AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.860
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Stjepanj kaže...
Romano kaže...

Nemamo sta vise pricati i svaka daljnja diskusija je suvišna jer slika govori vise od rijeci. Iako je vec bio link, da se ne zaboravi. Znaci ta jadna 290x im je ubila GTX 780 pa 780Ti pa 980 i na kraju im je sahranila 980 Ti. 

I onda se tu pojavljuju neki likovi kako je 970 bolja kupovina jer trosi manje struje.Pa brate kupi si led sijalicu umjesto volframove u sobi da si izbalansiras potrosnju struje. Taman ces dobiti tih 80W na potrosnji.

http://arstechnica.com/gaming/2015/08/directx-12-tested-an-early-win-for-amd-and-disappointment-for-nvidia/

jbte a u testu nema furije kao ni furi-x...lol, niti ne stanu u sliku, jer bi graf izbijao van na dx12 metru

Evo jednog screenshota sa sahrane :D

Najpovoljniji web shop za PC i PS3 igre. https://www.g2a.com/r/pcgames_66-_discount-html
14 godina

Dakle AMD s DX12 tek uspije više manje izjednačit grafe istog ranga. Velike li sahrane..

EDIT: I to s DX11 rezultatima u nekim slučajevima..

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 18:23 (buljo781).
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

980Ti vs 290X

Pogledaj cijene. 

Pogledaj rezultate. 

EDIT: Osim toga ne znam kak grafa od 2800 kuna i cca. 4200 kuna mogu bit u istom rangu. Prosvijetli me molim te.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 18:41 (GamerX9).
Moj PC  
11 0 hvala 4
13 godina
buljo781 kaže...

Dakle AMD s DX12 tek uspije više manje izjednačit grafe istog ranga. Velike li sahrane..

EDIT: I to s DX11 rezultatima u nekim slučajevima..

jbt 290x je originalno bila u rangu sa GTX780 non Ti....kakav fanboyizam

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

To je valjda kad kupis nVidia graficku postaneš glup i ponašaš se kao da ti isplačuju dividendu kvartalno.

Najpovoljniji web shop za PC i PS3 igre. https://www.g2a.com/r/pcgames_66-_discount-html
Moj PC  
6 2 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina

Nisam nikakav fanboy, R9 390X je i namjenjena kao rival GTX 980 i podjednake su u svim igrama koje nisu CPU bound. GTX 980 je u rangu GTX 780Ti, a R9 390X je u biti OC R9 290X, koja je na stocku i ovako i onako uvijek bila između GTX 780 i GTX 780Ti. I uvijek je AMD hardver bio jeftiniji.

Drago mi je da je AMD sa svojim grafama napokon došao na svoje, iskusio sam i sam koliko su mizerne performanse u DX11 bile, ali da se cijelo tržište preokrenulo - nije. Tek je sada onakvo stanje kakvo je na papiru oduvijek i bilo, ali nažalost ne i u praksi. Glavni odabir za moju grafu bila je potrošnja, jer napajanje mi ne bi izdržalo R9 290, a kamoli 390. Dodatni bonus je to što i DX11 igre rade kako spada.

Veselim se DX12 jednako kao i svatko drugi, dobro će mi doći smanjenje CPU overheada. To mi je trenutno glavni limitator.

Tako da o fanboyizmu ovdje nema riječi, samo gledam na rezultate iz druge perspektive. Činjenica je da je svima dobro s DX12.

EDIT: I još nešto, ovaj bench s 980TI i 290X - ja imam bolje rezultate samo s GTX 970. Stavio sam ih u temu "vijesti by forumaši - DX12 prvi sintetički testovi", ako mi nitko ne vjeruje. Ne bih ga uzeo kao mjerodavnog.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 19:00 (buljo781).
12 godina
neaktivan
Romano kaže...

To je valjda kad kupis nVidia graficku postaneš glup i ponašaš se kao da ti isplačuju dividendu kvartalno.

Ja imam 2 Nvidije doma (doduse 3 al je jedna krepana). Onda ja dobijem dupli iznos? 

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Jel kazes nesto protiv nvidie odma si fanboy, a vec takva firma dva puta da slaze i prevari svoje "vjerne fanatike" i oni opet ostaju dosljedni. Ne isplati se upustati u tu diskusiju na forumu, sad ce uletiti npr megatama i kompanija i naci ce vec nesto sto je amd "prevario/izmislio bencheve ili sta ti ja znam" i na kraju ce ispasti da su svi ti rezultati lazni, fejk i Bog zna sta jos 

Drugi "fijasko" od zelenih ali izgleda da ce ga fanboyi progutati kao i prethodni sa 970. Jebiga 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 6 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

ovaj test sad kazuje da je 980ti jača od fury x u dx12,dok u ovom prije 290x jača od 980ti 

kradem mine iz minskog polja
14 godina

A čudno je i što logični i iskreni, objektivistički komentar ignorirate i sprdate.

Nisam nikog nazvao fanboyem, ako išta, vi ste mene, a svi benchevi osim jednog (za koji imam dokaz da nije ispravan) potvrđuju upravo ono što ja pričam.

Barem ste oko jedne stvari u pravu, ne isplati se uopće raspravljat, ja odoh uživat u svojoj grafi, vi uživajte u svojima. Drugo ništ nije ni bitno.

12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ja te nisam nazvao fanboyem nego sam pitao kako 1400 kuna skuplja grafa moze biti isti rang kao i jeftinija. Rangovi se odreduju po cijeni.

Po tome mozes reci da je npr. 350X isti rang kao 960 jer daje iste performanse u DX12 benchevima (ne kazem da daje, ali za usporedbu), a jeftinija je brdo love.

Neki su malo vise osjetljivi na fanboyizam jer kad se iznese vlastiti bench u kojem je AMD bolji onda Nvidia fanboyi dolaze blago receno sr*t da su benchevi namjesteni, da nije istina itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 19:33 (GamerX9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

BoobZ i Romano su tu biseri bili, ne ti, a još šlag na torti ide što sam reagirao na bench koji je tu u temi bio postavljen, dakle nisam svoje neke fušario.

Bench koji je prikazan je o dvije grafe istog ranga performansi i više manje iste cijene (980 i 390X) i o njemu sam pričao, a na to sam "glup jer sam kupio nvidiju" i fanboy jer sam isčitao tablicu kako stoji.

Tolki sam fanboy da bi najrađe da napredak bude još veći za oba tabora, jer me frustrira što recimo u FC4 kad pogledaš u krivom smjeru (U PRAZNO!) fps rokne ispod 60 zbog lošeg korištenja procesora, ili pak u BF4 slično sa 120 na 60, iako sam popustljiviji što se tiče BF4 jer barem koristi sve jezgre dostupne, a očito je da ga limitira DX11 i draw calls..

14 godina
chaselol kaže...

Jel kazes nesto protiv nvidie odma si fanboy, a vec takva firma dva puta da slaze i prevari svoje "vjerne fanatike" i oni opet ostaju dosljedni. Ne isplati se upustati u tu diskusiju na forumu, sad ce uletiti npr megatama i kompanija i naci ce vec nesto sto je amd "prevario/izmislio bencheve ili sta ti ja znam" i na kraju ce ispasti da su svi ti rezultati lazni, fejk i Bog zna sta jos 

Drugi "fijasko" od zelenih ali izgleda da ce ga fanboyi progutati kao i prethodni sa 970. Jebiga 

A kad kažeš da je npr. Nano preskup a likovi ko ti pravdaju cijenu i ne žele odgovarati na jednostavna pitanja tipa zašto jer im ne pašu kmeče moderatorima

Ti si zadnji koji ima nekome nešto govoriti. Ajde sad opet prijavljuj....

---Life is ours, we live it our way---
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 20:34 (vrinho).
17 godina
d4rkd3atH kaže...
itomic009 kaže...

Znači Nvidia je lagala, hmhmh deja vu !!

nije prvi put u godinu dana

app, ako prođe prođe. prošlo prvi put zašto nebi i drugi.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
17 godina

di ,sto kaj nisam u toku heh

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 21:29 (4mal).
17 godina
4mal kaže...

ma ništa bitno ako si u Ati taboru  i imaš karticu od serije 7 pa nadalje.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 21:46 (sokre).
13 godina
protjeran
sokre kaže...
4mal kaže...

ma ništa bitno ako si u Ati taboru  i imaš karticu od serije 7 pa nadalje.

htio si reci da ce vlasnici hd7750 razvaljivati gtx970 jel ti sad jasno lisico?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 22:13 (Stjepanj).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

jep devil

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Evo o ovome sam ja pricao kad sam imao 290 tri-x,samo sto meni MGS GZ nije padao ispod 45 fps cini mi se a ovdje vidim i 40fps sa tim da ovo definitivno nisu najzahtijevnije scene...

Puno puno losije nego na gtx 970....i uzevsi sve u obzir rekao bih da su krivi amd dx11 driveri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...
Romano kaže...

Nemamo sta vise pricati i svaka daljnja diskusija je suvišna jer slika govori vise od rijeci. Iako je vec bio link, da se ne zaboravi. Znaci ta jadna 290x im je ubila GTX 780 pa 780Ti pa 980 i na kraju im je sahranila 980 Ti. 

I onda se tu pojavljuju neki likovi kako je 970 bolja kupovina jer trosi manje struje.Pa brate kupi si led sijalicu umjesto volframove u sobi da si izbalansiras potrosnju struje. Taman ces dobiti tih 80W na potrosnji.

http://arstechnica.com/gaming/2015/08/directx-12-tested-an-early-win-for-amd-and-disappointment-for-nvidia/

jbte a u testu nema furije kao ni furi-x...lol, niti ne stanu u sliku, jer bi graf izbijao van na dx12 metru

Da izbijaju grafovi bas kao sto si i zakljucio....lol

http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2463/9395/original.jpg?w=800&h=1161

13 godina
MEGATAMA kaže...

Zar nije igra lockana na 60 fps? A tebi ne pada ispod 80 fps?

In soviet russia fps locks you 
Na 7950 OC u combatu fps mi je 40-50 za 1080p, igra ima odlicnu optimizaciju za naslov koji je launched prije 24h

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Pa dobro covjek malo laze i izmislja, sta ti sad cjepidlacis?

Moj PC  
5 0 hvala 2
13 godina
ansha kaže...

Dobro ajde malo se zeznuo covjek  al' gle megatame sto lupa TD kad ga ocu da podrzim. Strasno. 

17 godina
chaselol kaže...
MEGATAMA kaže...

In soviet russia fps locks you 
Na 7950 OC u combatu fps mi je 40-50 za 1080p, igra ima odlicnu optimizaciju za naslov koji je launched prije 24h

kupio si igru? jer piratske verzije nema

13 godina
toxic kaže...

kupio si igru? jer piratske verzije nema

Da, za skoro duplo manje para se nadje preko steam trgovanja.

42 eur @instant gaming sad kosta....

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 15:51 (chaselol).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

kupio sam ja igru jučer, nego vidim da si gledao kako ćeš skinuti piratliju a sada odjednom pišeš kako imas xy fpsa pa se pitam da li si kupio ili samo kenjaš 

a ništa očekujem da me dodaš na steam:alokin987 pa da te vidim preko nišana :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...

hahaha.Legendo :D Vidim da su modovi revni kad lažem o FPS-ovima,onda brisu moj post,a kad nekog vrijedjam bezveze,onda nista. A ovaj je infiltrirani nVidijaš,a provocira nas na AMD 300 seriji temi da mi nemamo 60 FPS-a u MGS5. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 17:30 (Romano).
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

...

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 17:31 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice