AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.836
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
volegradele kaže...
Lucidius kaže...

volegradele

Mislim da si ti nesto pobrkao, nije isto standard i optimum, standard je ono na cemu vecina igra a to je 1080p, a optimum je barem sta se nas sa skupljim grafama tice 1440p, jer na 1080p sa skupljim grafama imas daleko iznad 60 FPS-a, tako da je tu 1440p sweetspot.

Sta se tice i5 vs FX nitko nije rekao da je i5 losiji u igrama, pregdledaj temu malo bolje.

A vidim da si se uzletao po topicu,aj ti zaigraj Witchera ili Crysis 3 na 1440p,naravno nemoj mi ništa smanjivat pa javi kako si proša sa svojom 390kom!!I naravno tražim da min fps ne bude ispod 60fps!!

Pa igrao sam Dragon Age Inquistion (40FPS) ugasen AA, Far Cry 4(45FPS) ugasen soft shadows, Hitman Absolution(50-60FPS) ugasen AA, Thief(Mantle 60FPS) max, Crysis 3 i Witchera nemam na kompu. Napisao sam ti odma da ce neke stvari trebat smanjit ovisno o grafi, ali ovo sta sam ja gasio nista ne donosi u grafickom smislu a daje 10-15 FPS-a vise kad je ugaseno, sa r9 fury i gtx 980ti maxas bez problema te igre na 60 FPS-a, normalno imat ces dropova i na 50 FPS-a al samo u određenim situacijama.

9 godina
protjeran
chaselol kaže...

Za 2k dobijes polovnu 290ku i to je 30fpsa na 4k, konzola style :D

Evo PS4 pravi update za konze da vrti naslove u 4k, 1440p je i tu preskocen.

Ko ce igrat na 30 FPS-a, ja bi se ubio da to moram gledat, sve ispod 40-45 FPS-a mi je lose iskustvo.

9 godina
neaktivan
Pozdrav . Imam pitanje uvezi graficke kartice.. trenutno koristim palit nvidiu gt630 silent 2gb ddr3.. i nije bas dobra za gejming... na netu sam pronasao informaciju da je to pcl 2.0 .. dali ja mogu staviti na to mjesto neku graficku koja je pcl 3.0 slot??
Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Mozes

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Naslov teme: AMD Radeon R9 300/Fury Series - AMD Radeon Rx 300 is brand for a series of graphics cards.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 6:37 (Tonči).
Moj PC  
5 4 hvala 3
11 godina

Pozdrav svima..

eto crče mi grafička pa mi treba nova. s obzirom da sam na oko 2k kn gledao sam 380x 4gb

e sad od kojeg proizvođača? vidim da je u protisu nitro na akciji ~ 1950 kn šta mislite?

US server keke013#2101
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
keke13 kaže...

Pozdrav svima..

eto crče mi grafička pa mi treba nova. s obzirom da sam na oko 2k kn gledao sam 380x 4gb

e sad od kojeg proizvođača? vidim da je u protisu nitro na akciji ~ 1950 kn šta mislite?

sa tim procom radije gledaj nvidiu

nemaš doduše neku koja parira 380x, ali uštedi koju kunu i uzmi 960 jer ćeš si uštedit i gomilu živaca

cpu overheading će te s tom amd grafom na svakoj cpu zahtjevnijoj igri ubit u pojam

sa 960 ćeš imat fluidniji gejming bez trzanja, dok će ti 380x imat padove fps-a znatno niže od 960 i igre će ti trzati

11 godina
picajzla0707 kaže...
keke13 kaže...

Pozdrav svima..

sa tim procom radije gledaj nvidiu

nemaš doduše neku koja parira 380x, ali uštedi koju kunu i uzmi 960 jer ćeš si uštedit i gomilu živaca

cpu overheading će te s tom amd grafom na svakoj cpu zahtjevnijoj igri ubit u pojam

sa 960 ćeš imat fluidniji gejming bez trzanja, dok će ti 380x imat padove fps-a znatno niže od 960 i igre će ti trzati

sve je meni jasno šta se tiče procesora... ubrzo će novo.. pa kad već kupujem da uzme neč malo bolje.

ili imam negdje 6850 pa čekad izbacivanje novih grafa... al ko zna kad će to..

US server keke013#2101
10 godina

bolje pričekaj ako možeš :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

S obzirom da se sada već mogu nać dobre rabljene grafe u rangu do 2500kn, pitao sam se da li ima smisla uzimat 144 Hz 1080p monitor i bi li grafe u tom price range-u (290X, GTX 970, R9 390) mogle tjerat većinu igara na 144 fps-a? Jer 1440p monitori su skupi, a i tamo je još teže natjerat 144 fps-a, a ako se uzme 60Hz, onda opet nije nikakav napredak sa običnog monitora na 1080p.

Koliko to uopće ima smisla? Ima li netko tu da fura sličnu kombinaciju i koliko je zadovoljan?

P.S. Ajde Stjepanj napravi neku "General testing - benchmark" temu gdje možemo testirati sve i svašta i diskutirati o tome, ovisno o tome kako se dogovorimo i gdje ne možemo otići u veliki offtopic ako razgovaramo općenito o raznoraznom hardveru. 

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina

just for fun:

US server keke013#2101
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Unimatrix 007 kaže...

S obzirom da se sada već mogu nać dobre rabljene grafe u rangu do 2500kn, pitao sam se da li ima smisla uzimat 144 Hz 1080p monitor i bi li grafe u tom price range-u (290X, GTX 970, R9 390) mogle tjerat većinu igara na 144 fps-a? Jer 1440p monitori su skupi, a i tamo je još teže natjerat 144 fps-a, a ako se uzme 60Hz, onda opet nije nikakav napredak sa običnog monitora na 1080p.

Koliko to uopće ima smisla? Ima li netko tu da fura sličnu kombinaciju i koliko je zadovoljan?

P.S. Ajde Stjepanj napravi neku "General testing - benchmark" temu gdje možemo testirati sve i svašta i diskutirati o tome, ovisno o tome kako se dogovorimo i gdje ne možemo otići u veliki offtopic ako razgovaramo općenito o raznoraznom hardveru. 

Otiđi na neki benchmark i vidi, tako ti je najlakše. Recimo ovaj gdje možeš vidjeti da Far Cry 4 u 1080 na 144Hz ne gura niti FuryX. Isto vrijedi i za Battlefield 4.

Odgovor: ne, s maksimalnim detaljima niti FuryX.

Ali, računaj da redukcijom detalja na medium i gašenjem AA i drugih težih stvari, možeš postići otprilike duplo veće brzine u pravilu pa onda po ovim gore testovima vidimo da 290X/390/390X hvataju oko 60-90 FPS, ovisno o igri, što može biti oko 150 FPS s redukcijom detalja, dakle - moguće je uredno 1080@144Hz igrati ako podesiš kvalitetu slike na srednju i isključiš nezgodnije stvari.

13 godina
keke13 kaže...

Pozdrav svima..

Novo nema jace u tom rangu apsolutno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
keke13 kaže...

sve je meni jasno šta se tiče procesora... ubrzo će novo.. pa kad već kupujem da uzme neč malo bolje.

ako uskoro mijenjaš proc onda samo naprijed, 380x je svakako bolja

a što se tiče izlaska novih grafa, da, to je još sigurno mjesecima od nas

ali ako imaš koliko-toliko zadovoljavajuću alternativu, radije lovu sad potroši na upgrade procesora jer tu se ne očekuju neki veliki skokovi u napretku - osim zen-a, a ni on neće biti bogznakakvo čudo niti će biti puno bolji (ako uopće bude) od ovoga što sada intel ima, tako da je upgrade u proc trenutno sigurnija investicija

11 godina
picajzla0707 kaže...
keke13 kaže...

ako uskoro mijenjaš proc onda samo naprijed, 380x je svakako bolja

a što se tiče izlaska novih grafa, da, to je još sigurno mjesecima od nas

ali ako imaš koliko-toliko zadovoljavajuću alternativu, radije lovu sad potroši na upgrade procesora jer tu se ne očekuju neki veliki skokovi u napretku - osim zen-a, a ni on neće biti bogznakakvo čudo niti će biti puno bolji (ako uopće bude) od ovoga što sada intel ima, tako da je upgrade u proc trenutno sigurnija investicija

pa mislim da ću krajem ljeta mijenjat sve osim kućišta..

mogu reć da su bili zanimljovi zvučno/vizualno/mirisni efekti kad je krepala.

na slici se vidi samo paljevina

US server keke013#2101
11 godina
protjeran
keke13 kaže...

just for fun:

koja je ovo toćno kartica?

koliko je cjeniš tako spaljenu :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 10:50 (dabar_solta).
11 godina
dabar_solta kaže...
keke13 kaže...

just for fun:

koja je ovo toćno kartica?

koliko je cjeniš tako spaljenu :D

ova:

https://www.techpowerup.com/gpudb/b1898/club-3d-hd-7950-13series.html

aj šibni neku ponudu na PM

US server keke013#2101
12 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

in be4 Pascal can't use async -> Next day: Async is not good 

13 godina
protjeran

eto nista ni od toga... nvidia i dalje grabi, trpa, prozdire...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...

in be4 Pascal can't use async -> Next day: Async is not good 

"Saying that Multi-Engine (aka Async Compute) is the root of performance increases on Ashes between DX11 to DX12 on AMD is definitely not true. Most of the performance gains in AMDs case are due to CPU driver head reductions. Async is a modest perf increase relative to that.

Async Compute, which has been used for SSAA (Screen Space Anti Aliasing), SSAO (Screen Space Ambient Occlusion) and the calculation of light tiles in HITMAN, was also “super hard” to tune;

moreover, for some types of games it may not necessarily bring noticeable improvements due to the way they’re structured, just like not every game is CPU overhead bound under DirectX 11."

Moj stariji komentar

Tonči kaže...

Opisao si asinkrone shadere i redukciju latencije iz videa (mogao si mu dati link), ali to nije "uzrok ubrzanja DX12". DX12 je bolji i bez asinkronih shadera. Mislim da nema smisla, ali pokušat ću još jednom... :)

Uzrok ubrzanja sam opisao nešto ranije relativno detaljno, a svodi se na to da za razliku od command buffera koje je do sada kreirao driver i slagao na execution queue, sada tu kontrolu ima aplikacija s minimalnim radom drivera (error checkovi) i to zato što je sada moguće kreirati mnoge command buffere (s više jezgara) i slati ih na pojedine execution queueove po potrebi, jer sada kartice imaju više različitih enginea pa tako i queueova koji se izvršavaju paralelno. Izvršavanje execution queuea je i dalje serijsko, ali se svaki pojedini (compute u odnosu na univerzalne) izvršava asinkrono po prioritetu. Driver više nema ni tu ulogu, nego se sinkronizacija svega obavlja ručno kao i upravljanje svim resursima (zato je programiranje i debugiranje na novim apijima osjetno teže), a to donosi finiju kontrolu i preciznost, tj. moguće je optimalnije koristiti hardver.

Bez znanja o grafici, hardveru, programiranju, ništa vam to puno ne znači ni objašnjeno, ali TL;DR:

Mantle/DirectX 12/Vulkan je bolji od DirectX-a 11/OpenGL-a jer omogućava efikasnije programiranje zbog veće kontrole, manjeg posla za drivere i primarno omogućava višenitno programiranje s grafikom, odnosno korištenje višejezgrenih procesora za grafičke zadatke. Sam po sebi ne donosi ništa. Da bi prednosti bile iskorištene, grafički engine igre mora posebno biti dizajniran za novi API, što gotovo nikad nije slučaj s igrama gdje je DX12 samo tek tako dodan. Također je važno napomenuti da se najbolji rezultati mogu vidjeti kod igara gdje je ono što DX12 omogućava bilo problem i teško će se vidjeti tamo gdje nije.

17 godina

http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/technologies-gaming/vr/vr-ready

tko je ono rekao da 290 serija nije za VR

a po njihovom grafu sam VR creator

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 12:15 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...
... 

Ma samo sam citirao komentar ispod, nasmijao me.

Super objasnjenje, kao i inace Tonci 

A sto se tice watch dogs 2 i podrske za AMD, mislim da je to overhyped naslov (prethodni) koji je zbog em lose optimizacije i svakakvih bugova totalno zaboravljen, nisam siguran da je to najbolji naslov za promociju crvenih iskreno...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 13:31 (chaselol).
16 godina
odjavljen

Imao sam FuryX cca 6 mjeseci - nije to puno lošija kartica od 980Ti, dapače, AMD je jako simpatičan s nekim stvarima, ako ništa, ima bolje drivere. Promociju AMD treba iskoristiti jer je u DX12 igrama jednako dobar ili bolji od Nvidije.

Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina

Stigla zvjerka, zvanicno clan i ovog kluba 

Moj PC  
15 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

Jedan od vecih trenutaka u tvome mladom zivotu!

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
14 godina
chaselol kaže...

Najs 

Daj napiši dojmove kad stigneš.

Unlock the Power Within
17 godina

Pun je dojmova ko šipak koštica!!!!!

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Polako ljudi, nemojte navaljivati!:) daj jos koju sliku, i rastavi je odma?!:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice