Logitech Z-2300 ili Terratec DMX 6Fire

poruka: 10
|
čitano: 3.595
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dilema?
pitanje

Skupio sam 3000 kuna i zanima me šta bi se više isplatilo kupiti: Logitech Z-2300 i Terratec DMX 6Fire USB zvučnu karticu ili neki HI-FI sustav od komponenata(pojačalo, zvučnici itd.), a da ne prelazi navedeni buđet?

Inače, puno više slušam glazbu, nego igram igrice, a većina muzike mi je na PC-u. Koji puta znam pogledati i neki film ili koncert u Dolby Digitalu.

Svaki savjet bi puno značio.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Dilema?

Ako je za slusanje glazbe, onda pojacalo i zvucnici za pocetak! Buduci raspolazes s relativno malo novaca, second hand ne bi bila losa opcija. Ljudi obicno dobro paze na svoje uredaje, pa ne bi trebalo biti problema.

***** Maxxy *****
17 godina
neaktivan
Dilema?

Malo pogledaj u oglasnicima pod HI-FI opremom kaj se nudi i po kojim cjenama. Možda naletiš na kakvu dobru priliku Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

a kaj bi mi preporučili do 3000 kuna za neki HI-FI?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
protjeran

do 3k kn ti je nikaki hi-fi, to su ti sve jeftine komponente i napominjem da je tu toliko smeća da ne možeš izabrat ništa dobro, dakle moraš gledat neko jeftono pojačalo u kombinaciji sa jeftinim zvučnicima

imam kod kuće logitech z-2300 i pre zadovoljan sam sa njima, ima thx certifikat, dovoljno su glasni i jako fino izgledaju

jedina 2 minusa su mi što glasnoću ne smijem odvrnuti više od pola, jer dolazi do distorzije i to što su plastične kutije, da je MDF bio bi zvuk još bolji (ali koji se još zvučnici za pc dolazu s MDF-om, tako da to baš i nije neki minus)

Brat od cure je kupio yamahino pojačalo za nekih 1200kn i zvučnike neke dragon ili tako nešta za 700 kn i mogu ti samo reći da je sustav teška koma, niti je pojačalo u to j klasi dobro, a zvučnici su još gori, detalji su na nuli,a jedino kad slušaš elektronsku glazbu basevi su izraženi i glazba je slušljiva, a za sve ostalo je smeće živo

16 godina
protjeran

evo ti dobre ponude sa onkyo pojačalima i jamo zvučnicima u audiocinema art-u

http://www.audiocinema-art.hr/datastore/image/5465/original/

17 godina
neaktivan
livadasb kaže...

(ali koji se još zvučnici za pc dolazu s MDF-om, tako da to baš i nije neki minus)

Iznenadio bi se, ali dolaze, i to ne jedni nego više modela. Na primjer, posvuda hvaljeni Geniusov HT5000 set zvučnika je izrađen upravo od MDFa.
Usput, kod nekih PC i HT zvučnika se koristi kombinacija polimer-drvo, a da to uopće čovjek niti ne primjeti. Imao sam u ruci nekoliko uzoraka kućišta spremnih za proizvodnju i to je fenomenalno.
Nisu akustična svojstva dobra kao kod čistog drva, ali je ipak dosta bolje od čiste plastike. Na klasično kucanje po kućištu, čovjek ima osjećaj kao da je "skoro" pa drvo pod njegovim rukama.

Konstrukcija je skoro pola posla, barem što se zvučnika tiče.
17 godina
neaktivan
Curle kaže...

a kaj bi mi preporučili do 3000 kuna za neki HI-FI?

Pazi u što se upuštaš, jer kupiti hi-fi (pa makar i entry-level) opremu i onda puštati MP3 na njoj je čisto bacanje novca u vjetar.
Hi-fi sustav, isto kao i malo bolje slušalice (uparene s dobrom zvučnom) će ti brzo otkriti manu u svim pjesmama koje imaš zakodirane u neki malo niži bitrate MP3a ili kodirane lošijim enkoderom.

Osim ako ti glazba nije u FLAC ili APE formatu, ili slušaš originalne CDe cijelo vrijeme.

Čisto prijateljski savjet, da ti ne bude žao poslije Smijeh
16 godina
protjeran
motom2772 kaže...

Iznenadio bi se, ali dolaze, i to ne jedni nego više modela. Na primjer, posvuda hvaljeni Geniusov HT5000 set zvučnika je izrađen upravo od MDFa.
Usput, kod nekih PC i HT zvučnika se koristi kombinacija polimer-drvo, a da to uopće čovjek niti ne primjeti. Imao sam u ruci nekoliko uzoraka kućišta spremnih za proizvodnju i to je fenomenalno.
Nisu akustična svojstva dobra kao kod čistog drva, ali je ipak dosta bolje od čiste plastike. Na klasično kucanje po kućištu, čovjek ima osjećaj kao da je "skoro" pa drvo pod njegovim rukama.

Konstrukcija je skoro pola posla, barem što se zvučnika tiče.

vidio jesam taj model, ali nisam siguran da je baš mdf, prije bih rekao da je iverica, ali opet je bolje od plastike

z-2300 imaju odličan zvuk (nije tipa hi-fi, ali je dobar), usuđujem se reći da je bolji nego na genius bez obzira što su od plastike

logitech pravi odlične pc zvučnike i preporučio bi ih svima, imao sam par modela i sa svima sam bio oduševljen
ali što se tiće pravog drveta ti bi zvučnici koštali kao prava grčka

konstrukcija je pola posla ali opet u nekim pjesmama ne mogu ne čuti šupalj zvuk koji dolazi upravo od plastike
i da ne bi dolazilo do krivog tumačenja, to su ipak samo pc zvučnici koji se nikad ni neće moći usporediti sa odvojenim komponentama

16 godina
neaktivan
Logitech Z-2300 ili Terratec DMX 6Fire

Prvi bolji audio sistem mi je bio 5.1 logitech 500 kn kupljen prije 6 god (ne sjecam se modela jer je to bilo davnoooooo). Model je proslavio logitech i praprapraunuk mu je danasnji x530. Sve isto osim izgleda.

Nakon nekog vremena sam skuzio da je zvuk jako loš pa sam kupio zvucnu CMI za 50kn jer su mi svi govorili da je do zvucne.

Napravio zajeb i bacio lovu u vjetar, promjene naravno nije bilo. Onda sam kupio audigy 2 zs i bio neko vrijeme ekstremno zadovoljan, ali nakon nešto vremena skuziš da je i to loše i preslabo (nema srednjeg tona, a na tulumu fali snage).

Nakon toga sam kupio logitech Z5500 i u kombinaciji s audigy karticom je bilo neko vrijeme nenadjebivo. I dan danas imam tu konfiguraciju i jako sam zadovoljan, ali znam da postoji bolje i naravno skupljam 1k eura za HI-FI sustav jer znam da je to jedina prava stepenica gore.

U medjuvremenu sam se naslusao kod prijatelja kombinacija i kombinacija hardvera i softvera i mogu ti reci da je zakljucak price da izbjegnes moj trnovit put i ubodes kako treba iz prve:

Ako nemaš bas puno love best buy kombinacija po meni je m-audio 5.1 i logitech z2300. Imati ces dovoljno jake zvucnike i kvalitetniji zvuk od moje trenutne kombinacije samo zbog te zvucne. Predobra je. Uparena s original cd muzikom za razliku od loše kodiranih mp3, skoro pa

Ako imas veliku dnevnu ili spavacu  koja je dovoljno akustična i jaku želju za dobrim zvukom na filmovima i igrama kupi m-audio 5.1 i z5500. Moja topla preporuka. Preporodit ces sluh :)

Ovo su kombinacije ako se ne zelis puno zezat i zelis samo kupit, sklopit i slusat.

Pošto si rekao da ti sve to treba izricito za muziku tu je hi-fi sustav ipak malo bolja stvar(zbog srednjeg tona koji nije toliko naglasen kod pc zvucnika).

Ali da bi prosao bolje za iste novce, ako je to ikako moguće (zagriženi audiofili ispravite me ako griješim jer hi-fi nije moja specijalnost), morat ćeš puno visiti po forumima radi kvalitetnih informacija i da ne kažem da će tu biti puno kućne radinosti da se sklopi nešto bolje.

Onda ćeš shvatiti da cista muzika nisu samo Watti i kvalitetno drvo nego tu ima puno vise parametara da ne kazem da ti je potreban i pravi softver da sve to postimas najbolje za svoje usi.

Meni se to osobno ne bi dalo.

Pa ti sad vidi kako ces...

poz

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice