AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 809.518
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Veliš pokazuje VR koje zanima 10% ljudi umjesto da napravi high end karticu koju zaniuma 1% ljudi 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 4
11 godina
Re: AMD Polaris

Izgleda da je u upravu ipak bio Picajzla ili tko je vec pricao da ce 8GB verzija kostati 300-500kn vise, u ovom slucaju +430kn, znaci 99% ce kostati barem 400kn vise 8GB verzija. U prosjeku kolko vidim je 8GB verzija skuplja dobrih 55 eura :/ U nekim zemljama, kao u Njemackoj, je 8GB verzija par 10-aka eura ispod postenih verzija r9 390..

Bojim se da ovo znaci da nece biti 480X jer obicno je X verzija zauzimala 50 eura skuplje mjesto od r9 280 ili 380. Isto tako ovo bi moglo znaciti da ce 490 kostati nekih 350 eura, ako ne i 400 eura u startu, sto je i dalje ok, ako ce konkurirati 1070 koja kosta 500 eura.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 14:17 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Pa to su najavali odmah, različite cijene i već smo zaključili da je to kartica za 1080p rezu za koju je savršeno dovoljno 4GB. Tak da se slobodno može zanemariti 8GB osim ako netko ne radi sistem sa dvije grafe u kompu za igranje na višim rezolucijama.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
AMD Polaris

tko ide na cf 8giga neka uzme to ce biti dosta za 2k 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Ja sam se ponadao 30+ dolara/eura, a ne 55+ eura  :(  

Kao sto napisah, mislim da to igra ulogu i na jace grafe od AMDa. Ovo vidim kao najavu da nece bit te Radeonke od 300 eura, nego iduca jaca ide od 350 eura..

17 godina
AMD Polaris

flag polaris 490x 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
AMD Polaris

sa strix asusa r9 380 na koji model polarisa bi osjetio poboljšanje u performansama,

napravio zaheb pa nadogradio u drugom mjesecu ove godine,mda

to se desi kad se ne informiraš.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 14:35 (vito79).

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Pa i ja sam nadogradio na 380X iako sam znao kaj dolazi, smo tada sam za gtx 770 2 gb dobio 1500 kn a sada bi dobio ispod soma ako bi ju uopće uspio prodati. Sve ima svoje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Polaris

Na kraju ce bitan napredak biti jedino u potrosnji, sta je vecini nebitno. I performanse i cijena ce biti blizu 390-kama..

Moj PC  
1 3 hvala 0
12 godina
AMD Polaris

Napredak je sigurno dobar ako cisti mid end stigne/prestigne high end minule generacije, pogotovo uz najavljenu cijenu.

Tesko je ali treba se jos strpiti pa ce sve biti jasno.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
ansha kaže...

Na kraju ce bitan napredak biti jedino u potrosnji, sta je vecini nebitno. I performanse i cijena ce biti blizu 390-kama..

Nije bas fer usporedjivati trenutne cijene r9 390 kad su se pojavile nove graficke. Naravno da im cijena pada. U odnosu na r9 390 sa police kakvog njemackog ducana od prije 2 mjeseca (350 eura), rx 480 4GB je jeftinija 40% (-140 eura = 210 eura).

12 godina
The_Fichek kaže...
ansha kaže...

Nije bas fer usporedjivati trenutne cijene r9 390 kad su se pojavile nove graficke. Naravno da im cijena pada. U odnosu na r9 390 sa police kakvog njemackog ducana od prije 2 mjeseca (350 eura), rx 480 4GB je jeftinija 40% (-140 eura = 210 eura).

kad smo već kod postotaka, možemo reći i da je onda 390 prije par mjeseci bila skuplja 66,6% od nadolazeće 480

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Kao što su i najavili. To što cijena 390- kama pada je normalno. Kako bi uopće rasprodali zalihe uz novu karticu sa puno manjom potrošnjom, nižom cijenom i podjednakim performansama. Bolje spuštati cijenu dok ne odu nego ih baciti u otpad.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 20:40 (XXX).
17 godina

Joj daj ansha ne trubi bzvz to pricas tako jer je i sam imas

I sad si malo piss of kaj ce ekipa za manj lovu bolje proch od tebe kad si zel svoju .

16 godina
neaktivan
dad0r kaže...

Neznam kolko je vjerodostojno no s obzirom da su do sad sve "pogodili" Sapphire RX 480 Nitro pictured

EDIT: Špekulacije cijena na redditu , 1671 krznenih novaca za 4GB model mi zvuci nestvarno za nas..

Bitna stvar citiram:

retailer markup missing

Pretpostavljam da i dobavljac i trgovina moraju imat posebne marze, tak da bi ovih 1671kn moglo sam tak na 2100kn skocit, najjeftinije

mojpismonosa
14 godina
Mojpismonosa kaže...
dad0r kaže...

Neznam kolko je vjerodostojno no s obzirom da su do sad sve "pogodili" Sapphire RX 480 Nitro pictured

EDIT: Špekulacije cijena na redditu , 1671 krznenih novaca za 4GB model mi zvuci nestvarno za nas..

Bitna stvar citiram:

retailer markup missing

Pretpostavljam da i dobavljac i trgovina moraju imat posebne marze, tak da bi ovih 1671kn moglo sam tak na 2100kn skocit, najjeftinije

Da naravno to sam si i ja razmisljal nakon kaj sam brzopleto taj post opalil , budemo vidli no poznavajuci nase lihvare lako moguce da bude preko 2k.

EDIT:Opet c/p s reddita navodno MSI RX 480 Lightning verzija (6+8 pin ??)  , neznam to je ili fake ili pak mozda 490 :O

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 22:19 (dad0r).
11 godina
neaktivan

Ne vjerujem da ce napravit Lightning za mid range karticu, ovo izgleda kao moj lightning ali jedino me bune ovi power pinovi, drugaciji su spram 780 i 290X

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
D3lBoy kaže...

Ne vjerujem da ce napravit Lightning za mid range karticu, ovo izgleda kao moj lightning ali jedino me bune ovi power pinovi, drugaciji su spram 780 i 290X

Izgleda gotovo isto samo poklopac na ovoj slici je skroz do kraja otraga do I/O dok na 290ki nije bil do kraja ako se dobro sjecam no dobro i ja mislim da ovo ne drzi vodu hype me totalno sjebo 

twice the pride double the fall
17 godina
AMD Polaris

Ovo je 490 koja izlazi u kolovozu a prezentirat ce je isti mj. 

tj flagship ploarisa i to je to ove godine samo dva modela Vega ide 1q2k17sa hbm2 i 40% brza od fury x koja napada 1080Ti za Tx se ceka flagship Vege tocnije 2Q2k17 krajem iste dolazi Navi koji ce imat hbm2 vec u mid high rangeu...tj Navi low end ce biti jaka kao 290x eto :-)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 23:00 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne drže neki HR dućani tak visoku maržu, ako su cijene sa Reditta točne, mislim da 4GB nereferentna neće ići prek 2K kn, a možda hoće neka top verzija.

4mal

Otkud ti info da 490 izlazi u kolovozu??

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 23:34 (The_Fichek).
17 godina
AMD Polaris

Neko je negdje napisao

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Haha :D Evo gledam, hrpa tračeva, ali nema nikakve pouzdane informacije. Živi bili pa vidjeli :)

17 godina
AMD Polaris

Bahate se sa slikama umjesto da benchaju već jednom pošteno :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Polaris

Tko je dobio karticu, već je odradio testove, samo ih ne smiju objaviti još 15ak dana.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Polaris

http://videocardz.com/amd/radeon-rx-400/radeon-rx-490

Vega = Fury2. 490/x = Polaris 10 High end. The 490/x will not run on HBM it is designed with GDDR5x the only diffs between the 1080 and the RX490x will be that the AMD card will sport more processing cores and have a lower TDP due to the 14nm architecture. That is all

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nemoj citirati komentare članaka kao stvarne informacije. Nema smisla i glupo je.

11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Netko je u drugoj temi rekao 490X kao Q4 ove godine, to onda znaci da ce 490X ipak biti Vega ? Pretpostavke samo..

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Polaris

Zna li se kada bi se RX 480 mogla naći u našim trgovinama ?

Unlock the Power Within
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Puls3 kaže...

Zna li se kada bi se RX 480 mogla naći u našim trgovinama ?

Za mjesec dana ne referentne sigurno, Sapphire ima spremne kartice.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice