Probati ću sa nekim starijim, sad sam igrao neko vrijeme, vratio grafu na stock, i ne ruši i ne pada, sada mi je zaštekalo pri loadu na drugi level, i onda bude crni ekran, dolje ima traka sa ikonama ali koju god otvorom nevidi se zbog crnog ekrana
AMD Serija 400 (Polaris)
- poruka: 9.707
- |
- čitano: 805.216
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probati ću sa nekim starijim, sad sam igrao neko vrijeme, vratio grafu na stock, i ne ruši i ne pada, sada mi je zaštekalo pri loadu na drugi level, i onda bude crni ekran, dolje ima traka sa ikonama ali koju god otvorom nevidi se zbog crnog ekrana
Wattman se ruši ili clockovi grafe ?
Grafa drži ako joj dignem power limit
Sad sam opet deinstal. drivere, pa stavio opet zadnje, pa ću vidit
A izgleda da i cod je u banani Jel mi neda loadat dalje od tog nivoa
Večeras bf4 pa ću znati
Meni se opet clockovi ruše, tipa padnu na 800tinjak MHz i ne vracaju se na 1080, bilo u igri bilo u Valleyu, onda random kasnije kad upalim se vrati na 1080. Isti problem i u 16.9.1 i 16.9.2 pa sam se vratio na 16.6.2 ti su mi naj bolje radili i za sada je ok.
Throttlea ta 1070-ka, sa konstantnih 2025mhz imala bi preko 20k...
Throttlea ta 1070-ka, sa konstantnih 2025mhz imala bi preko 20k...
Uredu vjerovatno je throttlala gtx1070, al neznam dal ima GTX 1060 da može biti ovako blizu 1070-tki kao što je ova rx 480 vjerovatno na LN2
Nema ni blizu.. To je sigurno ln2..
Nista drugo nemoze ni bit, na vodi si sretan ak navuces 1500MHz sa rx 480
od dx11 ocu rec
Zašto imam osjecaj da je bila obratna situacija, tj. da je na Nvidia karticama radilo dobro od pocetka a na AMD ne, da se nebi izdavala posebna verzija starog API-ja...
Zašto imam osjecaj da je bila obratna situacija, tj. da je na Nvidia karticama radilo dobro od pocetka a na AMD ne, da se nebi izdavala posebna verzija starog API-ja...
Pojasni?
cek na koju foru je tu 480 bolja a na mom od DF-a nije ?
Upadam u temu kao padobranac, ali me zanima kada AMD planira izbacit kartice u rangu 1070 i 1080? Ovo je smijesno koliko je Nvidia korak ispred AMD-a i konkurencije skoro da i nema.
Očekuješ odgovor kada izlaze, ili si došao malo prc-komerc?
Ozbiljan je komentar. Nije namjenjen za provociranje, isprike ako tako zvuci.
Očekuješ odgovor kada izlaze, ili si došao malo prc-komerc?
Zasto bi prcao? Ili ti mislis da je Polaris konkurencija 1070-ki i 1080-ki?
Pojasni?
Pa šanse su manje da bi izdali verziju sa starijim API-om da je na AMDu radilo loše u pocetku. Assassin's Creed Unity je radio solidno na Nvidiji kada je izašao te jako loše na AMDu... No one cares. Quantum Break je radio solidno na AMDu, loše na Nvidiji - ajmo izdat novu verziju pošto ekipi sa Nvidijom ne radi. Znam vecina ljudi posjeduje Nvidiju i uredu je sto su popravili... samo kažem kako se ista situacija nebi dogodila da je bio problem na AMDu vec bi se samo otralo kao "ah AMD smece driveri..."
Upadam u temu kao padobranac, ali me zanima kada AMD planira izbacit kartice u rangu 1070 i 1080? Ovo je smijesno koliko je Nvidia korak ispred AMD-a i konkurencije skoro da i nema.
Nikad ove godine. 1070 i 1080 su kartice oko 5% i 25% brže od prošlogodišnjih. AMD je odlučio da neće ni izdavati kartice za taj, najmanji segment tržišta, nego da će osvajati postotak na tržištu tako da konkurira u srednjem segmentu s RX4x0 karticama, rang 1060. S obzirom da AMD nema gotovine puno kao Nvidia, išli su na to da im se ne isplati napadati najskuplji segment. Nvidia je u Pascal i Voltu te HBM uložila 2 milijarde dolara, a zaradu očekuju s DGX-1 i P40 Teslama. AMD se ne dira u taj segment ove godine jer je to vrlo skup sport. Titan XP postoji, ali je iznimno skup i nedostupan velikom dijelu tržišta, što ga čini vrlo rijetkom karticom. Tek 2017. možemo očekivati ozbiljan skok performansi GPU-a za kada su i AMD i Nvidia najavili nove kartice, a AMD je najavio čipove Vega 10 koji su brži od aktualnog Titana X (Pascal), što znači da ćemo gotovo sigurno s novom godinom dobiti i novu seriju Nvidije, 1180 i 1170 na Volta platformi ili na rafiniranom Pascalu (Nvidia je nedavno odlučila prijeći na 14nm Samsungove tvornice).
Pojasni?
Pa šanse su manje da bi izdali verziju sa starijim API-om da je na AMDu radilo loše u pocetku. Assassin's Creed Unity je radio solidno na Nvidiji kada je izašao te jako loše na AMDu... No one cares. Quantum Break je radio solidno na AMDu, loše na Nvidiji - ajmo izdat novu verziju pošto ekipi sa Nvidijom ne radi. Znam vecina ljudi posjeduje Nvidiju i uredu je sto su popravili... samo kažem kako se ista situacija nebi dogodila da je bio problem na AMDu vec bi se samo otralo kao "ah AMD smece driveri..."
To što tvrdiš nema logike. DX12 je mladi API koji nema svatko. Samo idiot će izdati igru koja radi isključivo na DX12 (ili netko tko je plaćen da promovira platformu). Također, Nvidia drži preko 60% tržišta, moraš biti još veći idiot za ne izdati renderer koji na Nvidiji radi dobro. I što spominješ, dogodilo bi se, jer je jednako važan i AMD-ov udio. Svaka igra će još neko vrijeme dolaziti s DX11 rendererom kao što i danas neke dolaze s DX9, iako je DX9 prastara tehnologija.
Nisam mislio iskljucivo na DX, vec opcenito na optimizaciju igre. Oni sa time nisu ništa spektakularno napravili, samo su doveli Nvidia DX11 performanse na vec postojece AMD DX12. Kuzim da su to napravili zato sto vecina ljudi ima Nvidia kartice i tako ce im porast prodaja igre, ali kazem imali smo gro igara koje su jednostavno loše radile za AMD naslove i ništa se nije poduzelo oko toga, dok se za Nvidiu prebacuje i u stariji render samo kako bi se spasila stvar. Sve ok, samo primjecujem
Tehnoloski da konkurencija je, ali po snazi "jos" nije
Tehnoloski da konkurencija je, ali po snazi "jos" nije
Performance per watt je daleko od Pascala, tako da nije ni tehnoloski..
Nisam mislio iskljucivo na DX, vec opcenito na optimizaciju igre. Oni sa time nisu ništa spektakularno napravili, samo su doveli Nvidia DX11 performanse na vec postojece AMD DX12. Kuzim da su to napravili zato sto vecina ljudi ima Nvidia kartice i tako ce im porast prodaja igre, ali kazem imali smo gro igara koje su jednostavno loše radile za AMD naslove i ništa se nije poduzelo oko toga, dok se za Nvidiu prebacuje i u stariji render samo kako bi se spasila stvar. Sve ok, samo primjecujem
Pa baš i ne. DX11 nije stari API (ako na to misliš). I kako se nije poduzelo? Naravno da jest.
Pa i ne baš, GameWorks igre i dalje loše rade na AMD karticama... Također šire se gluposti sa takvim potezima, evo na kojem god portalu pogledam "Quantum Break works better with DX11 than DX12" - Ne, radi isto, na AMD karticama je radio jednako dobro i na DX12 i 11, to što na Nvidiji ne radi dobro DX12 ne znaci da je DX12 lošiji od DX11.