guru3d i techpowerup (koje najviše volim pročitati) također su izdali svoj review.
di tocno? ja nalazim samo teasere i previewe
greška u koracima.. krivo sam vidio. ima samo 390x review od prije par dana.
na iglama sam, nemoj me cimat
guru3d i techpowerup (koje najviše volim pročitati) također su izdali svoj review.
di tocno? ja nalazim samo teasere i previewe
http://www.overclock.net/t/1561804/vmod-amd-radeon-r9-fury-x-4gb-hbm-4096-bit-review
http://www.overclock.net/t/1561804/vmod-amd-radeon-r9-fury-x-4gb-hbm-4096-bit-review
znaci kartica je fail i točka..
znaci kartica je fail i točka..
Pričekajmo još reviewa, ovo zaista ne izgleda dobro za amd...
Sačekajte da se sile osovine probude (Stjepanj...) pa će biti rafalna obrana AMD-a. 😄
Koliko vidim jedino ako cijenu spuste mogu biti okey. u suprotnom ne piše im se dobro :/(
nije u rangu nego je slabija i to nije baš u postocima malo slabija ..
kada je nešto u rangu onda je isto ili fakat slabije za "z"
ja cu uvijek kenjat po velikom hypu - tresla se brda rodio se miš-- živcira me sav taj silni marketing i onda ti splasne uzbuđenje za 100%
Kako svi serete po amd-u zbog cjena i preformansi i tih brija.
Koliko kosta nvidia 980ti? 7500-9000kuna.
Ako je fury konkurentan s preformansama i stavi cijenu npr. 5500-6500kn tko je onda tu gubitnik Amd ili nvidia?
Ako je fury konkurentan s preformansama i stavi cijenu npr. 5500-6500kn tko je onda tu gubitnik Amd ili nvidia?
A gdje si ti vidio te cijene?
Slažem se sa tobom u potpunosti.
No kao što sam i naveo ako će biti u postocima tolko jeftinija koliko je slabija od gtx980ti tada će to biti dobra kupnja. u suprotnom ne.. No iskreno sumnjam baš da će biti jeftinija 10-20%..
Ajde idemo pričekat još par review-a pa da mogu srati s razlogom jer je očito da sam na strani zelenih.. Jel tako Stjepanje?
nije u rangu nego je slabija i to nije baš u postocima malo slabija ..
kada je nešto u rangu onda je isto ili fakat slabije za "z"
ja cu uvijek kenjat po velikom hypu - tresla se brda rodio se miš-- živcira me sav taj silni marketing i onda ti splasne uzbuđenje za 100%
Po meni na 1440p radi solidne rezultate, royfrosty je odvrtio neke bencheve na hardwarezone forumu.
Grafa je odlicna za 1440p i cijenom moze konkurirati 980ti cak moze doci do pada cijena grafa sta je odlicno. A sta se tice 4k gaminga necu opce komentirati neznam sto ste se opce zapalili toliko i tu pljujete svi znamo za 4k solidan gaming trenutno treba SLI ili CF setup za solidne rezultate i vjerujem ljudima koji imaju za takav setup nije problem kupiti dvije grafe.
i jos k tome 1440p cine par promila ukupne gamerske populacije..
to je ko i testiranje maksimalne brzine automobila. mozda ali mozda je bitno za prestiz al auto testovi se fokusiraju na druge bitnije stvari..
Napadas druge da seru a onda napises tesko sranje da prostis. Cijena 980 Ti je ispod 6000kn ukljucujuci dostavu i to nereferentni modeli koji su do 25% brzi od stock kartice. 980Ti clockana 25% (1250mhz base clock) brise pod i rastavlja na proste faktore fury x.
Tu svaka rasprava zavrsava i amd ce se pokopat ako cijenu ne stavi bitno ispod 980Ti.
Napadas druge da seru a onda napises tesko sranje da prostis. Cijena 980 Ti je ispod 6000kn ukljucujuci dostavu i to nereferentni modeli koji su do 25% brzi od stock kartice. 980Ti clockana 25% (1250mhz base clock) brise pod i rastavlja na proste faktore fury x.
Tu svaka rasprava zavrsava i amd ce se pokopat ako cijenu ne stavi bitno ispod 980Ti.
Zeznuo sam se sa cijenom 980ti al eto nek je 6000-6500,a vidjet cemo koliko ce kostat fury moje misljenje da ce biti osjetno jeftinija sa pribliznim preformansama.
Kada sam ja to bio normalan sugovornik? Nisi niti ti normalan i to dobro znaš.
Pa gledaj prvo očekujem od tebe jednu Fury s obzirom da jako često mijenjaš grafe.
Ovdje nije problem vodeno ili cijena ili perfomanse nego hype koji je bio u krivu.. Navukli su sve a sada kada gledaš nije baš to tako sjajno.
Ako se ne varam bila je riječ kako će pomest gtx980ti i titanice imaš par stranica u natrag, sada ispada suprotnost - e zato ja kenjam.
A ne zato što si ne mogu ili ne želim priuštit grafu ili što volim ili ne volim jedne ili druge, kapiš?
Pa ovi pričaju jedno, oni drugo, tu izmjenjuje udarce s Titan X-om pri 4K, a košta 350 dolara manje.
I da fury bude imao iste performanse ko 980ti, AMD je tu ipak pobjednik a evo i zasto:
- nova tehnologija
- vodeno hladjenje
- znatno manja grafa sto ce privuci korisnike mini konfiguracija
- jeftinija
Nadam se da će sredit' drivere što bi, u najboljem slučaju, trebalo dati boost u igrama, overclock je zasad koma, al' dajmo malo vremena ljudima.
I da fury bude imao iste performanse ko 980ti, AMD je tu ipak pobjednik a evo i zasto:
- nova tehnologija
- vodeno hladjenje
- jeftinija
- nema veze, cemu nova tehnologija ako je konkurencija jaca sa starom ?
- zamisli da konkurencija stavi vodeno na staru tehnologju, ako je na zraku jaca sto bi tek radila na vodi / btw vodeno hladjenje nije nikakva revolucija i dostupno je vec godinama
- ovo je plus , tu nema dileme
- i ovo je plus ako je tocno,al ja jos uvijek ne vidim cijene nigdje - cijenom i moze jedino konkurirati ako bude onolko niza kolko je GPU slabiji
- nova tehnologija
- vodeno hladjenje
- jeftinija
koja je to točno tehnologija? nema ni hdmi 2.0 što je fail za 4k grafičku. jeftinija, vidjet ćemo, ali za početak ispod 6000 sumnjam da će biti
Cijene u DE jučer:
GTX 980 Ti (referentna) - 687,80€
GTX 980 Ti (G1) - 739,68€
Cijene u DE danas:
GTX 980 Ti (referentna) - 677,80€
GTX 980 Ti (G1) - 710,80€
Te navodno u nekom shopu u španjolskoj ima za preoder Fury X za 680€.. tako da su cijene tu negdje, sada samo treba pricekati malo više recenzija, da se utvrdi koja je u suštini bolja kartica ;)
Cijene u DE jučer:
GTX 980 Ti (referentna) - 687,80€
GTX 980 Ti (G1) - 739,68€
Cijene u DE danas:
GTX 980 Ti (referentna) - 677,80€
GTX 980 Ti (G1) - 710,80€
Te navodno u nekom shopu u španjolskoj ima za preoder Fury X za 680€.. tako da su cijene tu negdje, sada samo treba pricekati malo više recenzija, da se utvrdi koja je u suštini bolja kartica ;)
Ma ne treba čekati ništa ako je ista cijena ili eventualno 10-20 eura razlike. U tom slučaju je 980Ti no-brainer, pogotovo na većim rezolucijama.
- nova tehnologija
- vodeno hladjenje
- jeftinija
- Nova tehnologija? WTF?? Koliko je tehnologija napredna govore performanse i omjer performansi i potrosnje.
- Vodeno hladjenje? Zasto je to plus kad se unatoc tome grafa ocajno clocka? Koja ti korist od vodenog osim sta moze propisat po komponentama?
- Manja grafa? A ne racunas radiator i fan na vodenom te cijevi? Meni npr Fury X ne stane u kuciste a 980Ti stanu sve osim najvecih nereferentnih modela.
Za sad se cini da ce clockana fury x biti dobrih 10-20% sporija od clockane 980Ti, tako da grafe nisu u istoj kategoriji osim po cijeni cini se.
- nema veze, cemu nova tehnologija ako je konkurencija jaca sa starom ?
- zamisli da konkurencija stavi vodeno na staru tehnologju, ako je na zraku jaca sto bi tek radila na vodi / btw vodeno hladjenje nije nikakva revolucija i dostupno je vec godinama
- ovo je plus , tu nema dileme
- i ovo je plus ako je tocno,al ja jos uvijek ne vidim cijene nigdje - cijenom i moze jedino konkurirati ako bude onolko niza kolko je GPU slabiji
Realno zadnje tri generacije grafa i amd/nvidia tabora NISTA novo nisu izbacili, sve je manje vise isto. Ako si vlasnik 7xxx serije ne treba ti 2xx upgrade isto tako i sa 6xx na 7xx seriju a 9xx je donijela sta? Manju potrosnju?! KOGA YEBENO BRIGA ZA TO?!
Ja prvi necu grafu od 40 centi u kucistu, necu big tower hocu da smanjim pa ljudi 2015 je godina a komponente sve vece i vece!?!
A sto se tice vode, nvidia na svoju cijenu moze i vodu da stavi i da zaradi, pogledaj powercolor lcs 290x grafu, sibaju vodu samo tako i nastavice dalje. Koga briga za bucne ventove vise, dajte nesto novo svima previse smo ukopani a naravno potrosaci ko ovce i ne bune se.
i jos k tome 1440p cine par promila ukupne gamerske populacije..
to je ko i testiranje maksimalne brzine automobila. mozda ali mozda je bitno za prestiz al auto testovi se fokusiraju na druge bitnije stvari..
naše je tržište potpuno nezanimljivo ikome od njih kao i ekipa koja će istrest 500-600 ili više eura za grafu i igrat se na monitoru od 150 eura
vani je 1440p sve popularniji, pogotovo kod onih koji kupuju ovakve grafe jer i kupci za takve grafe se broje u vrlo malim postocima u odnosu na ostatak tržišta
vani još nema pouzdane usporedbe Fury X i 980Ti/TitanX, a vi ste vec poceli s tim ko ima većeg
pričekajte još danas da izađu neke pouzdane recenzije, pa se onda svađajte kolko vas je volja