doktor1 kaže...
Jakovp kaže...

Ma nema šanse! Ja znam neke igre zaključat na 30 FPSa, (npr Witcher 3) i čim FPS padne na cca 28 se primjeti, a kamoli na 22!

A što se tiče DOOMa - zaključan FPS na 75 uz FreeSync je nešto savršeno i tako fluidno!

Pucaljke da su baš fluidne na 30 FPSa nebi se složio; u TPS igrama mi ne smeta no pew pew igre baš i ne blistaju na 30 FPSa

NHF doktore no onako kako ti gledaš na njegovih 22 FPSa ja tako gledam na tvojih 30.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Proc je gadni BN za rx 470, a ovo kako on pise ultra igrivo i spaja to sa 30FPS me bas dobro nasmijava, crkavam pred kompom citajuci te hvalospjeve. Jbte on da proba 60FPS ili cak 100+ dozivio bi astralnu projekciju 

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa jebo vas vama izgleda ne pase ni kad doktoru i jakovu ide 30 ili meni 140...daj se odlucite!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Jakovp kaže...

Imam 4K ekran, i igram igre na 4K, i ovako nešto su rezultati onoga što sam isprobao

Uglavnom jako sam zadovoljan, ne znam kakve su potrebe drugih ali meni je ova grafička od 1648 kn više nego dovoljna :)  (i procesor od 650 lol )

Čovik je sritan i uživa, nemojte ga sad zaraziti raznim "Ultra details, all on, high fps lock problematikom".

Naravno da može puno bolje, ali svakom svoje.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
protjeran
doktor1 kaže...
Jakovp kaže...

A nemoj molim te, Witcher zakljucan na 30fps je neigriva katastrofa, mene glava boli i oci mi suze od toga.... Izgleda ko 15fps a ne 30...  Meni je puno bolje iskustvo sve na low pa 60fps lock nego ultra+modovi pa 30fps... 

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

uz freesync mozda i nije.. 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Prince-Artas kaže...

NHF doktore no onako kako ti gledaš na njegovih 22 FPSa ja tako gledam na tvojih 30.

30 smatram najmanjim igrivim FPSom.

I veća je razlika npr igrat na 30 VS 22 FPSa nego na 40 VS 30 FPSa!

Naravno da mi je odlično igrat DOOM i novi COD na 75 FPSa, ali meni za neke igre 30 FPSa jednostavno ne smeta.

ansha kaže...

A nemoj molim te, Witcher zakljucan na 30fps je neigriva katastrofa, mene glava boli i oci mi suze od toga.... Izgleda ko 15fps a ne 30...  Meni je puno bolje iskustvo sve na low pa 60fps lock nego ultra+modovi pa 30fps... 

Ako tebe boli glava i suze ti oči odi kod doktora! Znači svima koji ne igraju Witchera 3 na 60 FPS moraju suzit oči i bolit ih glava?

A nemoj molim te!

17 godina
ansha kaže...
doktor1 kaže...
Jakovp kaže...

To nije tačno nego si ti malo razmažen velikim performansama. Jasno da je vidljiva razlika između 30 i 60 fps, ali ako imamo situaciju da konfiguracija daje recimo 40/50 fps sa čestima dropovima i oscilacijama do 30 onda je nekada bolje lockati 30 fps. 30 fps nije slideshow, jeste nešto manje fluidnije ali se brzo navikne, također ne smeta za ugodno igranje. 

Također 30 fps može proći za RPG i strategije, dok npr. 30 fps na shooterima uopće ne valja. 

Opet sve ovisi od igre do igre i naravno poprilično je subjektivna stvar. Witcher 3 je specifičan i ja često podignem detalje, ali lockam 30 fps i nekako mi je to bolje iskustvo. 

Ispod 30 fps nije ugodno igranje i dosta se osjeti efekat slideshowa. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
12 godina
ansha kaže...

Ne znam kako bi ti onda igrao Witcher 3 na PS4 

Da je "vise bolje" to da, ali nije za svaku igru. Igre kao sto su Witcher, Bloodborne, Dark Souls i slicno su sasvim igrive na 30fps-a

16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

30 FPS? Brrrr... Uz savršeni lock na 29,97 FPS, fenomenalan blur shader (kakav ima Doom, recimo) i frame-sync - možda. Bez toga (većina igara) ne.

prodajem jednu od mašina
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice