Wondows Crash - hal.dll (hal+0x12A3B)

poruka: 10
|
čitano: 1.178
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Crash Dump Analysis
Crash dump directory: C:\Windows\Minidump

Crash dumps are enabled on your computer.

On Wed 6.4.2016. 15:22:19 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\040616-45411-01.dmp
This was probably caused by the following module: hal.dll (hal+0x12A3B)
Bugcheck code: 0x124 (0x0, 0xFFFFFA8008B63028, 0xBE000000, 0x800400)
Error: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR
file path: C:\Windows\system32\hal.dll
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: Hardware Abstraction Layer DLL
Bug check description: This bug check indicates that a fatal hardware error has occurred. This bug check uses the error data that is provided by the Windows Hardware Error Architecture (WHEA).
This is likely to be caused by a hardware problem problem. This problem might be caused by a thermal issue.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system that cannot be identified at this time.

https://gyazo.com/ecf9c305ea425d21c1c343c4e76c41c3

Ima tko neke ideje? Windows reinstall?

Nedugo sam ukopčao dodatni monitor. Jedina promjena. I animio sam nove drivere jučer. I hangali su mi na pola (jer ih je AVG bloko). Restarto PC i onda sam ponovo snimio driver.

asrock z68 extreme3 gen3

i5 2500k

550W VX

r9 290

8gb ram (2x4) kingston 1600mhz CL9

Tnx.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Wondows Crash - hal.dll (hal+0x12A3B)

Koja je grafička - 280 ili 290? U HW Monitoru piše R9 280. Kada se ruši? Ovo što vidim temperature su normalne. Ali kakve su kada je CPU i GPU pod opterećenjem? I možda je novi driver za grafičku (je li tako?) donio probleme? S obzirom da kažeš da si ih jučer stavio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 17:55 (Izzy).
14 godina
Sorry 280. Krivo sam napiso. R9 280 imam. Sad sam rastavio pc i počistio. Trebo bi pastu zamjenit možda al mi se neda. Imam nove rame koje bi sad stavio. 4x8gb kingston 1800mhz cl10. Mogu na napajanje to?

Znači prije malo manje tj dana novi 32 benq monitor na acer gl257hlbidx i jučer driveri ali prvi puta freeze na 50% pa restarto i ispočetka jer je avg bloko inatalaciju. Mogu u safe mode driver unistaller i nanovo drivere. Za opterećenjr javim kad testiram. Samo me zanima jel safe da stavim nove rame. Stalno mislim da ne budem imo dosta psu.
Tnx!
16 godina

Čuj, nije do novog monitora sigurno. Prije će biti da je do drivera ili možda nekakav hardverski kvar. RAM slobodno nadogradi, ali bi bilo dobro da prvo riješiš ovaj problem, pa onda stavi novi RAM. Nego, jesi li ti to prije nekoliko dana sastavio konfiguraciju, instalirao OS i sve drugo ili ti je računalo radilo već koju godinu prije ovog problema?

14 godina
Nisam ništa novo sastavljao. Dugo već radilo sve. Ok onda budem ostavio stari ram. Mislim si da je možda ram jer mi se zna brzo zapunit. Na 6-7 gb. Mislim ili ram ili windows.
14 godina
Kako da skužim gdje je problem? Inače pc se normalno upalio nakon crasha. Al nisam ništa dalje sprobavo.
16 godina

Znači jedan put se dogodilo i više nije? Ali što si radio tada na računalu kada se pojavio? Tako se meni prije koji mjesec pojavio BSOD i više nije od tada, a ni prije toga (na ovome novom računalu). I pustio sam. Rekao sam sebi ako se ponovi, onda imam problem, ali nije i sve radi odlično tako da se ne brinem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 20:34 (Izzy).
14 godina

Jednom da.

Pisao sam nešto u Notepad C++ na jednom monitoru, a na drugome sam bio afk u igri (Insurgency) jer me netko zvao da nešto testira. Moguće da je to zblokalo PC i freeze. Možda pojelo RAM memory. Ili temperatura. Ili windows zeza.

Također sam danas instalirao "Actual Window Manager". Možda je taj program nešto posro. To su mi jedine ideje. Idem sad zamjenit RAM pa budem vidio ako se ponovo desi.

Thanks na odgovorima! Cijenim to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
I 3d studio max mi je bio upaljen isto tako da je to još uzimalo ram.
16 godina

Slobodno nadogradi RAM i radi na računalu kao i inače, pa ako se BSOD ponovno pojavi, reci i onda ćemo detaljnije vidjeti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice