Access 2007 Forma narudzbe

poruka: 9
|
čitano: 9.230
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

Prvi put pisem na forumu, ako sam kojim slucajem "uduplala" temu sorry.....

Potrebna mi je pomoc oko stvaranja forme narudzbe, vrtim se u krug i nikako da skuzim sto trebam uciniti da bih dobila formu koja radi...

Dakle, narudzba treba sadrzavati: broj narudzbe, datum, ime kupca, marku i model automobila, vrstu motora, snagu motora, VIN, dodatnu opremu, cijenu dodatne opreme i na kraju cijenu cijelog automobila s tim da postoji mogucnost da se auto naruci i bez dodatne opreme....

I nemam ideje vise kako bih dobila to sve sto trebam....

Ako ko ima kakav konstruktivan prijedlog i sl...bila bih jako zahvalna.

Napomenea: Nemam bas nekog iskustva u accessu, osnovne i jednostavne stvari znam napraviti ali malo slozenije mi zapinju, u pitanju je seminarski rad koji moram zavrsiti do kraja tjedna :(

U prilogu ostavljam i sliku relacijskog modela.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Access 2007 Forma narudzbe

Ne valja ti relacijski model.

Treba ti jedna vezna tablica "Narudžba" sa n-n vezom na neku detaljnu i na kupca.

detaljna_t mora sadržavati primarni ključ id_narudžbe, id_auta, id_boje... ugl. sve što je vezano za odabrani auto. Na veznu tablicu nadruzdba_t stavljaš id_detaljne, id_kupca i možda datum, id_prodavača, id_poslovnice ili nešto slično što možeš dalje razvijati.

[edit] - dodao sam brzinski napravljenu skicu kako bi to trebalo izgledati. ova narudzba_t je vezna tablica sa n-n vezama na kupca i detaljnu (u kojoj je speficirano što je zapravo naručeno). Za dalje se snađi sama ;)

Pročitao sam pola posta i već sam imao u glavi ponudu za jedan zgodan program kad ono seminarski rad... {#}

Skica Skica
http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 1:43 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan

Ovo ti moze pomoći : https://www.youtube.com/playlist?list=PLBBBFB01E6D2A9E6F

Imaš 4 videa vezano za GUI, nazivi su : 

Database GUI I dio 

Database GUI II dio 

Database GUI III dio 

Database GUI IV dio 

al najbolje ti je da pogledaš čitavu playlistu:)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Opla, prvi koji kaze da ne valja relacijski model....

ovo sto si naveo da treba postoji kao "StavkaNarudzbe" (sliku toga ostavljam u prilogu), dakle sad se postavlja pitanje jel entitet StavkaNarudzbe se treba doraditi ili ne...

Uglavnom i dalje me muci forma narudzbe koju trebam "sastaviti" iz ovih tablica a to slici na nesto....i eto nije zgodan program nego seminarski i profesor koji je perfekcionist pa radovi izgledaju kako jesu....

12 godina
neaktivan

tnx za link, sad cu to pogledati mozda postanem pametnija {#}...

14 godina
neaktivan

Nevalja ti tabela Automobil, tu netreba biti FK od stavkeNarudzbe, 

nego bi trebalo da se FK od Automobila nalazi u stavciNarudzbe...  

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Treba upravo tu gdje je: jer ako ces citati "rijecima" onda bi to izgledalo ovako :u  "StavkaNarudzbe" moze biti vise "Automobila" u suprotnom bi bilo "Automobili" mogu imati vise Stavki narudzbe...pogledaj dobro relaciju koja je...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 9:30 (Nina25).
14 godina
neaktivan
Nina25 kaže...

Treba upravo tu gdje je: jer ako ces citati "rijecima" onda bi to izgledalo ovako :u  "StavkaNarudzbe" moze biti vise "Automobila" u suprotnom bi bilo "Automobili" mogu imati vise Stavki narudzbe...pogledaj dobro relaciju koja je...

Shvatio sam tvoju logiku..... 

Ti hoćeš kad god vršiš novu narudžbu da dodaješ novi Automobil, Jer jedino tako može ovo funkcionirati kako si ti uradila...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 9:45 (hary90).
12 godina
neaktivan
hary90 kaže...
Nina25 kaže...

Shvatio sam tvoju logiku..... 

Ti hoćeš kad god vršiš novu narudžbu da dodaješ novi Automobil, Jer jedino tako može ovo funkcionirati kako si ti uradila...

Da upravo tako, kod kreiranja nove narudzbe da se doda novi automobil, ali problem mi se javlja kad to sve idem u formu oblikovati povlacenje podataka, dakle tu bi trebali biti combo box-vi, odakle se moze izabrati marka,model,motor (benzin/disel) , dodatna oprema itd... s tim da na formi trebam imati jos izbor za dodatnu opremu jer moze se ugraditi vise dodatne opreme u automobil itd....i u tom dijelu se lagano pogubim jer mi ponestane ideja kako to odraditi a da lici na nesto

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice