Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.536.381
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
kizo2703 kaže...
Oldy kaže...

Upgrade sa osmice kroz store.

Super eto da drugi znaju. :)

Opet si moral ukucat ključ na početku instalacije.

Skini i probal prekopat disk sa Recuva-om. Iznenadil bi se kaj taj programčić sve nađe.

dedaa kaže...

Kako nece? Meni je maknulo, morao sam reinstalirati windowse zbog toga jer mi nije htio vise prihvatiti originalni kljuc.

Original Windows ključ? Čisto sumnjam.

Dreamspark je fejk onda?

WoT: GuntherPrien
16 godina
neaktivan
dedaa kaže...

Dreamspark je fejk onda?

Naravno da nije ,bez ljutnje. Ali je pitanje kaj si ti radil.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
dedaa kaže...

Dreamspark je fejk onda?

Naravno da nije ,bez ljutnje. Ali je pitanje kaj si ti radil.

A kaj bi radil, instalirao sam osmicu normalnu sa svojim kljucem i na to naknadno kroz add features unio kljuc za wmc koji je bio unesen prije godinu dana. Windows prihvatio, odoh u system i pise 30 days left. Probam opet unijet stari i nece, baca neki 0xnesto error.

16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pa neće kada si sada na wmc verziji nije isti ključ kao od verzije bez wmc jer moram crtati?

Isto kao što nisu isti ključevi za pro i enterprise...

Nisi trebao reinstalirati postoji postupak downgradea sa verzije sa wmc na običnu verziju bez wmc.

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 21:49 (Oldy).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

A postupak je kao jednostavan? Upucen sam ja, bez brige, lakse je bilo format napraviti buduci da je bila friska instalacija.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Nije jedostavan niti ga se više sjećam točno ali sam ga bio radio jer sam se žurio na wmc sa ključem sa neta pa sam bio sje... stvar. :)

Upravo zato što je tada na wmc verziji drugi ključ.

Pa sam downgradeao nazad na 8 pro gdje imam originalni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 21:55 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Kizo majstore pomaži.

Imam orginal win8 pro x64 koji je bio aktiviran.

SAd sam stavio ključ od WMC kojeg sam dobio od MS i kojeg sam aktivira u onom roku.

Problem je da mi je sad taj ključ maknuo aktivaciju i ne prizna mi više onaj ključ od win 8.1.

Što mi je radit a da ne moram nanovo sve instalirati?

Mogu li nekako izbaciti WMC?

Edit: evo i slike

Battlelog: MUDO_HR
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 22:19 (amater_2).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozdrav, malo glupo pitanje ali podržava li metro (vremensi tab) da ga stavim na desktop zajedno s kalendarom bez da instaliram dodatne gluposti? Vidio sam neki dan neki screenshoot sa datumom i danom.

Let it be

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Koja halabuka oko toga Media centra. Jedan rudimentalni i loš komad softvera, pun nedostataka i nepristupačan za konfiguraciju. Osim toga, koristi samo sistemske MS codece...Pa ko to uopće koristi? Alternative kao XBMC ili Media Portal ga šišaju na svim segmentima. Nikad mi nije ni palo na pamet da ga aktiviram...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
7 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Dobro ja sam preko njega svojevremeno gledao digitalnu preko dvb-t sticka na lapu i za to je sasvim dobar ne treba ništa bolje. :p

0 1 hvala 0
16 godina
BlackMoon kaže...

Koja halabuka oko toga Media centra. Jedan rudimentalni i loš komad softvera, pun nedostataka i nepristupačan za konfiguraciju. Osim toga, koristi samo sistemske MS codece...Pa ko to uopće koristi? Alternative kao XBMC ili Media Portal ga šišaju na svim segmentima. Nikad mi nije ni palo na pamet da ga aktiviram...

Istina, ali reko kad imam ključ zašto ga ne iskoristiti.

Sinoć sam malo tražio po netu o svom problemu i zaključio sam da to sranje mogu maknuti samo reinstalacijom. Tako da večeras rušimo i radimo novu instalaciju.

Neznam tko me tentao da ovo napravim jer sam taj ključ aktivirao na staroj konfiguraciji i na jogurt win 8.

Jbg. kasno sam se sjetio i sad ću opet potrošiti par sati na štelanje svih programa i ostalih gluposti.

Battlelog: MUDO_HR
16 godina
Jbg, skola kosta :-)
Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
17 godina
protjeran
amater_2 kaže...

Kizo majstore pomaži.

Imam orginal win8 pro x64 koji je bio aktiviran.

SAd sam stavio ključ od WMC kojeg sam dobio od MS i kojeg sam aktivira u onom roku.

Problem je da mi je sad taj ključ maknuo aktivaciju i ne prizna mi više onaj ključ od win 8.1.

Što mi je radit a da ne moram nanovo sve instalirati?

Mogu li nekako izbaciti WMC?

Edit: evo i slike

Klošari, ja sam to isto napravio jer sam imao kljuc viska.. i zeznuo sam instalaciju.. i sada ne znam sta da radim.. najverojatnije cu zvati MS pa da oni to nekako rijese jer mi se stvarno neda sve nanovo install..
imam original winse a ispadam  kao da nemam original.. -.-

Play Hrad Play Cool
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 1:55 (Oldy).

0 0 hvala 0
12 godina
amater_2 kaže...
BlackMoon kaže...

Istina, ali reko kad imam ključ zašto ga ne iskoristiti.

Sinoć sam malo tražio po netu o svom problemu i zaključio sam da to sranje mogu maknuti samo reinstalacijom. Tako da večeras rušimo i radimo novu instalaciju.

Neznam tko me tentao da ovo napravim jer sam taj ključ aktivirao na staroj konfiguraciji i na jogurt win 8.

Jbg. kasno sam se sjetio i sad ću opet potrošiti par sati na štelanje svih programa i ostalih gluposti.

zato se uvijek ima backup ;)

zviznemte
16 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

Klošari, ja sam to isto napravio jer sam imao kljuc viska.. i zeznuo sam instalaciju.. i sada ne znam sta da radim.. najverojatnije cu zvati MS pa da oni to nekako rijese jer mi se stvarno neda sve nanovo install..

Jedamput ,za svagda:

1. Turn Windows Features On or Off

2. Maknuti kvačicu sa Windows Media Center

WMC će se deinstalirati ,i nakon dva restarta više ga neće biti!

Resetiranje aktivacije se događa samo zbog jedne stvari: ne možete koristiti WMC ključ s kojim ste aktivirali Windowse do 11. 12. 2012. (bez ''pravog'' ključa) - svi ti ključevi su blacklistani ,znači bezvrijedni!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 13:33 (kizo2703).
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
The Black Iso kaže...

Jedamput ,za svagda: 

1. Turn Windows Features On or Off

2. Maknuti kvačicu sa Windows Media Center

WMC će se deinstalirati ,i nakon dva restarta više ga neće biti!

Resetiranje aktivacije se događa samo zbog jedne stvari: ne možete koristiti WMC ključ s kojim ste aktivirali Windowse do 11. 12. 2012. (bez ''pravog'' ključa) - svi ti ključevi su blacklistani ,znači bezvrijedni!

Napravio sam tako, i jos uvijek mi je kao verzija sa media centrom - i media center key je tamo.. i nikako nemogu aktivirati pponovo winse..

Play Hrad Play Cool
16 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

Napravio sam tako, i jos uvijek mi je kao verzija sa media centrom - i media center key je tamo.. i nikako nemogu aktivirati pponovo winse..

Da si radil sa važećim WMC ključem to se sigurno nebi dogodilo!

Jesi probal jednostavni Cleanup i restart?

sfc /scannow i restart?

14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

jedno pitanje?nadogradio bih se sa win7 na win8.1 hoce li raditi office 2007 u win8.1?

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Sigurno da ne a ako ne bude radilo probaj Apache OpenOffice ako ms office ne bude radio. Usto, OpenOffice je potpuno kompatibilan sa MS Office-om. 

StarChild
16 godina
Nitro233 kaže...

jedno pitanje?nadogradio bih se sa win7 na win8.1 hoce li raditi office 2007 u win8.1?

- da.

- sav soft koji radi na 7, radi i na 8. Sav soft koji radi na 8, radi na 7, izuzetak su metroizirane (modernizirane?) app, koje postoje samo za 8-GUI-metro (tj modernUI).

(uz specifičan soft kao driveri, AV, ako je problem installer tad može compat.mod, ali takav soft uvjek radi na konkretnoj verziji OSa, ne na starijoj ili novijoj)

btw: uvjek se prije upgradea, može provjeriti wizardom (upgrade advisor)

legenda: AV = AntiVirus... i Kapersky (mada loš{#}) je AV.. provjeriti na njihovim infoima. = možda.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 19:52 (ihush).
17 godina
Nitro233 kaže...

Da, hoće.

Twitter: @191x7
14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

a kaspersky internet security 2013?

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Hoće i to.

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Mogu li napraviti live time RSS na windows 8? (u metro.u)

Let it be
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 22:36 (duzda).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Ok probat cu napravbiti sa cleanupom..
nego mozda je offtopic, znate li gdje bih mogao prodati nekoliko Win 8 i win 7 original keyeva sto sam dobio ?

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Jel zna neko gdje se spremaju fajlove koje skinem i instaliram sa windows store?

Instalirao sam neke igre sa windows store pa sam ih kasnije uninstalirao,kad slucajno pogledam kapacitet hdd-a a ono tamo napunilo mi 2 GB-a neceg...Vjerovatno su ostale instalacije od onih igara sto sam skinuo sa win store,gdje mogu to izbrisat?

Sadmir K

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...

Jel zna neko gdje se spremaju fajlove koje skinem i instaliram sa windows store?

Instalirao sam neke igre sa windows store pa sam ih kasnije uninstalirao,kad slucajno pogledam kapacitet hdd-a a ono tamo napunilo mi 2 GB-a neceg...Vjerovatno su ostale instalacije od onih igara sto sam skinuo sa win store,gdje mogu to izbrisat?

Ne ,nisu ostale ,ako si ih deinstaliral.

Običan user ,čak ni sa administratorskim ovlastima ne može ući u folder u kojem su instalirane Metro/Modern aplikacije i igre.

A to i nisu igre nego temp fileovi i razno ostalo smeće. Pokreni Disk Cleanup (System32\cleanmgr.exe)

,klikni na Cleanup system files i počisti sve što ti ponudi.
Odmah možeš ići i na More Options i počistiti i restore points.
Onda ćeš vidjeti koliko ti je prostora oslobođeno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 0:22 (kizo2703).
16 godina
Windows 8 i 8.1

Može s "Take Ownership" i zna ostajati smeća od prethodnih instalacija i u folderu i u registru! Windowsi uvijek windowsi, blesavi na kvadrat...{#}

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 6:08 (BlackMoon).
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Može s "Take Ownership" i zna ostajati smeća od prethodnih instalacija i u folderu i u registru! Windowsi uvijek windowsi, blesavi na kvadrat...{#}

Da sinko ,mogu biti blesavi ,ali ,kad se radi o Modern/Metro aplikacijama ,vrlo su efikasni.

I ,BTW ,ako ne želiš probleme ,dirati možeš samo ono što je u folderu ''Deleted''.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice