Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.534.401
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Jel još netko ima problema sa aktiviranjem net frameworka 3.5? to govno mi je potrebno zbog garmin plugina a ne mogu ga uključit. one pi7darije na help centru pomažu - nikom. a što je najbolje, čak ni refresh ne jamči da će sve biti OK.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Windows 8 i 8.1

Da i isti error baca... Dosta ljudi ima isti problem a rješenja - ne....

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
skank666 kaže...

Evo i ja imam isti problem, stavio 8.1 prije 5 dana i nemogu ovo natjerat da radi{#}

BF3, BF4: [G] Pamark
13 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...

Imam windows 8 na laptopu,gledam po forumima svi fale ovu novu nadogradnju na windows 8.1 pa reko da se i ja pokusam nadogradit.

Jel se isplati nadogradnja na win 8.1?

Sta dobijem sa nadogradnjom?

I kako to uopste ide? Citao sam nesto po forumima kako ce se morat ponovo vracat na obicnu osmicu u aprilu,nije mi bas najjasnije kako to ide?

Jel dovoljno samo da ukljucim update i da mi se sam nadogradi ili??

I kolika je cjela instalacija nakon kompletne nadogradnje,posto imam particiju gdje je samo windows od 40 GB.Obicna osmica je oko 17,18 GB e sad nakon nadogradnje na win 8.1 kolika ce bit?

Jel moguce da niko ne zna?

Sadmir K
17 godina
Sadmir01 kaže...
Sadmir01 kaže...

Imam windows 8 na laptopu,gledam po forumima svi fale ovu novu nadogradnju na windows 8.1 pa reko da se i ja pokusam nadogradit.

I kako to uopste ide? Citao sam nesto po forumima kako ce se morat ponovo vracat na obicnu osmicu u aprilu,nije mi bas najjasnije kako to ide?

I kolika je cjela instalacija nakon kompletne nadogradnje,posto imam particiju gdje je samo windows od 40 GB.Obicna osmica je oko 17,18 GB e sad nakon nadogradnje na win 8.1 kolika ce bit?

Mogo si malo googlat, ono sto dobijes je dolje lijevo start dugme(prebacivanje izmedu Start Screena i desktopa), te opciju ako zelis da se boota direkt na desktop, za promjene ispod haube neznam. Update se radi iz Win Store-a valjda, nije vece od 20GB sigurno, vracanje na osmicu u aprilu ???????

BF3, BF4: [G] Pamark
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 20:37 (pamark).
17 godina
Windows 8 i 8.1

Mozete probati s ovima alatom - Microsoft .NET Framework Repair Tool

Ili pogledajte ovaj video, m ozda ima nesto korisno za vas:

How to Repair the Microsoft .NET Framework

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Mogo si malo googlat, ono sto dobijes je dolje lijevo start dugme(prebacivanje izmedu Start Screena i desktopa), te opciju ako zelis da se boota direkt na desktop, za promjene ispod haube neznam. Update se radi iz Win Store-a valjda, nije vece od 20GB sigurno, vracanje na osmicu u aprilu ???????

Googlao sam,

znaci na ovih 18 GB nadogradnjom se napuni jos 20 GB HDD-a a dobiem samo start dugme i jos par opcija,mislim da cu ja ostat na cistoj osmici,ne vrijedi punit 20GB zbog start dugmeta i jos 2,3 opcije :)

Sadmir K
16 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...
Sadmir01 kaže...

Nitko ne zna, a to što par stranica dalje sve piše nema upoće veze. 

Uglavnom, youtube je pun videa o tome a i google zna sve, najbolje ćeš vidjet sam nego da ti netko ispriča.

Uglavnom 8.1 ti je super i sigurno će ti biti bolji nego 8. Tako da bez problema samo rokaj. ;)

Đuro#2155
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Jedina recenzija na nasem jeziku windows 8.1...A kad ukucas "Kako skinuti nesto sa interneta" izbaci 249842905809349845 istih klipova {#}

Sadmir K

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...

Googlao sam,

znaci na ovih 18 GB nadogradnjom se napuni jos 20 GB HDD-a a dobiem samo start dugme i jos par opcija,mislim da cu ja ostat na cistoj osmici,ne vrijedi punit 20GB zbog start dugmeta i jos 2,3 opcije :)

Neće napuniti ništa još 20GB pišeš gluposti..... :)

Upgradeana 8.1 Pro x64 sa 8 Pro x64 do sada sa updateima.

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 22:10 (Oldy).
13 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

pogledaj si folder windows.old

meni je na par racunala do sada upgrade stvorio novi windows folder a stari preimenovao u windows.old kad se prelazi sa 8 na 8.1

tako da su oba toliko velika

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
digitall1982 kaže...

meni je na par racunala do sada upgrade stvorio novi windows folder a stari preimenovao u windows.old kad se prelazi sa 8 na 8.1

Windows.old je backup starog sistema ,koji nakon pregleda jel ti je sve na mjestu ,jednostavno obrišeš u Disk Cleanup-u i oslobodiš prostor.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
13 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
digitall1982 kaže...

Windows.old je backup starog sistema ,koji nakon pregleda jel ti je sve na mjestu ,jednostavno obrišeš u Disk Cleanup-u i oslobodiš prostor.

naravno, to se podrazumjeva za nas koji znamo sto je to

a ovi koji ne znaju imaju 20gb vise na hdd-u :)

tj. to je odgovor za ove sto kazu da nece imati 20gb vise na hdd-u. e pa hoce. dok ne obrises taj folder 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 12:22 (digitall1982).
16 godina
pamark kaže...
skank666 kaže...

Evo i ja imam isti problem, stavio 8.1 prije 5 dana i nemogu ovo natjerat da radi{#}

Jeste probali s ovom linijom... (ova linija za unos je drugacija od one sa vaseg linka)

Ja sam na taj nacin uspio instalirat .Net 3.5.

c/p

Additionally, if you do install Windows 8.1, you may need to force an install of the .Net 3.5 Framework updates.

To do this, you will need to enter the following line in an elevated (Administrator) command prompt;

dism.exe /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /Source:X:/sources/sxs.

Where X: is the path to the Windows 8.1 install media.

http://imgur.com/a/gQSx8#0
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 18:19 (Rupy).
16 godina
odjavljen

ne radi...

15 godina
Windows 8 i 8.1

gledam u portiu ima windows8 i windows8.1.jel se nebi trebala moć i i windows8 nadogradit na 8.1?

ako je tako čemu onda prodavanje odvojeno

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 i 8.1

Prodaju zalihe. I da, Win 8 radi na nekim konfama na koje 8.1 ne može...

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Windows 8 i 8.1

Jel uzimao neko iz vana osmicu? gdje je najjeftinije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

da li netko zna da li je ASUS riješio probleme sa win 8.1..puno ljudi se žalilo da na ASUS laptopima imaju problema sa onim watermarkom "secure boot isn`t configured propertly" pa me zanima da je to riješeno

0 0 hvala 0
16 godina
hrc987 kaže...

da li netko zna da li je ASUS riješio probleme sa win 8.1..puno ljudi se žalilo da na ASUS laptopima imaju problema sa onim watermarkom "secure boot isn`t configured propertly" pa me zanima da je to riješeno

- podesi BIOS. To nema (posebne) veze s brandom, nije problem HW-OS... samo (ne)znanja odnosno stvari koje su povezane s UEFIjem i sec.bootom. RTFM, pitaj trgovca, reklamiraj neispravnu robu, jer kriterij 'puno ljudi' je beznačajan u ovom slučaju, jednako kao što 'puno ljudi' ima zelene oči.

- druga mogućnost, da je stvarno neki problem, reklamiraj. Pošto bi sva nova računala morala biti sukladna s Win 7-8, neki atest i sl. mora postojati. Ako je izričito navedeno na artiklu da nije podržan, tad je to tvoja greška ili trgovca koji te je zavarao.

- Ako se na kraju otkrije povezanost proizvođača (ASUS) i MSa tj da su namjerno onemogućili nešto.. tad će (prije ili kasnije) naka komisija opaliti kaznu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

tražio sam po BIOS-u i nigdje ne mogu naći tu opciju SECURE BOOT tako da neznam kako to treba podesiti

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
hrc987 kaže...

tražio sam po BIOS-u i nigdje ne mogu naći tu opciju SECURE BOOT tako da neznam kako to treba podesiti

vidi u control panelu, pod power options ako ti je upaljena opcija fast boot ili ako nešto... i meni je to dugo stajalo da bi jedan dan samo nestalo a u biosu tj UEFI mi je sve bilo namješteno za 8-cu. postojale su neke stavke fast boot, secure boot i još nešto

16 godina
hrc987 kaže...

-secure boot nije jedna opcija, to je povezano, npr sam (U)EFI... kao i npr predinstaliran win8 koji ima key u BIOSu-EFIju.. Mora pisati u manualu. Napamet se ne može odgovoriti 'klikni to i to'.. idi redom, čitaj, mijenjaj.. btw, moguće da na kraju nećeš moć bootati instalirani OS, jer MS ne voli veće promjene. Vratiš nazad.. npr default i svaki put pokušaš vidjeti razliku. Možda čak da je potrebno napraviti novu instalaciju nakon te izmjene.

- zato se bitne stvari podešavaju prije instalacije OSa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 18:10 (ihush).
15 godina
Windows 8 i 8.1

Kupljeni winsi 8.1.Sve ok.Sve pet zasad samo mi recite može li se nekako vratit stari start button jer me ovo ubija :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 20:21 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kill Frenzy kaže...

Kupljeni winsi 8.1.Sve ok.Sve pet zasad samo mi recite može li se nekako vratit stari start button jer me ovo ubija :D

Classic Shell je free ...

BE HAPPY xD : )
15 godina
Windows 8 i 8.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Jel ima gdje za kupiti u Hrvatskoj family pack?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Ima i START MENU X. Ja ga koristim i ok mi je.

Samsung Galaxy Note II :)
16 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

pitanje ili dva...

imam mogučnost nabaviti win8.1 enterprise, kojima se škole služe... dakle, samo njihov key, pa me zanima dali će biti problema. jasno mi je da nije po EULI ali je8iga... i nakon 2 instalacije win8 jednostavno ne rade kako treba. em me net framework zeza em sam još primjetio da onaj volume mixer (kad želim prebacit zvuk sa slušalica na zvučnike i obrnuto) isto je8e... kad ga drugi puta otvaram treba mu, pa brat bratu, 30-ak sekundi...

neda mi se ćekat da to MS pokrpa ili opet rušit windowse pa sve nanovo a nemam garancije da će sve radit kako spada. iako imam origigi win8 pro mislim da ću rađe riskirat sa ovim školskim ključem... ako mogu. što vi kažete?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice