ERD model

poruka: 6
|
čitano: 6.343
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ERD model

Dobio sam sledeći zadatak:

Nacrtati ER (Entity-Relationship model), gdje je prikazana sljedeća situacija:

- U jednoj kompaniji su zaposleni: direktor, poslovođa i radnici.

- Direktor potpisuje plate.

- Poslovođa izdaje račune i naloge, a radnici prodaju robu.

- Kupci kupuju robu.

Sami definisati proizvoljne atribute u sklopu poznatih entiteta (Račun, StavkeRačuna, Nalog, StavkeNaloga, Radnici i dr.) i veze između entiteta (potpisuje, prodaje i sl.). Voditi računa o kardinalnosti veze.

Pa ako neko može da ga uradi i objasni, a ja ću pokušati sam uraditi pa postaviti svoje rješenje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: ERD model

Neznam koliko imaš znanja do sad sa modeliranjem baze. Ali ovo se može uraditi na više načina.
Ja bi napravio jednu tablicu:

korisnik (gdje bi bili svi kupci, direktor, poslovođa i radnici - razlikovali bi se po stributu tip u tablici)
zatim tablice plata, nalog, racun, proizvod + ove dvije tablice za veze više-više StavkeRačuna i StavkeNaloga

Ovih 7 tablica treba zatim na propisan način povezati.

15 godina
neaktivan

Znam napraviti entitete sa atributima, ali mi treba pomoc oko povezivanja entiteta. 

Pa ako bi bilo moguce da mi samo povezes tih sedam tablica cisto da vidim primjer.

14 godina
neaktivan

U prilogu ti je slika ER dijagrama. Ova tablica posao koju sam napravio je za stavke naloga npr: "čiščenje skladišta", "istovar", "popravak" itd...Tip kod korisnika razlikuje direktora, radnika itd...

15 godina
neaktivan
ERD model

E, ovo je super...

Možeš li mi reći u čemu si radio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Alat se zove "dbForge Studio for MySql"

Imaš profesionalnu verziju koja se plaća i besplatnu koja naravno ima manje mogućnosti, ali dosta. Meni je ova besplatna bila dostatna za sve.
U besplatnoj se mogu uređivati najviše 10 tablica od jednom. Možeš imati u bazi i 30 tablica, ali samo se 10 mogu uređivati odjednom na dijagramu.
I još da spomenem, alat se sam spaja na bazu i kako mijenjaš model tj. dijagram tako alat automatski mijenja podatke u bazi.

Sretno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice