AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.097
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Morao sam je clockati malo, stock napon vrti valley 1200/1500 

Ali sinteticki testovi joj nisu jaca strana, ne dostize nivo 7950  

to je najvjerovatnije razlika izmedju 384 vs 256 sabirnice u valleyu ~1700 vs 1855 ali idemo dalje, citav dan se igramo pa cemo vidjeti dokle ide

U radu stock 1040/1500 temperature ne idu preko 63*C i ventovi na 33% najvise apsolutno necujna...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
chaselol kaže...

to je najvjerovatnije razlika izmedju 384 vs 256 sabirnice u valleyu ~1700 vs 1855 ali idemo dalje, citav dan se igramo pa cemo vidjeti dokle ide

U radu stock 1040/1500 temperature ne idu preko 63*C i ventovi na 33% najvise apsolutno necujna...

Iz krajicka promatra naclockana R9 280x sa 384 bitnom sabirnicom i ceka dvoboj 

17 godina
chaselol kaže...

Stigla zvjerka, zvanicno clan i ovog kluba 

Ja ju isto danas narucio, odnosno kupio, istu takvu :D

nadam se da će isplatiti prodati r9 380 s 2gb i dodati 200kn za tu :D

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Aj javi kave su razlike u igrama, da vidim da li da klokam svoju ili ne. Evo vratio sam i proc na 4.4 pa ako nije problem stavi i ti svoj na toliko. Zanima me od tebe iz prve ruke jer imamo praktički iste mašine :D Zači hebo sintetiku, daj neku igru, bilo koju zahtjevniju pa reci koliki je dobitak u fluidnosti.

13 godina
XXX kaže...

Aj javi kave su razlike u igrama, da vidim da li da klokam svoju ili ne. Evo vratio sam i proc na 4.4 pa ako nije problem stavi i ti svoj na toliko. Zanima me od tebe iz prve ruke jer imamo praktički iste mašine :D Zači hebo sintetiku, daj neku igru, bilo koju zahtjevniju pa reci koliki je dobitak u fluidnosti.

Definitivino 

Nego sam zatrpan obavezama, moram i windowse reinstalirati na ssd, pa neki naslov isto tako skinuti i da stavicu cpu na 4.4 za 7950 mi je 4.2 bilo dovoljno ali nisam imao puno vremena da se igram, samo sam cackao clock i vidio da ima mjesta za clockanje 

17 godina
odjavljen

Naravno kad stigneš i nađeš volje...ali sjeti se :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav, 

prvi, ali cini mi se veliki problem sa sapphire r9 390 nitro karticom. Dakle klinac je danas pokusao odigrati ARK-a i samo mu je zacrnio ekran u izborniku. Poslje restarta komp upalio normalno ali kad sam pokrenuo ARK opet crni ekran uz zujanje sa tv-a. Nakon par bezuspjesnih paljenja usao u safemod (win 10) i ocistio sve drivere te stavio nove. Ponovno upalio komp te nakon par min surfanja pojava kockica po ekranu te ponovno gubljenje signala. E sad mi treba neka potvrda da je crkla grafa ili moze bit nesto drugo. Inace komp star par miseci. Intel i5 4460, fsp hyper 700 napajanje, asrock h81m hds maticna, 8gb K. hyperx rama. 

0 0 hvala 0
17 godina
Pogledaj malo spojeve na grafickoj, mozda nije dobro sjela u slot, jer dodatno napajanje ukljeno?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina

Vadio je, ponovno ustekavao. Nikad klokano niti radeni stres testovi. Nikad preko 65 stupnjeva nije isla. Ponovno ocistio drivere sa ddu i komp radi normalno. Probam opet stavit drivere.

11 godina
protjeran
znaći i na 300 seriji ima black screen, ako imaš garanciju vrati je nek je zamjene, a ako nemaš vcore malo digni
12 godina

Kupljena 5.2. Nema niti 2 miseca tako da ima garanciju. Tada su mi govorili prodavaci da ne uzimam ovu maticnu jer je preslaba tako da sad ne znam jeli do maticne ili grafe. 

11 godina
protjeran

pusti ti prodavaće, ako ti opet se dogodi black screen , jednostavno vrati karticu i ne prihvaćaj ništa osim zamjene za novu, jer je black screen problem s samim ćipom na kartici koji se ne mjenja/servisira.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 15:47 (dabar_solta).
12 godina

Ma gotova je cini mi se. Cim sam opet stavija drivere pokrenija rust opet isto black screen ne radi tipka restarti pisteci zvuk iz tv-a.

17 godina
eliah84 kaže...

Ma gotova je cini mi se. Cim sam opet stavija drivere pokrenija rust opet isto black screen ne radi tipka restarti pisteci zvuk iz tv-a.

proc ti ima na sebi grafiku.

izvadi karticu i vadi dal sljaka tako ces sigurno znati da je grafa osla.

12 godina

Sljaka tako. Znaci ocistija skroz drivere. Ostavija hdmi u grafi ali ona nije bila instalirana. Sve radilo ok. Pokusa upalit ARK bilo sporo do boli u meniju ali nije izbacivalo. Cim sam opet stavija drivere upalija igru i dobija black screen.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 16:12 (eliah84).
13 godina
dabar_solta kaže...
znaći i na 300 seriji ima black screen, ako imaš garanciju vrati je nek je zamjene, a ako nemaš vcore malo digni

Budući da su rebrandi, vjerovatno su rebrandirali i bugove....

9 godina
protjeran

Ja jos nijednom nisam cuo nekog da je imao taj problem

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Pa zato to nije istina? 

14 godina
Lucidius kaže...

Znači da slabo pratiš situaciju jer ovo je kako je kolega rekao čest problem na toj seriji.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

Znači da slabo pratiš situaciju jer ovo je kako je kolega rekao čest problem na toj seriji.

Ima li kakav statistički podatak koliko je čest?

14 godina
XXX kaže...

Imam.

17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
XXX kaže...

Imam.

Jel iz donje rupe?

14 godina
XXX kaže...

Jel iz donje rupe?

Naravno.

XXX kaže...

Tak sam si i mislio.

Mijenjaj FXa dok nije kasno, iako već je kasno.

XXX kaže...
edit; budem ali ne u futuri 

Ma nemaš ti novaca za kupnju u FuturiIT, ti bi htio tamo kupovati, ali ne možeš ti to priuštiti.

XXX kaže...
 edit; naravno da nemam kad su/ste neisplativi 

Kakve veze ima isplativost s time što ti nemaš novaca i vrtiš mrtvu platformu tko zna koliko dugo već?

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 19:05 (Valentin17).
17 godina
odjavljen

Tak sam si i mislio.

edit; budem ali ne u futuri 

edit; naravno da nemam kad su/ste neisplativi 

edit., ima veze za razliku od tvojih statističkih podataka iz donje rupe 

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 19:08 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Valentin17 kaže...
XXX kaže...

Imam.

Bilo nas je brdo "ovdje" sa 290-kama (uključujući i mene), koji smo reklamirali kartice baš zbog BS....

17 godina
odjavljen

I sad se pojavila jedna iz serije 300? Ili ih ima isto jako puno tu na forumu koji su reklamirali taj problem, pa možemo proglasiti kako je i na 390 seriji to česeto događa?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Samo nemojte zaboraviti da vam je statistika jako losa, s obzirom da nakon R 200 serije nvidija uzela preko 80% trzista gpu-a...vas par koji niste imali problema ste statisticka pogreska!

edit. jbte ovo je i mene zaboljelo

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 20:40 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
protjeran
XXX kaže...

I sad se pojavila jedna iz serije 300? Ili ih ima isto jako puno tu na forumu koji su reklamirali taj problem, pa možemo proglasiti kako je i na 390 seriji to česeto događa?

bila je teorija negdi da su u 300 seriji tu grešku ispravili... 1 slućaj ili više ,sad izgleda da nisu.

13 godina
protjeran
dabar_solta kaže...
XXX kaže...

bila je teorija negdi da su u 300 seriji tu grešku ispravili... 1 slućaj ili više ,sad izgleda da nisu.

ma je, sve su otklonili...unutra je isti drek od gnc arhitekture, ne otklanja se to samo tako lako!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
Stjepanj kaže...

Samo nemojte zaboraviti da vam je statistika jako losa, s obzirom da nakon R 200 serije nvidija uzela preko 80% trzista gpu-a...vas par koji niste imali problema ste statisticka pogreska!

edit. jbte ovo je i mene zaboljelo

Jbg i apple je preuzeo americko trziste 

credits to Ansha za apple poredjenje 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice