AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 816.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
ZGamer kaže...

slažem se ali istakni onda i to da je moguće da i taj ispravni kod neće donjeti značajnije preformanse u boostu kaj i potvrđuje sami amd-vi naslovi/Hitman...ili i oni favoriziraju nv ili su nesposobni "pravilno" implementirati asc u njemu?

Nije moguće, jer bi ispravan kod donio značajne performanse.

9 godina
The_Fichek kaže...

Zakaj nebi imalo smisla? Evo ja nisam odigrao nijedan AC naslov, a bas bi htio :) 

Onda nemoj AMD. U glatkoći izvođenja gtx 770 oprao 390ku u ac2. Vsync on kod amd stutterfest. 

Nisam probao na nvidiji, ali preko vikenda završio Duke Nukem Forever - isko stutterfest. Brijem da bi nvidija smooth as butter bila, ali šta ćeš...

Inače, ozbiljno - ja na svojoj perem pretežno starije naslove. Tipa witcher 3 neću ni da taknem dok nemam 60+fps.

Tako da tek na 390-tki sam odigrao dvojku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 18:16 (Alfa_R).
16 godina
odjavljen
Alfa_R kaže...
 Nisam probao na nvidiji, ali preko vikenda završio Duke Nukem Forever - isko stutterfest. Brijem da bi nvidija smooth as butter bila, ali šta ćeš...

Na žalost ne... I na Nevidiji je stutter fest i to opaki. Kad ugasim vsync onda je nešto bolje ali i dalje loše... I sama igra je loša, ni ne znam zašto je igram. :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
9 godina
skank666 kaže...
Alfa_R kaže...

Na žalost ne... I na Nevidiji je stutter fest i to opaki. Kad ugasim vsync onda je nešto bolje ali i dalje loše... I sama igra je loša, ni ne znam zašto je igram. :/

Jer je bila na saleu u bundleu za 1 $ :)

Ali stoji za AC2 jer je to igra koju sam igrao kad sam prodao 770 i uzeo 390 pa me malo razočaralo....

Ovisi od igre do igre... Možda i od grafičke do grafičke (možda na 480ki nema problema....).

13 godina
Alfa_R kaže...

Aj to za AC koje se vodi kao neoptimizovano smece koje nisam igrao jer realno samo prvi dio valja sto mnogi kazu, al da kazes za djuku da je strutter fest koji sam presao bar 5 puta na 5 razlicitih AMD kartica nikad nisam imao tih problema 

P.S. pitaj google kako se rjesava taj problem kod pojedinih kartica, mnoge nvidia kartice su isto imale te probleme i mozes ih rijesiti kad ugasis vsync 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
chaselol kaže...
Alfa_R kaže...

Aj to za AC koje se vodi kao neoptimizovano smece koje nisam igrao jer realno samo prvi dio valja sto mnogi kazu, al da kazes za djuku da je strutter fest koji sam presao bar 5 puta na 5 razlicitih AMD kartica nikad nisam imao tih problema 

P.S. pitaj google kako se rjesava taj problem kod pojedinih kartica, mnoge nvidia kartice su isto imale te probleme i mozes ih rijesiti kad ugasis vsync 

Ma ok je neko vrijeme pa dođe scena di odjednom odluči ispadati iz synca i eto ti trzavice.

Power save isključen u opcijama u crimsonu baš zato jer je prije izazivao isto kod dyng light (igram sa vsyncom).

Inače sam osjetljiv na variranje frameova , primjetim kad npr framepeace nije savršen (što onda grafovi i dokažu), ali ovo je baš ispadanje iz synca na 30 fps....

btw variable frame rate = nije glatko i tearing me ubija. Vsync je must za ikakvu igru. Rekao sam ti, ubija me framepeace na single karticama kamo li neće neki preskoci...

Još uvijek čekam pomake u tom segmentu od AMD-a ... Nvidija godinama ima adaptive vsync, a sada i neku novui foru fastsync.... AMD kaska gadno.... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 22:04 (Alfa_R).
9 godina
Freesync?
9 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Freesync?

To uključuje poveću investiciju kao i Gsync.

Fastsync je navodno max framerate bez tearinga i bez input laga. na 60 hz monitoru vulgaris.

11 godina

poveću investiciju? niti blizu kao GSync majstore...za 1200kn možeš nać solidan FreeSync monitor...to i nije neka poveća investicija realno

Steam ID: MasterG ; Origin ID: MasterGCro
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Sapphire RX480 Nitro poprilično loša.. 

https://www.computerbase.de/2016-07/sapphire-radeon-rx-480-nitro-oc-test/

U Quiet BIOSu održava stabilnih 1266MHz uz ventove na 2000rpm i temp. od 77C. Pod Boost BIOSom takt je ugl. oko 1300MHz, ventovi na 2300rpm, temp. 77-78C. Zanimljivo kako je COD Black Ops 3 VRAM hungry, na 1080p 4GB verzija 75fps, 8GB verzija 104fps. 

Na 4GB verziji mem. radi na 7GHz, max. uspjeli clockat do 7,8GHz.  Poprilično štur review, pogotovo za computerbase, i još pogotovo kod mjerenja potrošnje samo u ANNO 2205 gdje veliki dio potrošnje ode na proc pa rezultati nisu relevantni.

Will this run on my 486?
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Alien maxed out u 4K na rx 480....za medium segment grafu ovo se vrti odlicno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
MasterG kaže...

poveću investiciju? niti blizu kao GSync majstore...za 1200kn možeš nać solidan FreeSync monitor...to i nije neka poveća investicija realno

Ima jeftinih, ali trenutno sam na Dell U2415 IPS tako da ide minimalno tih karakteristika + naravno veći refresh i eto ti investicije....

Manje od Gsynca, naravno :)

Offtopic smo :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 23:28 (Alfa_R).
11 godina
MasterG kaže...

kolika je to razlika između free i gsync monitora...mislim na isti panel i odziv samo da je tehnologija drukčija?

evo najeftiniji na nabavi 1300 kuna AOC 24″ FHD TN @75Hz? freesync,ima li uopće gsync takvih karakteristika?

nema jedini je isto AOC G2460PG @144Hz ali i oko 3 keke...nije baš za usporedbu ali nije i da vrijedi toliko dupo veći odziv 

cca.2.5k je 144hz 24"FHD freesync kaj će reći da je gsync u pravilu skuplji oko 600 kuna kod nas (100$ ili ti za gsync modul)za isti model monitora.

SILA/ZGX@ZGamers
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 1:17 (ZGamer).
13 godina
Penryn kaže...

Sapphire RX480 Nitro poprilično loša.. 

https://www.computerbase.de/2016-07/sapphire-radeon-rx-480-nitro-oc-test/

U Quiet BIOSu održava stabilnih 1266MHz uz ventove na 2000rpm i temp. od 77C. Pod Boost BIOSom takt je ugl. oko 1300MHz, ventovi na 2300rpm, temp. 77-78C. Zanimljivo kako je COD Black Ops 3 VRAM hungry, na 1080p 4GB verzija 75fps, 8GB verzija 104fps. 

Na 4GB verziji mem. radi na 7GHz, max. uspjeli clockat do 7,8GHz.  Poprilično štur review, pogotovo za computerbase, i još pogotovo kod mjerenja potrošnje samo u ANNO 2205 gdje veliki dio potrošnje ode na proc pa rezultati nisu relevantni.

74C radna temp trebalo bi to probati downvoltati malo....ventovi se tad cuju @50% nitro dok kod starog nitra iz 300 serije tek na 60%...

17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

74C radna temp trebalo bi to probati downvoltati malo....ventovi se tad cuju @50% nitro dok kod starog nitra iz 300 serije tek na 60%...

Misliš 77C? Ako undervoltaš onda ništa od overclocka..  Ne znam zašto ventove uspoređuješ po postotku, preciznije i razumljivije je po rpm.

Will this run on my 486?
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Čini se kako je ovaj put sapphire štedio na hladnjaku. Što više testova sapphirke izlazi to me više zanima powercolor (i msi) jer izgleda da sapphire neće bit na razini na kojoj su bili do sad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
A na kojoj je to razini bio? Ponuda amd-a tj njegovih oem partnera je katastrofalna!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan

To je rasprava u koju ne bi ulazio u ovoj temi no čak i da je sve bilo loše kako ti smatraš, sapphire je bio jedan od boljih, ako ne i najbolji među amd partnerima.

11 godina

Penryn

2000rpm mi se jos cini ok za tu grafu u loadu, s obzirom da je vruci chip i da su ventovi veci od ijedne druge nereferentne kolko sam skuzio + double ball bearing i dobar dizajn, tako da bi grafa trebala biti osjetno glasna tek u tom nekom loadu.. Inace interesantan review, prvi put vidim da 480 ima prednost u Witcher3 na 1080p u odnosu na 1060. Vecu tisinu ocekujem samo od MSI i Gigabytea..

Alfa_R

Ne vidim neku svrhu paljenja VSynca. Kolko sam skuzio fora je ukljucit VSync kad imas nepotrebno previse fps u igri, nego ti je ok 60 ili kolko vec fps. Ne kontam kako ti VSync moze sprjeciti pad na 30fps?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 2:56 (The_Fichek).
13 godina
Penryn kaže...

Misliš 77C? Ako undervoltaš onda ništa od overclocka..  Ne znam zašto ventove uspoređuješ po postotku, preciznije i razumljivije je po rpm.

Do 77C dodje jer se ventovi ne vrte, kad se upale ne prelazi 74 sto je pristojno za taj nivo performansi.

17 godina
odjavljen
ZGamer kaže...
MasterG kaže...

kolika je to razlika između free i gsync monitora...mislim na isti panel i odziv samo da je tehnologija drukčija?

evo najeftiniji na nabavi 1300 kuna AOC 24″ FHD TN @75Hz? freesync,ima li uopće gsync takvih karakteristika?

nema jedini je isto AOC G2460PG @144Hz ali i oko 3 keke...nije baš za usporedbu ali nije i da vrijedi toliko dupo veći odziv 

cca.2.5k je 144hz 24"FHD freesync kaj će reći da je gsync u pravilu skuplji oko 600 kuna kod nas (100$ ili ti za gsync modul)za isti model monitora.

Ima i IPS freesync za 1140 kn.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=23MP68VQ-P

http://www.lg.com/hk_en/monitor/lg-23MP68VQ-P

9 godina
Vsync nosi dvije stvari. Osnovna namjena je sprečavanje tearinga. Ja ga ne podnosim, a nazalost vidim odmah.
Druga usputna je isti razmak između frejmova no to može bilo kakav frame cap. Ako vsync ne radi kako treba onda ti preskoči frame i čeka dodatnih 16.6 ms na drugi što znači u tom trenu sa 60 padne na 30 i imaš stutterfest jer ti isti frame stoji duplo duže na ekranu pa se pomakne.

Također uvodi mouse lag pa je to trade off kojeg je Nvidia navodno riješila sa novom inacicom fastsyncom. Kažem navodno jer nisam probao, ali adaptive je bio veliki pomak (vsync kada može držati 60, a kad padne ispod isključi i rađe dopusti tearing u tom trenu nego pad na 30 fps).

Uglavnom volio bi kad bi se amd fokusirao da nema negativnosti pa razvio svoje inačice teh pod drugim imenom. Možda jednostavno da skupljanje pare i kupim si novi monitor... Čim za normalne pare bude Dell 144 hz Ips 2k 25" freesync :)
15 godina
protjeran
chaselol kaže...
Penryn kaže...

Do 77C dodje jer se ventovi ne vrte, kad se upale ne prelazi 74 sto je pristojno za taj nivo performansi.

Kako ne, na kojoj je to grafi fanless mod do 77°C 

17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Krivo si ti nešto vidio.. ovoj Sapphire RX480 ventovi stoje ugašeni do 52C. Znači na 77C ventovi su na 2000-2300rpm, ako ih usporiš raste temp. 

Will this run on my 486?
13 godina
Penryn kaže...

Krivo si ti nešto vidio.. ovoj Sapphire RX480 ventovi stoje ugašeni do 52C. Znači na 77C ventovi su na 2000-2300rpm, ako ih usporiš raste temp. 

Imas review stranicu dvije iza, grafa dodje do 77-78C preko burn in testa, onda ventovi kick in i vise ne prelazi 74C 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 8:41 (chaselol).
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Imas review stranicu dvije iza, grafa dodje do 77-78C preko burn in testa, onda ventovi kick in i vise ne prelazi 74C 

Ne znam na koji review misliš, može link? 

Pod kick in vjerojatno misle "zavrte se još brže". Recimo u ovom testu kažu kad je overclockana da se redovito vrtila oko i preko 2800rpm.

Will this run on my 486?
13 godina

15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ma loš test, vidiš da u furmarku throttla na 1200MHz i ~1.05v. Nigdje nije rekao "kick in" nego da kad kad dođe do oko 78C zavrti vent na 2500rpm..

Will this run on my 486?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice