AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 806.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Baš me čudi ovo, giga je odradila nevjerovatan posao sa rx 460, možda su stavili isti hladnjak i na rx 480 pa nije dovoljan. 

Inače, gaming x stigla danas a ja sam u Zagrebu do idućeg tjedna :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Gaming X bi bila vrhunska grafa, da nije precijenjena. Znas da nekaj ne stima kada za cijenu te grafe kupis referentnu 480 8GB i nakeljis Accelero Xtreme IV.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 19:55 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Kad su mi vratili novce od devilice i poštarinu koju sam platio kad sam je slao za DE, msi me koštala oko 2250kn s tim da su je poslali o svom trošku. Ja zadovoljan (sa cijenom, za grafu ćemo još vidit)

15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Gaming X bi bila vrhunska grafa, da nije precijenjena. Znas da nekaj ne stima kada za cijenu te grafe kupis referentnu 480 8GB i nakeljis Accelero Xtreme IV.

Da, plus sta je Accelero puno bolji cooler, ohroman doduse..

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Imao sam Accelero twin turbo2 na XFX 4870, bio je to preporod u tisini i hladnoci.!!

Acrtic cooling rastura stvarno.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Jedino je bed što se gubi garancija iako sapphire (koliko znam samo oni) nekad čak i priznaju garanciju ako ih se kontaktira i kaže da je  referentna kartica radila u custom loopu i ako je možete vratit u orginalno stanje. Isključivo custom loop (o ovom možete lagat ako nema vidljivih tragova montiranja nečeg drugog) i referentna kartica. Pa možda nekom pomogne ova info.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

dobra reca 

Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina

Na Twin turbo sam i zaboravio. Verzija III kosta oko 350kn, a kakvi su rezultati imate tu: http://www.overclock.net/t/1604989/rx-480-with-arctic-accelero-twin-turbo-iii (ne gledat samo prve slike, kasnije je fixao VRM temperature, ponekad uspjesno, ponekad ne).

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 22:57 (The_Fichek).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

za 150 eura sa 460 vecinu aaa naslova ide na mid high sa avrg 40-ak frameova u fhd-u ,nice 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 22:51 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma super kartica, samo bi trebala biti jeftinija. Moje misljenje

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

I moje, ali s obzirom na 950 je ok.

Kad smo kod cijena, one su pale za MSI 480 4GB i to 15-20 eura: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5099845_-radeon-rx-480-gaming-x-4096mb-gddr5-msi.html

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 11:30 (The_Fichek).
8 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
BOOMboy kaže...

S tim da je to referentna 1070-ka, clockana je 60% brza.. 

Super! 3600 kn vs 1700 kn plafon 60% brža.😂😂

Da, puno je skuplja, a "samo" 50ak posto brža, ali... 44 fpsa i 60 i kusur sličica je razlika igrivo-neigrivo, a to je onda kompletno novi par opanaka. Ja ne mogu igrati ispo 80ak fpsa, a ispod 60mi dođe povraćanje. Stvar je navike, naravno, ali puno pc gejmera koji su igrali na dobroj mašini sa fps lockom na 60, kamoli 144 - takvima više ništa ispod 60 ne dolazi u obzir. 

Dakle razlika je sve samo ne mala. 470ku i 480ku kupuju kasual gameri koji će se na uzivat igara, to bez daljnjega, ali koji će morat smanjivati detalje da igra radi glatko. Ni to nije nikakav problem po meni doduše, ali premium koji platiš za 1070ku daje i premium filing, odn. iskustvo. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

To su sad neke subjektivne razlike, objektivno 50% je brža a 100% skuplja.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
XXX kaže...

To su sad neke subjektivne razlike, objektivno 50% je brža a 100% skuplja.

Točno tako. Cijena eksponencijalno raste sa porastom performansi, a razlog tome je trenutno nikakva konkurencija, odn. 1070ki tu i tamo konkurira fiji, dok 1080ka realno nema nikakvu konkurenciju po performansama. Ako Vega bude na razini, možemo očekivati nešto niže cijene, al ni amd nije lud, i on će nabit cijenu ako izbaci dobar proizvod. Zeleni su izbacili gotovo sve adute što se tiče Pascala, a Amd je još na mid i budget friendly modelima. Do tad nvidija može šta hoće sa cijenama.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mislim da se "casualnost" igrača ne svodi na odabir grafičke. Koliko ekipe igra na lošijim komponetama 10x bolje i više od ovih što imaju 1070, 1080, a jedino što rade je benchaju mjere si fps, a igraju Lol i Hearthstone...

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Naravno, ali kežualnost se ne gleda na forumima . Kad pogledaš realno, naj više se placa taj high end, a sav high end se razlikuje doslovno u par fpsa. U nižim segmentima je bitno ako je razlika između dvije kartice 20%, u high endu (realno) nije jer je vecini svejedno ima li 124 ili 138 fpsa. A razlika između tih 14 fpsa košta više nego prosjecna kartica koja ce to isto vrtiti na 60fpsa bez beda. Ali eto, zato postoje entuzijasti

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
Ovo da su mid range kartice za casual gamere mi je malo krivo formulirano. Nazvim casual bi prije pasao onima koji igraju pve igre tipa Witcher i sl. Nemres nekog tko igra competitive multiplayer igre nazvat casual gamerom :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
war3_tft kaže...
Ovo da su mid range kartice za casual gamere mi je malo krivo formulirano. Nazvim casual bi prije pasao onima koji igraju pve igre tipa Witcher i sl. Nemres nekog tko igra competitive multiplayer igre nazvat casual gamerom :)

hm, ja u CS:GO igram casual i competitive mode, di ja spadam?

casual gamer je konzolas, osoba koja je dobila dijete pa vise nemre igrat jer zena ne da i dijete cendra u 3 ujutro, onaj koji ti za svoju graficku veli "da ima 2gb rama".

puno stvari zapravo moze definirat casualca, besmisleno je uopce raspravljat.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

stavio target 70° na max rpm 1900 što je 50%, temp u prostoriji je 28°, temp gpu 70-72° pri 100% opterečenju, kartica je pri tome još uvijek tiha na prislonjeno uho uz nju, imam odličan sluh atestirano

predpostavljam da će pri zimskoj temp prostorije 21° gpu biti max 65°

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 17:15 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

meni je sad ljeti 18-19* u stanu, jucer sam cuclao furmark i occt, max je bilo 73*, fan ide automatski na max 88%.

u igrama mislim da nejde preko 62*

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 17:48 (nixass).
16 godina
nixass kaže...

meni je sad ljeti 18-19* u stanu, jucer sam cuclao furmark i occt, max je bilo 73*, fan ide automatski na max 88%.

u igrama mislim da nejde preko 62*

tako je to meni, temp gpu-a drastično pada zimi naravno i logično, več ustanovljeno

kradem mine iz minskog polja
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

evo, nisam mogao odolit pa sam uzeo jos jednu

Evo heavena na stock,

i dalje je sve tiho, iako ipak malo bučnije nego s jednom.

monetary revolution
Moj PC  
16 0 hvala 1
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jako dobar HB score i set-up... 

sad mozes rokat i vece reze ! 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 18:54 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Casual gamer je netko sa skupom mašinom tko se poigra dva sata tjedno, ako se ne računa vrijeme provedeno u čamrcima i buljenju u kućište na stolu 

Casual gameri se ne nalaze na PC platformi osim oni sa lapotima koji tu i tam vikendom zaigraju WOT. Svi koji prate hardver i redovito upgredjau mašine su entuzijasti bez obzira koliko skupi hardver kupuju..jednostavno ga prilagode svojim potrebama, stilu igranja ili radije uštede ili potroše višak love na nešto drugo.

15 godina
protjeran
koorpa kaže...

evo, nisam mogao odolit pa sam uzeo jos jednu

Evo heavena na stock,

i dalje je sve tiho, iako ipak malo bučnije nego s jednom.

Sad ih clockaj do max-a i blizu si jednoj gtx 1070...

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

pogrešna tema. sorry xd

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 19:40 (olem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

u cemu? Project carsu mozda?

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Za te pare sta je bacio na te dvije preplacene MSI gaming rx 480 je mogao uzeti gtx 1080 i uzivat u 65 stupnjeva na 2100MHz i 25 posto boljim performansama (ako je gtx 1080 na 2100MHz onda najmanje 35 posto vecim performansama) i to bez razmisljanja oce li igdje imati kakvih problema kao sa CFX-om da nije prepoznat i sl.

Cak i te dvije RX 480 su bacen novac jer relano po svim testovima gdje su rađene usporedbe su neck to neck sa gtx 1070 uz dalkeo manje temperature i sve ostale prednosti solo grafe 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 19:41 (Lucidius).
Moj PC  
5 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Njegov novac njegov izbor 
Al ta MSI je bezobrazno precijenjena
Ja sad mjerkam dal da ubodem rx 470 neku od 4gb ili da se protegnem do R9 Fury za 300eur 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 19:46 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice