Pranje auta (zaprljan uljem) - savjet?

poruka: 37
|
čitano: 23.054
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Pranje - molim savjet
iza.coska kaže...
inace i razredivac pali, i nebi trebao skinuti suhu boju, to naravno isto ovisi o boji i razrjedivacu, ali u principu ne otapa suhu boju!
zato benzin jer sam siguran da otopi mast, a ostvi boju, a i sa normalnim rukovanjem nebi trebao biti opasan u smislu samozapaljenja.

rezredzivac na uljnoj bazi nece dignuti tvrdu boju (tj. lak na automobilu) ali i sam sadrzi masti pa nije najbolje rjesenje.
nitro razr. je preagresivan za bilokoje vrste boje.

Benzin je ok, samo kao sto kazes treba oprezno rukovati s njim. Zato sam preporucio Ivasol koji je vise manje ista stvar (slican sastav kao i benzin) samo je teze zapaljiv, ali svejedno dobro gori.
Prednost ivasola je sto ga mozes bez bojazni sipati u miniwashove koji dopustaju mjesanje.

Mislim da bi svaka bolja auto-praonica bila u stanju odstraniti bilo kakvo '****' s aute. Ispricavam se na francuskome!  Cool
Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Dakle, situacija je sljedeća: kreten od susjeda (meni zasad nepoznat) polio mi je auto s nekim neidentificiranim uljem. Osim što smrdi, cijeli auto mi je mastan i kad recimo pada kiša zadržava se u obliku kapljica - ne klizi niz staklo, i kad npr. uključim brisače samo se razmulja. Probao sam očistiti raznim sredstvima, prvo sam, a pošto nije urodilo plodom otišao sam u praonicu. Situacija nije mnogo bolja.

Ima li netko možda za preporučiti kakvu (specijaliziranu) autopraonicu (na području Zagreba) ili možda nekakvo sredstvo (osim alkohola, koji nagriza lak)?

Hvala

PS. ako se kojim slučajem počinitelj gore navedenog nedjela prepozna, molim ga da mi se javi, da malo popričamo i da saznam koji to razlozi ili pobude tjeraju čovjeka da pod okriljem noći na ovako krajnje debilan način ide raditi štetu na tuđoj imovini.

Terpentin,nakon toga poliranje
P1 200 Mhz RAM 32Mb Hdd 500 Mb Win 98 (i jako sam sretan)
17 godina
neaktivan

Cijela priča danas je uspješno okončana.

Išao sam na procjenu situacije u specijaliziranu praonicu. Uvidom u stanje vozila tamo su mi nabrojali cijeli niz postupaka koji su navodno potrebni da bi se problem uspješno riješio. Te nekakva komora s parom, te kemijsko odstranjivanje, pa poliranje itd. Sve to došlo bi me minimalno 300 kn + vrijeme potrebno za obavljanje svega toga (nekoliko sati).

Zatim sam otišao u običnu praonicu, ručno pranje. I tražio obično, vanjsko pranje. U slučaju da me netko pita nešto u vezi tih mrlja mislio sam reći da sam parkirao ispod stabla. Kao ništa strašno, već sam prao kod vas i tako. Kad su krenuli prati vidjeli su da malo teže ide, nešto im je kao bilo čudno. Vidio sam da su pošpricali nekom kemikalijom i njih trojica prionula su ručno spužvama.

Uglavnom, krajnji epilog: trošak = 50 kn, vrijeme = pola sata (u pauzi za ručak), auto = besprijekorno čist.

17 godina

sve je dobro, što se dobro svrši Osmijeh

Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.6.2008 16:42 (mali.ivica87).
17 godina
neaktivan
XTReSeL kaže...
iza.coska kaže...

benzinom, namocis krpu u benzin i udri, koliko znam on uspjesno otapa vecinu masti i ulja. iance laku, staklu i plastici nebi trebalo nista biti, ali nemoj gumene dijelove previse namociti.

Oho! Još jedan odličan savjet...vani na +30, hauba na 50, motor na 90 stupnjeva, a on će proljevat benzin po haubi? :D

Čisto informativno, pogledaj...
https://www.youtube.com/watch?v=kz14dXtcyt0
  a i ti si biser
pa valjda ce ga cistit dok je hladan
kud ovaj svijet ide
reko bi u ku****ac
Psssssst Zecovi spavaju
15 godina
neaktivan

vidi ovako.

kako si rekao da ulje koje je na automobilu " se osijeti ( smrdi ) " bilo bi dobro znati koja vrsta ulja. NPR dali se lak na automobilu " naborao ( namreskao ) sto bi moglo upucivati na ulje za kocnice koji nagriza. U svakom slucaju operi automobil sa dederdentom koji se zove TARCO 80 proizvod je neskodljiv i za najosjetljivije materijale, tarco je hrvatski proizvod i mozes ga pronaci u hr proizvodi ga firma koja se zove "tarco švenda", proizvod je alkalan ( luznat ) a sluzi za odmascivanje bilo cega ima vrlo siroku primjenu

16 godina
odjavljen

Da, sasvim je logična pretpostavka da kroz dvije godine nije uspio skinut ulje!

Edit: Pogotovo nakon što je napisao da je problem riješen!

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 8:16 (MrBlc).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice