Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.529.782
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Marti kaže...
Antono
To su ti zadnje tromble ako se dobre sjecam, to je i meni nedugo bilo corsi, odvratan osjećaj, jače zakočiš a zadnji kraj ti oce prestić prednji, i dolazi do zanošenja auta.
Nije ti to do guma, ni do ceste.
Mjenjaj to što prije.

Proci cu do kolege da pogleda drugi tjedan,

al meni ne zanosi auto prilikom kocenja nego samo kad skrecem u ostrom zavoju(nije neka velika brzina u pitanju) dok se prvi kotaci vrte u mjestu (slajfaju),

kod kocenja mi samo zna proklizat koda sam na ledu, kazem pocelo se događat samo najednom i osjecaj koda vozim po ledu a ne po cesti.

Zanimljivo je to kad znam ic s posla doma i cim izadem sa podrucja grada na lokalne ceste nema tog problema (u tolkoj mjeri) tj auto vozi normalno i ne proklizuje  tako da sumnjam na nekakvo sredstvo s cim spricaju cestu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 21:44 (Antonov047).
14 godina
Onjegin kaže...

Držite li dugme dok povlačite ručnu? 

Ja kako kad, al osobno volim onaj zuvk potezanja rucne.  

dombak1608 kaže...
Da, da se oni zubci ne trose bezveze.

Ma kakvo trosenje, ako se nesto i trosi sumnjam da ce se problemi pojavit u 15-20 god koristenja. Kod mene se na autu 13-14 god. ne stisce gumb i jos uvijek nikakvih problema, a posto smo na uzbrdici/nizbrdici cesto se koristi.

10 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, kupujem auto i odlucujem se izmedju Golfa 4 i Alfe 147, sto je isplativije uzet za 4000e? Najbitnije mi je da se auto ne kvari i da je kvalitetan te pouzdan.

Alfu bi uzeo do 180 tkm, 2003/2004, 1.9 JTD, 85Kw. Golfa bi iste kilometraze, 2002/2003, 1.9 TDI, 77/85Kw.. Sto predlazete, sto ce mi duze trajat,manje trosit i imati neka manja ulaganja? Skuzio sam da dosta ljudi ovdje ne voli VW, pa bi me mozda mogli popljuvat ali mi se on cini nekako bolji izbor, mama mi je jako dugo imala 3 i 5 i nikad apsulutno nikakvih kvarova nije bilo. Alfa je ljep auto i stvarno je usminkan ali nekako im ne vjerujem a i nisam puno dobroga procitao o njima(stalno se kvari), medjutim auto mi se svidja i plus je sta kosta manje od Golfa i ima bolju opremu. Sa druge strane Golf, koji je stariji ali mu vise vjerujem, nije toliko atraktivan ako nije malo usminkan a ne bi bas trosio dodatne pare, jedino mi se cini da bi duze izdrzao. I da, imam 20 godina i ovo bi mi bio prvi auto. Nadam se nekom savjetu od starijih vozaca, lp.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo auto za tebe, 4-5g. noviji od tih, iz Njemačke, iznutra mi izgleda kao nov po slikama, i 100tkm (?!). Pitaj ga za regu i malo još budeš cicija za ove ogrebotine od parkiranja, spusti cijenu 200-300e na keš i doviđenja.

Odvedeš ga kod Meića ili negdje slično za 200kn na preventivni pregled i nekakvo mišljenje u svakom slučaju.

Ako ne mora biti dizel, onda je Focus zicer, imašovako naći isto 2006,2007 čak 1.6 16V sa 120tkm, još je i veliki servis napravljen, opet budeš malo cigan za regu i par nedostataka, doneseš keš i kupiš ga sigurno za 3600-3700e. Toči vozi.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2015 8:56 (thedream).
15 godina
neaktivan
Antonov047 kaže...

Pozdrav,

evo u zadnjih par dana imam dosta neugodan problem.

Inace radim u centru Karlovca i u zadnjih par dana auto konstantno proklizuje kad malo jace prikocim ili zabacuje zadni kraj u ostrim zavojima, gume su stavljenje zimske pirelli prosle godine nove.

Kolega mi kaze da i njemu na twingicu ista stvar ,u zavojima koda servo ima osjecaj.

Cuos sam od nekog lika da ovi iz cesta bacaju nekakvu emulziju po cesti da topi led pa moguce da od toga, al po meni se ne cini bas ko sretno rjesenje,

jel iam neko kakvih iskustva u vezi toga?

Hm, meni ne proklizava ništa, ja ti idem na Veleučilište u Karlovcu, pored placa, vozim se na savi eskimo s3+ (mislim da su 2g stare, morao bi provjerit, nisam siguran), jedino kod naglog kretanja oće proklizat (al to mi proklizava i na suhom), ali kroz zavoje nisam primjetio da proklizava, a nemam ništa od elektronike + direktni volan sa cestom bez serva, bez obzira na dot, jesu li ti se gume možda stvrdnule, mom ocu su se tako stvrdnule ljetne nokian (nemogu se sad sjetit modela), prvu godinu su bile odlične, a kasnije živa plastika, po mokrom nije mogao krenut na uzbrdici...

BTW: ako ti se skliže preko mosta, to je normalno zbog Kupe, ali u centru nebi smio imati problema...

16 godina
1BIT kaže...
Antonov047 kaže...

Pozdrav,

evo u zadnjih par dana imam dosta neugodan problem.

Inace radim u centru Karlovca i u zadnjih par dana auto konstantno proklizuje kad malo jace prikocim ili zabacuje zadni kraj u ostrim zavojima, gume su stavljenje zimske pirelli prosle godine nove.

Kolega mi kaze da i njemu na twingicu ista stvar ,u zavojima koda servo ima osjecaj.

Cuos sam od nekog lika da ovi iz cesta bacaju nekakvu emulziju po cesti da topi led pa moguce da od toga, al po meni se ne cini bas ko sretno rjesenje,

jel iam neko kakvih iskustva u vezi toga?

Hm, meni ne proklizava ništa, ja ti idem na Veleučilište u Karlovcu, pored placa, vozim se na savi eskimo s3+ (mislim da su 2g stare, morao bi provjerit, nisam siguran), jedino kod naglog kretanja oće proklizat (al to mi proklizava i na suhom), ali kroz zavoje nisam primjetio da proklizava, a nemam ništa od elektronike + direktni volan sa cestom bez serva, bez obzira na dot, jesu li ti se gume možda stvrdnule, mom ocu su se tako stvrdnule ljetne nokian (nemogu se sad sjetit modela), prvu godinu su bile odlične, a kasnije živa plastika, po mokrom nije mogao krenut na uzbrdici...

BTW: ako ti se skliže preko mosta, to je normalno zbog Kupe, ali u centru nebi smio imati problema...

Moje Sava S2 9 godina stare ne proklizuju na suhom a tvoje novije da?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
neaktivan
thedream kaže...

Evo auto za tebe, 4-5g. noviji od tih, iz Njemačke, iznutra mi izgleda kao nov po slikama, i 100tkm (?!). Pitaj ga za regu i malo još budeš cicija za ove ogrebotine od parkiranja, spusti cijenu 200-300e na keš i doviđenja.

Kao vozač auta s trojim vratima moram mu reći da je bolje da ide na onog Focusa, već na Stila samo radi toga. 

U početku je interesantno, auto izgleda minimalno ljepše, ali kasnije postane dosadno pogotovo ako stalno voziš puno ljudi. 

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
16 godina
Onjegin kaže...
thedream kaže...

Kao vozač auta s trojim vratima moram mu reći da je bolje da ide na onog Focusa, već na Stila samo radi toga. 

U početku je interesantno, auto izgleda minimalno ljepše, ali kasnije postane dosadno pogotovo ako stalno voziš puno ljudi. 

Onda najbolje da uzme kombi.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
Onjegin kaže...
thedream kaže...

al dobro stilo s 4 vrata je babski auto, ruzan do srzi dok ovaj s 3 vrata i alu felgama cak i lici na nes, a on ima 20 god, to ce bit problem kad bude karao male na zadnjem sjedistu... neznam radije bi stila jtd nego tog benzinca forda koji izgleda prosjecno

16 godina
macgyver 53 kaže...

Cronk3r koje žarulje koristiš, mi smo prije koristili neke s benge za 20kn pa su pregarale svako malo i onda smo uzeli osramice i one drze skoro godinu dana. Sto se tice Integre vidio sam i ja jednu prije par dana crna i bez ikakvih dodataka izvana znaci stock samo sto nisam stigo slikat.

Bosch sam prve koristio, u lijevom faru sam pogledao isto je bosch koji drzi vec 2 godine(malo vise), od kako je auto kod mene, a poslije sam uzeo hella, one kako mi se cini traju malo duze, al isto nisam bas zadovoljan, s obzirom da na drugom autu jos nisam ni jednu zarulju promjenio u vise od 3 god onda nemogu biti zadovoljan ako mi ova traje pola godine...

:D
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Onda najbolje da uzme kombi.

Nije mislio da radi k'o prevoznik xD

A ako cemo o ljepsem izgledu,meni je svaki auto sa dvoja vrata ruzan sem Mini cooper-a.Brzo svatis da si napravio gresku,cim prvi put budes morao izac iz auta da bi neko drugi us'o :) Meni je to nekako uvjek bilo ruzno vidjet,jedni izlaze,drugi ulaze treci stenju,znoje se i kad napokon udu shvate da moraju izac za par minuta xD

Sadmir K
14 godina
Sadmir01 kaže...

Nije mislio da radi k'o prevoznik xD

A ako cemo o ljepsem izgledu,meni je svaki auto sa dvoja vrata ruzan sem Mini cooper-a.Brzo svatis da si napravio gresku,cim prvi put budes morao izac iz auta da bi neko drugi us'o :) Meni je to nekako uvjek bilo ruzno vidjet,jedni izlaze,drugi ulaze treci stenju,znoje se i kad napokon udu shvate da moraju izac za par minuta xD

Bolje onda prestani vozit babe i prebaci se na mlade, njima nije problem ni uci ni izaci. 

15 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...

1) A ako cemo o ljepsem izgledu,meni je svaki auto sa dvoja vrata ruzan sem Mini cooper-a.

2) Brzo svatis da si napravio gresku,cim prvi put budes morao izac iz auta da bi neko drugi us'o :)

1) keh?? obično su auti sa 2/3 vrata ljepši nego oni sa 4/5.. a mini cooper?? da se možda ne zoveš sadmira? 

2) na mom autu se ne može ulaziti iza na vozačeva vrata, samo suvozačka 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2015 17:52 (nine).
16 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2015 19:20 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan
nine kaže... 

1) keh?? obično su auti sa 2/3 vrata ljepši nego oni sa 4/5.. a mini cooper?? da se možda ne zoveš sadmira? 

2) na mom autu se ne može ulaziti iza na vozačeva vrata, samo suvozačka 

Ovo pod broj 2 isto vrijedi i kod mene

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ne znam,kako hocete,to je moje misljenje,stvarno sem cooper-a nisam naletio ni na jedan lijep auto sa 2 vrata :) daleko od tog da su nakaze al su ljepsi oni sa 4 vrata...

A i bezveze mi to,sto bi dao toliki novac za auto koje nema vrata a moze imat,ne smetaju nikom,otvoris ih kad treba,kad ne treba ne diras ih i to je to :) Al eto jedino sto kazete nekome se vise svida auto bez zadnjih vrata,iako mi stvarno nije jasno kako nekom moze bit ljepsi auto sa 2 vrata od onog sa 4,al ajd,o ukusima se ne raspravlja :D

Sadmir K
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pri najvećoj brzini (> 400 km/h) ovaj auto od 1001 ks cijeli rezervar potroši za 12 minuta (78 lit/100 kmh tj. 5.3 lit/min!!), a gume se potpuno potroše za 15 min. Štoviše, ovaj auto ima jedinstvene gume Michelin PAX koje nema niti jedan drugi auto na svijetu. Samo njihova zamjena košta 70.000$ i za to se auto treba dovesti u francusku. Auto ima čak 10 hladnjaka i tokom ovakve jedne vožnje stvara toliko topline da tokom zime može ogrijati 10 obitelji odjednom.

Nema što, lijepo je biti bogat...

14 godina
TracerCPP kaže...

Pri najvećoj brzini (> 400 km/h) ovaj auto od 1001 ks cijeli rezervar potroši za 12 minuta (78 lit/100 kmh tj. 5.3 lit/min!!), a gume se potpuno potroše za 15 min. Štoviše, ovaj auto ima jedinstvene gume Michelin PAX koje nema niti jedan drugi auto na svijetu. Samo njihova zamjena košta 70.000$ i za to se auto treba dovesti u francusku. Auto ima čak 10 hladnjaka i tokom ovakve jedne vožnje stvara toliko topline da tokom zime može ogrijati 10 obitelji odjednom.

Nema što, lijepo je biti bogat...

Auto ne trosi gorivo ovisno o brzini, vec o okretajima motora, jednako ce trosit i u prvoj brzini kad valjda ide 100tinjak pri istim okretajima.  Neka me netko ispravi ako sam u krivu.

14 godina
neaktivan

Da bi postigao najveću brzinu na nekom autu to i podrazumijeva najveći broj okretaja u tom trenutku. No sigurno nikoga ne zanima njegov rpm pri potrošnji već maksimalna iskoristivost auta (brzina) u tom trenutku.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Totalno su besmislene te gluposti s max. brzinama.

Ionako do tih brzina svi ti super-hyper-whatevercrap auti dođu toliko puta koliko drvosječa može prebrojati na prste jedne ruke.

Dakle, što se tiče toga da gume pri max. brzini traju 15 minuta -> znači da gume na tom autu prije postanu prestare nego potrošene. 

Uglavnom, perfektni auti za pokazivanje koliko moš iskeširat za nešto toliko beskorisno. 

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Nisi onda dovoljno jako kretao u prvoj, 99% auta može proklizat u prvoj, pogledaj drag race na primjer...

BTW: 9 godina su ti stare gume, nebi li bilo vrijeme za zamjenu, bar sava nije skupa?

16 godina
1BIT kaže...
Fake_Alert kaže...

Nisi onda dovoljno jako kretao u prvoj, 99% auta može proklizat u prvoj, pogledaj drag race na primjer...

BTW: 9 godina su ti stare gume, nebi li bilo vrijeme za zamjenu, bar sava nije skupa?

Onda ne znam

Rado, ali su $ trenutno problem... Nisam na autu imao celicne felge pa sam gledao da budu felge i gume u jednom, a i imaju mesa valjda ce izdrzati ovu zimu?!

Budem vidio kakve ce biti na snijegu... Po kisi nisu nesto, u zavoj uletim malko jace i pocnu proklizavati...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 9:52 (Fake_Alert).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Jel ima itko ideju kako skinuti ovu naljepnicu, a da s en osteti lak. Naljepnica je papirnata, a ne plasticna. Inace sta kaze zakon po pitanju tih naljepnica, jel to obavezno imat ili?

17 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Jel ima itko ideju kako skinuti ovu naljepnicu, a da s en osteti lak. Naljepnica je papirnata, a ne plasticna. Inace sta kaze zakon po pitanju tih naljepnica, jel to obavezno imat ili?

mislim da mozes provat s fenom industrijskim pa ocistit s alkoholom ostatak lipila... 

imas za uzet magnetske HR oznake pa stavis po potribi i skines kad ne triba... ako imas printer uzmes u kika za 8kn magnetski papir pa sam isprintas nekoliko njih ili to i nesto custom da maksimalno iskoristis A4 papir...

15 godina
Sadmir01 kaže...

Ne znam,kako hocete,to je moje misljenje,stvarno sem cooper-a nisam naletio ni na jedan lijep auto sa 2 vrata :) daleko od tog da su nakaze al su ljepsi oni sa 4 vrata...

A i bezveze mi to,sto bi dao toliki novac za auto koje nema vrata a moze imat,ne smetaju nikom,otvoris ih kad treba,kad ne treba ne diras ih i to je to :) Al eto jedino sto kazete nekome se vise svida auto bez zadnjih vrata,iako mi stvarno nije jasno kako nekom moze bit ljepsi auto sa 2 vrata od onog sa 4,al ajd,o ukusima se ne raspravlja :D

neznam dal si primjetio al svaki takav auto s 2 vrata ima malo duza vrata od tog istog auta s 4 vrata, znaci duza su, vece staklo i automatski to sve ljepse izgleda kad gledas iznutra prema van i normalno 99% ljudi je i izvana ljepsi kao takav, ti si onaj izuzetak od 1%

15 godina
Auti - ultimativna tema

sta nije jednostavnije kupiti bilo kakvu na pumpi i po potrebi ju lijepiti selotejpom sa unutarnje strane sajbe, pa kad se vratis u hr skines i spremis u pretinac i po potrebi opet lijepis kad izades...

16 godina
gamer34 kaže... 

Auto ne trosi gorivo ovisno o brzini, vec o okretajima motora, jednako ce trosit i u prvoj brzini kad valjda ide 100tinjak pri istim okretajima.  Neka me netko ispravi ako sam u krivu.

Potrosnja i brzina su direktno povezani i to raste eksponencialno, nije ti isto dal ces vozit 100 na 3k rpm ili 20 na 3k rpm(osim ako si na valjcima) jer postoji jedna zanimljiva pojava koja se zove otpor zraka.

Sto se tice naljepnice, ja imam prozirnu s crnim slovima na sivom autu, niti se ne primjeti pretjerano, a ne mogu mi reci da nemam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 13:03 (CroNk3r).
15 godina
CroNk3r kaže...
gamer34 kaže... 

Potrosnja i brzina su direktno povezani i to raste eksponencialno, nije ti isto dal ces vozit 100 na 3k rpm ili 20 na 3k rpm(osim ako si na valjcima) jer postoji jedna zanimljiva pojava koja se zove otpor zraka.

Sto se tice naljepnice, ja imam prozirnu s crnim slovima na sivom autu, niti se ne primjeti pretjerano, a ne mogu mi reci da nemam.

pa meni auto po bc-u u prvoj dok se kotrljam bez gasa trosi 13l a na tim istim okretajima kad idem 80 onda 3-3.5l 

13 godina
neaktivan
domac5 kaže...

pa meni auto po bc-u u prvoj dok se kotrljam bez gasa trosi 13l a na tim istim okretajima kad idem 80 onda 3-3.5l 

Izračunati prosjek na 100 km. 

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
16 godina
domac5 kaže...
CroNk3r kaže...
gamer34 kaže... 

To je zato jer u prvoj najmanja promjena na gasu radi velike promjene u opterecenju na motor i u 1. je jako tesko vozit ekonomicno, upravo zbog toga se preferira voznja bez 1. nego cim malo zarolas auto u 2.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice