Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.533.649
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
sudy_freak kaže...

Milijuni ljudi koriste Ccleaner i sigurno rade isto što i ja.
Da to šteti Windowsima, mislim da bi Microsoft poduzeo neke mjere po tom pitanju.

Pa ne briše sigurno sistemske datoteke kao što je svojevremeno Avira brisala.

Ccleaner nađe nekorištene prečece, zaostale .dllove, datoteke obrisanih programa.
Ja i dalje ne vidim problem.
Ako mi netko može argumentirano odgovoriti, zašto ne koristiti Cclener, odmah ću ga obrisati na sva svoja 4 računala. 

Gle ok je koristiti ccleaner, ali registry cleaner i nije (kojeg ccleaner ima pod opcijama).

WoT: GuntherPrien
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Moze li windows 8 na gigabyte ga-p35-ds3l i trebaju li driveri???

0 0 hvala 0
14 godina
sfafdsf kaže...

Moze, driveri se sami instaliraju.

14 godina
sfafdsf kaže...

- Probaj pa budeš vidio.

dinos3 kaže...
 Moze, driveri se sami instaliraju.

- Kako gdje, nije pravilo.

14 godina
Windows 8 i 8.1

Ok, razvezali smo se uzduž i poprijeko, zadrli u neke filozofske teme.

Kao prvo, taj Killer Manager (za net) nisam svojevoljno instalirao.
To dođe u sklopu drivera za NIC i nužno ga je instalirati, ali ne mora nužno raditi u pozadini (što sam i naveo, isključio sam ga i ne pali se s računalom).
Jedino stoji instaliran, kao što sam rekao u sklopu Quallcom drivera.

Nadalje, što se Ccleanera tiče, ponavljam, ono što mi treba.
Odraditi odlično.
Ne znam samo kakvih oni ima "međik oneklik" optimizacija da igre rade bolje?
Jednostanvo ga koristim za čišćenje.
Ako imate alternativno rješenje unutar samih Windowsa, osjećajte se slobodno to podijeliti sa mnom.
Argumenti obojice su manje-više u redu.
I na korak sam da deinstaliram Ccleaner, kao što sam ranije rekao.

Znači, umjesto instaliranja bespotrebnog softvera, praktički sve za održavanje ima unutar Windowsa?
Disk cleanup? Što dalje? 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
sudy_freak kaže...
Znači, umjesto instaliranja bespotrebnog softvera, praktički sve za održavanje ima unutar Windowsa?

Disk cleanup? Što dalje? 

- Disk cleanup je samo "mala" (ali vrijedna) pomoć, još bih preporučio disk defragment (trebao bi biti uključen po defaultu) za HDD, za SSD ti on nije potreban.

- Nadalje i ono najbitnije je korištenje računala kao takvoga, preporučuje se brisanje programa koji se ne koriste, dobro je izbjegavati instaliranje onih "toolbara" koji "nameću svoju volju", koristiti "dobar" antivirusni program, pripaziti na ponašanje (ma znaš na što mislim) na internetu, redovito instalirati nadogradnje s windows updatea i još ponešto.

- ps. kolega, ti imaš divnu konfiguraciju, šteta je takvo računalo "uništavati" s ovakvim programima, pošto tome stroju brzine ne fali sigurno.

- Moja preporuka je da se uopće ne zamaraš s glupostima (nepotrebno), nego da uživaš u onome (gaming) za što si kupio taj PC.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 20:59 (Valentin17).
14 godina
Valentin17 kaže...
sudy_freak kaže...

Disk cleanup? Što dalje? 

- Disk cleanup je samo "mala" (ali vrijedna) pomoć, još bih preporučio disk defragment (trebao bi biti uključen po defaultu) za HDD, za SSD ti on nije potreban.

- Nadalje i ono najbitnije je korištenje računala kao takvoga, preporučuje se brisanje programa koji se ne koriste, dobro je izbjegavati instaliranje onih "toolbara" koji "nameću svoju volju", koristiti "dobar" antivirusni program, pripaziti na ponašanje (ma znaš na što mislim) na internetu, redovito instalirati nadogradnje s windows updatea i još ponešto.

- ps. kolega, ti imaš divnu konfiguraciju, šteta je takvo računalo "uništavati" s ovakvim programima, pošto tome stroju brzine ne fali sigurno.

- Moja preporuka je da se uopće ne zamaraš s glupostima (nepotrebno), nego da uživaš u onome (gaming) za što si kupio taj PC.

Hvala kolega, puno, ali ne sjedam prvi put sad na komp.
I ne počinjem tek sad koristiti.
Bar sam ja primjer korisnika koji nema smeća i pazi na PC (bilo hardver, bilo softver).
I primjetim čim nešto nije u redu.

I stvarno ne znam zašto smo otišli u toliku raspravu.

Hvala svima na pomoći, bitno je da sam riješio Non-paged pool memory leak 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
12 godina
Windows 8 i 8.1

ovak neka mi se netko ko ima volje javi u PM u vezi win 8 i 8.1 jogurt verzije imam par pitanja.  

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ja sam koristio ASC i na 7, 8 i sada na 8.1 nikada problema sa njim.  Njegov uninstaler mi se pokazao i bolji od reva, gamenbooster možda i je glupost ali ASC u cjelini ne.

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Drugi Utorak u mjesecu i krenuli oni krpati i 8.1.

Kada će više neki a da se stalno ne krpa majko mila. :)))

1 7 hvala 0
14 godina
Oldy kaže...

Barem imamo podršku :D

16 godina
Oldy kaže...

U čemu je problem? Krpa se sve, od mobitela preko desktop računala pa do firmware-a optičkog pogona. Ništa nećeš izgubit, uglavnom si na dobitku, a besplatno je.

14 godina
Oldy kaže...

Drugi Utorak u mjesecu i krenuli oni krpati i 8.1

- Treba neke stvari poboljšati (možda nešto pokvariti, sve je moguće), rupe neke pokrpati.

- Besplatno je, a i neka rade nešto, zato su plaćeni.

16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

'bote što smo ozbiljni, ne može se ništa niti iz zaj... napisati već skaču. :p

Koliko vas je uopće skužilo te updatee? Ako su vam bitni i važni toliko. :p

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 21:17 (Oldy).

0 4 hvala 0
14 godina
Oldy kaže...

'bote što smo ozbiljni, ne može se ništa niti iz zaj... napisati već skaču. :p

Koliko vas je uopće skužilo te updatee? Ako su vam bitni i važni toliko. :p

- Moramo biti ozbiljni, kad već nismo neozbiljni (postoje teme za to, možemo se tamo prebaciti). :D

- Moramo "skakati", tvoji postovi pozivaju na "skakanje"(i na još ponešto).

- Ovo pitanje bolje obriši (razlog u rečenici prije).

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 21:29 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Onda zaobiđi moje postove vidim da sam stariji 15 godina pa dopusti da imam i drugačije razmišljanje od tebe; stavi me na blok i zdravo đenja. :p

0 1 hvala 1
17 godina
Windows 8 i 8.1

Jedan od novih updejta riješio je izgleda neke Errore do kojih je u Event Vieweru dolazilo a koji su bili vezani uz SkyDrive i korištenje lokalnog acc-a.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Nema majci da ih skinem sve odjednom stane na 99% downloada i stane moram par po par skidati i instalirati ne sve odjednom jel ima još netko takav problem?

Ili da ranije je bilo da ni neće krenuti u download ako je puno updatea odjednom nego skoro pojedinačno ili 4-5 u vrh glave a sada velim stane na 99% downloada i ne mrda ako skidam sve odjednom.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Oldy kaže...

{#}                                                      {#}

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 22:32 (Sadmir01).
14 godina
Sadmir01 kaže...

- Nemoj tako.

{#}

13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Sadmir01 kaže...

- Nemoj tako.

{#}

TITO opcija {#}

Nikad u zivotu nisam imao ukljucen update windows-a pa mi se nikad nista nije desilo,nema razloga da mi skida, instalira, moli me da restartujem racunar...I sve to za Dz!

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 22:38 (Sadmir01).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Nije pametno ne vuči updatee.... Neka se updatea.

Nisu samo sigurnosne rupe u pitanju, nego i framework, silverlight, defender bla, bla.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 22:41 (Oldy).

1 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Nije pametno ne vuči updatee.... Neka se updatea.

Mozda to i nije pametno,al ja ne vidim razlog zbog kojeg bi morao imat ukljucen update...Sad kazem,vec godinama nemam ukljucen update i sve radi OK!

Sadmir K
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Napisao sam ti iznad zašto ne moraš imati 'be se meni da li hoćeš ili nećeš. :)

2 1 hvala 0
14 godina
Windows 8 i 8.1

Sadmir01

- Nemoj se "hvaliti" previše s time, ovdje ima svakakvih (sposobnih) koji vrebaju iz rupe sada, možda netko to vidi, pa te "napadne".{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 22:45 (Valentin17).

2 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Sadmir01

- Nemoj se "hvaliti" previše s time, ovdje ima svakakvih (sposobnih) koji vrebaju iz rupe sada, možda netko to vidi, pa te "napadne".{#}

hahaahahah,OK,ocekujem napadaca S nestrpljenjem {#}

Sadmir K
13 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Napisao sam ti iznad zašto ne moraš imati 'be se meni da li hoćeš ili nećeš. :)

Uuuu defender mi je bitan sam tako,silverlight jos bitni,ne zna se sta mi vise koristi! :D 

Al OK postujem tvoje misljenje!! :)

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 23:21 (Sadmir01).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Da i net.framework je recimo totalno ne bitan? Njega si namjerno izostavio u tom nabrajanju ili ipak ne?

To je više onaj strah joj da mi ne skinu aktivaciju pa gasim update hvala Bogu ja se oko toga ne moram bojati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 23:28 (Oldy).

6 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Da i net.framework je recimo totalno ne bitan? Njega si namjerno izostavio u tom nabrajanju ili ipak ne?

To je više onaj strah joj da mi ne skinu aktivaciju pa gasim update hvala Bogu ja se oko toga ne moram bojati.

net.framework koji mi je potreban skinem i instaliram cim zavrsim sa windowsom...

To za aktivaciju mi zvuci pomalo glupo...Ti si drugi koji spominje aktivaciju uz iskljucen update,ne razumijem? Danas su crackovi napredovali,pola mog mjesta ima crackani windows i ukljucen update i sve im funkcionira normalno kao i na originalima...Zasto mislite da se crackiran windows ne moze updatat...al nebitno

Ni ja se oko toga ne moram bojat,al cak i da se moram bojat ne bi se bojao iz gore obrazlozenog razloga :))

Ipak cu ostat pri svom misljenju...Jer zbog  net.framework-a kojeg mogu instalirat rucno ne bi da mi se hdd gomila kojekakvim zakrpama i ostalim po menin nepotrebnim stvarima.

Mislim da microsoft ne izbacuje te zakrpe zbog nekog nama korisnog razloga,vec samo da bi se "windows mogao odrzat u zivotu" jer po njima,kad se ukine podrska za odredeni win podrazumijeva se da mi moramo kupit novi windows istog casa (inace ce nam procesor progutat graficku i hard disk izvrsit samoubistvo) koji je "ziv" i koji dobija zakrpe...E pa kako da ne! 

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 0:36 (Sadmir01).
16 godina
Windows 8 i 8.1

Ok, super, ne nadograđujete svoje sisteme, ne sviđa vam se to i zdravo.

8 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice