AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.126
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Stjepanj kaže...

Usporedujes rx480 i gtx1070 koja je 2 klase iznad, zapravo totalno druga arhitektura...sry ali ovo je stvarno glupo, sta drugo da ja komentiram na to a da se ti ne naljutis?

ko prica o jacini, svima je jasno da je gtx 1070 jaca kartica.. ovdje se doticem tvoje izjave o tome kako ja AMD u qurcu po  pitanju buke i temperatura. Hoces reci da niti to izjavio.

Opet ispadas smijesan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 20:45 (toxic).
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa jbte perfomanse imaju nekakav tdp covjece bozji...

Evo ti primjer koji bi i malo djete shvatilo:

Zamisli da rx 480 ima perfomanse gtx1070 na koliko bi se vrtila i grijala?

Jel sad shvacas?

Ne radim ja te kartice, amd je s zadnje 3 serije pao na 1 hebenu karticu u seriji koja ima zadovoljavajuce temperature i buku...svidalo se ili ne to tebi, meni i drugima tako ti je realno stanje!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 20:52 (Stjepanj).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

Pa jbte perfomanse imaju nekakav tdp covjece bozji...

Evo ti primjer koji bi i malo djete shvatilo:

Zamisli da rx 480 ima perfomanse gtx1070 na koliko bi se vrtila i grijala?

Jel sad shvacas?

ajme...

izjavio si kako je amd bucan, nije.

sva poanta je toga.

pokusavas okrenut plocu ali nece ici...

zamisli da baba ima kotace, isla bi ko autobus..

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 20:52 (toxic).
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Bucan u odnosu na sta? Konkurencija je gora oces reci pa je trenutna rx serija bolja? Je msi 480 je dobra slazem se, ostali?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
toxic kaže...

ajme...

Šta nisi ti rekao da si ga stavio na ignore ili ti ipak vrag ne dozvoljava?

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 20:55 (Valentin17).
17 godina
Stjepanj kaže...

Bucan u odnosu na sta? Konkurencija je gora oces reci pa je trenutna rx serija bolja? Je msi 480 je dobra slazem se, ostali?

Slazem se ja da Nvidia radi trenutno bolje kartice, i 100 puta sam rekao u svim temama kako je meni gtx 1070 najdraža kartica na trzistu

Ne zelim reci da je RX serija bolja vec da treba gledati širu sliku.

Realno gledano što i da valjaju samo 3 modela, opet ce ekipa znati koja su ta 3 modela i kupovati.

Između ostalog pogledaj gtx 1070 svi modeli su super i nijanse se razlikuju i  opet ce ekipa takoder bar u nasem podrucju kupovati iste modele.

Jedino sto se promijenilo da je sada gainward bolji nego u prosloj seriji. Iako je meni i kod gtx 970 phoenix graficka bila odlicna no eto ljudi je nisu kupovali.

15 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Stjepanj dobar si forumas i sve, ali forum ide tako daleko da treba argumentirati neke izjave. Hebes plasticno kuciste r47 zavojnice, bitno je ono kaj je napisao kolega Jakovp..

Jakovp

Do kolko je po tebi sigurna temperatura VRMa po funkcionalnost grafe (nevezano za softver koji to zna ograniciti)? Bas me zanima jer svako ima svoje stajaliste oko toga, po meni je 100 stupnjeva bez nekog argumenta, a za neki novi GPU ili CPU chip 80 stupnjeva, ali naravno da je svakom draze da temperatura bude cim manja, ako je moguce.

Malo mi je teško reći bez datasheeta od tranzistora, ali svi nove generacije rade do 175, ali onda podnose manju struju. Okvirno bih rekao 85-90 da je ok za neku dugotrajnost iako tu govorimo o tisućama radnih sati tako da sumnjam da bi netko osjetio efekt degradacije prije nego što bi nabavio novu grafičku. Mislim da mining ekipa tu ima više iskustva :)

A plastika na zavojnici je 100% kozmetički elemnt, ako bi se i istopila ne utječe na rad (iako sumnjam da se onda topi prije 150 stupnjeva).

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
toxic kaže...

ajme...

Sad sigurno skuplja recenzije po bespucima interneta kao da ih nitko nije nikad procitao, pa cu mu morat objasnjavat da je 80%recenzija radeno na stolu pri 20°c...pa kad ta ista rx-ica dode do 75°c vele divota, onda je kupis i zatvoris u kucistu s procesorom i hdd-ovima pokrenes bf i dobis katastrofu pa se dodes zalit na forum da su to sve prevare na internetu a stjepanj arogantan lik i mrzitelj amd ili cega vec..lp

14 godina
Stjepanj kaže...

onda je kupis i zatvoris u kucistu s procesorom i hdd-ovima pokrenes bf i dobis katastrofu

U MS kućištu od 150 kn "radi" kao ništa.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
Stjepanj kaže...
Valentin17 kaže...
toxic kaže...

ajme...

Sad sigurno skuplja recenzije po bespucima interneta kao da ih nitko nije nikad procitao, pa cu mu morat objasnjavat da je 80%recenzija radeno na stolu pri 20°c...pa kad ta ista rx-ica dode do 75°c vele divota, onda je kupis i zatvoris u kucistu s procesorom i hdd-ovima pokrenes bf i dobis katastrofu pa se dodes zalit na forum da su to sve prevare na internetu a stjepanj arogantan lik i mrzitelj amd ili cega vec..lp

To je to Stjepko, ja skupljam recenzije. Bravo, eto prokužio si me, vidim da barataš materijom. Svaka čast ne znam jednostavno što da velim koliko sam oduševljen tvojim riječima.

Bitno je da je tu BF i LP ostalo je nevažno.

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne ozbiljno nezelim da se toxic ljuti, no tako to funkcionira! Uvjerio se sigurno i sam u to kao i svi..lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Šta se palite na Stjepanja kada svi znamo a to nam je i mnogo puta dokazao da je troll i provokator operisan od objektivnosti.

Ima specifičan logički sklop, vrlo specifičan skoro kao ženski gdje bilo koji protuargument prešućuje i nastavlja sa svojom mantrom, izvlačenjem nekih drugih nepovezanih argumenata itd.

Skoro kao žena koja se u pms stalno svađa i izlazi iz priče i rasprave ubijeđen da je on u pravu bez obzira na točnost ili netočnost njegovih argumenata.

Taj vam nikada neće priznati da je nvidija negdje, nekada, u nekom segmentu i u bilo čemu failala. Nikada...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
8 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
chaselol kaže...

X3M kaže...

kako stojite sa zadnjim driverima?

To je do XFX, ogroman broj RS throttla tako da ne cudi se, do drivera nije.

ma do drivera je ziher, jer sa 16.7.3. nemam apsolutno nikakvih problema :(

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
4 0 hvala 4
12 godina
toxic kaže...

Imao i ovo malo 

Google Taps AMD For Accelerating Machine Learning In The Cloud

The hardware, under AMD’s Radeon brand, will be the FirePro S9300 x2 GPUs. Google plans to start rolling out the AMD hardware in 2017 into its cloud products, the Google Compute Engine and the Google Cloud Machine Learning service.

This is a big customer announcement for AMD, who has been struggling to bring its data center business back to life. AMD has other data center deals in the works. In October, it announced a GPU deal for Chinese e-commerce giant Alibaba’s data centers.

“Google is building up its GPU-based infrastructure, and they want to ensure they offer AMD’s architecture,” said Raja Koduri, senior vice president and chief architect at AMD, in an interview. “Nobody has heard what AMD is doing in deep learning. This is a major first step for us.”

AMD’s GPU rival, Nvidia, is way out ahead of the company in the data center and deep learning market. The company started out in this market several years ago and its early bets have started paying off. In Nvidia’s third quarter earnings, published last week, it reported that the data center revenue grew 193% year-over-year to $240 million. Nvidia is already supplying loads of its chips to large tech players like Google. It’s likely Google wants to second source its data center GPUs to give it more power in price negotiations with Nvidia.

AMD thinks it has a good chance to compete in the market. “Our dual GPU server products have more floating-point compute operations than Nvidia and more memory bandwidth,” said Koduri. “We can run deep neural network algorithms much faster.”

(The number of floating-point operations a computer can calculate per second is used as a performance metric.)

“The appetite for more compute and bandwidth is huge,” he said. “Customers are just lining up.”

To help AMD compete in the deep learning market, the company also announced an updated set of software tools for developing deep learning applications on AMD’s GPUs called the Radeon Open Compute Platform. It contains software support for programming on GPU hardware and math libraries. But again, Nvidia is way ahead of AMD here. It’s been providing software tools for deep learning to developers for years now. AMD has a lot of catching up to do.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
11 godina
DarthMarkus kaže...

fićo, uzmi nano od 4mala

Odlučio sam se za Nitro 480 4GB od kolege Cojonero za 1700kn + poštarina. Razlog: jamstvo, maalo cijena, dovoljno dobri rezultati na FHD rezi te kao što rekoh 4malu nisam toliki entuzijast za hardverom i svim Ultra postavkama. Bolje da grafu proda nekome tko će se igrati na 1440p+ rezi jer tu najviše rastura.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 2:06 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Kaj ti 4mal nije htio dati za 1700 svoju nano? Bas je neki!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
boxer kaže...

Šta se palite na Stjepanja kada svi znamo a to nam je i mnogo puta dokazao da je troll i provokator operisan od objektivnosti.

Ima specifičan logički sklop, vrlo specifičan skoro kao ženski gdje bilo koji protuargument prešućuje i nastavlja sa svojom mantrom, izvlačenjem nekih drugih nepovezanih argumenata itd.

Skoro kao žena koja se u pms stalno svađa i izlazi iz priče i rasprave ubijeđen da je on u pravu bez obzira na točnost ili netočnost njegovih argumenata.

Taj vam nikada neće priznati da je nvidija negdje, nekada, u nekom segmentu i u bilo čemu failala. Nikada...

ne radi se uopce o nvidiji covik vam je samo napisa da 100 stupnjeva uglavnom nije dobro za komponente, sta je tocno.iako je napisa da se njemu otopila zavojnica šta je upitno (air core[plastika jel] induktor na grafama??) ali moguce je,a vi ga tu napadate?

ako cemo pricat o temperaturi komponenti i odvođenju topline prvo i osnovno nam treba termal kamera da vidimo kako i gdje zapravo kartica kojoj se vrm prži na 110 stupnjeva disipira to,jer može bit i grafa koja je složena da taj vrući zrak ipak zaobilazi kritićne komponente (najćešče stock blower solucije) ili grije sve živo okolo ko na "aftermarket" rješenjima.

tu raspravlja se o top komponentama današnjice a vi bi sve sveli na to šta je neki plaćeni revjuver reka nakon par sati testiranja ?! a o samoj jednoj komponenti se može napisat 10 stranica a4 a takvih razlićitih komponenti ima na graf. pcbu koliko?

17 godina
dabar_solta_V2 kaže...
boxer kaže...

ne radi se uopce o nvidiji covik vam je samo napisa da 100 stupnjeva uglavnom nije dobro za komponente, sta je tocno.iako je napisa da se njemu otopila zavojnica šta je upitno (air core[plastika jel] induktor na grafama??) ali moguce je,a vi ga tu napadate?

ako cemo pricat o temperaturi komponenti i odvođenju topline prvo i osnovno nam treba termal kamera da vidimo kako i gdje zapravo kartica kojoj se vrm prži na 110 stupnjeva disipira to,jer može bit i grafa koja je složena da taj vrući zrak ipak zaobilazi kritićne komponente (najćešče stock blower solucije) ili grije sve živo okolo ko na "aftermarket" rješenjima.

tu raspravlja se o top komponentama današnjice a vi bi sve sveli na to šta je neki plaćeni revjuver reka nakon par sati testiranja ?! a o samoj jednoj komponenti se može napisat 10 stranica a4 a takvih razlićitih komponenti ima na graf. pcbu koliko?

Nisam uopće referirao na njihovu priču o 100C, bez obzira što neke komponente mogu izdržati tu temperaturu ona nije normalna za svakodnevni rad, tu se nema šta puno pričati.

Komentar na Stjepana se odnosio općenito o njegovom stavu prema AMD proizvodima, njegovom pseudo znanstvenom poznavanju, iskustvu i sl. čim se spomene AMD tu možeš očekivati Stjepka kako odmah nešto trkelja, ali neka trkelja sa objektivnim argumentima a ne da izvlači neke nepovezane argumente. Nije vjerodostojan niti mu se može nešto vjerovati, jer je pravio recenzije AMD proizvoda, hvalio ih, a kasnije bez nekih razloga popljuvao. Također je problem i u tome što stalno uleće u ovu temu, pravi flamewar i od njegovog shitstorma se ne može čitati tema, moraš skrolati po nekoliko stranica da bi našao neke korisne stvari. Njegovi argumenti su vrhovni argumenti jer on to kaže, on kada linka to su vjerodostojni reviewi, kada netko drugi linka onda su plaćeni nevjerodostojni, ubjeđuje ljude i nameće svoje mišljenje, odnosno pokušava ljude žedne preko vode prevesti. Neka bude malo korektan i konstruktivan, ako želi nešto dokazati neka testira, usporedi i donese zaključak i to pokaže svima. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
9 godina

slazem se da 100C nije normalna temperatura za svakodnevni rad većini kartica, ali to je previše općenito jer sa svakom karticom treba posebno radit testove , pogledat koji su kondenzatori i put gdje se disipira toplina, koliko ampera zapravo regulatori mogu na toj temperaturi isbacit i slicno.

ne da se ima puno pricat nego se ima previse pricat samo o jednoj jedinoj kartici a kamoli o više razlićitih modela tako da bolje da ne ulazimo u ove rasprave jer je previse varijabli a dosta ljudi misli da zna sve i da je sve to pre jednostavno-ha ha, vjerujem i da ovi sta rade kartice nisu u svako doba naćisto šta rade i zašto(npr evga 10xx serija :D).

2 kom 280x su mi imale problema ko i 290x, možda je bilo do vendora a možda su ipak amd kartice poslje 6xxx serije išle kvalitetom dolje iako performanse su bile dobre,pa je dosla odlicna tonga i fiji ,pa sad i polaris ,mislim da o tom covjek prica pa usput malo pretjera,nista cudno.

ipak slazem se previše je tu varijabli da bi moga sa sigurnosti rec da je amd smece na osnovu 3 kartice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 10:36 (dabar_solta_V2).
11 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jbt vi se tu svađate oko buke koju jedva cujete,a ja na svojoj hd 7770 di su ventilatori upaljeni na 80 % jer ispod toga ventilatori se nece upalit(nesto je sjebano) kad nemam slusalice cuje se ko kad avion polijece no kad stavim slusalice skoro pa nista necujem.A vjerujem da vecina vas ima slusalice kad igrate nesto i uopce necujete karticu.Svejedno vecina ventilatora na karticama se danas nepali kad je u idle tako da ne znam sto vam smeta kad ste u full loadu a imate slusalice.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo me opet među crvenima nakon 3 godine, prošla je bila HD7850.

Zasad po viđenom nemam zamjerke, u Valleyu i Heavenu je došla do 71 stupanj uz ventove koji su išli max na 50%. Zadnjih sat i pol igrao GTA 5, Forza Horizon 3 i COD MW Remastered, FHD i vsync uključen i dolje se mogu vidjeti rezultati što se tiče hlađenja, i više sam nego zadovoljan.

Moj PC  
11 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
boxer kaže...

stjepko je indokriniran od onog kineza zuto-crnoga. i to otkad ih je kinez preveslao za pol gige rama ja vise neshvacam njegove postove ozbiljno.. 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 22:05 (=xfact=).
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Samo jedno pitanje, da li ugasim ULPS? Da li ga vi gasite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da taj "kinez" cita nase postove po bugu, mislio bi da smo svi ludi, a ne samo stjepko!! :)

p.s. Kinezu, ako citas, nema vise skrivanja podataka, znamo sve, i mi imamo internet! :p

coffe,coffe,coffe.....
11 godina
neaktivan

Ja nisam dirao.

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

http://store.steampowered.com/app/538870/

Pogledajte koja grafa je recommended od AMD-a 

490 confirmed

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne svidja mi se s kojim je NV ekvivalentom u rangu...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

To bi značilo da je konkurencija 1070ici što su sasvim pristojne performanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Probaj undervoltati, tako ces dobiti jos koji stupanj dolje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice