AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 818.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

av, av, ali dobro izgleda ta xfx i kako mi se čini, sa ta tri debela heat pipesa i dva venta, trebala bi biti dobro ohlađena, a time i bez potrebe za većim okretajima - dakle tiha i hladna

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja sam odlucio da vise ne uzimam grafe sa samo 2 godine gare,velika razlika prilikom prodaje naknadno ako ima garanciju ili ako nema.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
MEGATAMA kaže...

Ja sam odlucio da vise ne uzimam grafe sa samo 2 godine gare,velika razlika prilikom prodaje naknadno ako ima garanciju ili ako nema.

Jbg ti onda stvarno nemaš sreće ako si se opekao na garanciju. Ja osobno nikad ne gledam garanciju na komponentama. 1.) Ako sam imao problema imao sam ih u startu, 2.) Ako pravilno rukuješ hardverom koji je ispravan kad si ga kupio neće se ništa dogoditi, 3.) Nikad ne kupujem najjeftinije i gledam kvalitetu pa samim time smisao garancije od 5 godina ili više nije presudan faktor.

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa čovjek ti kaže da je to bitno kod preprodaje, a to stoji.

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Pa čovjek ti kaže da je to bitno kod preprodaje, a to stoji.

Ma sve ok. Ali ako danas kupuješ hardver dal stvarno razmišljaš koliko ćeš za njega dobiti kad ga budeš prodavao? Uživaj u novom komadu hardvera ako si ga možeš prištiti nemoj se zamarati koliko ćeš dobit za njega kod eventualne prodaje

13 godina
neaktivan
Jonja kaže...

A cijena ce bit 3k kuna :O

https://www.caseking.de/en/powercolor-radeon-rx-480-red-devil-8192-mb-gddr5-gcpc-044.html

300€ u Njemačkoj ~ 2250kn, što znači da je realno za očekivati da bude oko 2400kn kod nas.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

a linksu 2600 za sve 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Cek, nano je bio 2700...

I sto je onda u tom segmentu best buy 480 vs 390 vs Nano ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

bio i vise nece biti 

480 je bb

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nece Powercolor biti isplativa meni se cini. Temperature su slicne kao kod Nitro, vjerojatno je malo tisa, ali za to cekam jos neki review osim computerbase.de

Moze imat vise heatpipeova, ali zar nije bitnije da svi postojeci heatpipeovi diraju chip grafe i to je to. Valja sacekat nekog tko ce se usudit rastavit grafu kao sto je to ucinio Kitguru sa Nitro verzijom: http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/sapphire-rx-480-nitro-oc-4gb-8gb-review/2/

Usput, evo neceg interesantnog vezano za 4GB Nitro 480 kad sam kod Kitgurua:

UPDATE 28th July: We noticed that the 4GB model has 6 GPU phases and 2 memory phases, while the 8GB model appeared to have one lessGPU phase. We spoke with Sapphire who referred us to an engineer in the company. He said that our particular 4GB sample was made before the 8GB version and indeed has an extra phase on the PCB. It is apparently disabled in the BIOS – giving a total of 5 GPU phases and 2 memory phases.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 16:12 (The_Fichek).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

opet muljanja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Rx 480 je nova serija,sad vec ima i dobrih modela,ima vrhunsku cijenu i vrlo je znakovito da su jucerasnji driveri donjeli 10% boost rx 480 modelu u TR....reklo bi se nakon peglanja i sazrijevanja drivera situacija ce bit i bolja.

Inace u dx11 naslovima je negdje izmedju gtx 970 i 980 dok je u dx12 naslovima iznad gtx 980.

Referiram se na brze nereferentne modele...za mene one referentnjace kao da niti ne postoje :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Computerbase.de napisu da je najtisa Powercolor i da je samo Strix tisa pod nekim uvjetima, ma ajde.

Btw. cini mi se da je Guru3d stranica pala par sati nakon sto su stavili review Powercolorice, lol

MEGATAMA

Ustvari, kad pogledas malo recenzije nereferentne i referentne su po brzini vrlo slicne, vrtile se na 1266 ili 1375Mhz. 1-2-3 fps razlike mi je nekako premalen boost na 100Mhz Core i Memory razlike. Naravno da nereferentne imaju prednost sa temperaturama i bukom, ali taj OC mi je razocaranje..

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 16:15 (The_Fichek).
14 godina
The_Fichek kaže...

Computerbase.de napisu da je najtisa Powercolor i da je samo Strix tisa pod nekim uvjetima, ma ajde.

Btw. cini mi se da je Guru3d stranica pala par sati nakon sto su stavili review Powercolorice, lol

MSI mi je zadnja nada(ali sumnjam posto je ocito odavno da je 480 "problem" ohladiti) , meni osobno ovo sve do sad totalno razocaravajuce s temperaturama.

twice the pride double the fall
11 godina

Chip je prevruc, previse tranzistora na maloj povrsini. Nemre pomoc 8 cijevi kad eto 2x10mm i 1x8mm Nitro verzije prelaze prek cijelog chipa. Eventualno dizajn ventilatora moze pomoc pri tisini i to je to. Temperature Devil, Nitro i Strix su prema Computerbase.de vrlo slicne, a oni su cini mi se jedini testirali sve 3 verzije.

Ah dobro, tko ima kvalitetno kuciste sa okej ventilatorima mislim da se nema kaj brinut. 

Valja se tjesit sa DX12, Vulkan performansama i prejeftinim FreeSyncom, hehe (i naravno opcenito solidnim perf. za novce).

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 16:27 (The_Fichek).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nekako mi je sve do 75C prihvatljivo, ako imas veliko kuciste i dobre ventove za airflow neces ni osjetiti, plus ako stavis jedan vent bocno da duva direkt na grafu to ce skinuti 100% 2-3 dodatna celzijusa, svidja mi se Devil jer je velik i 3 vent i jeftiniji ce biti od lightshow asusice....

Manje vise sve su iste, polaris jel predje 1300mhz izgleda da se grije vise mada meni je prihvatljivo do 75C u ljeto, zimi je to 70C ako se ne varam :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ekhm, sjetite se 290 i 94c, pa su neref trixice išle na 72...Ja stvarno ne vidim prob

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

bas to a jos sa dvije takve u midi zalmanu...os topline,buke na sve strane,spec jaja ugrijat sobu po zimi...

p.ocito sa godinama postajemo osjetljiviji 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 16:41 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
DarthMarkus kaže...

Ekhm, sjetite se 290 i 94c, pa su neref trixice išle na 72...Ja stvarno ne vidim prob

R9 290: 28nm, 438 mm², 6,200 million tranzistora

RX 480: 14nm, 232 mm², 5,700 million tranzistora

I dalje ne vidiš problem?

Točno 47% manja površina, a 8,1% manje tranzistora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 16:49 (The_Fichek).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ja vidim radi skucenosti veci je termalni problem

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ljudi evo informacija o novoj rx 470. Jeli ovo znaci da ce biti slabija od gtx 960?

0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

nije ti slike stavio 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Evo ih.

1 0 hvala 1
13 godina
The_Fichek kaže...
DarthMarkus kaže...

Nisi me razumio, na prihvatljivih 75 c ne vidim problem

11 godina

Aha. Ja mislio da mislis da ove neref. 480 slabo hlade. Slazem se, 75 stupnjeva je ok.

Edit: Dapace, imam osjecaj da se bas pazilo sa dizajnom neref. 480. Mozda su zato kasno izasle. Hebiga, kasne 1 generaciju za Nvidijom sto se tice efikasnosti, ali su zato, izmedju ostaloga, i jeftinije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 17:05 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Zapravo broj tranzistora i nema baš neke veze, jer možeš ti imat brdo tranzistora al ako čip radi na normalnom naponu/taktu potrošnja i zagrijavanje će ostat niski. RX480 je ok dok je pod power limitom od oko 160W, ali tada radi na skromnih i neimpresivnih 1200Mhz. Za uhvatit stabilnih 1300-1350MHz čip traži puno više soka pa tada potrošnja raste za oko 50W, a time i zagrijavanje. 

Npr. Powercolor RX480 Red Devil pod Silent BIOSom radi uglavnom na ~1150Mhz, i tada su ventovi na 1600rpm a temperatura 68C. No kad se prešalta na OC BIOS takt je ~1250-1300MHz, ventovi rade na 1800rpm, temperatura je 80C. Potrošnja pod OC biosom raste za nekakvih 50W.

Tako da, bolje bi bilo usporedit potrošnju ili TDP čipa s površinom nego broj tranzistora s površinom.

Will this run on my 486?
14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

mnogo mi drago da nisam dao 290ku u bescijenje.ima da jos veselo vrti .vidim u nekim dx12 jaca od 1060

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Penryn 

Indeed  Koja se tebi 480 cini najbolja za sad, Devil, Nitro ili Strix? :) Ili da sacekamo jos MSI i Gigabyte, hehe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 17:24 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Penryn 

Indeed  Koja se tebi 480 cini najbolja za sad, Devil, Nitro ili Strix? :) Ili da sacekamo jos MSI i Gigabyte, hehe.

Devil i Strix mi se ne sviđaju jer inače ne volim kartice od pola metra, a pogotovo ako je u pitanju mainstream čip od 232mm2, nema mi smisla nekako. Stavljanje spojlera na autiće od 150ks..  Zasad Nitro 4GB po mojoj procjeni jedina vrijedi te pare, nakon nje sljedeća najjeftinija 1060. 

Mislim da će i MSI i Gigabyte rasturit, a posebno puno očekujem od Gige, mislim da će imat najbolji omjer temperature i buke od svih do sad.

Will this run on my 486?
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
The_Fichek kaže...

Penryn 

Devil i Strix mi se ne sviđaju jer inače ne volim kartice od pola metra, a pogotovo ako je u pitanju mainstream čip od 232mm2, nema mi smisla nekako. Stavljanje spojlera na autiće od 150ks..  Zasad Nitro 4GB po mojoj procjeni jedina vrijedi te pare, nakon nje sljedeća najjeftinija 1060. 

Mislim da će i MSI i Gigabyte rasturit, a posebno puno očekujem od Gige, mislim da će imat najbolji omjer temperature i buke od svih do sad.

msi gaming x rx 480 bi trebala bit dobra,barem kad je u pitanju nvidia su napravili dobar hladnjak i sve..

kaj ova powercolor rx 480 devil ima graphics score manji od moje referentne,daj me nemoj,možda su stariji drajveri,i još su nakeljili tri ventilatora

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice