AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 804.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

na ovom kanulu baš i nije tako chaselol kome sad tu vjerovat više pa gade mi se ti revieweri

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Level 5, znaci peti nivo igre.
Ostali revieweri su radili lvl 1 samo, peti je ubjedljivo najzahtjeniji i najotvoreniji.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Known Issues

• A few game titles may fail to launch, experience performance issues or crash if the third party application "Raptr" has its game overlay enabled. A workaround is to disable the overlay if this is experienced.
    • DOTA™2 may experience a crash when launched using the Vulkan™ API on some Graphics Core Next products.
    • Battlefield™1 may experience an intermittent application specific error message popup citing graphics device removal
    • Flickering may be experience while playing Overwatch™ in the main menu or viewing character models using AMD CrossFire mode.
    • H.264 content playback may experience playback issues on internet browsers with hardware acceleration when also running gaming applications or content.
    • FIFA 17™ may experience an application hang or black screen on launch for some select Hybrid Graphics or AMD PowerXpress mobile configurations.
    • H.264 content may experience blocky corruption when streaming using P2P content players on some Radeon RX 400 series graphics products.

i jos nisu ispravljena ova sranja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Posebno ovo me nervira:

• Battlefield™1 may experience an intermittent application specific error message popup citing graphics device removal

jer mi se svakotoliko zna desit..pa cekam da srede to napokon..a ne da moram svaku rundu strepit dal ce mi se desit to bas u zadnjim sekundama runde.

Origin ID: ReaLazio
11 godina
neaktivan

To se meni počelo događati na World of Warships s 16.10.3, ali mi je s ovim 16.11 u redu.

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Malo mi fali da kliknem kupi na XFX RX 470 ali još sam u nedoumici. Dal ima smisla davati nekih 100-150kn više za Gigabyte, odnosno MSI verziju? Ako da, zašto?

9 DA
10 NE
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 18:39 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nemoj uzimati Gigabyte jer su oni navodno najlošije odradili posao s RX serijom, a MSI ti je tiša od XFX, pa sad ovisi koliko ti je to važno.

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nije mi najbitniji faktor buka ali neću ni nekakvi mlažnjak u kučištu. Bivša grafa mi je bila MSI koja je bila odlična po pitanju tišine a i poznate su po tome, inače sam si uvijek sam slagao krivulju ventova. Ima tu nekih koji su uzeli grafe od XFX RX serije pa bih ih zamolio da mi kažu iz prve ruke kakve su po pitanju buke. Najbitnije mi je da se ne grije ko luda a po reviewima koje čitam XFX nije loša i najbliže sam da nju uzmem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ja sam uzeo msi verziju i nemam primjedbe..definitivno nećeš fulat ak ju uzmeš

origin id: guzda2 / steam id: guzda22 / rockstarclub: guzda22 /
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
vrinho kaže...

Nije mi najbitniji faktor buka ali neću ni nekakvi mlažnjak u kučištu. Bivša grafa mi je bila MSI koja je bila odlična po pitanju tišine a i poznate su po tome, inače sam si uvijek sam slagao krivulju ventova. Ima tu nekih koji su uzeli grafe od XFX RX serije pa bih ih zamolio da mi kažu iz prve ruke kakve su po pitanju buke. Najbitnije mi je da se ne grije ko luda a po reviewima koje čitam XFX nije loša i najbliže sam da nju uzmem.

ali gtr verzija XFX je nabolja, u suprotnom MSI

14 godina
toxic kaže...

ali gtr verzija XFX je nabolja, u suprotnom MSI

Da, ali Gtr je jedino na 480 seriji, ne...

Ima uopće kakve razlike između grt i rs?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 20:22 (vrinho).
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Malo mi je cudno da niko ne spominje sapphire nitro izvedbu rx 470. Zar to nije najbolja rx 470? Ili u najmanju ruku jednako dobra kao msi?

Nije sretan onaj koji puno ima, sretan je onaj kome malo treba
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
vrinho kaže...

Ima uopće kakve razlike između grt i rs?

GTR je veća sa većim i boljim hladnjakom. Uz to GTR ima 8 pinsko, a RS 6 pinsko dodatno napajanje..

RS:

GTR

Imam ovu GTR i kartica je na knap stala u TT V4 kućište!

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 20:42 (doktor1).
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovaj tjedan stigao novi monitor pa smo brat i ja napokon poceli igrat malo novije naslove, za pocetak da iskoristimo tih 144 Hz sa freesyncom smo zaigrali Doom. Ja neznam jesu driveri toliko napredovali, ali na svemu izmaxanom (koliko omogucuje 4Gb vram) FPS je 140-150 dok se krece po mapi, a kad krene akcija ne pada ispod 100. To se vrti na stock klokovima 1260 1750 s tim da sam undervoltao karticu u TRIXX-u na -48 mV (moram probati koliko jos ide dole).

U cijeloj prici mislim da FPS nije toliko bitan ako gledamo Vulkan igru i da je vecini u ovoj prici bitnija buka i temperature. Nakon 2 sata igranja sa navedenim postavkama temp varira izmedu 64-65, a ventovi su na cca 40% (izmedu 1650 i 1750 RPM) sto se uopce ne cuje kod gejmanja.

Kroz dva tjedna cemo najvjerovatnije instalirati Witcher 3 pa cu obavijestiti kako se temp drze kad se grafa upregne na vise klokove i kad se voltaza digne.

P.S. Ventovi kod nitrice postaju "bucni" na oko 50%, sve ispod je nekome tko ne zeli potpunu tisinu i vise nego prihvatljivo.

Moj PC  
1 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

P.S. Ventovi kod nitrice postaju "bucni" na oko 50%, sve ispod je nekome tko ne zeli potpunu tisinu i vise nego prihvatljivo.

Ma isti ventovi kao kod prethodne nitro serije, ne cuju se do 55% vrhunski ventovi samo hladnjak malo zakinut 

17 godina
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
inri kaže...

Malo mi je cudno da niko ne spominje sapphire nitro izvedbu rx 470. Zar to nije najbolja rx 470? Ili u najmanju ruku jednako dobra kao msi?

Hm, čini se da sam pored svih njih propustio ovu nekako. Dual bios, ok je hlađenje koliko čitam, ima dobar oc potencijal... Možda će na kraju ona i ''pasti'' Ima ju tko ovdje?

Hvala na preporuci

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 22:37 (vrinho).
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

preporucujem ti najjeftiniju XFX koju mozes nac, samo ne single fan verziju, ostale su sve tip top

imas ovdje kratki osvrt 

http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/amd-serija-400-polaris/5169412.aspx

http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/amd-serija-400-polaris/5176530.aspx

odlican backplate, izmjenjivi ventilatori, tiha i hladna

jedino sto ne valja to su driveri :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 23:56 (X3M).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
vrinho kaže...

Malo mi fali da kliknem kupi na XFX RX 470 ali još sam u nedoumici. Dal ima smisla davati nekih 100-150kn više za Gigabyte, odnosno MSI verziju? Ako da, zašto?

Ja baš jučer uzeo XFX RS - sve leti i uopće se ne pale ventovi prilikom normalnog rada.

U igrama je glasniji Scythe Kodati cooler od nje.

Igre koje ja igram su sve na max i preko 50 FPS.

Preporuka od mene.

S time da ti je duga nekih 23 cm i meni stane u Naviatec Z1.

11 godina

Možda zato kaj taj Scythe Kodati i je relativno bučan cooler (80mm fan)? 

Mislim da ima smisla ići na MSI 470 jer je najtiša i vrlo hladna, vjerojatno najhladnija 470, ali to je diskutabilno dok tišina nije diskutabilna. Je li ta tišina, premium dizajn i gotovo siguran OC vrijedan +150kn, kako za koga. Po meni je.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2016 10:43 (The_Fichek).
8 godina
The_Fichek kaže...

Možda zato kaj taj Scythe Kodati i je relativno bučan cooler (80mm fan)? 

Mislim da ima smisla ići na MSI 470 jer je najtiša i vrlo hladna, vjerojatno najhladnija 470, ali to je diskutabilno dok tišina nije diskutabilna. Je li ta tišina, premium dizajn i gotovo siguran OC vrijedan +150kn, kako za koga. Po meni je.

Radije bih dao 100 kn više za rx 480 nitro, pa makar odletio kroz prozor od buke i vibracija.

11 godina

Ja ne, zato što mislim da 470 vrlo solidno gura FHD 60Hz, gotovo svaku noviju igru skoro sve na Ultra. Sa Nitro 480 bi dobio kaj, 1-2-možda 3 postavke jače nabijene sa 2-3x većom bukom. Da je u pitanju UW 2560x1080p ili 75Hz 1920x1080p onda 480 ima većeg smisla po meni. Opet, sve zavisi ko kaj preferira. Npr. da sad imam pare za gtx 1070 ne bih ju kupio, kaj će mi toliki višak snage za FHD 60Hz.

12 godina
vrinho kaže...

S time da ti je duga nekih 23 cm i meni stane u Naviatec Z1.

Kolike su ti temperature kartice u tom malom kučištu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2016 11:07 (zanetti).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže... 

msi rx 470 je najgluplja kartica na trzistu sto postoji sto se tice cijene, no1 po neisplativosti 

11 godina

Ne znam pratiš li cijene, ali jedina osjetno jeftinija 470tka je XFX sa 2 venta (sa 1 zanemarujem) za ravno 120kn manje: https://www.nabava.net/search.php?q=RX-470P4LFB6, https://www.nabava.net/search.php?q=msi+470 I kaj sad tu nije isplativo? Sad ćeš reći da su sve 470tke neisplative ili?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2016 11:15 (The_Fichek).
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

A u qrac  skoro uzeo Nitro ali sad uletio Bgang i tako pohvali XFX 

Koju bi vi sad uzeli na kraju?

4 XFX RS
17 Sapphire Nitro
Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Sapphire po meni dela baš onak šljakerske kartice i to mi se baš sviđa. Xfx mi je neš između estetike i šljakerije. Gigabite katastrofalno ružne. Msi niti ljepe, niti ružne ali skupe. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2016 11:19 (BOOMboy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Nitro je 100kn skuplja, znači da je no1 u neisplativosti, ako ćemo slušati mišljenje popularnog kolege :D XFX bi trebala biti malo tiša, a Nitro je sigurno bolji OCer (8pin, stock drži dost visok napon bez beda). MSI je oboje za cijenu Nitro grafe, 1800 i sića kn. Eh sad, ako ti preferiraš posebno neki dućan ili kupuješ jedno od onih sa Njuškala od kolege sa PCE foruma, onda je druga priča. https://www.nabava.net/search.php?q=nitro+470https://www.nabava.net/search.php?q=msi+470

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2016 11:22 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Radije bih uzeo 480 i dodao nesto sitno, nego 470 dok ona se ne vrati u svoj rang tj 1600, 1850+ mi je previse za 470.
Jos jedan razlog sto se isplati vani naruciti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice