AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 627.461
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Zura kaže...
nixass kaže...
Zura kaže...

guru3d i techpowerup (koje najviše volim pročitati) također su izdali svoj review.

di tocno? ja nalazim samo teasere i previewe

greška u koracima.. krivo sam vidio. ima samo 390x review od prije par dana.

na iglama sam, nemoj me cimat

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan
nixass kaže...
Zura kaže...

http://www.overclock.net/t/1561804/vmod-amd-radeon-r9-fury-x-4gb-hbm-4096-bit-review

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
17 godina
Zura kaže...
nixass kaže...
Zura kaže...

http://www.overclock.net/t/1561804/vmod-amd-radeon-r9-fury-x-4gb-hbm-4096-bit-review

znaci kartica je fail i točka..

14 godina
toxic kaže...

znaci kartica je fail i točka..

Pričekajmo još reviewa, ovo zaista ne izgleda dobro za amd...

11 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Sačekajte da se sile osovine probude (Stjepanj...) pa će biti rafalna obrana AMD-a. 😄

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Moj PC  
3 1 hvala 1
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Koliko vidim jedino ako cijenu spuste mogu biti okey. u suprotnom ne piše im se dobro :/(

Moj PC  
2 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Kartica u rangu gtx980ti, i vi kenjate po njoj? Po gtx980 ti niste kenjali koja je izasla nedavno? Cijenu nisam vidio no oc sam pogledo i to je koma, kao sto je netko vec rekao treba pricekati jos koji review pa da zaokruzimo dojmove! Uglavnom nastavite kenjati...;)lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
Stjepanj kaže...
Kartica u rangu gtx980ti, i vi kenjate po njoj? Po gtx980 ti niste kenjali koja je izasla nedavno? Cijenu nisam vidio no oc sam pogledo i to je koma, kao sto je netko vec rekao treba pricekati jos koji review pa da zaokruzimo dojmove! Uglavnom nastavite kenjati...;)lp

nije u rangu nego je slabija i to nije baš u postocima malo slabija ..

kada je nešto u rangu onda je isto ili fakat slabije za "z"

ja cu uvijek kenjat po velikom hypu - tresla se brda rodio se miš-- živcira me sav taj silni marketing i onda ti splasne uzbuđenje za 100%

10 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Kako svi serete po amd-u zbog cjena i preformansi i tih brija.

Koliko kosta nvidia 980ti? 7500-9000kuna.

Ako je fury konkurentan s preformansama i stavi cijenu npr. 5500-6500kn tko je onda tu gubitnik Amd ili nvidia?

sm

6 4 hvala 0
14 godina
Pepa97 kaže...

Ako je fury konkurentan s preformansama i stavi cijenu npr. 5500-6500kn tko je onda tu gubitnik Amd ili nvidia?

A gdje si ti vidio te cijene?

17 godina
Pepa97 kaže...

Slažem se sa tobom u potpunosti. 

No kao što sam i naveo ako će biti u postocima tolko jeftinija koliko je slabija od gtx980ti tada će to biti dobra kupnja. u suprotnom ne.. No iskreno sumnjam baš da će biti jeftinija 10-20%..

Ajde idemo pričekat još par review-a pa da mogu srati s razlogom jer je očito da sam na strani zelenih.. Jel tako Stjepanje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 10:47 (toxic).
16 godina
neaktivan
toxic kaže...
Stjepanj kaže...

nije u rangu nego je slabija i to nije baš u postocima malo slabija ..

kada je nešto u rangu onda je isto ili fakat slabije za "z"

ja cu uvijek kenjat po velikom hypu - tresla se brda rodio se miš-- živcira me sav taj silni marketing i onda ti splasne uzbuđenje za 100%

Po meni na 1440p radi solidne rezultate, royfrosty je odvrtio neke bencheve na hardwarezone forumu.

Grafa je odlicna za 1440p i cijenom moze konkurirati 980ti cak moze doci do pada cijena grafa sta je odlicno. A sta se tice 4k gaminga necu opce komentirati neznam sto ste se opce zapalili toliko i tu pljujete svi znamo za 4k solidan gaming trenutno treba SLI ili CF setup za solidne rezultate i vjerujem ljudima koji imaju za takav setup nije problem kupiti dvije grafe.

1440p 1440p
PC gaming a minute to learn a lifetime to master ( Wildstar: Hazzak-EU Exile - Nick: Loo)
13 godina
protjeran
Da kolega toxic! Kenjas, nekad si bio normalan sugovornik danas kifla, zasto? Pa ako pogledas kaj je stavljeno u benchevima vidjet ces dvije igre(daing light i watch dogs) koje doslovno ne podrzavaju amd, takve su perfomanse s amd grafama u tim igrama! Dakle treba malo sire gledati sto je ispred tebe, kaj jos? Vi bi najnoviju tehnologiju za djabe? Pa i nemoze, totalni redizajn za djabe? Nemoze ni to! Vodeno hladenje na kartici po defaultu za djabe? Nemre prijatelju ni to! Ako imas para plati ako nemas seri i dalje, a kad budes imao para brze bolje odi po gtx980ti ovo smece nemoj ni gledati kamoli komentirati:)!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina

i jos k tome 1440p cine par promila ukupne gamerske populacije..

to je ko i testiranje maksimalne brzine automobila. mozda ali mozda je bitno za prestiz al auto testovi se fokusiraju na druge bitnije stvari..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 11:12 (nixass).
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Pepa97 kaže...

Napadas druge da seru a onda napises tesko sranje da prostis. Cijena 980 Ti je ispod 6000kn ukljucujuci dostavu i to nereferentni modeli koji su do 25% brzi od stock kartice. 980Ti clockana 25% (1250mhz base clock) brise pod i rastavlja na proste faktore fury x.

Tu svaka rasprava zavrsava i amd ce se pokopat ako cijenu ne stavi bitno ispod 980Ti.

10 godina
neaktivan
ansha kaže...
Pepa97 kaže...

Napadas druge da seru a onda napises tesko sranje da prostis. Cijena 980 Ti je ispod 6000kn ukljucujuci dostavu i to nereferentni modeli koji su do 25% brzi od stock kartice. 980Ti clockana 25% (1250mhz base clock) brise pod i rastavlja na proste faktore fury x.

Tu svaka rasprava zavrsava i amd ce se pokopat ako cijenu ne stavi bitno ispod 980Ti.

Zeznuo sam se sa cijenom 980ti al eto nek je 6000-6500,a vidjet cemo koliko ce kostat fury moje misljenje da ce biti osjetno jeftinija sa pribliznim preformansama.

sm
17 godina
Stjepanj kaže...
Da kolega toxic! Kenjas, nekad si bio normalan sugovornik danas kifla, zasto? Pa ako pogledas kaj je stavljeno u benchevima vidjet ces dvije igre(daing light i watch dogs) koje doslovno ne podrzavaju amd, takve su perfomanse s amd grafama u tim igrama! Dakle treba malo sire gledati sto je ispred tebe, kaj jos? Vi bi najnoviju tehnologiju za djabe? Pa i nemoze, totalni redizajn za djabe? Nemoze ni to! Vodeno hladenje na kartici po defaultu za djabe? Nemre prijatelju ni to! Ako imas para plati ako nemas seri i dalje, a kad budes imao para brze bolje odi po gtx980ti ovo smece nemoj ni gledati kamoli komentirati:)!lp

Kada sam ja to bio normalan sugovornik? Nisi niti ti normalan i to dobro znaš.

Pa gledaj prvo očekujem od tebe jednu Fury s obzirom da jako često mijenjaš grafe.

Ovdje nije problem vodeno ili cijena ili perfomanse nego hype koji je bio u krivu.. Navukli su sve a sada kada gledaš nije baš to tako sjajno.

Ako se ne varam bila je riječ kako će pomest gtx980ti i titanice imaš par stranica u natrag, sada ispada suprotnost - e zato ja kenjam.

A ne zato što si ne mogu ili ne želim priuštit grafu ili što volim ili ne volim jedne ili druge, kapiš?

10 godina
neaktivan

Pa ovi pričaju jedno, oni drugo, tu izmjenjuje udarce s Titan X-om pri 4K, a košta 350 dolara manje.

13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

I da fury bude imao iste performanse ko 980ti, AMD je tu ipak pobjednik a evo i zasto:

- nova tehnologija

- vodeno hladjenje

- znatno manja grafa sto ce privuci korisnike mini konfiguracija

- jeftinija

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 5 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Nadam se da će sredit' drivere što bi, u najboljem slučaju, trebalo dati boost u igrama, overclock je zasad koma, al' dajmo malo vremena ljudima. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
chaselol kaže...

I da fury bude imao iste performanse ko 980ti, AMD je tu ipak pobjednik a evo i zasto:

- nova tehnologija

- vodeno hladjenje

- jeftinija

- nema veze, cemu nova tehnologija ako je konkurencija jaca sa starom ?

- zamisli da konkurencija stavi vodeno na staru tehnologju, ako je na zraku jaca sto bi tek radila na vodi / btw vodeno hladjenje nije nikakva revolucija i dostupno je vec godinama

- ovo je plus , tu nema dileme

- i ovo je plus ako je tocno,al ja jos uvijek ne vidim cijene nigdje - cijenom i moze jedino konkurirati ako bude onolko niza kolko je GPU slabiji

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
14 godina
chaselol kaže...

- nova tehnologija

- vodeno hladjenje

- jeftinija

koja je to točno tehnologija? nema ni hdmi 2.0 što je fail za 4k grafičku. jeftinija, vidjet ćemo, ali za početak ispod 6000 sumnjam da će  biti

15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Cijene u DE jučer:

GTX 980 Ti (referentna) - 687,80€

GTX 980 Ti (G1) - 739,68€

Cijene u DE danas:

GTX 980 Ti (referentna) - 677,80€

GTX 980 Ti (G1) - 710,80

Te navodno u nekom shopu u španjolskoj ima za preoder Fury X za 680€.. tako da su cijene tu negdje, sada samo treba pricekati malo više recenzija, da se utvrdi koja je u suštini bolja kartica ;)

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
Rasho kaže...

Cijene u DE jučer:

GTX 980 Ti (referentna) - 687,80€

GTX 980 Ti (G1) - 739,68€

Cijene u DE danas:

GTX 980 Ti (referentna) - 677,80€

GTX 980 Ti (G1) - 710,80

Te navodno u nekom shopu u španjolskoj ima za preoder Fury X za 680€.. tako da su cijene tu negdje, sada samo treba pricekati malo više recenzija, da se utvrdi koja je u suštini bolja kartica ;)

Ma ne treba čekati ništa ako je ista cijena ili eventualno 10-20 eura razlike. U tom slučaju je 980Ti no-brainer, pogotovo na većim rezolucijama.

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

- nova tehnologija

- vodeno hladjenje

- jeftinija

- Nova tehnologija? WTF?? Koliko je tehnologija napredna govore performanse i omjer performansi i potrosnje. 

- Vodeno hladjenje? Zasto je to plus kad se unatoc tome grafa ocajno clocka? Koja ti korist od vodenog osim sta moze propisat po komponentama? 

- Manja grafa? A ne racunas radiator i fan na vodenom te cijevi? Meni npr Fury X ne stane u kuciste a 980Ti stanu sve osim najvecih nereferentnih modela.

Za sad se cini da ce clockana fury x biti dobrih 10-20% sporija od clockane 980Ti, tako da grafe nisu u istoj kategoriji osim po cijeni cini se.

13 godina
neaktivan
GrimReaperKC kaže...

- nema veze, cemu nova tehnologija ako je konkurencija jaca sa starom ?

- zamisli da konkurencija stavi vodeno na staru tehnologju, ako je na zraku jaca sto bi tek radila na vodi / btw vodeno hladjenje nije nikakva revolucija i dostupno je vec godinama

- ovo je plus , tu nema dileme

- i ovo je plus ako je tocno,al ja jos uvijek ne vidim cijene nigdje - cijenom i moze jedino konkurirati ako bude onolko niza kolko je GPU slabiji

Realno zadnje tri generacije grafa i amd/nvidia tabora NISTA novo nisu izbacili, sve je manje vise isto. Ako si vlasnik 7xxx serije ne treba ti 2xx upgrade isto tako i sa 6xx na 7xx seriju a 9xx je donijela sta? Manju potrosnju?! KOGA YEBENO BRIGA ZA TO?!

Ja prvi necu grafu od 40 centi u kucistu, necu big tower hocu da smanjim pa ljudi 2015 je godina a komponente sve vece i vece!?!

A sto se tice vode, nvidia na svoju cijenu moze i vodu da stavi i da zaradi, pogledaj powercolor lcs 290x grafu, sibaju vodu samo tako i nastavice dalje. Koga briga za bucne ventove vise, dajte nesto novo svima previse smo ukopani a naravno potrosaci ko ovce i ne bune se.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series
u koliko točno sati se očekuju recenzije?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
nixass kaže...

i jos k tome 1440p cine par promila ukupne gamerske populacije..

to je ko i testiranje maksimalne brzine automobila. mozda ali mozda je bitno za prestiz al auto testovi se fokusiraju na druge bitnije stvari..

naše je tržište potpuno nezanimljivo ikome od njih kao i ekipa koja će istrest 500-600 ili više eura za grafu i igrat se na monitoru od 150 eura

vani je 1440p sve popularniji, pogotovo kod onih koji kupuju ovakve grafe jer i kupci za takve grafe se broje u vrlo malim postocima u odnosu na ostatak tržišta

15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

vani još nema pouzdane usporedbe Fury X i 980Ti/TitanX, a vi ste vec poceli s tim ko ima većeg

pričekajte još danas da izađu neke pouzdane recenzije, pa se onda svađajte kolko vas je volja 

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice