Jel još netko ima problema sa aktiviranjem net frameworka 3.5? to govno mi je potrebno zbog garmin plugina a ne mogu ga uključit. one pi7darije na help centru pomažu - nikom. a što je najbolje, čak ni refresh ne jamči da će sve biti OK.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da i isti error baca... Dosta ljudi ima isti problem a rješenja - ne....
Evo i ja imam isti problem, stavio 8.1 prije 5 dana i nemogu ovo natjerat da radi
Imam windows 8 na laptopu,gledam po forumima svi fale ovu novu nadogradnju na windows 8.1 pa reko da se i ja pokusam nadogradit.
Jel se isplati nadogradnja na win 8.1?
Sta dobijem sa nadogradnjom?
I kako to uopste ide? Citao sam nesto po forumima kako ce se morat ponovo vracat na obicnu osmicu u aprilu,nije mi bas najjasnije kako to ide?
Jel dovoljno samo da ukljucim update i da mi se sam nadogradi ili??
I kolika je cjela instalacija nakon kompletne nadogradnje,posto imam particiju gdje je samo windows od 40 GB.Obicna osmica je oko 17,18 GB e sad nakon nadogradnje na win 8.1 kolika ce bit?
Jel moguce da niko ne zna?
Imam windows 8 na laptopu,gledam po forumima svi fale ovu novu nadogradnju na windows 8.1 pa reko da se i ja pokusam nadogradit.
I kako to uopste ide? Citao sam nesto po forumima kako ce se morat ponovo vracat na obicnu osmicu u aprilu,nije mi bas najjasnije kako to ide?
I kolika je cjela instalacija nakon kompletne nadogradnje,posto imam particiju gdje je samo windows od 40 GB.Obicna osmica je oko 17,18 GB e sad nakon nadogradnje na win 8.1 kolika ce bit?
Mogo si malo googlat, ono sto dobijes je dolje lijevo start dugme(prebacivanje izmedu Start Screena i desktopa), te opciju ako zelis da se boota direkt na desktop, za promjene ispod haube neznam. Update se radi iz Win Store-a valjda, nije vece od 20GB sigurno, vracanje na osmicu u aprilu ???????
Mozete probati s ovima alatom - Microsoft .NET Framework Repair Tool
Ili pogledajte ovaj video, m ozda ima nesto korisno za vas:
How to Repair the Microsoft .NET Framework
Mogo si malo googlat, ono sto dobijes je dolje lijevo start dugme(prebacivanje izmedu Start Screena i desktopa), te opciju ako zelis da se boota direkt na desktop, za promjene ispod haube neznam. Update se radi iz Win Store-a valjda, nije vece od 20GB sigurno, vracanje na osmicu u aprilu ???????
Googlao sam,
znaci na ovih 18 GB nadogradnjom se napuni jos 20 GB HDD-a a dobiem samo start dugme i jos par opcija,mislim da cu ja ostat na cistoj osmici,ne vrijedi punit 20GB zbog start dugmeta i jos 2,3 opcije :)
Nitko ne zna, a to što par stranica dalje sve piše nema upoće veze.
Uglavnom, youtube je pun videa o tome a i google zna sve, najbolje ćeš vidjet sam nego da ti netko ispriča.
Uglavnom 8.1 ti je super i sigurno će ti biti bolji nego 8. Tako da bez problema samo rokaj. ;)
Googlao sam,
znaci na ovih 18 GB nadogradnjom se napuni jos 20 GB HDD-a a dobiem samo start dugme i jos par opcija,mislim da cu ja ostat na cistoj osmici,ne vrijedi punit 20GB zbog start dugmeta i jos 2,3 opcije :)
Neće napuniti ništa još 20GB pišeš gluposti..... :)
Upgradeana 8.1 Pro x64 sa 8 Pro x64 do sada sa updateima.
pogledaj si folder windows.old
meni je na par racunala do sada upgrade stvorio novi windows folder a stari preimenovao u windows.old kad se prelazi sa 8 na 8.1
tako da su oba toliko velika
meni je na par racunala do sada upgrade stvorio novi windows folder a stari preimenovao u windows.old kad se prelazi sa 8 na 8.1
Windows.old je backup starog sistema ,koji nakon pregleda jel ti je sve na mjestu ,jednostavno obrišeš u Disk Cleanup-u i oslobodiš prostor.
Windows.old je backup starog sistema ,koji nakon pregleda jel ti je sve na mjestu ,jednostavno obrišeš u Disk Cleanup-u i oslobodiš prostor.
naravno, to se podrazumjeva za nas koji znamo sto je to
a ovi koji ne znaju imaju 20gb vise na hdd-u :)
tj. to je odgovor za ove sto kazu da nece imati 20gb vise na hdd-u. e pa hoce. dok ne obrises taj folder
Evo i ja imam isti problem, stavio 8.1 prije 5 dana i nemogu ovo natjerat da radi
Jeste probali s ovom linijom... (ova linija za unos je drugacija od one sa vaseg linka)
Ja sam na taj nacin uspio instalirat .Net 3.5.
c/p
Additionally, if you do install Windows 8.1, you may need to force an install of the .Net 3.5 Framework updates.
To do this, you will need to enter the following line in an elevated (Administrator) command prompt;
dism.exe /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /Source:X:/sources/sxs.
Where X: is the path to the Windows 8.1 install media.
ne radi...
gledam u portiu ima windows8 i windows8.1.jel se nebi trebala moć i i windows8 nadogradit na 8.1?
ako je tako čemu onda prodavanje odvojeno
Prodaju zalihe. I da, Win 8 radi na nekim konfama na koje 8.1 ne može...
Jel uzimao neko iz vana osmicu? gdje je najjeftinije?
da li netko zna da li je ASUS riješio probleme sa win 8.1..puno ljudi se žalilo da na ASUS laptopima imaju problema sa onim watermarkom "secure boot isn`t configured propertly" pa me zanima da je to riješeno
da li netko zna da li je ASUS riješio probleme sa win 8.1..puno ljudi se žalilo da na ASUS laptopima imaju problema sa onim watermarkom "secure boot isn`t configured propertly" pa me zanima da je to riješeno
- podesi BIOS. To nema (posebne) veze s brandom, nije problem HW-OS... samo (ne)znanja odnosno stvari koje su povezane s UEFIjem i sec.bootom. RTFM, pitaj trgovca, reklamiraj neispravnu robu, jer kriterij 'puno ljudi' je beznačajan u ovom slučaju, jednako kao što 'puno ljudi' ima zelene oči.
- druga mogućnost, da je stvarno neki problem, reklamiraj. Pošto bi sva nova računala morala biti sukladna s Win 7-8, neki atest i sl. mora postojati. Ako je izričito navedeno na artiklu da nije podržan, tad je to tvoja greška ili trgovca koji te je zavarao.
- Ako se na kraju otkrije povezanost proizvođača (ASUS) i MSa tj da su namjerno onemogućili nešto.. tad će (prije ili kasnije) naka komisija opaliti kaznu.
tražio sam po BIOS-u i nigdje ne mogu naći tu opciju SECURE BOOT tako da neznam kako to treba podesiti
tražio sam po BIOS-u i nigdje ne mogu naći tu opciju SECURE BOOT tako da neznam kako to treba podesiti
vidi u control panelu, pod power options ako ti je upaljena opcija fast boot ili ako nešto... i meni je to dugo stajalo da bi jedan dan samo nestalo a u biosu tj UEFI mi je sve bilo namješteno za 8-cu. postojale su neke stavke fast boot, secure boot i još nešto
-secure boot nije jedna opcija, to je povezano, npr sam (U)EFI... kao i npr predinstaliran win8 koji ima key u BIOSu-EFIju.. Mora pisati u manualu. Napamet se ne može odgovoriti 'klikni to i to'.. idi redom, čitaj, mijenjaj.. btw, moguće da na kraju nećeš moć bootati instalirani OS, jer MS ne voli veće promjene. Vratiš nazad.. npr default i svaki put pokušaš vidjeti razliku. Možda čak da je potrebno napraviti novu instalaciju nakon te izmjene.
- zato se bitne stvari podešavaju prije instalacije OSa.
Kupljeni winsi 8.1.Sve ok.Sve pet zasad samo mi recite može li se nekako vratit stari start button jer me ovo ubija :D
Kupljeni winsi 8.1.Sve ok.Sve pet zasad samo mi recite može li se nekako vratit stari start button jer me ovo ubija :D
Classic Shell je free ...
Jel ima gdje za kupiti u Hrvatskoj family pack?
Ima i START MENU X. Ja ga koristim i ok mi je.
pitanje ili dva...
imam mogučnost nabaviti win8.1 enterprise, kojima se škole služe... dakle, samo njihov key, pa me zanima dali će biti problema. jasno mi je da nije po EULI ali je8iga... i nakon 2 instalacije win8 jednostavno ne rade kako treba. em me net framework zeza em sam još primjetio da onaj volume mixer (kad želim prebacit zvuk sa slušalica na zvučnike i obrnuto) isto je8e... kad ga drugi puta otvaram treba mu, pa brat bratu, 30-ak sekundi...
neda mi se ćekat da to MS pokrpa ili opet rušit windowse pa sve nanovo a nemam garancije da će sve radit kako spada. iako imam origigi win8 pro mislim da ću rađe riskirat sa ovim školskim ključem... ako mogu. što vi kažete?