AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 810.533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Smille kaže...

Nekome tko komp koristi samo zato da bi se zabavio(švrljanje po netu i poneka igra) i ubio vrijeme se sigurno neisplati dati za to zadovoljstvo 10tk+ dakako nije da nebi volio ali stvarnost je za nas umirovljenike ne baš sjajna

Netko je spomenio more bio i ubio 15dana, malo više potrošio i sad fali za grafu jbg. zadovoljstvo se plaća dakako ali bi ipak htjeo i pristojno se igrati pa zato tražim neku zamjenu i svoju R9 270 umirovio, tako da j max. 300ojra cijena koju sam spreman platiti

jer to je baš onoliko koliko mi treba, da zadovolji moje prohtjeve za igrom.Razlika od 5-10% mi neznaći ništa, ali cijena je najbitniji faktor te da za navedeno dobijem što bolje mogu.Nisam prezahtjevan bitno je da sve radi pristojno, a ne kao sad trenutno Stalker gdje se nađu mjesta na kojima grafa uredno stane na 3-4sek pa onda krene dalje dakako sve postavke su prilagođene istoj, ali igra očito traži više...... i zato se traži zamjena.

Hvala svima na savjetima i prijedlozima.

Nisam ekspert, ali evo moj savjet :) 

FX 8300 + RX 470

https://m.alzashop.com/amd-fx-8300-d2275598.htm

https://m.alzashop.com/xfx-radeon-rx-470-4-gigabytes-single-fan-triple-x-d4426725.htm

To dvoje ti je 348 eura i poštarina besplatna, s tim da možeš dobiti 5 eura popusta ako se pretplatiš na njihov newsletter. Znači 341 eur i imaš odličan komp s kojim ćeš moći sve bez problema voziti na 1080p

Je da malo prelazi tvojih 300 eura limita, ali uvijek možeš prodati trenutni proc i grafičku i time pokriti razliku

13 godina
anarky1988 kaže...
Penryn kaže...
Tonči kaže...

A to znači točno što?

To znači da nove igre neće radit na Maxwellu, tim više što je Maxwell potpuno različita arhitektura od Pascala. I nema veze što će kod DX12 igara "podrška preko drivera" biti praktički nebitna.

Evo vjerojatno najbolji primjer moderne igre koja koristi sve čari low-level APIja, od async computea pa do shader intrinsic funkcija, i jasno se vidi kako tu prava DX12 grafa(RX480) razvaljuje jednu umirovljenu legacy nvidijiu (GTX980). 

1 fps razlike?

Da ne spominjemo 980Ti  ...

Inače 1 fps ti je na forumu "razvaljivanje, gaženje i gutanje prašine" ...Naravno bez OC to OC usporedbe....

Trebalo bi neki riječnik uvesti za nove forumaše, da ljudi ne steknu krivi dojam

13 godina
Da

Da ne spominjemo 980Ti  ...

Inače 1 fps ti je na forumu "razvaljivanje, gaženje i gutanje prašine" ...Naravno bez OC to OC usporedbe....

Trebalo bi neki riječnik uvesti za nove forumaše, da ljudi ne steknu krivi dojam

A joj ovo mi je dobro 1fps razvaljivanje gaženje gutanje prašine loooooool dobra.

13 godina
neaktivan

Nevjerovatno je samo koliko windowsi "pozderu" FPS-a sa svim svojim sranjima i svom svojom arhitekturom koja prakticki sve usporava. Vecina benchmarkova...ja na svom dobim bar 5-10 FPS-a vise nakon sta pogasim masu nepotrebnih servisa i procesa koji samo guse cjelokupno cijeli PC. Da linuks ima podrsku igara kao windowsi to bi bila milina. Pa te grafke i procesori kao i sve radilo bi sa puno boljim potencijalom a ne windowsi, pogotovo desetka i osmica..samo guse sve...jos uvijek sam na sedmici jer mi je nekako jos uvijek najbolja za igre, a i mislim da se necu micat u skorije vrijeme..

Origin ID: ReaLazio
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

RX 470 all the way 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
TheDarkSide kaže...

Nevjerovatno je samo koliko windowsi "pozderu" FPS-a sa svim svojim sranjima i svom svojom arhitekturom koja prakticki sve usporava. Vecina benchmarkova...ja na svom dobim bar 5-10 FPS-a vise nakon sta pogasim masu nepotrebnih servisa i procesa koji samo guse cjelokupno cijeli PC. Da linuks ima podrsku igara kao windowsi to bi bila milina. Pa te grafke i procesori kao i sve radilo bi sa puno boljim potencijalom a ne windowsi, pogotovo desetka i osmica..samo guse sve...jos uvijek sam na sedmici jer mi je nekako jos uvijek najbolja za igre, a i mislim da se necu micat u skorije vrijeme..

imam isti win7 valjda 5g, promjenio 20 procesora, 50 grafickih kartica itd itd, da ne pricam sta je sve sistem prozivio u to vrijeme i evo sinoc vrtim bencheve svaki put sve bolji rezultati... nis nisam gasio! osim par velikih kucanskih uredaja cisto ako mi struje zafali za oc!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
odjavljen
chaselol kaže...

RX 470 all the way 

Wow jebeno, ovih OC mogućnosti od 50mhz se nekoliko godina stara GTX 970 koja se kloka mnogostruko bolje  moze posramit, doista 3 framea su nevjerovatan boost, izvan sebe sam od impresije. Hvala ti za ovaj video, šearti ću ga ozbiljnijim klokerina da im bude teško i da me mrze.

9 godina
neaktivan
Smille kaže...

Nekome tko komp koristi samo zato da bi se zabavio(švrljanje po netu i poneka igra) i ubio vrijeme se sigurno neisplati dati za to zadovoljstvo 10tk+ dakako nije da nebi volio ali stvarnost je za nas umirovljenike ne baš sjajna

Netko je spomenio more bio i ubio 15dana, malo više potrošio i sad fali za grafu jbg. zadovoljstvo se plaća dakako ali bi ipak htjeo i pristojno se igrati pa zato tražim neku zamjenu i svoju R9 270 umirovio, tako da j max. 300ojra cijena koju sam spreman platiti

jer to je baš onoliko koliko mi treba, da zadovolji moje prohtjeve za igrom.Razlika od 5-10% mi neznaći ništa, ali cijena je najbitniji faktor te da za navedeno dobijem što bolje mogu.Nisam prezahtjevan bitno je da sve radi pristojno, a ne kao sad trenutno Stalker gdje se nađu mjesta na kojima grafa uredno stane na 3-4sek pa onda krene dalje dakako sve postavke su prilagođene istoj, ali igra očito traži više...... i zato se traži zamjena.

Hvala svima na savjetima i prijedlozima.

kupi si GTX 970 po oglasima sa garancijom za 1500kn+

vise od toga ti ne treba za 1080p igranje bilo koje igre

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
TheDarkSide kaže...

imam isti win7 valjda 5g, promjenio 20 procesora, 50 grafickih kartica itd itd, da ne pricam sta je sve sistem prozivio u to vrijeme i evo sinoc vrtim bencheve svaki put sve bolji rezultati... nis nisam gasio! osim par velikih kucanskih uredaja cisto ako mi struje zafali za oc!

Ma dao sam primjer, da sa gasenjem svih tih sranja u windowsima se jos dobije "snage" i FPS-a, sve zato jer windowsi sami po sebi guse dodatno sve jer im je arhitektura uzas. Microsoft bi trebao pocet izdavat windowse u obicnom i gamer modu, di bi se doslovno gasilo sve sta netreba, znaci goli windowsi samo sa stvarima dovoljnim za normalno igranje igra..nesto kao sta konzole imaju...

Origin ID: ReaLazio
13 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
chaselol kaže...

RX 470 all the way 

Wow jebeno, ovih OC mogućnosti od 50mhz se nekoliko godina stara GTX 970 koja se kloka mnogostruko bolje  moze posramit, doista 3 framea su nevjerovatan boost, izvan sebe sam od impresije. Hvala ti za ovaj video, šearti ću ga ozbiljnijim klokerina da im bude teško i da me mrze.

50mhz od AMD je ko 150mhz od zelenih

I neces vjerovati ima citavih 4gb memorije kao sto pise na kutiji i nije sara za budale k'o ni dx12 za zelene 

Smaraju ovi  fanboyi strasno sa svojim fail karticama sa drvenom memorijom.

Nesto vijesti, izasao novi TriXX 3.0 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 22:25 (chaselol).
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

I neces vjerovati ima citavih 4gb memorije kao sto pise na kutiji i nije sara za budale k'o ni dx12 za zelene 

Ovo boldano dovoljno kazuje o razmjerima tvog fanboyizma, predlazem hitnu hospitalizaciju...

11 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jel ima još koji built in benchmark u igrama /Vox javi se!

Legacy980@1515/2000mhz Legacy980@1515/2000mhz
SILA/ZGX@ZGamers
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 23:31 (ZGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...

Ovo boldano dovoljno kazuje o razmjerima tvog fanboyizma, predlazem hitnu hospitalizaciju...

Chaselol ti si legenda...Da nema tebe, AMD bi propao...Kolko drukaš za njih, bio bi lud ako to radiš đaba

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 23:31 (DarthMarkus).
8 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...

Da nema amd fanova ti bi svoju grafičku vjerovatno platio kreditom na 20 godina😂😂😂😂😂.

10 godina
TheDarkSide kaže...
Stjepanj kaže...
TheDarkSide kaže...

Ma dao sam primjer, da sa gasenjem svih tih sranja u windowsima se jos dobije "snage" i FPS-a, sve zato jer windowsi sami po sebi guse dodatno sve jer im je arhitektura uzas. Microsoft bi trebao pocet izdavat windowse u obicnom i gamer modu, di bi se doslovno gasilo sve sta netreba, znaci goli windowsi samo sa stvarima dovoljnim za normalno igranje igra..nesto kao sta konzole imaju...

Ti si na win 10 ili 7? Ja ovakovih problema s OS ( w10 ) nemam koje si ti spomenuo, ništa ne gasim ni palim a čak sam napisao da su mi zadnji drv malo dali fps.

lp 

13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Kroz tvoje ruke toliko hardvera proslo ali dzaba kad si tukac

Evo ti primjer:
GTX 1060 radi na 1800Mhz, OC je 2100Mhz i tu dobijes sta 10% performansi za 300mhz clock

RX 480 radi na 1266Mhz, OC je 1375Mhz i tu dobijes sta isto 10% performansi za koliko 109mhz 

Ajmo sad matematika iz osnovne skole 

P.S. za 100% tacne brojke bacite oko na guru3d pa cete se sami uvjeriti, strasno koliko ste neinformisani i cim vam to ne pase vi odma fanboyi.

Ne mracite, stvarno ispadate glupi da je to nemogucno vise, koji vam je?!

Sto bi Stjepanj rekao LP 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 23:49 (chaselol).
11 godina

Erm.. picajzla0707 jesi ti uopce primjetio ovo:

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/sapphire-rx-470-nitro-oc-4gb-review/28/

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/msi-rx-470-gaming-x-8g-review/28/

Slicna prica na Guru3D kaj se tice termalne slike:

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_470_gaming_x_8gb_review,7.html

Za 470 Nitro nema Guru3D rece.. Evo sad zaključci:

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/sapphire-rx-470-nitro-oc-4gb-review/31/

"Our thermal imaging camera proved that Sapphires implementation eliminated PCB hot spots while the Asus card was running 28c hotter in positions close to the VRM’s. It was a good decision by Sapphire to keep the backplate."

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/msi-rx-470-gaming-x-8g-review/30/

"Unfortunately for MSI this causes a few issues. Firstly, they cut corners (and costs) by excluding the installation of a backplate. Without a backplate fitted, our thermal imaging camera recorded hotspots close to 100c under load. The Sapphire RX 470 Nitro+ OC by comparison recorded 50.2C at the hottest point on the backplate – around 50c cooler!"

Zakljucak sa Guru3d si vjerojatno procitao, al evo da bude sve na mjestu:

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_470_gaming_x_8gb_review,34.html

Znam da su na Kitguru napisali da su se ventovi pri Furmarku vrtili na 800-900rpm pa je sigurno zato tolka temp, ali nekako mi to previse.. Za Nitro su napisali da su fan settings bili na automatic, super..

Tak da, tko je kupio Nitro 470 bilo bi super da izvrti Furmark na 10min da nam veli pri kojem automatskom rpm su ventilatori. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 0:31 (The_Fichek).
15 godina
protjeran
chaselol kaže...
ansha kaže...

Kroz tvoje ruke toliko hardvera proslo ali dzaba kad si tukac

Evo ti primjer:
GTX 1060 radi na 1800Mhz, OC je 2100Mhz i tu dobijes sta 10% performansi za 300mhz clock

RX 480 radi na 1266Mhz, OC je 1375Mhz i tu dobijes sta isto 10% performansi za koliko 109mhz 

Ajmo sad matematika iz osnovne skole 

P.S. za 100% tacne brojke bacite oko na guru3d pa cete se sami uvjeriti, strasno koliko ste neinformisani i cim vam to ne pase vi odma fanboyi.

Ne mracite, stvarno ispadate glupi da je to nemogucno vise, koji vam je?!

Sto bi Stjepanj rekao LP 

Nije se pricalo o Pascalu nego o 970-ki, dakle ni citati ne znas a govoris nekome da ispada glup 

10 godina
neaktivan

Dobici su uvijek linearni jer je fizikalno nemoguće da postoji "čarnobna" fekvencija na kojoj GPU radi iznadprosječno dobro. Mogu i ja rec neki clock i dobiješ "šta" i eto ti dokaza u mojoj glavi. To nejde tak kompa. Svaki test koji smo dosad radili, Tonči, Ansha i neznam ko još ne, kad si uspredio oc clockspeed i dobiveni FPS uvijek je bilo linearno, možda malo odstupanje u situaciji, dvije zbog nekih drugih limitacija poput procesora, samog enginea.

Fizika ne dopušta nište osim linearnog povećanja performansi i tu je kraj priče. Ostalo je fanboyizam i fanboyske priče.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 1:10 (JozoBozo121).
13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Nije se pricalo o Pascalu nego o 970-ki, dakle ni citati ne znas a govoris nekome da ispada glup 

Ista stvar je i sa 970 znas to vrlo dobro samo mlatis gluposti ko i obicno jer hejtas.

Nego jeste vidjeli ovo, screenshot iz Deus-ex 

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 1:26 (chaselol).
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

jel rx 470 brza u dx12 od gtx 1060?i kolika je razlika u cijeni?ima li igdje rx470 crossfire review?

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Doktoraaaaa, hitnoooo...

naporan si

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

"Unfortunately for MSI this causes a few issues. Firstly, they cut corners (and costs) by excluding the installation of a backplate. Without a backplate fitted, our thermal imaging camera recorded hotspots close to 100c under load. The Sapphire RX 470 Nitro+ OC by comparison recorded 50.2C at the hottest point on the backplate – around 50c cooler!"

Ček da vidim jesam li dobro razumio.. kažu da MSI bez backplatea ima hotspotova a da Sapphire s backplateom nema hotspotova nego je cijeli backplate na oko 50C? Pa dobro jel oni razmišljaju uopće glavama? 

Normalno da na backplateu neće bit hotspotova ali pitanje je koji se vrag događa ispod njega. Mogu se kladit da je ispod situacija gora nego kod MSI..

JozoBozo121 kaže...

Dobici su uvijek linearni jer je fizikalno nemoguće da postoji "čarnobna" fekvencija na kojoj GPU radi iznadprosječno dobro.

Pa nisu baš linearni. Linearni su ako za jednak postotak podigneš i jezgru i memoriju, al ako dižeš samo jezgru nećeš u svakoj situaciji(igri) vidjet jednako velik porast performansi.

Ovdje možeš vidjet kako recimo u Battlefrontu GTX1060 veće koristi ima ako digneš memoriju za 16% nego jezgru za ~9%.

Ali ok, kužim što si htio reći, chaselol je napisao da amdu kad digneš takt za 8.6% fps poraste 10%, a nvidiji kad digneš takt za 16.6% fps poraste 10%, što naravno nema nikakve logike.

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 9:28 (Penryn).
12 godina
The_Fichek kaže...

Erm.. picajzla0707 jesi ti uopce primjetio ovo:

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/sapphire-rx-470-nitro-oc-4gb-review/28/

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/msi-rx-470-gaming-x-8g-review/28/

Slicna prica na Guru3D kaj se tice termalne slike:

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_470_gaming_x_8gb_review,7.html

Za 470 Nitro nema Guru3D rece.. Evo sad zaključci:

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/sapphire-rx-470-nitro-oc-4gb-review/31/

"Our thermal imaging camera proved that Sapphires implementation eliminated PCB hot spots while the Asus card was running 28c hotter in positions close to the VRM’s. It was a good decision by Sapphire to keep the backplate."

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/msi-rx-470-gaming-x-8g-review/30/

Zakljucak sa Guru3d si vjerojatno procitao, al evo da bude sve na mjestu:

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_470_gaming_x_8gb_review,34.html

Znam da su na Kitguru napisali da su se ventovi pri Furmarku vrtili na 800-900rpm pa je sigurno zato tolka temp, ali nekako mi to previse.. Za Nitro su napisali da su fan settings bili na automatic, super..

Tak da, tko je kupio Nitro 470 bilo bi super da izvrti Furmark na 10min da nam veli pri kojem automatskom rpm su ventilatori. 

jesam vidio sam, nažalost opet problem zbog onog minijaturnog crnog hladnjaka vrm-a, i nikako mi to nije milo...

s druge strane, termalna kamera nije baš pouzdana u slučaju backplatea, jer kako vidiš na fotkama gdje nema backplatea i pcb na maloj udaljenosti od vrm-a je dosta hladniji, pa možemo pretpostaviti da i backplate skriva što se ustvari događa s vrm-ovima kod saphirea

sigurno da backplate s thermak padsima spušta temperaturu donekle, ali baš za 50 stupnjeva sumnjam, prije je da spušta za max 10 stupnjeva, a ostalih 40 skriva od pogleda termalne kamere

nema tu pomoći sve dok se ne složi pošteni hladnjak za vrm, kao onaj na giga gaming g1 gtx 970 ili na lucidiusovoj msi 390 gaming, gdje se vrm hladi direktno preko glavnog hladnjaka i heat pipesa

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Taj CFX sa dvije rx 470 nema nikakvog smisla, za iste pare uzmes gtx 1070 i poravnas pod sa tim Crossfire-om 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
=xfact= kaže...

jel rx 470 brza u dx12 od gtx 1060?i kolika je razlika u cijeni?ima li igdje rx470 crossfire review?

Mozda rx480, razlika marginalna..

od 470 se ne moze ocekivat cuda, posto je grafa za te novce odlicna.. 1060 je ipak jaca..

470 je budget grafa i trebamo znat da od nje ne mozemo dobit vise neg kaj se nudi, po pitanju performansi..

rx480 i 1060 su u svojoj skupini, 470 je malo nize, ko ne ganja ultra postavke, 470 je bog bogova..

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 9:16 (zvonac).
14 godina
The_Fichek kaže...

Evo izvoli:

-980 mV :  http://i.imgur.com/yzrXl2C.jpg ( ne, to nije onaj napon iz videa)

-stock/auto silent mode: http://i.imgur.com/qFI5s0m.jpg

EDIT:

Nakon što sam updateao Furmark, pali mi FPS sa ~55 na ~12 sa 8x MSAA, lmao. (vjerojatno nije bila kartica podržana u prošloj verziji, jer nije niti očitanje temperature radilo) 

-nakon 8 min u OC-modeu na stock naponu: http://image.prntscr.com/image/a1d42d0d3cfa46f0968ad8b16d33abea.png (nekako mi se baš ne sviđa bespotrebno ju pržit dalje, ali uglavnom, mislim da bi tu negdje bili okretaji, oko 1750 RPM)

-nakon istog vremena, ali s 1000 mV: http://image.prntscr.com/image/71fe01028961447ab2c5471c3931726f.png 

EDIT2:

-popravio sam linkove/izvrtio ponovo testove s najnovijom verzijom Furmarka, sad je već veća razlika između stock i 980 mV u silent mode-u

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 17:29 (Lovroman).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako je Sapphire objavio 36mj gare za nove grafe, zasto je u Linksu uredno 24mj za rx470?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zato jer u Linksu pojma nemaju.Neki dan ih zovem da pitam cijenu za grafu i kažem tipu da me zanima gtx 170 umjesto 1070 (lapsus)....a on kaže samo malo da vidim dali imamo taj model......toliko o njima.

Sreća je put, a ne odredište.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice