AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 810.452
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Evo stigao mi iz linksa newsletter i vidim rx470 gigabyte g1 gaming 1950kn. Jel ima kakva dobra recenzija za tu karticu? Nitko ju ne spominje, a ja nisam uspio nis naci.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
The_Fichek kaže...

x18x05x

Za igre koje ne koriste vise od 2 jezgre da, a na granici za neke CPU zahtjevne igre.. Probaj skrpat ili s vremenom ustedit za neki i5 kao i5 6400 sa Bug oglasnika - klik Znaci jedno 900kn ti treba, ako bi prodao taj svoj Pentium za nekih 300kn..

picajzla0707

Ma jasno da, a i vise ce ohladit kad je tako velika temperatura. Nitro 470 bas i ne idu preko 2000 okretaja, 480 da, 470 ne. Pogledaj kaj je kolega Lovroman linkao, ako vec nisi, skupa sa ovim zadnjim GIFom. Kad stavi OC mode to ide gore, ali opet ni blizu 2000rpm. Btw. vjerujem da je Nitro oko 1500rpm isto necujna ili skoro necujna u zatvorenom kucistu.

Razumijem bolji proc al i skuplji dosta. Kakav bi bio i3 6100?

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
11 godina

Ne znam, pogledaj si malo po netu i YTu. Sumnjam da je itko na forumu testirao te proceve sa 470.

war3_tft

Nema nikakve recenzije za ijedan Gigabyte 470 ili 480 model, kolko sam ja trazio :/

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 17:10 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Najavljena grafa za naseg forumasa picajzlu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina

zanimljive su ove 0db svima.

edit: lol komentar

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 17:18 (dabar_solta_V2).
13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Lovroman

Thx :) Dobra je Nitro 470, taman cooler za tu grafu. Za 480 su trebali nest malo bolje smislit, ali ok, lako se po potrebi undervolta, a u hard core gejmanju je ionak pojacan zvuk bilo preko zvucnika ili sluski. Ja inace nisam tolki freak za tisinom kao picajzla, ali, ako moze biti tise za slicnu cijenu zasto ne.

ni ja nisam neka picajzla no brate mili svaka urla u AA+ naslovima u zatvorenom kucistu...pogotovo s novijim procesorima(sve poslje 1155) ali doslovno!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
chaselol kaže...

Najavljena grafa za naseg forumasa picajzlu 

hehe, to je ipak malo preslabo i skoro pa nikakav upgrejd u odnosu na sadašnju gtx570, tako da ipak moram (zasad) uzeti neku s ventovima

Stjepanj kaže...
The_Fichek kaže...

Lovroman

Thx :) Dobra je Nitro 470, taman cooler za tu grafu. Za 480 su trebali nest malo bolje smislit, ali ok, lako se po potrebi undervolta, a u hard core gejmanju je ionak pojacan zvuk bilo preko zvucnika ili sluski. Ja inace nisam tolki freak za tisinom kao picajzla, ali, ako moze biti tise za slicnu cijenu zasto ne.

ni ja nisam neka picajzla no brate mili svaka urla u AA+ naslovima u zatvorenom kucistu...pogotovo s novijim procesorima(sve poslje 1155) ali doslovno!lp

bogme ne urla svaka, ako msi zadržava u gejmingu 600 okretaja, a u furmarku 800-900 (nek to bude pokazatelj najgore situacije u ljeti u zatvorom kućištu), to je apsolutno nečujno čak i za silent frika poput mene

sumnjam da i nitro urla, ali se vjerojatno čuje i to je meni no no

čisti primjer - frendova giga g1 970 se apsolutno ne čuje niti mrve, ni nakon par sati igranja witchera na max, u kućištu s jednim jedinim ventom, isto kao i kod mene na 20cm od glave

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 18:08 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

nebi se slozio uopce s tim posto sam imao 5 razlicitih komada 970-tke, urla svaka na stolu kad zavrtis bf4/gta5/c3 itd...pogotovo wf3 verzija na 1600rpm-a!

pocet cu sumnjati u tvoj nadimak?!lp

edit.

imam trenutno grafu koja je u full loadu na skoro rekordno tihih 30db...meni je to na stolu u loadu koma...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 18:25 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

nebi se slozio uopce s tim posto sam imao 5 razlicitih komada 970-tke, urla svaka na stolu kad zavrtis bf4/gta5/c3 itd...pogotovo wf3 verzija na 1600rpm-a!

pocet cu sumnjati u tvoj nadimak?!lp

lijepo ti kažem moje iskustvo, ne znam jesi li imao gigu gaming g1 verziju, jer ta ima bolji hladnjak od obične wf3 koju si ti imao (dva heat pipesa više - fotke dolje)

nekoliko puta sam je isprobavao kod frenda, nema glasa od nje niti na witcheru 3 nakon 2-3 sata igranja, niti na occt gpu testu koji sam koristio nakon 10-ak minuta testa

u zatvorenom starom antecu s jednim ventom odozada i i5 4460 sa lc cc95 hladnjakom

apsolutno nečujna, čak i po mojim mjerilima

gaming g1 s 4 heat pipesa gaming g1 s 4 heat pipesa
wf3 verzija s 2 heat pipesa wf3 verzija s 2 heat pipesa
i ovdje se vidi da wf3 ima slabiji hladnjak i ovdje se vidi da wf3 ima slabiji hladnjak
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

a dobro, tebi je tiha meni ne...lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

pa pitam te, jesi li imao i testirao g1 gaming verziju ili samo onu wf3 sa slabijim hladnjakom?

ako nisi, onda ne možeš govoriti na pamet

btw., ova frendova nije bila ocana jer nije htio, dakle na stock oc kakva dođe

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...

pa pitam te, jesi li imao i testirao g1 gaming verziju ili samo onu wf3 sa slabijim hladnjakom?

obje covjece...wf3 je jos gora! g1 je po db identicna kao i msi, po mjerenjima kakti tiha, no velim meni to uopce na stolu tokom loada nije tiho kako bi covjek rekao da je 30db!..no to je sve mila majka naspram 99% gpu-ova izaslih iz crvenog tabora!

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 18:53 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...

obje covjece...

a ne znam onda, sjećam se da smo već pričali o tome kad si imao onu wf3, pa sam te upozorio da ima samo 2 heat pipesa i da zbog slabijeg hladnjaka vjerojatno mora brže vrtjeti ventove

poslije se ne sjećam da si pokazivao g1 verziju, al nema veze

vjeruj mi da sam itekako picajzla za buku i jedino što me tako oduševilo sa izostankom buke kao ta njegova grafa je ovaj moj be quiet hladnjak

čak i na njemu čujem lagano strujanje zraka na preko 1200 okretaja

doduše doma sam testirao u potpunoj tišini, kod njega uz nešto pozadinske buke, no ipak, prislanjao sam glavu blizu kante i baš ništa

čudno

11 godina

Stjepanj ti si to slusao u zatvorenom ili otvorenom kucistu? Jebiga, tesko je definirati to urlanje..

13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Stjepanj ti si to slusao u zatvorenom ili otvorenom kucistu? Jebiga, tesko je definirati to urlanje..

sve sto pricam govorim za zatvoreno, jednostavno meni 30db na stolu je glasno...sto je jos gore i tu toplinu sto isijava osjetim na

!

no nije ni bitno netkome sto je tiho je glasno i obrnuto...LP

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 19:07 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
The_Fichek kaže...

sve sto pricam govorim za zatvoreno, jednostavno meni 30db na stolu je glasno...sto je jos gore i tu toplinu sto isijava osjetim na

!

imas smece od kucista.imao sam zalman z3.pre losa kistra.sve kuha unutra.

xfact
11 godina

Mislim da je Stjepan stavio Noctua ventove unutra.. 30dB je naravno glasno da, makar je to neka niza vrijednost boljih grafickih. Hebiga, ipak su to max. 100mm ventovi, uglavnom 75-95mm. Sreca pa ima taj 0dB feature, ako se radi kaj ozbiljno kaj koristi grafu onda malo undervoltat, a u gamingu trebaju zesce zujat da ometu zvuk igre..

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 19:23 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
Tema je uspjela jednu stranicu izdrzati bez kretenizama, kad ono dode gost "iznenadenja".
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Dobio danas mail od casekinga sa tracking brojem, pošiljka poslana, grafe se očekuju u pon/uto (taman kad se vratim sa mora) pa ćemo vidjet koliko se zapravo kloka devilica

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

parental advisory

nije za stjepana niti picajzlu. opasno po zdravlje! Radeon logo može izazvatii napade epilepsije, a sami pogled na turbinke oštećuje sluh, trajno! 

kad čitam komentare da polaris ellesmere nije "ništa posebno", samo sa smješkom pogledam na elektrino brojilo. sa polaris bios editorom rade se čuda, doslovno, što se potrošnje tiče. ovo je mali osvrt, sa ne gejmerske strane, ali nigdje niti ne piše da je tema samo za gejmere 

monetary revolution
Moj PC  
9 0 hvala 0
12 godina
koorpa kaže...

parental advisory

nije za stjepana niti picajzlu. opasno po zdravlje! Radeon logo može izazvatii napade epilepsije, a sami pogled na turbinke oštećuje sluh, trajno! 

haha, ajde nek i meni neko lupi parental advisory kad moji starci više ne mogu...

meni će radeon logo izazvati smiješak, nadam se za mjesec-dva, ali onaj s msi znakićem i "lijenim" ventovima

svatko uzima što mu paše i treba, tako i ti ove zujalice

16 godina
odjavljen
koorpa kaže...

parental advisory

kad čitam komentare da polaris ellesmere nije "ništa posebno", samo sa smješkom pogledam na elektrino brojilo. sa polaris bios editorom rade se čuda, doslovno, što se potrošnje tiče. ovo je mali osvrt, sa ne gejmerske strane, ali nigdje niti ne piše da je tema samo za gejmere 

Nisi se već opekao na btcu?

13 godina
protjeran
Evo rx470 nitro pala za jos 70kn u UZI-ju i skoro je na 1800kn, vec drugi pad cijene u tjedan dana, najs najs.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Will launch “Vega” for the enthusiast market in 1H 2017

Page 8

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
war3_tft kaže...
Evo rx470 nitro pala za jos 70kn u UZI-ju i skoro je na 1800kn, vec drugi pad cijene u tjedan dana, najs najs.

a kad smo već kod uzi shopa, eto i prve 1060 ispod dva soma kuna...

jest s jednim ventom, ali ipak nije f.edition i za 250 kuna je jeftinija od sljedeće

btw. sorry za krivu temu, ali eto kad smo kod pada cijena.....

EDIT: al je zato i sa 3gb, hehehe

taman je kod njih tu i ova msi 470 na koju se ja palim

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2016 1:00 (picajzla0707).
11 godina

0 bodova 1060 3GB. Tko hoce Nvidiu u tom rangu nek si kupi polovnu ili cak novu gtx 970.

Padaju cijene svih grafi u tom rangu, good good.

13 godina
protjeran

Samo nek one padaju sa svih strana 

Zivo me zanima kakva je ova Gigabyte G1 verzija. Nemre se nigdje naci o njoj neka recenzija, al ovaj video kaj sam vidio djeluje mi da je kvalitetne izrade, e sad da li sve ostalo stima to je pitanje.

17 godina
4mal kaže...

oce

Oče, pa sve dok ne naleti na igricu koja neče, jer danas ima sve više igrica koje uopče ne šljakaju na dvojezgrenom procesoru, ili recimo šljakaju onako bože sačuvaj loše itd.Dakle moš ti imat i Intel Skylake Dual Core CPU na 5ghz, ako je u pitanju klasični dvojezgreni proc dakle 2 Cores/2 Threads onda ga fučkaj.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
15 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
chaselol kaže...

Will launch “Vega” for the enthusiast market in 1H 2017

Page 8

Umrijet ću do tad

E-mail: