AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 816.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Msi 290 gaming ju sam imao je standardno radila na 85c a sapphire 290 tri-x na 75-77c iako sebi ona znala zavrtit na 79c po ljetu.Maxvell nas je sve razmazio ali mislim da cu se itekako nacekat da opet kupim neki model u nekoj seriji da mi radi na 64c pri 1500mhz overclocku.

Recimo prva msi gtx 660ti koju sam imao radila je na nesto oko 70c i toj je riknuo vram i dobio sam noviju reviziju istog modela i on je komotno sibao na oko 80c i to je kao bilo normalno.

Gtx 680 phantom koju sam imao je standardno radila na oko 80c ali se po ljetu u benchmarcima znala zaletit i na 89c......

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

te msi gaming imaju prevelik napon na core. Evo moja rijetko kad dostigne 80c .sada mozda cesce zavisi od naslova kad su ove vrucine.inace oko 75c u vecini slucajeva.ventovi na auto. Jos je i oc na 1ghz..

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Početkom 7. minute tog videja TekTicka je lijepo stavio kako se čuju ventovi i čini mi se da nije strašno. Za tako mali kanal je pohvalno da stavlja i test buke jer rijetko tko to napravi. Taj dizajn ventova me podsjeća na Thermalright TY-141 ili za forum poznatije Noctua NF-A14, samo naravno u manjem obliku. Tako da nebi trebalo biti velike buke pri manjem loadu, igrama kao CS:GO, Doti, nadam se.. Uostalom može se namjestit fan krivulja, tko više cijeni tišinu, a manje niže temperature. Giga i MSI trebaju biti tiši/bolji modeli da bi iskonkurirali jer fora sa skidanjem ventova može biti dealbreaker.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 10:21 (The_Fichek).
12 godina
Meni je dealbreaker tisina, uz razumne temperature, i nista drugo
Prasine sam se rijesio kvalitetnim kucistem i uopce me ne smeta nemogucnost skidanja ventova
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...
Prasine sam se rijesio kvalitetnim kucistem i uopce me ne smeta nemogucnost skidanja ventova

Također. Zadnjih 5 godina nisam čistio grafičku od prašine jer jednostavno nema potrebe. Filteri poberu praktički sve.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
14 godina
picajzla0707 kaže...

Takoder zato i imam ovu MSI koja se ne cuje uopce pa tako i cekam ovu 480-ku od MSI to mi je zadnja nada posto se ovaj nitro se grije ko kalorifer i još je bučan u mp3 

twice the pride double the fall
12 godina
dad0r kaže...
picajzla0707 kaže...

Takoder zato i imam ovu MSI koja se ne cuje uopce pa tako i cekam ovu 480-ku od MSI to mi je zadnja nada posto se ovaj nitro se grije ko kalorifer i još je bučan u mp3 

nisam u žurbi, sezona je još daleko od kraja, a time i moj financijski dio namijenjen guštima, tako da imam vremena još mjesec-dva za odlučiti se

no, nitro me gadno razočarala, pa se stvarno nadam da će msi 480 biti bolja, jer sam baš zapikirao amd ove godine

ova fotka dolje sve govori za silent frikove poput mene, msi 1060 jednostavno razvaljuje po pitanju buke, a bogme ako tako bude i dalje, uopće me ne jebe future proof spika oko amd grafi i dx12

1060 i rx480 će biti podjednake sad i za tri godine kad opet budem mijenjao grafu, pa da bude i 20% slabija u nekim igrama, nije mi niti to toliko bitno, koliko mi je bitno pitanje buke

10 godina
neaktivan

Picajzla baš si picajzla 

13 godina
Penryn kaže...
chaselol kaže...

Ma loš test, vidiš da u furmarku throttla na 1200MHz i ~1.05v. Nigdje nije rekao "kick in" nego da kad kad dođe do oko 78C zavrti vent na 2500rpm..

Pa da, ventovi tad zavrte jer je visoka temp, kladim se da ce sve raditi manje vise na 70-74C pod opterecenjem

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
picajzla0707 kaže...

nisam u žurbi, sezona je još daleko od kraja, a time i moj financijski dio namijenjen guštima, tako da imam vremena još mjesec-dva za odlučiti se

no, nitro me gadno razočarala, pa se stvarno nadam da će msi 480 biti bolja, jer sam baš zapikirao amd ove godine

ova fotka dolje sve govori za silent frikove poput mene, msi 1060 jednostavno razvaljuje po pitanju buke, a bogme ako tako bude i dalje, uopće me ne jebe future proof spika oko amd grafi i dx12

1060 i rx480 će biti podjednake sad i za tri godine kad opet budem mijenjao grafu, pa da bude i 20% slabija u nekim igrama, nije mi niti to toliko bitno, koliko mi je bitno pitanje buke

Tako nekako i ja razmišljam vec mi je muka slusati spike da kupim grafu sad da bi eventualno imal koristi od nje za godinu dana , ovak i onako ne planiram imate duze od dvije godine vjerojatno i manje dal uzel 1060 ili 480 svejedno ali isto tako još cekam MSI model ako se pokaze slicno ko ova nitro , onda se opet vračam na zelene izgleda.

12 godina
A jbga kopsi, netko brije na svaki fps, netko na light show, a ja na tisinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cekao sam ne referentne samo radi tisine i izgleda da su pobacile totalno. Ne podnosim mlaznjak u kucistu, pogotovo kad su mi ostale komponente iznimno tihe.
LoL acc THCJoshi
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
U vezi one reklamacije.
Kako im je u Linksu ponuda teški očaj trenutno,znači nemaju niti jednu RX 480.
A nudili su mi i 1060 Strix koja mi ne stane u kućište dobio sam odobrenje u iznosu od 2850kn.

Tako da ću pričekati da bude nereferentih 480 pa uzeti.
robimarko@gmail.com
10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

A jel se zna kada ce nereferentne bit dostupne za kupit, gledao sam na CU i tamo pise da su dobaljive tek za 2-3 tjedna

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Rekli su da bi sapphire i powercolor trebale bit dostupne 29og, a MSI sredinom kolovoza (očekivana EU cijena za msi 289€ - nije specificirano jel to cijena za gaming ili gaming x model)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

dobro ali opet nema gsync ispod 144hz bilo ips ili tn 24" gaming monitora,ono kaj se da usporedit stoji da je skuplji za cijenu gsync modula.

SILA/ZGX@ZGamers
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 13:36 (ZGamer).
17 godina
odjavljen
ZGamer kaže...

dobro ali opet nema gsync ispod 144hz bilo ips ili tn 24" gaming monitora,ono kaj se da usporedit stoji da je skupli za cijenu gsync modula.

Dobro da ga i nema, nemaju svi potrebu za 144 hz, u stvari velika večina nema. Dobar dio gamera će uživati u avanturama, strategijama, WOT-u, MOB-ama i singleplayer igrama i sl. uz jeftini freesync tj. potpuno besplatni do 75hza. I normalno da su ti monitori taman skuplji za gsync čip, to nije ni upitno. Freesync je odliačan dodatak AMD grafama, koji košta 0 kn. I to je poanta svega.

9 godina
protjeran
robimarko kaže...
U vezi one reklamacije.
Kako im je u Linksu ponuda teški očaj trenutno,znači nemaju niti jednu RX 480.
A nudili su mi i 1060 Strix koja mi ne stane u kućište dobio sam odobrenje u iznosu od 2850kn.

Tako da ću pričekati da bude nereferentih 480 pa uzeti.

Stane u z11 grafa od 30cm, vec sam ja ugradivao grafe od 30cm sa 3 venta u to kuciste.

11 godina
XXX kaže...
ZGamer kaže...

dobro ali opet nema gsync ispod 144hz bilo ips ili tn 24" gaming monitora,ono kaj se da usporedit stoji da je skupli za cijenu gsync modula.

Dobro da ga i nema, nemaju svi potrebu za 144 hz, u stvari velika večina nema. 

democracy at its best...ok

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa je, svaka roba ima svog kupca ili se prestane proizvoditi. Jednostavno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

kako se prestane proizvoditi nešto kaj nije nikad niti zaživjelo "doslovno"?

SILA/ZGX@ZGamers
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 13:49 (ZGamer).
17 godina
odjavljen
ZGamer kaže...

kako se prestane proizvoditi nešto kaj nije nikad niti zaživjelo "doslovno"?

Odlukom vlasnika ili uprave koju plaćaju vlasnici/dioničari.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nisam u toku s tim freesyncom.. Tehnologija ide napred, samo ja stojim na mjestu

Znam samo da trebam gledat da grafa daje čim više fpsa

Imam LG W2220P (60hz) koji su benefiti freesync-a s recimo gore navedenim (LG monitor 23MP68VQ-P Cinema screen) monitorom iz linka spram mojeg koji je "običan"?

Znači ukoliko bi imao rx480 grafu, kaj gubim s tom grafom na mom monitoru?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 14:10 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Moj PC  
2 0 hvala 3
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Sapphire RX480 Nitro poprilično loša.. 

https://www.computerbase.de/2016-07/sapphire-radeon-rx-480-nitro-oc-test/

U Quiet BIOSu održava stabilnih 1266MHz uz ventove na 2000rpm i temp. od 77C. Pod Boost BIOSom takt je ugl. oko 1300MHz, ventovi na 2300rpm, temp. 77-78C. Zanimljivo kako je COD Black Ops 3 VRAM hungry, na 1080p 4GB verzija 75fps, 8GB verzija 104fps. 

Na 4GB verziji mem. radi na 7GHz, max. uspjeli clockat do 7,8GHz.  Poprilično štur review, pogotovo za computerbase, i još pogotovo kod mjerenja potrošnje samo u ANNO 2205 gdje veliki dio potrošnje ode na proc pa rezultati nisu relevantni.

glavno da svi pljuju po referentnoj,bilo bi puno bolje da izdaju bloverice samo da stave pravi vapor u nju i bakra,nema bolje kartice,referentne kartice ne zagrijavaju unutrašnjost kućišta,procesoru temp. padne za sigurno 5 stupnjeva na više

nije nvidia luda šta prodaje founders po većoj cijeni jer zna da su takve kartice jako dobre i da će sigurno bit kupaca

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma nikad pa ni onda . Nema bolje nego kad možeš skinut ventove i ispraštit grafu kistom bez da ju vadiš iz kućišta ili još gore rastavljaš. 

Ovo oko temperatura i buke ovo ove izvrsne sapphire kartice je čisto picajzlenje. Tko misli kupiti kupiti će i enbu pogriješio, tko nije ozbiljno ni mislio drobiti će i tražiti mane.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
M4X kaže...
Penryn kaže...

Sapphire RX480 Nitro poprilično loša.. 

https://www.computerbase.de/2016-07/sapphire-radeon-rx-480-nitro-oc-test/

U Quiet BIOSu održava stabilnih 1266MHz uz ventove na 2000rpm i temp. od 77C. Pod Boost BIOSom takt je ugl. oko 1300MHz, ventovi na 2300rpm, temp. 77-78C. Zanimljivo kako je COD Black Ops 3 VRAM hungry, na 1080p 4GB verzija 75fps, 8GB verzija 104fps. 

Na 4GB verziji mem. radi na 7GHz, max. uspjeli clockat do 7,8GHz.  Poprilično štur review, pogotovo za computerbase, i još pogotovo kod mjerenja potrošnje samo u ANNO 2205 gdje veliki dio potrošnje ode na proc pa rezultati nisu relevantni.

glavno da svi pljuju po referentnoj,bilo bi puno bolje da izdaju bloverice samo da stave pravi vapor u nju i bakra,nema bolje kartice,referentne kartice ne zagrijavaju unutrašnjost kućišta,procesoru temp. padne za sigurno 5 stupnjeva na više

nije nvidia luda šta prodaje founders po većoj cijeni jer zna da su takve kartice jako dobre i da će sigurno bit kupaca

ma seronje su odlučili uštedjeti i umjesto 4 heat pipesa koje su imali na 380 nitro, stavili su samo dvije cijevi - negdje sam pročitao u opisima da 480 nitro ima 2 heat pipesa

i eto ti sranje, od vrhunskog hladnjaka napravili ispodprosječni

EDIT:

XXX, ja nisam čistio kućište godinu dana i kad sam ga nedavno čistio, uopće nisam imao potrebe čistiti grafu ili cpu hladnjak

bilo je tek malo one sitne prašine u tankom sloju na vodoravnim površinama i otkako sam nabavio fractala s prašinom nemam nikakvih problema

tako da to lagano skidanje ventova meni osobno ne znači apsolutno ništa 

evo ti dolje fotka kućišta koje nije otvarano godinu dana, a ranije u starom kućištu bi mi u par mjeseci na hladnjacima od grafe i procesora znalo biti nataložene prašine u obliku debljeg tepisona

a prašine imam u kući boli glava, sa 10 životinja i dvoje klinaca, svaki dan puna lopatica prašine

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 17:11 (picajzla0707).
14 godina
XXX kaže...

Ovo oko temperatura i buke ovo ove izvrsne sapphire kartice je čisto picajzlenje. Tko misli kupiti kupiti će i enbu pogriješio, tko nije ozbiljno ni mislio drobiti će i tražiti mane.

Tebi možda je to picajzlanje ali meni je to smješno 75°C @ 2000+ RPM glasno u 3pm totalni fail naspram prijašnjih serija , cekal sam tu grafu ko ozebli sunce svi su hajpali taj nitro u nebesa i kad na kraju banana 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 17:24 (dad0r).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

U odnosu na koje serije? Moja 380X se ponaša praktiči jednako.

Picajzla pa i moje tak izgleda ali kad skineš ventove ima između rebara dosta prašine, koju i ne vidiš dok ne skineš ventove. Očistiš i odu temperature dolje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 17:30 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
XXX kaže...

U odnosu na koje serije? Moja 380X se ponaša praktiči jednako.

Picajzla pa i moje tak izgleda ali kad skineš ventove ima između rebara dosta prašine, koju i ne vidiš dok ne skineš ventove. Očistiš i odu temperature dolje.

Pa neznam nemam sapphire ali posto svi pricaju kak je hladna i tiha(3xx nitro) sam predopostavil da je bolje nego 480ka ako je isto tako onda je i to za mene fail recimo moja 380 naferljna kolko ide ne prelazi 68°C , a naravno ne čuje se uopće isti qurac ko dok je fanless i sad nakon takve miline da si ovo kupim pa nema šanse hebiga nekoga to ne smeta mene zagrijavanje i buka smetaju volim da mi je kanta hladna i tiha ko sad nemam nikakve razlike izmedu idle/gaming kaj se "buke" tice , neznam još čekam ostale modele nadam se da bude bolje da ne moram opet baciti novce zelenim muljatorima 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice