AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
Mile kaže...

Update o mome problemu s r9 380

Bio sam kod prijatelja i spojio fortrona 550w na svoj komp i ista stvar. Kad pokrenem bf4, neku mapu s 64 igraca pocinje padanje clockova, u battlefrontu npr ne padaju clockovi ali gpu usage dropa ponekad, gta5 radi normalno, ja zbilja sad neznam gdje je problem? Mozda mi je u bf4 procesor previse zauzet pa ne filja grafu? Zauzece procesora je otprilike 80-90% na svakoj jezgri. Ali da fx6300 na 4.4 nije dosta za tu igru i grafu?? Neznam kaj da radim vise, najradije bi reklamirao grafu. Ima tko slican setup da provjeri kako je njemu?

Nema ti to veze sa procesorom, i na i5 je isto visoko opterecenje proca 

probaj sa drugim drajverima, ali napravi po ovim koracima:

1. idi na upravljacku plocu i deinstaliraj AMD install manager.
2. idi na mapu preuzimanja i izbrisi mape od drajvera koje si skinuo do sada.
3. idi na disk C(pretpostavljam da su na njemu Windoswsi instalirani) i uđi u "program files" i "programske datoteke" izbrisi mapu AMD iz njih.
4. pocisti sve sa Ccleaner-om
5. restarataj komp
6. izbrisi sve ostatke od drajvera sa Driver sweeperom.
7. restartaj.
8. skini i instaliraj Crimson 15.12 drajvere imaju 299MB
9. restarataj

I to je to, probaj igru ponovo.

13 godina
protjeran
Na 4,4ghz stvarno nebi trebao padati klok kao ni gpu usage! Samo jedno pitanje na kojim detaljima si igrao bf? Moze ss? Iako ovo s padanjem klokova je amd-ova "jaca strana" jos od hd serije...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina

Kad instaliram drivere, da izuzmem amd radeon settings? Ili nesto drugo pa da samo driver cisti intaliram?

@stjepanj 

Igrao sam na high, al ne pomaze niti smanjivanje detalja na low

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
6 jezgri ti je na 80-90% u bf4? Lol, to stvarno nes ne valja...a kakvo je stanje u crysisu3 recimo(ako ga imas)?
11 godina
neaktivan

Neznam za clockove ali je logicno da ti pada gpu usage, meni je padao sa 8320 na 4.8ghz na 65-70%. BF4 je tezak na cpu

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 21:20 (D3lBoy).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Probaj uz mantle api, vidi kak onda radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Na 4,8 ti je padalo? O boze! Onda nebum spominjo svog pentiuma i bf4 da se netko ne uvrijedi!;)
11 godina
neaktivan

Da, vidim i da vecina i5 procesora je 70-80% cpu usage ovisno o mapi. Dosta je zahtijevan

14 godina
XXX kaže...

Probaj uz mantle api, vidi kak onda radi.

Sigurno će mu to pomoći.

Stjepanj kaže...
Onda nebum spominjo svog pentiuma i bf4 da se netko ne uvrijedi!;)

Nemoj za ništa spominjati Pentuma, FX ekipa bude morala u trošak, željno iščekujemo pridošlice u naš tabor.

Stjepanj kaže...
Je i5 je takoder visoko ali na 2ghz manje! Haha, moram priznati da pocinjem sve manje tolerirati price kako je fx solidan, dobar bla bla..

Ti si to tolerirao, pa ja ga ne bih uzeo pa da mi ga pokloni netko.

Javi mi ako imaš kakav i7 4790k negdje u blizini, vrijeme je za skok da ostavimo ove sa FXom u prašini.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 21:33 (Valentin17).
17 godina
odjavljen

Nema se što tko uvrijediti. Neka po tvojoj preporuci proda FX-a i kupi pentiuma pa neka javi rezultate. 

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Je i5 je takoder visoko ali na 2ghz manje! Haha, moram priznati da pocinjem sve manje tolerirati price kako je fx solidan, dobar bla bla..
9 godina
protjeran
Mile kaže...

Kad instaliram drivere, da izuzmem amd radeon settings? Ili nesto drugo pa da samo driver cisti intaliram?

@stjepanj 

Igrao sam na high, al ne pomaze niti smanjivanje detalja na low

Izuzmi jedno onaj gaming app sta ti ponudi, ostalo sve instaliraj.

Stjepanj

i5 je na 3.5, a fx na 4.4, uostalom razlika u cijeni između ta dva je 1200kn, tako da neke sulude price o uspoređivanju ta dva proca nemaju smisla, fx 6300 je konkurent i3 sa kojim pere pod.

A koliko vidis iz prilozenog, i i5 bez problema ide preko 85 posto usagea ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 21:44 (Lucidius).
17 godina

alo ljudi

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina

Instalirao 15.12 i evo screenshota prilikom bf 4, dropovi se i dalje nastavljaju, s napomenom da sada igram na 1680x1050 (imam 16:10 monitor) prije je bilo isto kad sam ukljucio vsr pa na full hd, bez obzira koji settings postavim kad pocne trzati nema povratka (na pocetku minutu dvije je dobro), mislim da ju sutra nosim na reklamaciju jer ne mogu ovo podnijeti

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Fx pere pod s cim? Sry mislim da si sigurno krivo napisao, cekam ispriku?!:)
13 godina
protjeran
Vidim ja morat cu pogasit sve jezgre osim jedne da vam otvorim oci...;)
17 godina
Mile kaže...

Update o mome problemu s r9 380

Bio sam kod prijatelja i spojio fortrona 550w na svoj komp i ista stvar. Kad pokrenem bf4, neku mapu s 64 igraca pocinje padanje clockova, u battlefrontu npr ne padaju clockovi ali gpu usage dropa ponekad, gta5 radi normalno, ja zbilja sad neznam gdje je problem? Mozda mi je u bf4 procesor previse zauzet pa ne filja grafu? Zauzece procesora je otprilike 80-90% na svakoj jezgri. Ali da fx6300 na 4.4 nije dosta za tu igru i grafu?? Neznam kaj da radim vise, najradije bi reklamirao grafu. Ima tko slican setup da provjeri kako je njemu?

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-tonga-r9-285380380x-klub/233473.aspx?page=2&jumpto=4934721&sort=asc&view=flat

11 godina
neaktivan

Ma clock nema veze, clock bi mi prije mjenjao doslovno par posto gpu usagea. Tako da sto se tice igara mozes stavit FX na 5ghz i i5 na stocku od 3.3ghz i taj i5 od 60w ce zakucat grafu na 100% bez beda dok ce ovo varirat od 60-80% bez obzira kako divlji oc bio, naravno ovisi od igre do igre. FX je super ali kad se overclocka dobro, a za to ti treba i dobar cooler i još bolja maticna kad to sve zbrojiš izađete skuplje nego intel. Tako je nažalost sad, prije par god si ga mogao ugrabit za 900kn dok bi podjednako jak intel kostao 2k kn. Onda naravno intel nije imao smisla za gaming, ali sada kad mu je skocila cijena na 1200kn - vise nema apsolutno nikakvog smisla jer za 200kn vise mozes kupiti i5 6400, neku malu maticnu i vozi bolje nego taj fx. Ukenjali su sa cijenom

Moj PC  
6 2 hvala 1
9 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Ma clock nema veze, clock bi mi prije mjenjao doslovno par posto gpu usagea. Tako da sto se tice igara mozes stavit FX na 5ghz i i5 na stocku od 3.3ghz i taj i5 od 60w ce zakucat grafu na 100% bez beda dok ce ovo varirat od 60-80% bez obzira kako divlji oc bio, naravno ovisi od igre do igre. FX je super ali kad se overclocka dobro, a za to ti treba i dobar cooler i još bolja maticna kad to sve zbrojiš izađete skuplje nego intel. Tako je nažalost sad, prije par god si ga mogao ugrabit za 900kn dok bi podjednako jak intel kostao 2k kn. Onda naravno intel nije imao smisla za gaming, ali sada kad mu je skocila cijena na 1200kn - vise nema apsolutno nikakvog smisla jer za 200kn vise mozes kupiti i5 6400, neku malu maticnu i vozi bolje nego taj fx. Ukenjali su sa cijenom

Neznam gdje ti kupujes, ali fx 8300 ide po 950kn

cak ti ni sve ovo ostalo bas ne drzi vodu, jer uz lc cc 120 i Gigu 970a ds3p mozes bez problema voziti proc na 4.3-4.4GHz, ako ej tebi FX vozio grafu na 60-80 posto tu je nes gadno nije stimalo jer kod mog frenda sa r9 290 sve normalno radi i drzi grafu na 100 posto, a i po youtubeu se vidi drugacije slika od te koju ti prokazujes.

Međutim ako krenes sa i5 raditi bilo sta osim gejminga FX ga pojede, isto tako i stock i7 sta sm vec dokazao u jednom opsirnijem postu nedavno ovdje na forumu.

13 godina

Cinjenica je da, ako koristis pc iskljucivo za gaming i to ogranicen si na 1080p, kupovanje ista jaceg od realno i 6300/8300 je bacanje novca.

Ja sam presao sa 6300 na 8320e(samo zato jer sam imao super ponudu i jer mi je ponudjena mala doplata uz moj) razliku u performansama nisam primjetio nesto, grafa tad (7950) mi je bila zakucana na 100% non stop, dropala je nekad u nekim strasno zahtjevnim situacijama (mada bi i znatno jaci procesori tad pali, jer ne postoji savrsena kombinacija danas, prvenstveno zbog optimizacije i koda)

Po meni 290/970 nema smisla za 1080p gaming, ali dobro sve je stvar izbora, i5 je mrak ali mi je preskupa za ono sto nudi u odnosu na "vremesnog" FX-a.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa 95% prodanih procesora se koristi za gaming...ostalo je nebitno kao i 8 ultra slabih jezgri na najjacem fx-u! Kako vas je lako navest na zustru raspravu( sry nemam komp trenutno pa mi dosadno;)lp
11 godina
neaktivan

Govorio sam o svom FX 8320 i ako izuzmemo E. Digital naj jeftiniji je 1200kn, ds3p je 530kn, LC CC 120 je 180kn... sve zajedno 1910kn... i5 6400 je 1500kn (boxed cooler vise nego dovoljan) + Maticna Asrock B150M-HDS 500kn i eto. Za 90kn vise dobijes brzi,noviji, štedljiviji i hladniji cpu. U kojoj igri ti frend ima 100% gpu usage sa fxom ? Jer ja sam u 70% novih igara imao nizak gpu usage sa fxom... bez obzira na clock cpua, cak i underclock kartice i mjeseci eksperimentiranja i traženja problema. Evo samo jedna u nizu...

13 godina
protjeran
I ove price da ce i jaci intelovi procesori posustati u nekim kombinacijama pricaj nekoj djeci koja nisu nikad vidjela pc, i5 na 4+ghz zdere sve zivo, i7 je van svih kategorija..:)
17 godina
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Pa 95% prodanih procesora se koristi za gaming...ostalo je nebitno kao i 8 ultra slabih jezgri na najjacem fx-u! Kako vas je lako navest na zustru raspravu( sry nemam komp trenutno pa mi dosadno;)lp

A gdje si to izvukao, ima dosta ljudi koji i gejmaju i rade posao na kompu, a dosta ih i snima gameplaye u zadnje vrijem, a tu je fx 83xx puno bolji od i5, isto tako i za obrade tog snimka kasnije brzi, sto je veca datoteka to je veca razlika u brzini.  

Za gejming ti ej ionako najbitnija grafa, zasto bi uzeo i5 od 2000+ kn, kad mozes FX 8300 za ispod 1000kn, to ti je odma u startu rang jaca grafa recimo fx 8300 i r9 390/gtx 970 ce samarat i5k i r9 380/gtx 960 u gejmingu. 

EDIT:

Delboy

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 22:21 (Lucidius).
13 godina
protjeran
E pa to sam cekao, dajte koji test u bf3/4, c3, fc3/4 itd itd...ajmo ovavezno fx+gtx970 i neke r9!:)
11 godina
neaktivan

Ovdje se stvarno ne citaju postovi jel ? Kakvih 2000kn i5.... ako kupiš i5 za 2000kn tipa 6600k možeš zaboraviti usporedbu sa bilokakvim FXom, jesam gore napravio cijelu usporedbu. To su jednostavno činjenice ne moje mišljenje. A i to rastezanje više sa video editingom i slicnim je cista bljuzga, on možda ima nekih cudno raspoređenih 8 jezgri koje stvore vise prostora za rad, ali te jezgre su PUNO slabije, ako mi ne vjeruješ možeš i sam provjeriti u CPU-Z testu i pogledaj single core performanse.

Također za obradu videa renderam uvijek sa grafom jer je putem OpenCLa brže od oba procesora... Do sad koliko vec imam taj i5 jedina stvar u kojoj je FX bio bolji je streamanje na twitchu. Jer za njega nije toliko bitna brzina cpua vec da ima više jezgri, cim su u pitanju programi koji traže brzinu cpua i5 vodi bez beda, o gameanju da ne pricam. Evo ti brzina mog FXa sa dušom isklokanom na 4.6ghz vs stock 6600 na 3.58ghz... Pazi 1.1ghz razlike i još mu nije ni blizu.

FX 4.6ghz FX 4.6ghz
i5 6600 stock i5 6600 stock
17 godina
odjavljen

Moram se složiti sa D3lBoyom. Ta i5 kombinacija iste cijene je jednostavno bolji izbor, nema se tu šta puno diskutirati. Da kupujem sada ne bi se dvoumio iako sam skroz zadovoljan sa FX-om i ne mislim ga mijenjati.

nego mod daj nam lupi opomenu svima zbog spama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 22:38 (XXX).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Taj CPU-z benchmark je obicno smece, znala su bit mjerenja gdje i7 ima manji skor os i5, isto tako svakim novim updejtom dobijes hrpu bodova kao da si proc klokao za dodatni 1 GHz.

Evo ti rezultat od FX-a mada taj test nije nikakvo mjerilo.

http://i.imgur.com/9zEeL6T.png

http://i.imgur.com/mhGOgBc.png

Ajde sad skini 7zip (otpakiravanje) pa odradi benchmark sa i5

ovdje ti je rezultat od FX-a http://imgur.com/z74TVj9

Ajde malo renderinga odradi sa i5

ovdje ti je test Lightwave a ovdje upute kako da ga odradis 

Rezultat od FX-a 

Nemoras meni objasnjavat neke stvari kada sam kod frenda doma uspoređivao FX vs i5(moj), FX vs i7 4790k.

EDIT:

Za taj CPU-z test i je najbitniji multithread.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 22:45 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Daleko od tog da je FX loš, no kažem danas je kod nas visoka cijena FXa dok si ih prije mogao puno jeftinije nabaviti, dok su cijene Intela pale. Također Lucidius stavio si procesore koje niko nije spomenuo, niti 8350 niti 4460, on je stavio tu sve na max. pritom mislim na Advanced Settingse, možeš uzet stari Phenom i naslagat supersampling ili vecu rezoluciju i ici ce i 980ti na 99%, oces igrat tako ? Ne. Super su to cpuovi ali govorit da je bolje od i5 nema smisla, što u igrama tako i u radu, imao sam FX baš dugo i svašt sam radio s njim tak da znam zasto to govorim. Moraš kupit cpu, jaku maticnu i hladnjak te znat dobro clockat cpu da bi došo u rang nekog mid range i5 cpua. Držat će on jos koju godinu bez problema, ali ja na njega nebi stavljao karticu jacu od R9 280 ili 960

EDIT: Naravno, klasicna spika, cim nesto vodi u necemu sto nije na njihovoj strani odma je "smece" i ne pouzdano. Nema kod CPU-Za sta se racuna sta ne, on ti pokazuje Single i Multi, ti si stavio svoj cpu koji je 4,9ghz ALO !? 4,9Ghz i to ideš uspoređivat sa 3.57ghz i dalje niži score... ali kad je u pitanju multi (u kojem ti imas nesto vise) onda naravno sve 5. Pogledaj moj score gore koja mala razlika u multi threaded scoreu između i5 i FX, a FX ima DUPLO više jezgri... nemam namjeru cijelu noc vrtit testove, znam sta sam imao u svom kucistu godinu i pol i sta sad imam a ne "šta sam vidio kod frenda"... Nemoj se ljutit ali ne govorim bezveze nit sam fan boy + previse je off topic

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 22:50 (D3lBoy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice