Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.902.287
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
11 godina
protjeran
Re: Windows 10 - općenito
Defender je dosegnuo oko 95% otkrivanja i fakat nema potrebe kemijanja sa ostalim najcesce nekompatibilnim av-a.

12 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
Defender je dosegnuo oko 95% otkrivanja i fakat nema potrebe kemijanja sa ostalim najcesce nekompatibilnim av-a.

Potpisujem!

Od kad je došao Windows 10, nemam potrebe za posebnim antivirusom, jer Defender uz brain.exe te još par uvijek korisnih stvari (MBAE na PC-u, uBlock+BD Traffic Light+True Key na Chromeu, MBAM i HMP za povremeni sken) je čist dovoljan. Sve osim MBAE imam na laptopu, ne želim ga pretjerano opterećivati (ionako služi za Office, LabView, Android Studio app development i surfanje pažljivo probranim sajtovima)

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
11 godina
Windows 10 - općenito

kod cure na laptopu Defender odjednom uspori komp tako što proces Antimalware service executable radi non stop i opterečuje HDD na 100%, i tako par sati, ukoliko ga osposobim onda nema mogućnost ažuriranja novih definicija te konstantno blokira.

Napravio sam test tako da sam isntalirao drugi AV i skenirao detaljno cijeli komp od mogućih virusa kao i sa ostalim antimalware alatima no pri ponovnom pokušaju osposobljavanja defendera (i brisanja alternativnog AV) opet se isto ponaša. Ni silni restarti i chekiranja diska sa DISM i sfc/scannow ne pomažu.

Rješenje je: instalirati drugi antivirus.

Na svom računalu sve radi a od iste distribucije (je instaliran windows na oba računala (moj i njen)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

u vezi reegistracije za digitalno pravo,kada se napravi cista instalacija onda pise da je windows na ovom racunalu aktiviran pomocu digitalnog prava. ako je samo upgrade bio onda nepise. htio sam provjeriti u cemu je stvar jer sam negdje procitao da ako to nepise da nisu 100 aktivirani a sad jel istina ili ne,bolje biti siguran :)

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ima li negdje da se skinu ovi wallpaperi što su na lock screenu ili ti ga welcome screenu šta već dođe?

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Pod C:\Windows\Web folderu su ti wallpaperi.

Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
vrinho kaže...

Ne ti wallpaperi, to znam. Nego ovi što se svakodnevno mijenjaju

16 godina
Sheldon Cooper Ph.D kaže...
vrinho kaže...

To su slike sa Bing-a

http://www.bing.com/gallery/

morrisoN
13 godina
neaktivan
morrisoN kaže...
Sheldon Cooper Ph.D kaže...
vrinho kaže...

To su slike sa Bing-a

http://www.bing.com/gallery/

Onako sam malo prosurfao u potrazi (nisam se puno ni trudio, iskreno) a bing ne koristim i nije mi pao na pamet uopšte. Hvala

15 godina
Windows 10 - općenito

Sad su ponovno aktivirani ko i prije i sve je 5 osim Šta sve nanovo moram namjeŠtavat i instaliravat.

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Može neki link za manualni upgrade za novi update jer meni nikako da dodje (sve je aktivirano)

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
D3lBoy kaže...

Može neki link za manualni upgrade za novi update jer meni nikako da dodje (sve je aktivirano)

skini MCT  , pokreni ,  klikni na upgrade i pusti da završi :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 3:04 (error_666).
13 godina
neaktivan
midzan21 kaže...
bunkermax kaže...

Potpisujem!

Od kad je došao Windows 10, nemam potrebe za posebnim antivirusom, jer Defender uz brain.exe te još par uvijek korisnih stvari (MBAE na PC-u, uBlock+BD Traffic Light+True Key na Chromeu, MBAM i HMP za povremeni sken) je čist dovoljan. Sve osim MBAE imam na laptopu, ne želim ga pretjerano opterećivati (ionako služi za Office, LabView, Android Studio app development i surfanje pažljivo probranim sajtovima)

Unchecky je također dosta koristan program.

17 godina
Windows 10 - općenito

Koliko je pouzdan windows 10 firewall ?

Ranije na xp i 7 koriostio sam zonealarm, koji me obavještavao o blokadama. Na kompu imam podignute servere za web development.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nix kaže...

Koliko je pouzdan windows 10 firewall ?

Ranije na xp i 7 koriostio sam zonealarm, koji me obavještavao o blokadama. Na kompu imam podignute servere za web development.

- kao i svaki drugi.. ali štitiš se od groma koprivama, na krivom mjestu. To je posao firewalla (kutijice, router-modem, DMZ..). Njega ne smije proći netko tudumasti. (a može biti i PC koji radi istu stvar, sve to je soft.. kutija s par mrežnih portova je hardware).

upotrebljivost ZA je kad ti ne želiš da neki (uobičajno skuplji komercijalni soft kao Adobe..) nešto čačka po bespućima interneta, ne za ulaz, nego izlaz.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 12:55 (ihush).
17 godina

Kod mene je cable modem i na njemu ništa ne mogu mijenjati.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
16 godina

spojiš svoj router na wan port.. ugasiš/upališ..

svaki kupljeni router nudi daleko veću kontrolu, opcije.. od jeftikanera dlink/tplink zadovoljavaju, pa do klase firewall (ugl 1-2k kn), nedavno vidio cisko jeftikanera 800kn.. LOL, tri put jeftiniji u klasi od jeftinih.. (a možda je onaj kineski).

Kad 'pravi server' radi takav task, podrazumijeva se dvije (ili više) mrežnih priključaka, in-out.. sve ostalo je čisti software, svejdno dal je u kutiji-chipu kao firmware ili u OSu-PCju.. firewall je software, rulovi..

gledajući cijenu, rad 24h/365.. kutijica je optimalnija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

error_666 kaže...

skini MCT  , pokreni ,  klikni na upgrade i pusti da završi :)

Ili, direktno odavde skini .ISO po želji. Naravno, vodi računa o tome koji ediciju i jezik imaš sada - onda samo izaberi - 32 ili 64 bita (a možeš i oba- nakon što dobiješ linkove, oni vrijede 24 sata).

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 16:35 (kizo2703).
15 godina
Windows 10 - općenito

Zanima me da li je moguće na neki drugi način skinuti zadnji build Windowsa 10 - ne putem MCT ili kao .iso fajl - da se preuzimaju cijeli Windowsi 10. Da li možda sa Microsoftovih stranica postoji neki samostalni update (neka vrsta KB-a koja nadograđuje stari build na novi 1511)?

Zanima me da li je netko na taj način putem Windows Update servisa dobio update za 64-bitnu hrvatsku verziju Windowsa 10?

Zahvaljujem na odgovoru! 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jeli postoji neka zamjena za ovaj foto preglednig na win 10. Jer je jednostavno užasan. Em što ružno izgleda, em što je sporije i neke slike čak i ne otvara. Ima li mogucnost da se vrati onaj sa foto preglednig sa win 8 ili preporučate neki drugi program?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

@ Rob

Pa može , ja sam nadogradio preko WU , nije Hr verzija nego eng ali  to nema veze  .  Mada ne znam zasto izbjegavas preko MCT-a kad ti ga već Windows update nije ponudio ,  jer ti je to u osnovi isto ? . I preko WU se pojavi pod nazivom " Update for Windows 10 Version 1511 for x64-based Systems " , onda skine kompletan windows , spremi ga u temp .folder  pa ide priprema za instalaciju, restartuje se i radi upgrade , ista stvar potpuno kao i preko MCT , samo je prvi korak graficki drugačiji  .

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 17:33 (error_666).
15 godina
15 godina

Nisam baš siguran da je u potpunosti isto, jer sam nakon upgradea na novi build preko .iso slike koju sam skinuo morao ponovno podešavati neke stvari, pa bih probao ako postoji preko WU. Ali izgleda da nema za hrvatsku verziju, a ona mi je potrebna jer imam Windowse 10 Pro na hrvatskom. Pa ako postoji kako način da isprobam da li se može skinuti hrvatska verzija s WU?

15 godina
Rob kaže...

Nisam baš siguran da je u potpunosti isto, jer sam nakon upgradea na novi build preko .iso slike koju sam skinuo morao ponovno podešavati neke stvari, pa bih probao ako postoji preko WU. Ali izgleda da nema za hrvatsku verziju, a ona mi je potrebna jer imam Windowse 10 Pro na hrvatskom. Pa ako postoji kako način da isprobam da li se može skinuti hrvatska verzija s WU?

I, zaboravio sam napomenuti, da mi Windows Update ne vidi nikakav novi update za build 1511 (poruka: Vaš je uređaj ažuran), a isprobao sam i sve prijedloge koji su navedeni na ovoj temi nekoliko stranica ranije...

13 godina
Rob kaže...

fkt ne znam sto je drugačije , sebi sam radio preko Wu , kolegi preko MCT i isti k . Morao sam i ja ponovo podesavati neke stvari , npr gasit one MS-ove spijunske p***rije , brisat predinst. nepotrebne apps . Nema veze uopce kojom metodom radis , jer sve bude postavljeno po defaultu svakako .

13 godina
Rob kaže...
Rob kaže...

I, zaboravio sam napomenuti, da mi Windows Update ne vidi nikakav novi update za build 1511 (poruka: Vaš je uređaj ažuran), a isprobao sam i sve prijedloge koji su navedeni na ovoj temi nekoliko stranica ranije...

Nije ga vidilo ni frendu kao ni tebi i uradio je preko MCT i sve pet . Pokreni ga , setup će sam naći verziju koja treba , u tvom slučaju Hr , i završi stvar .

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 17:47 (error_666).
15 godina

OK.

Thnx!

16 godina
neaktivan
Rob kaže...

Nakon svakog builda dosad (u Insideru), moral sam nanovo podesiti i složiti svoje, ''privatne'' settingse, pogotovo one u Registry-ju. Ali sve drugo je ostajalo isto.

Ne postoji način osim upgradea preko WU ili ako skineš .iso, mountaš ga i pokreneš Setup iz samig Windowsa. Isto je - zapravo, brže je, ili se to meni čini.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 0:52 (kizo2703).
15 godina
Windows 10 - općenito

He,he,he...

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Izdan je još jedan kumulativni update za Windows 10 - KB3118754

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice