Malo sam googlao i čini mi se da 9250 podržava HW akceleraciju ako je to uopće kartica koju ću dobit.
Da li ću onda s njom moći gledati 1080p bez obzira što je procesor jednojezgreni?
Čini se da podržava hardversku akceleraciju, ali čega? MPEG2 kodeka! A procesor ti je dovoljno brz da ti dekodira MPEG2, odnosno nemaš nikakve prave koristi od hardverske akceleracije u toj grafičkoj kartici. Trebat ćeš nabaviti neki Radeon HD (za 1080p H.264 filmove). 720p će vjerojatno ići s i tim Celeronom bez hardverskog H.264 dekodera (pogotovo ako nije riječ o videu visokog bitratea).

, nov sam na ovoj temi pa pokušavam proć kroz 16 stranica postova da budem u điru ( tek sam na 9-toj ) 

Sam si (a zapravo posve neopravdano) prigovorio da na ovoj temi "previše ima svađanja,prepucavanja i natezanja tko je u pravu tko nije i tak u nedogled", a gledaj što ti sad radiš - pričaš o stvarima koje ne razumjieš (da ne kažem da inzistiraš na njima), zdravoseljački rečeno prodaješ "m*da pod bubrege" (program za efekte i animacije pod NLE), i time si zapravo pokrenuo nešto što bi sad mogao okarakterizirati kao "svađanje, prepucavanje, natezanje". Stoga prije nego ovo zaista preraste u prepucavanje prouči razlike između WAX-a i AE-a u odnosu na Lightworks, Vegas, Premiere. Probaj isti (malo složeniji) film izmontirati u nekom NLE-u i u WAX-u pa onda formiraj mišljenje. Već osnovni koncept je različiti - WAX ima slojeve (layere), poput After Effectsa, a ne trake za videozapise (gdje više različitih videozapisa, odnosno dijelova videozapisa, može biti u istoj traci).