Bok svima.
Novi sam na forumu i imam problem sa prikazivanjem hrvatskih znakova izvučenih iz baze mysql.
Skinio sam sa Google Fonta neki font koji s hrvatskim znakovima radi kada se prikazuju lokalno odnosno ne iz baze. ali kada se prikazuju iz baze, ne prikazuje ih, već upitnike. već sam imo ovih problema sa nekim drugim aplikacijama, surfo internetom, postavio par pitanja i došo do toga da se utf8 mora stavit u skripti, mora se stavit utf8_general_ci na bazi. dosad je radilo ali sad ne radi. da ne mislite da je problem u fontu, nije, jer mi font radi u drugim stranicama koje sam napravio a koje imaju iste postavke kao i ova stranica na kojoj ne želi prikazivati.
prije sat vremena sam došo na to da pozovem exec('SET NAMES utf8') što sam i napravio i počelo je prikazivat ž ali ne i č ili ć. dakle, problem je i dalje tu. dva dana imam probleme oko toga. tu je i čudna situacija jedne aplikacije koju sam prije napravio jer sam pregledavo stare aplikacije koje su mi radile da na njima testiram font i one rade ali ne bi trebale. na njima imam kolaciju na švedski, dakle početne postavke ali normalno prikazuju naše znakove.
eto pitanja.
hvala unaprijed svakom ko se potrudi odgovorit.