Bolje da nisam nista ni pitao 
ma ne, Rambox je dobar momak, nije ovo svadja nego tvrdo drzanje vlastitih stajalista (od kojih neka imaju pokrice a neka nemaju) 
Nisi ni nesto strasno pogrijesi sa kupovinom aparata. Ispocetka ce ti bit dobar pa ces, ako te fotografija povuce, htjeti nesto vise i kupit ces neki SLR. Onda ces shvatiti da je SLR super ali da ga nikad nemas uz sebe kad ti najvise treba pa ces kupiti nesto slicno ovome sto sam ti preporucio. Ja sam ti samo malo htio ubrzati taj proces kojeg sam i sam prosao.

no danas večina ljudi ili korisnika traže od fotiča da nudi što više opcija i dobru sliku ali i što bolji video+što veči Optički Zoom.

meni je sve jasno odavno ne trebaju meni ničiji savjeti u praksi vezano za fotkanje i fotiče te preporuke.Čim si uletio sa spomenom fotiča od 6500kn, u temi za fotiče do 2000+sitno kuna sve je jasno pravi cirkus usporedbe. Ne trebaš meni pametovat o ničemu, i svojim te mojim iskustvima jer pucaš na prazno bez pokriča a nigdar se nismo nit vidli. Dobro pogledaj kakve bezvezne usporedbe radiš, kompaktni extra Fuji za šmekere uz cijenu od 6500kn u ovoj temi jezuš kristuš.

nemaju svi isto mišljenje pa su pronašli još mana itekak.E sad ide ono bitno jel fučkaj ga, pa kakav je to fotič za fotografe sa velikim senzorom kad ima Fiddly Controls ili zbunjujuče kontrole. Pa to na takvom fotiču mora bit jedan od prioriteta/kvaliteta sučelja i kontrola, suma sumarum to je još jedan Olimpus ozbiljan fulanac bez greške.
(ak nis drugo barem lici na fotic kakav si i sam na pocetku htio:)
a šta ti s čime uopče uspoređuješ zapravo pa pobrkal si kruške s jabukama totalno. Sory ali ili imaš loš vid jel,ili uopče ne znaš kak izgleda šum na fotki trečeg nema a izgleda da nisi niti test pročital do kraja.Daš link na recimo usporedni test tri fotiča, i onda napišeš ovo gore kaj sam podebljal i ok nema frke ali................
znači na jednoj strani imaš fotič koji ti se ne sviđa baš košta 1200kn i radi vrlo dobre fotke.Na drugoj strani imaš drugi fotič, koji košta 2000kn radi lošije fotke te bolje leži u ruci i sviđa ti se itd.
A kaj je šum jako dobro znam, moj fuji s2950 je zaljubljen u šum več nakon iso 200. Ali kaj hoću sa svojim postovima reči je to da...kvaliteta je bitna, ali zadovoljstvo kupljenim je bar meni još važnije. Kad nekaj dugo želiš, onda želiš uživati u tome. Kad sam kupoval fuji-a bio je najpovoljniji. Prije njega sam imao obični kompakt, i kad sam primio fuji u ruke bilo je to onak...guuuušt...nakon ovog malog idiota(dobro današnji idioti su pametniji od nas :P ) Evo ne bum se više mješal u temu. Samo molim začetnika teme da primi u ruke i ako može proba svaki fotić pa onda neka odluči. I sretno.