Ajoj. Puno ime Fiata Multiple je zapravo bilo Fiat Multipla Skleroza. Prijatelji su ga uglavnom zvali Hidrocefalus. A Multiplina je, čini se, neželjeno dijete iz njegove afere sa Packman-om.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
baš dobro izgleda mali autić...
oni potrebiti penisnih ekstendera ga naravno neće razmatrati...
citroen ami, opel rocks ...
baš dobro izgleda mali autić...
oni potrebiti penisnih ekstendera ga naravno neće razmatrati...
Ja sam u manjem mjestu, ali naravno treba do dućana, do prijatelja i do plaže. Ovako nešto bi bilo idealno. No nit mi se daje 55 000€ koliko na kraju koštaju svi ti "mali, štedljivi, reciklirani, kratkodometni" auti, a još manje mi se sa time vozi kad je prosjek visine drugih automobila na glavnoj cesti 2m - X5 slovenskih/austrjskih bogataša i MAN kamion lokalnog građevinskog poduzeća koji dan noć gaze po cesti jer se u županiji gradi autoput/hotel/vodovod ili šta već. Odeš do Plodina uhvati te stid, sram, bezvrijednost jer svoju Hondu uparkiravaš pored voznog parka od cca 3,5 milijuna eura.
I kako je ovdje vinogradrarstvo jako, većina ljudi je za polje imala Katricu, stane kariola/tačke, stane alat, stane i demižon i voda. A auto ne može bit jeftiniji i jednostavniji, evo još se vidi koji model dok je berba, a znalo ih je bit i po 5/6 na svakom ulazu u polje, doslovno stotine, uz Lade Nive i čak Jimnije ako je netko imao malo više para. Sad su Samurai i Jimniji prekomandovani u "safari" vožnje po okolici, više nisu polje-lov, već služe interesima stranog turističkog kapitala.
Ali toga više nema - radnički auto je postao hipsterski EV koji vjerojatno ni u samom Renolu ne znaju kome bi služio.
Ali da i nisu samo manja mjesta - ne bi bili bilo jednostavnije da gradom zuje 100 000 ovakvih nego 200 000 Tuscona/Koni/T-Roca? Ali tko će si pored glavnog auta koji je sa prosjeka 20 000€ otišao na 35 000€, moći priuštiti drugo vozilo koje također košta 25-35-50 000€.
Evo Topolino iz članka je 10 000€, a toliko su ga "smanjili" u svim dimenzijama da je neupotrebljiv, a i tek neznatno praktičniji i ekološkiji od Tvinga.
Još jedna kategorija koja je totalno promašena su el. skuteri, umjesto da je tu sva sila konkurencije, imamo nekakve no-name kineze koje onda naši poduzetnici pokupuju sa poticajima i preprodaju po Njuškalu.
A baš idealan "motor" za kuću, ne moraš ni na benzinsku više i ne budiš pola sela i djecu i starce kao kad staviš gajbu (i sebe od 100kila) na Runnera pa se u brdo dere kao da idu Rafali a ne govno od 50kubika. Još je Runner dobar, zato i 23 godine stari modeli na njuškalu i dalje koštaju više od novog 2T Peugeota kineza. Moji susjedi su imali Vespe. U 6:30 ide žena na posao, u 7:00 ide muž u penziji u dućan. Ne bi to morao znati da su imali Elektični skuter.
U Ugandi i po Africi rade svoje EV motore, za taksiste i druge potrebe, eto to je smjer kojem treba ići - motor do 2-3000€ i Tvingo ili ova Multipla do max 15000€.