AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 806.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
ansha kaže...
koorpa kaže...

evo, nisam mogao odolit pa sam uzeo jos jednu

Evo heavena na stock,

i dalje je sve tiho, iako ipak malo bučnije nego s jednom.

Sad ih clockaj do max-a i blizu si jednoj gtx 1070...

http://prntscr.com/cj4ygx

http://prntscr.com/cj4yz6

u dx 12 ima da te pere ko staru kantu.

a kad izadje volt ta 1070 ce se natjecat sa r9 290  

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 19:49 (=xfact=).
9 godina
protjeran
chaselol kaže...

Njegov novac njegov izbor 
Al ta MSI je bezobrazno precijenjena
Ja sad mjerkam dal da ubodem rx 470 neku od 4gb ili da se protegnem do R9 Fury za 300eur 

Protegni se ako nezelis vec nagodinu biti primoran ici na jacu grafu. Nije vise ni 1080p gejming kiki riki, zna i gtx 1070 u ponekom naslovu zaznojit odrzavanje 60FPS granice.

15 godina
protjeran
=xfact= kaže...

u cemu? Project carsu mozda?

Pa pricamo o Heaven benchmarku, ima 28xx bodova a jedna 1070-ka ide preko 3200 kad ju se malo clockne..

9 godina
protjeran
=xfact= kaže...
ansha kaže...
koorpa kaže...

evo, nisam mogao odolit pa sam uzeo jos jednu

Evo heavena na stock,

i dalje je sve tiho, iako ipak malo bučnije nego s jednom.

Sad ih clockaj do max-a i blizu si jednoj gtx 1070...

http://prntscr.com/cj4ygx

http://prntscr.com/cj4yz6

u dx 12 ima da te pere ko staru kantu.

a kad izadje volt ta 1070 ce se natjecat sa r9 290  

Vidis ti sada kakav si ti trol, jucer mi dajes TD na Hardware unboxed-ov test između RX 470 i gtx 1060 3GB gdje je 1060 oprala pod sa ovom i seres ovo ono kakvi su to testovi i neznam sta, a sada se pozivas na isti taj Hardware unboxed kada ti neke stvari idu na ruku i kada treba AMD dici u nebo. Sve ok, sve stoji overall je nesto jaci RX 480 CFX naspram gtx 1070, ali i dolazi uz vece temperature, potrebu za jacim napajanjem, boljim kucistem sa vise kvalitetnih ventova i svim onim standardnim problemima koje imaju dual gpu setup-ovi. Problem je jos i sta za cijenu dvije RX 480 uzmes gtx 1080 posto se nađu vec za 5000kn i to ultimativni Phoenix modeli, a bilo koja gtx 1080 neovisno o modelu ce šamarat RX 480 CFX kada i gdje god hoces.

I jos jedna stvar, jesi ti svjestan da CFX i SLI imaju sve slabiju optimizaciju svakim novim naslovom i da se polako odustaje od toga jer developeri ne naprave dobru optimizaciju ni za jednu grafu, a kamoli da im se jos da trudit oko podrske za dvijue grafe.

EDIT:

Eto ajde da ne ostane na rijecima, ajde idemo testirati vi kazite sta hocete, on sa dvije RX 480 ja sa svojom gtx 1080 pa da vidimo gdje smo 

Ja sam uvjeren 100 posto u ono sta pisem i to cu dokazat, a nakon toga dezurni nepojimići i spameri mi mogu lupit po jos koji TD jer sam ih opet izdemantirao ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 20:11 (Lucidius).
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Ja sad mjerkam dal da ubodem rx 470 neku od 4gb ili da se protegnem do R9 Fury za 300eur 

A majketi kaj će ti, dosadno ti ili? Ja još nisam našao igru koju ne mogu na mdium, high ili ultra na 60 fpsa u 1080 rezi. Buš nadogradio za par godina, stigneš osim ak nadogradnja nije za neke sitne pare.

14 godina
Lucidius kaže...

Za te pare sta je bacio na te dvije preplacene MSI gaming rx 480 je mogao uzeti gtx 1080 i uzivat u 65 stupnjeva na 2100MHz i 25 posto boljim performansama (ako je gtx 1080 na 2100MHz onda najmanje 35 posto vecim performansama) i to bez razmisljanja oce li igdje imati kakvih problema kao sa CFX-om da nije prepoznat i sl.

Cak i te dvije RX 480 su bacen novac jer relano po svim testovima gdje su rađene usporedbe su neck to neck sa gtx 1070 uz dalkeo manje temperature i sve ostale prednosti solo grafe 

Prije nego pametuješ bezveze pitaj čovjeka zašto ih je  uopće kupio ?? Ti misliš da on ne zna da je za igranje bolja jedna GTX 1080 ?? 

17 godina

uzmi fury x 

17 godina

ocito je tesko ekipi sitnut moj pc -- jer lik ih je kupio radi majnanja 

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

itomic

Nemoj mi se sad izvlacit, ja uopce ne ulazim u to zasto ih je on kupio, ja ovo pricam zato jer vidim da dajes TD iznad gdje sam napisao da je jedna gtx 1080 bolji izbor skupa sa ovim spamerom, zato sam se javio da nebi ispalo da nisam u pravu. A cisto sam uvjeren i da kada klokas gtx 1070 posto se bolje kloka od 480ki i sa njom bude jako gusto, mozda i ona presisa dvije 480ke, ovako je 50/50, negdje vodi CFX 480 negdje gtx 1070 ovisno o tedtiranim igrama i kako koja voli koju grafu, a vise ih voli Nvidiu (ruku na srce al u to nema dileme)

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 20:28 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Trebo je rudarit na 1080.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XXX kaže...
chaselol kaže...

A majketi kaj će ti, dosadno ti ili? Ja još nisam našao igru koju ne mogu na mdium, high ili ultra na 60 fpsa u 1080 rezi. Buš nadogradio za par godina, stigneš osim ak nadogradnja nije za neke sitne pare.

Bukvalno cu dodati nesto sitno za kontam najjeftiniju rx 470 i dobiti 3 godine garancije, nista vise  sto se tice performansi i kako me sluzila nitro 380X samo rijeci pohvale, zvjerka od grafe 

Lucidius nesto jace sumnjam da mi treba i sa ovom 380X sam igrao 1080p high 60fps sve i jedan naslov danas (pa sta ako ugasim neke gluposti tipa osvjetljenje ili fov/travu itd)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 20:36 (chaselol).
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Dobro, ok ako smanjujes detalje, ja sam pricao ako volis oderat sve kako spada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa to i je kak spada, svatko može ulupat pare u grafu pa "oderat". Fora je imati mjeru i smanjit/isključiti nepotrebno.

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina

Uzmi nitro za 1700 i gg

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ja jedino sto iskljucim kod 4k reze bilo native ili dsr je AA,v-sync i motion blur ostalo sve maxout 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 20:48 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
XXX kaže...

Pa to i je kak spada, svatko može ulupat pare u grafu pa "oderat". Fora je imati mjeru i smanjit/isključiti nepotrebno.

Nemoze sigurno, vecina nema ni za rx 470, a kamoli ove skuplje izlete kao gtx 1070/1080. To sta je fora je relativno, sve se svodi na to tko kolko moze platit pa prema tome i odredit postavke, rezoliciju i FPS na kojem zeli igrat. Tako mozes za sve u zivotu govoriti d aje nepotrebno, tipa zasto kupiti Mercedes kada te i Glof dvica moze odvest na istu relaciju, zasto kupit skuplji namjestaj kada mozes i u jeftiniji slozit robu, zasto otic na more kada se mozes kupat i na jarunu... Opcenito je prosjek goli kuki u zivotu, i svi trebaju teziti ka boljem a ne se zadovoljavat  time da budes kao vecina i da se nicime ne istices i nikad nista bitno ne postignes/ostvaris u zivotu.

17 godina
Lucidius kaže...
XXX kaže...

Opcenito je prosjek goli kuki u zivotu, i svi trebaju teziti ka boljem a ne se zadovoljavat  time da budes kao vecina i da se nicime ne istices i nikad nista bitno ne postignes/ostvaris u zivotu.

prokleto tocno ali necemo offat 

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
XXX kaže...

Nemoze sigurno, vecina nema ni za rx 470, a kamoli ove skuplje izlete kao gtx 1070/1080. To sta je fora je relativno, sve se svodi na to tko kolko moze platit pa prema tome i odredit postavke, rezoliciju i FPS na kojem zeli igrat. Tako mozes za sve u zivotu govoriti d aje nepotrebno, tipa zasto kupiti Mercedes kada te i Glof dvica moze odvest na istu relaciju, zasto kupit skuplji namjestaj kada mozes i u jeftiniji slozit robu, zasto otic na more kada se mozes kupat i na jarunu... Opcenito je prosjek goli kuki u zivotu, i svi trebaju teziti ka boljem a ne se zadovoljavat  time da budes kao vecina i da se nicime ne istices i nikad nista bitno ne postignes/ostvaris u zivotu.

Bute prošlo iza 45.  Kupoval sam i ja ati 9800pro pa kad sam skužil da u godinu dana na takvoj beštitiji stignem odigrati 5-6 naslova a ona u tom periodu rokne za 50% nisam poslije dobio jednaku volju za isticanjem...a pričam o vremenu kada je internet bio u povojima, forumi nisu bili popularni jedino si se mogao šepuriti po ulici i pričat kak si poseban 

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

cek ti si tada imo 45 pa kolko sad imas 60 

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Sa 45 sigurno nit budem po forumima niti budem razmisljao o kompjuterima, svako vrijeme ima svoje mane i vrline. Nemoras bit Einstein da skuzis sta sam ti htio napisat, citaj između redaka, uopce se ne radi o nikakvom hvaljenju niti mi to predstavlja sta na bilo kojem zivotnom nivou, sve radim i kupujem iskljucivo zbog sebe i svog gušta, nebitno bio to komp, auto, roba, namjestaj itd...

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

he, he da tak ispada ali prošlo me puno prije 45. Sad su mi druge stvare puno važnije od isticanja sa kompom i igranja u ultra detaljima 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Sa 45 sigurno nit budem po forumima niti budem razmisljao o kompjuterima, svako vrijeme ima svoje mane i vrline. Nemoras bit Einstein da skuzis sta sam ti htio napisat, citaj između redaka, uopce se ne radi o nikakvom hvaljenju niti mi to predstavlja sta na bilo kojem zivotnom nivou, sve radim i kupujem iskljucivo zbog sebe i svog gušta, nebitno bio to komp, auto, roba, namjestaj itd...

Pa tak i ja, osobiti gušt mi je igrati se racionalno i to smatram vrijednije od ulupavanja u grafu i "deranja" po detaljima. Bolje mi je to nego visit po "kavama" ili trčat za novcima do smrti a ističem se životom bez minusa na računu, bez kradita za kuću i auto i putovati ušteđevinom na ne na rate. Kao što vidiš sto 100 ljudi 200 sisa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 21:09 (XXX).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

krivo 100 zena 200 sisa 

Moj PC  
8 0 hvala 0
8 godina
Lucidius kaže...

Dobro, ok ako smanjujes detalje, ja sam pricao ako volis oderat sve kako spada.

Aha platim preko 3600 kn da bi opalio par detalja više. Ke rec na ovo, bip tu tu bip KABOOM!

8 godina
Lucidius kaže...

Hm,sve kupuješ zbog sebe i svog gušta. Smrdi na egoizam.

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Onaj tko danas ulupa nadprosječnu plaču u samo jednu grafu istiće se naivnošču kako mu ga nvidia ili amd smjesti za nešto napumpano u nebesa.

Naravno da onaj tko to kupuje ne shvača ovo šta sam rekao jer da shvača ne bi ih amd/nvidia cijenila kao da su od zlata.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 22:45 (dery).
Moj PC  
4 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne vidim problem ako je za posao...ako donosi pare treba ubost najbolji mogući alat.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

naravno ali uglavnom nije za posao nego za benčanje i liječenje frustracija

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
8 1 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ekipa, svatko kupuje i cijeni sto mu je bitno, ne trebamo sad pametovati.

Pa ako kolege tu nemaju High-end, gdje bi se prodavao...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

momci, da se razumijemo, moj glavni motiv kupnje rx 480 nije gejmanje. Svejedno, ako svojim iskustovm ili nekim testom mogu nekome pomoći vezano za polaris, bit će mi drago. Ne zanima me nvidija jer za mene nije isplativa. Kako godine idu igranje sa hardwareom mi je postalo zanimljivije nego igranje na hardwareu, pa ovo s grafuljama ispadne kao jako zanimljiv hobi, barem za mene, koji čak donese i neke kune sa strane.

asic quality na "novoj" grafi je 75,4% pa se nadam da će se ova klokati bolje od prve. Što isprobam stavit ću ovdje, možda nekom dobro dođe. Meni osobno će biti zanimljiv i oc cfx-a u usporedbi sa zelenima.

Za vrijeme heavena potrošnja je bila max 470W iz zida, na ovom srednjem biosu od 1303Mhz, sa napajanjem 80+ bronze. Ali napon od 1150mV na core je pre pre pre veliki, to je valjda stavljeno da svi čipovi šljakaju, iako mnogi mogu puno bolje od toga, čak i ovaj od 71% asic može raditi sa 1050mV na 1303Mhz. Samo ta promjena smanji potrošnju puno, a i snizi temp naravno.

monetary revolution
Moj PC  
8 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice