Mislim da si ti nesto pobrkao, nije isto standard i optimum, standard je ono na cemu vecina igra a to je 1080p, a optimum je barem sta se nas sa skupljim grafama tice 1440p, jer na 1080p sa skupljim grafama imas daleko iznad 60 FPS-a, tako da je tu 1440p sweetspot.
Sta se tice i5 vs FX nitko nije rekao da je i5 losiji u igrama, pregdledaj temu malo bolje.
A vidim da si se uzletao po topicu,aj ti zaigraj Witchera ili Crysis 3 na 1440p,naravno nemoj mi ništa smanjivat pa javi kako si proša sa svojom 390kom!!I naravno tražim da min fps ne bude ispod 60fps!!
Pa igrao sam Dragon Age Inquistion (40FPS) ugasen AA, Far Cry 4(45FPS) ugasen soft shadows, Hitman Absolution(50-60FPS) ugasen AA, Thief(Mantle 60FPS) max, Crysis 3 i Witchera nemam na kompu. Napisao sam ti odma da ce neke stvari trebat smanjit ovisno o grafi, ali ovo sta sam ja gasio nista ne donosi u grafickom smislu a daje 10-15 FPS-a vise kad je ugaseno, sa r9 fury i gtx 980ti maxas bez problema te igre na 60 FPS-a, normalno imat ces dropova i na 50 FPS-a al samo u određenim situacijama.