Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.536.417
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
odjavljen
Re: Windows 8 i 8.1
pamark kaže...

http://www.askvg.com/how-to-install-microsoft-net-framework-3-5-offline-in-windows-8-without-internet-connection/ Evo i ja imam isti problem, stavio 8.1 prije 5 dana i nemogu ovo natjerat da radi{#}

riješio sam ali na nezgodan način. ponovnom instalacijom i odmah pri prvom pokretanju windowsa sam uključio tu opciju...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
skank666 kaže...
pamark kaže...

http://www.askvg.com/how-to-install-microsoft-net-framework-3-5-offline-in-windows-8-without-internet-connection/ Evo i ja imam isti problem, stavio 8.1 prije 5 dana i nemogu ovo natjerat da radi{#}

riješio sam ali na nezgodan način. ponovnom instalacijom i odmah pri prvom pokretanju windowsa sam uključio tu opciju...

Da, to sam vidio/procito, ljudima instalira 3.5 odmah nakon prvog, drugog paljenja win-a, kad dodu driveri i ostale stvari onda krene hebati.

Trenutno nisam za 8.1 strojem, kad dodem probat cu prvo metodu DVD i install kroz konzolu ako ne uspije onda ovo:

Nevjerojatno da ovakva glupost postoji u Win 8.1

BF3, BF4: [G] Pamark
17 godina
Windows 8 i 8.1

Dal je ko možda uočil razliku u performansama u igrama dok je s win7 prelazil na win 8.1 x64?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
zvonac kaže...

Dal je ko možda uočil razliku u performansama u igrama dok je s win7 prelazil na win 8.1 x64?

- Imaš malo više info o tome na stranici prije i na stranici 181, post kolege godo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 21:37 (Valentin17).
13 godina
zvonac kaže...

BF4 - ogromna razlika. Hrpa ljudi je dobila ogromna poboljsanja. (Ja sam dobio oko 15-20 FPS-a vise)

A cak i oni koji nisu, iz igre je nestalo neugodno "zastajkivanje".

Navodno Win 8.1 bolje koristi visejezgrene procesore.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
17 godina
Windows 8 i 8.1

Jos jedan problem koji mi se javlja na 8.1 64bit (Dreamspark ISO), osim instalacije FW 3.5

8.1 je na stroju za igranje.

Internet je spor, nekim stranicama treba dugo da se ucitaju, primarno koristim Chrome, ali je tako i u IE11. Sporost se ocituje samo u browseru, kod drugih aplikacija sve je ok(skype, bf4).

Nije do rutera/postavki rutera itd. jer u kuci imam laptop na kojem je Ubuntu(Mozzila) i ucitavanje stranica leti te jos jedan desktop na kojem je Win7(Chrome) i sve je OK.

Trazeci po netu sam nasao razna ?rijesenja? jedno je da se disejbla IPv6.

Ima li tko jednak problem.

BF3, BF4: [G] Pamark
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 22:19 (pamark).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

No ja potvrdim čovjeku da i šrot od porta GTA 4 bolje ide na 8.1 nego na sedmici i onda rade budalu od mene.....

A tko mi je kriv drugi puta ću čkomit'. :)

bug caruje, um klade valja

0 1 hvala 0
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Jedno pitanje?

Mi sto koristimo obicnu verziju windows 8 hocemo li se kad morat nadogradit na verziju 8.1 ili mozemo ostati ovako zauvjek? Nece se prestat izbacivat programi za windows 8?

AFC11

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 i 8.1

@pamark, isti slucaj ko i kod mene dok sam imal win 8.1 net "sporije"radi tj browser, win 7 mi brze loada youtube i ostale stvari.

Ostali, sto se tice igri, poboljsanja su vidljiva, al ne drasticna..

Mada me vuce, da nazad stavim 8.1..

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ma samo ti stišći TD ko si da si sedmica je prošlo svršeno vrijeme. Ne zna baratati sa procesorskom snagom kako treba niti sa višejezgrenim kako treba i zdravo đenja.

Btw meni se YT sasvim dobro loada i na 8.1 i na sedmici imam dosta dobru DL brzinu   i 30Mb/s. :)

Stiskali ti da Bog da znaš koga? :p

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 23:43 (Oldy).

2 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gerkhan11 kaže...

Mi sto koristimo obicnu verziju windows 8 hocemo li se kad morat nadogradit na verziju 8.1 ili mozemo ostati ovako zauvjek? Nece se prestat izbacivat programi za windows 8?

Podrška za Windows 8.0 prestaje 12. 01. 2016.

Podrška za Windows 8.1 traje do 2023 (produžena).

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 0:07 (kizo2703).
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Znaci ipak ce da gase i osmicu uskoro! Kako mrzim to sto nas peglaju sa tim gasenjem podrske! Jedva sam se odvoio od xp-a! Odvajo sam se pune 2 godine :D

A kad sedmicu gase??

Sta dodatno zahtjeva windows 8.1? Posto Microsoft kaze da su SKORO isti zahtjevi kao i za windows 8,Znaci trazi jos nesto? Sta tacno?

I da li se osjeti neka razlika u radu sistema? Jel brzi ili je spori?

Windows 8 koristim na laptopu sa konfiguracijom: 2.3 GHZ procesor (3MB cache), 4GB ram,1Gb grafikom i malo manjim HDD-om ( 80GB)...Sistem radi dosta bolje i od xp-a i od sedmice,da li ce i windows 8.1 da radi jednako kao i windows 8 na toj konfiguraciji?

AFC11
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 0:43 (Gerkhan11).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gerkhan11 kaže...

Znaci ipak ce da gase i osmicu uskoro! Kako mrzim to sto nas peglaju sa tim gasenjem podrske! Jedva sam se odvoio od xp-a! Odvajo sam se pune 2 godine :D

A kad sedmicu gase??

Sta dodatno zahtjeva windows 8.1? Posto Microsoft kaze da su SKORO isti zahtjevi kao i za windows 8,Znaci trazi jos nesto? Sta tacno?

I da li se osjeti neka razlika u radu sistema? Jel brzi ili je spori?

Windows 8 koristim na laptopu sa konfiguracijom: 2.3 GHZ procesor (3MB cache), 4GB ram,1Gb grafikom i malo manjim HDD-om ( 80GB)...Sistem radi dosta bolje i od xp-a i od sedmice,da li ce i windows 8.1 da radi jednako kao i windows 8 na toj konfiguraciji?

Osmica se ne gasi ,samo se mora nadograditi na 8.1 da bi dalje dobivala updatee. 8.1 je samo nadogradnja ,bivši service pack ,samo je cijeli sistem mijenjan i možeš ga instalirati samostalno.

Ključ koji imaš za 8.0 vrijedi i za 8.1 ,i vrijedit će i za sve buduće 8.X nadogradnje.

Sedmica se gasi 2020 (Ultimate verzija ,dok će se Pro i HP ugasiti 2017).

Dali je brži ili sporiji ,to je već na razini osobnog zapažanja. Moraš probat.

Nabavi veći disk.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 1:04 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Vidim da i dalje pratiš; što je sa tom 8.2? Što sad opet kemijaju? Već u Siječnju ili?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 1:05 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Vidim da i dalje pratiš; što je sa tom 8.2? Već u Siječnju ili?

Službeno ,nema nikakvih izjava osim rekla - kazala. Da je 8.2 u nekoj završnoj fazi ,dosad bi već bilo i screenshotova testnih verzija ili čak leakova.

Jedini SS je iz travnja i otada ništa ,nigdje.

8.2? 8.2?
Windows 8.2. New Changes Are Coming

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 1:22 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Da baš sam nešto izgooglo da se kao vraća stari start lol.

Ne znam ako to naprave zapetljali su se skroz više.

Po meni bolje da naprave interaktivni start sa feedbackom tipa vrijeme, vijesti bla, bla kao sad metro ali brate puno ljepši ovo je ružno.

Ne treba bit na cijeom ekranu. Ne znam.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ma nije to 8.2.

8.1 je build 6.3 9600 a taj je 6.3 9364 biseri..... :p

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 1:20 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Da baš sam nešto izgooglo da se kao vraća stari start lol.

Ne znam ako to naprave zapetljali su se skroz više.

Po meni bolje da naprave interaktivni start sa feedbackom tipa vrijeme, vijesti bla, bla kao sad metro ali brate puno ljepši ovo je ružno.

Ne treba bit na cijeom ekranu. Ne znam.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ma nije to 8.2.

8.1 je build 6.3 9600 a taj je 6.3 9364 biseri..... :p

Nemam ništa protiv Metro/Modern GUI-ja. Navikel sam se. I na Start ,i na aplikacije koje koristim.

Meni ne treba start meni.

Samo nek vrate Aero i osjenčavanje ,umjesto ovih ružnih jednobojnih kocki.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 1:31 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ma ne treba ni meni stari start nisam na to mislio nego upravo moderniji inteaktivni na kojem imaš i povratnu informaciju a ne da samo klikčeš imena programa u kompu.

Dakle start sa vezom na net to je u biti sada metro samo da je ljepši, ružan mi je i prevelik je ovakav.

Mislim nek ostave ovakvog za dodirne a nama nek daju drugačiju kompaktniju i po mogućnosti lijepšu verziju tog metroa, ne znam kako bih to objasnio. :)

Da bi i ja ajero ok ali što je bilo s tim da su bolje performanse bez njega tako nešto je bilo? Zato su ga i maknuli.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 1:48 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 i 8.1

Aero i sjene ispod prozora.
To je sve što tražim(o).

Ne treba mi Start.

Hvala M$ 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
sudy_freak kaže...

To je sve što tražim(o).

Ne treba mi Start.

- Sreća pa govoriš samo u svoje ime.

- Start menu.

- To je sve što tražim(o).

- Ne treba mi aero i sjene ispod prozora.

- Microsftu neću zahvaljivat odmah, kasnije kad im budem imao na čemu zahvalit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 10:56 (Valentin17).
14 godina
Valentin17 kaže...
sudy_freak kaže...

To je sve što tražim(o).

Ne treba mi Start.

- Sreća pa govoriš samo u svoje ime.

- Start menu.

- To je sve što tražim(o).

- Ne treba mi aero i sjene ispod prozora.

- Microsftu neću zahvaljivat odmah, kasnije kad im budem imao na čemu zahvalit.

Sreća pa i ti govoriš u svoje ime.

Nedostaje li vam Start?
(molim samo da odgovore oni koji W8/8.1 koriste duže od mjesec dana) 

17 Da, potreban mi je.
30 Ne, uopće mi ne treba.
Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

ako je netko zainteresiran imam jednu kopiju OEM win8 pro viška.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Ma ne treba ni meni stari start nisam na to mislio nego upravo moderniji inteaktivni na kojem imaš i povratnu informaciju a ne da samo klikčeš imena programa u kompu.

Da bi i ja ajero ok ali što je bilo s tim da su bolje performanse bez njega tako nešto je bilo? Zato su ga i maknuli.

Za desktop programe ,to nije moguće.

Performanse su iste ,jel svi background procesi za to su još uvijek tu ,i rade i podižu se s Windowsima.

Stvar je samo u prikazu. Za to se modificira  Desktop Window Manager.

UPOZORENJE: program je nekompatibilan sa Windows 8.1!!

Čak niti sa ovim uputama  NE RADI i baca errore!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 13:02 (kizo2703).
11 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Osmica se ne gasi ,samo se mora nadograditi na 8.1 da bi dalje dobivala updatee. 8.1

Znaci pravit ce se programi za windows 8 i nakon 2016. godine? Samo nece bit ubdejtova od microsofta,ako je tako onda je OK jer ja svakako cim nabacim sistem ugasim update,prije sam uvjek imao ukljucen pa sam se jednom zapitao ZASTO? Sem sto mi puni hdd izbacuje dole na taskbaru ona obavjestenja i smara ne dobijem nista :) 

AFC11
17 godina
Gerkhan11 kaže...
kizo2703 kaže...

Osmica se ne gasi ,samo se mora nadograditi na 8.1 da bi dalje dobivala updatee. 8.1

Znaci pravit ce se programi za windows 8 i nakon 2016. godine? Samo nece bit ubdejtova od microsofta,ako je tako onda je OK jer ja svakako cim nabacim sistem ugasim update,prije sam uvjek imao ukljucen pa sam se jednom zapitao ZASTO? Sem sto mi puni hdd izbacuje dole na taskbaru ona obavjestenja i smara ne dobijem nista :) 

Pa, po nekoj logici, dok ima programa za win 7, biti će ih i za win 8 (a ako ne, tu je uvijek compatibility mode). A ako ne želiš imat brigu oko updateova, koje je preporučljivo instalirati (ako te zanima zašto, googlaj), samo stavi da se automatski instaliraju i nemaš brige niti obavijesti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 13:33 (denix).
16 godina
neaktivan
denix kaže...

A ako ne želiš imat brigu oko updateova, koje je preporučljivo instalirati (ako te zanima zašto, googlaj), samo stavi da se automatski instaliraju i nemaš brige niti obavijesti.

Ima crackirani Windows. Tu je cijeli problem. End of discusion.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 13:05 (kizo2703).
17 godina
Windows 8 i 8.1

Moze help. Instaliram win 8.1, napravim update, restart, prodje loading screen i ekran crni...

To je bilo dok sam ubacil grafu 280x, jos prije tri dana, na win 7 sve uredno radi al na win 8.1 nista...

Jel ko zna u cem bi mogel bit problem?

EDIT: U safe mode uđem bez greške, uglavnom j....a katastrofa...grrrr.. mogu se plakat nad win 8.1 i šugavim neslužbenim driverima od atia..{#}

Kak je kod vas bilo, vi kaj imate 280x grafe i win 8.1?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 15:54 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

probaj... promijeniti VGA / DVI.. priključak.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...

probaj... promijeniti VGA / DVI.. priključak.

Imam samo taj, ma gle sve štima s tim kablom...

Prije sam imal 8.1 gore i radil je sa integrirkom bez grešek...

280x radi na win 7 bez greške...

Al win 8.1, koma...

Sad sam probal stavit 13.11 94 beta, komp se zamrzne kod instalacije, napravim restart, uđem u device manager, i tam piše ati serija 7.. integrirku sam dizjeblal u device manageru..

Sad sam updejtal, pa idem bacit restart, pa bumo vidli..

16 godina
zvonac kaže...
..

Sad sam probal stavit 13.11 94 beta, komp se zamrzne kod instalacije, napravim restart, uđem u device manager, i tam piše ati serija 7.. integrirku sam dizjeblal u device manageru..

Sad sam updejtal, pa idem bacit restart, pa bumo vidli..

- ''.. May resolve intermittent black screens or display loss observed on some AMD Radeon™ R9 290X and AMD Radeon R9 290 graphics cards ..'' taj driver MOŽDA ...

- sve ostalo što radiš je silovanje/beskorisno, npr diseblanje integrirke.

- probaj: samo driver bez dodataka ili se strpi dok izađe normalna verzija. Update ima veće šanse.. performance nisu jedini kriterij, glavni je da radi ili promijeni OS.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 16:32 (ihush).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice