Pranje auta (zaprljan uljem) - savjet?

poruka: 37
|
čitano: 23.058
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pranje - molim savjet

Dakle, situacija je sljedeća: kreten od susjeda (meni zasad nepoznat) polio mi je auto s nekim neidentificiranim uljem. Osim što smrdi, cijeli auto mi je mastan i kad recimo pada kiša zadržava se u obliku kapljica - ne klizi niz staklo, i kad npr. uključim brisače samo se razmulja. Probao sam očistiti raznim sredstvima, prvo sam, a pošto nije urodilo plodom otišao sam u praonicu. Situacija nije mnogo bolja.

Ima li netko možda za preporučiti kakvu (specijaliziranu) autopraonicu (na području Zagreba) ili možda nekakvo sredstvo (osim alkohola, koji nagriza lak)?

Hvala

PS. ako se kojim slučajem počinitelj gore navedenog nedjela prepozna, molim ga da mi se javi, da malo popričamo i da saznam koji to razlozi ili pobude tjeraju čovjeka da pod okriljem noći na ovako krajnje debilan način ide raditi štetu na tuđoj imovini.

17 godina
neaktivan
Pranje - molim savjet

Ja bi na tvom mjestu otisao do svakog susjeda i pitao bih ga za zdravlje i ako je to napravio?

Ili bi zvao policiju i tuzio ga

Superbeast-a za moda! LooOool
17 godina
Pranje - molim savjet

Trebao bi otiči kod onih kod kojih si kupil auta pa neka ti onda oni savjetuju.A možeš i skidat boju i stavljat drugu,ali mislim da ti je bolja ova 1. opcija.

Iron Maiden-Mislim da je očito da ne spadam u onih 92% mladeži!
17 godina
neaktivan
RE: Pranje - molim savjet
Pero kaže...

Trebao bi otiči kod onih kod kojih si kupil auta pa neka ti onda oni savjetuju.A možeš i skidat boju i stavljat drugu,ali mislim da ti je bolja ova 1. opcija.

Koja 1.opcija?
Mislis moja?
17 godina
neaktivan
Pero kaže...

Trebao bi otiči kod onih kod kojih si kupil auta pa neka ti onda oni savjetuju.A možeš i skidat boju i stavljat drugu,ali mislim da ti je bolja ova 1. opcija

Skidat boju i stavljat drugu?! :D

Kakve su ovo preporuke? Kaj je tebi? :D

Skokni do praone Black Pearl, oni sigurno imaju neko rješenje...

http://www.blackpearl.hr/
17 godina
neaktivan
Superbeast kaže...
Pero kaže...

Koja 1.opcija?
Mislis moja?
 inteligencijo! Neodlučan (podebljano je prva opcija, podcrtano je druga opcija)
***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
Pranje - molim savjet

Moja prva opcija.Nek ide k tim gdje je kupil auto.

Iron Maiden-Mislim da je očito da ne spadam u onih 92% mladeži!
17 godina
neaktivan
Pranje - molim savjet

Enviroclean Degreaser
Coldwash

Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2008 16:05 (Verbatim).
17 godina
neaktivan

benzinom, namocis krpu u benzin i udri, koliko znam on uspjesno otapa vecinu masti i ulja. iance laku, staklu i plastici nebi trebalo nista biti, ali nemoj gumene dijelove previse namociti.

17 godina
neaktivan
iza.coska kaže...

benzinom, namocis krpu u benzin i udri, koliko znam on uspjesno otapa vecinu masti i ulja. iance laku, staklu i plastici nebi trebalo nista biti, ali nemoj gumene dijelove previse namociti.

Oho! Još jedan odličan savjet...vani na +30, hauba na 50, motor na 90 stupnjeva, a on će proljevat benzin po haubi? :D

Čisto informativno, pogledaj...
https://www.youtube.com/watch?v=kz14dXtcyt0
17 godina
protjeran
Superbeast kaže...

Ja bi na tvom mjestu otisao do svakog susjeda i pitao bih ga za zdravlje i ako je to napravio?

Ili bi zvao policiju i tuzio ga

ovo drugo tuži ga za nanesenu štetu te prijetnju tvome nosu
17 godina
neaktivan
XTReSeL kaže...
iza.coska kaže...

Oho! Još jedan odličan savjet...vani na +30, hauba na 50, motor na 90 stupnjeva, a on će proljevat benzin po haubi? :D

Čisto informativno, pogledaj...
https://www.youtube.com/watch?v=kz14dXtcyt0
 aj ti budi pametniji pa daj neki savjet!
17 godina
neaktivan
Pranje - molim savjet

Moj savjet je gore - ako ne zna kako - www.blackpearl.hr znaju sigurno!

17 godina
neaktivan
Pranje - molim savjet

Hvala na savjetima!

PS. ovo s benzinom vjerujem da je bila šala.

17 godina
macak kaže...

Hvala na savjetima!

PS. ovo s benzinom vjerujem da je bila šala.

Ne vjerujem da je bila šala. Ja sam s benzinom skidao smolu nakon prošlog ljeta. Nije baš previše pomoglo, bolje je bilo, ali na kraju sam otišao u autopraonu tamo imaju posebnu kemikaliju za to i odlično su očistili.
17 godina
neaktivan

ne nije sala, vjerovali vi ili ne benzin najbolje cisti masne stvari, i ne samo to nego je po litri i najjeftiniji, to sta se vi bojite rukovat sa benzinom to je druga stvar. pogledajte si bilo koje sredstvo za ciscenje masnoce pa ce te vidjet da je jako zapaljivo, jednako zapaljivo kao i najobicniji dezodoran.

17 godina
neaktivan
Pranje - molim savjet

Razlika je između ZAPALJIV i SAMOZAPALJIV! Benzin ima vrelište na nižim temperaturama, zato treba biti vrlo oprezan. Određene mrlje vjerojatno lako skida, ali to mu nije prvotna namjena, pa nije preporučljivo eksperimentirati.

17 godina
neaktivan

istina, ima nisko vreliste, ali nije toliko samo zapaljiv kako ljudi misle, inace zapalit se mogu samo benzinske pare, sam benzin vec teze. za pranje koristim benzin jer je jeftiniji od hrpe proizvoda iste namjene ali i zato jer nije agresivan kao druga sredstva, moze bes problema doci na ruke, cak spricnuti u oci i nista se nece desiti, probajte to sa nekim drugim sredstvom. da se jos vratim na zapaljivost benzina, jednom sam slucajno polio vrucu ispusnu granu automobila sa benzinom i nije planulo!

17 godina
Pranje - molim savjet

Ja kad bi otkrio ko je to napravio (a s vremenom ćeš otkriti) naučio bi ga da to ne ponovi, samo na duplo gori način. Polio bi mu auto time, probio gume i povuko dva - tri puta ključem, a sebi bi kupio garažu da to on meni ne može ponoviti. Cool

Kublach
17 godina
neaktivan
r420r kaže...
Superbeast kaže...
Pero kaže...

Koja 1.opcija?
Mislis moja?
 inteligencijo! Neodlučan (podebljano je prva opcija, podcrtano je druga opcija)
 Inteligencijo!
Zaje*a* sam se
Nisam gledao
17 godina
neaktivan
Pranje - molim savjet

Auto sam uzeo na operativni leasing, na godinu dana i imam full kasko. Auto ću dati na temeljito čišćenje i poliranje. Za sve to, uvećano za cijenu goriva koje sam potrošio vozeći se od praonice do praonice, tražiti ću račun. A kada otkrijem koji pacijent je to napravio, tražiti ću od njega nadoknadu troškova. Ako ne bude htio platiti, slučaj ću predočiti autokući od koje sam auto unajmio, pa neka ona u suradnji sa Euroherc osiguranjem, koje je osiguravatelj vozila, od njega traži nadoknadu, što im je u krajnjoj liniji i u interesu, obzirom da auto za 3 mjeseca ide u prodaju, a ne vjerujem da će ga netko htjeti ovakvog. Osim toga, radi se o namjernoj šteti na tuđoj imovini.

Vraćajući se večeras kući, primjetio sam da je susjedi koja je parkirala na istom mjestu ''netko'' bacio dinju na krov automobila - vjerojatno taj isti pacijent. Uglavnom, obruč se steže. Namigiva

17 godina
Pranje - molim savjet

Kupi drugi auto!

Šala naravno ali nisam mogel izdržati a ne reći to.

Probaj kombinacija miniwash+ nekaj od gore navednog.

Ili otpelaj u praonicu ali nemoj im reći za to.

Ak ne operu, buni se i nemoj platiti.

Neka pati koga smeta.....
17 godina
protjeran
Armor kaže...

Kupi drugi auto!

A prije toga ga opeljaj na plac i pokusaj uvaliti pod Lamborghini, ak ne uspije tuzi drzavu...
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Kupi drugi auto!

|
bestia kaže...
Armor kaže...

Kupi drugi auto!

A prije toga ga opeljaj na plac i pokusaj uvaliti pod Lamborghini, ak ne uspije tuzi drzavu...
  BURN!!!   BURN!!! :D xD
May The Force be With You DuDe!
17 godina
protjeran
May The Force be With You DuDe!
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
Pranje - molim savjet

A da stavis auto u hlad i probas s nitro razrjedivacem??on brzo hlapi tak da ti se nema kaj zapalit....Belji se

17 godina
Lion King kaže...

A da stavis auto u hlad i probas s nitro razrjedivacem??on brzo hlapi tak da ti se nema kaj zapalit....Belji se

kolko ja znam, rarjeđivačem se skida boja, a čovjek želi samo ulje skinuti Osmijeh
Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
17 godina
neaktivan
Pranje - molim savjet

Ovo ti je najboljje riješenje, zato čitaj pažljivo.

1.daj auto pjeskariti. (plati čekom ili karticom)

2.skini stare i kupi nove šajbe. (plati čekom ili karticom)

3.daj auto prelakirati. (plati čekom ili karticom)

4.nakon sveg tog, sačekaj ponoć, i onda orobi susjeda. (tip. ne kradi namještaj, nego samo tehniku)

5.prodaj ukradeno da povratiš troškove.

Baotica Baot
17 godina
neaktivan
XTReSeL kaže...
iza.coska kaže...

ajme, kako smo danas svi pametni na ovom forumu.

Ocito da ako se odluci na pranje benzinom da ce pustit auto da se ohladi.

Inace benzin je ok sredstvo za odstranjivanje masti, isto kao i IVASOL, tekucina koju mozes kupit na benzinskim postajam, a jako dobro otapa/odstranjuje masnoce.
Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

Inace benzin je ok sredstvo za odstranjivanje masti, isto kao i IVASOL, tekucina koju mozes kupit na benzinskim postajam, a jako dobro otapa/odstranjuje masnoce.
 za ivasol nisam siguran sta moze napravit boji zato sam spomenuo samo benzin.
inace i razredivac pali, i nebi trebao skinuti suhu boju, to naravno isto ovisi o boji i razrjedivacu, ali u principu ne otapa suhu boju!
zato benzin jer sam siguran da otopi mast, a ostvi boju, a i sa normalnim rukovanjem nebi trebao biti opasan u smislu samozapaljenja.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice