Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.905.733
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

i na jednom i na drugom je radjen upgrade sa 8.1 na 10. samo sto sam na ovome gdje mi pise da je digitalo dodijeljen kljuc nakon upgrade napravio cistu instalaciju,na ovom drugom nisam.

pitam zato sto nigdje nije objasnjeno kako treba,nigdje nepise zasto je kod nekoga jedno a kod drugoga drugo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

On misli na ovo

Klik

edit: sad je dupli post već je odgovoreno dok sam pisao ovaj post 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 18:42 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito

da li ti pise mozda 

izdanje:xxxxxxx

aktivacija:xxxxxx

id proizvoda:xxxxxx

kljuc proizvoda:xxxxxxxx

i to je to nista drugo nema?

14 godina
neaktivan
bvb kaže...

da li ti pise mozda 

izdanje:xxxxxxx

aktivacija:xxxxxx

id proizvoda:xxxxxx

kljuc proizvoda:xxxxxxxx

i to je to nista drugo nema?

Možda misliš na ovo

Napravljen je update sa 8.1 na 10, vjerovatno kod nas je aktiviran pomoću digitalnog prava jer smo napravili update a ključ se vjerovatno ne prikazuje jer je sa 8.1, key mi je generisani onaj što ga svi imamo.

9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

ne ne,na jednom mi je normalno pise ono sa digitalnim a na drugom je ovo na slici

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Meni se ovaj zadnji major update ne moze instalirati. Kada sam rebootao racunalo kako bi se instaliralo, doslo je do odredenog postotka, ne znam tocno kojeg i racunalo se opet rebootalo. Kada se upalilo, javilo mi je poruku da nije uspjelo instalirati taj update. Probao sam jos jednom, ali opet nije uspjelo. Svi ostali updatei su se dosad normalno instalirati. Ako netko ima kakvo rjesenje, slobodno nek napise. Konfa je ova sto je pod "Moj PC".

EDIT: Sada mi ga vise niti ne nudi za instalirati kada provjeravam dostupna azuriranja. Kada upisem "ver" u CMD, javlja mi da koristim build 10.0.10240.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 19:10 (alen29).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bvb kaže...

ne ne,na jednom mi je normalno pise ono sa digitalnim a na drugom je ovo na slici

Moguće da ti na tom prikazuije id i ključ od 8.1, jer kada napraviš čistu instaaciju ms server ti automatski aktivira windows i vjerovatno zato i ne piše ključ, opet nisam siguran.

Provjeri da li su ti isti ključevi na oba oni generisani razlika je samo u izdanju windowsa i x64/x32
Bitno je da su aktivirani

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 19:24 (jigsaw5063).
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

taj kljuc sto mi prikazuje je genericki za windows 10 pro 64-bit kao sto ja imam,na showkeyplus mi prikazuje taj kljuc a na nekom drugom programu mi prikazuje neki drugi koji mi nece prihvatiti. radio sam sve isto kao i na drugom laptopu,jedino da probam cistu instalaciju mozda onda bude radilo.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bvb kaže...

taj kljuc sto mi prikazuje je genericki za windows 10 pro 64-bit kao sto ja imam,na showkeyplus mi prikazuje taj kljuc a na nekom drugom programu mi prikazuje neki drugi koji mi nece prihvatiti. radio sam sve isto kao i na drugom laptopu,jedino da probam cistu instalaciju mozda onda bude radilo.

Ne znam zašto te toliko zanima ali ako šta pomaže napravi backup tog sistema instaliraj novi čisti, kada se budeš uvjerio kakva je situacija tada možeš restore onaj backup što si ga sačuvao na drugu particiju ili usb stick/hdd

9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

volim biti siguran,probat cu clean install veceras pa cu vidjeti :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mrakky kaže...

zanimljivo, vidiš ja sam na glavnom pc izašo iz insidera i uvijek kad bi reinstalito win to je bilo dva puta kad je izašo prvi rtm nakon para dana sam napravio clean i normalno mi bio aktiviran sa tim mailom iz insidera i nakon nekog vremena sam opet ušo u insidere u fast ring i došo mi upgrade koji mi je podosta s_ebo komp pa sam opet napravio reinstal na normalnu rtm 10240 verziju i od tad nisam u insideru onda kad je došo regularni upgrade na novi build normalno mi upgrejdalo i evo upravo prije par min opet sevratio u slow ring jer kolko sam shvatil oni uprincipu nekaj prije dobe ugrade nego obični uzeri, tako da je to puno stabilnije nego u fast ringu i ostajem u slow ringu, đabe win i nekaj prije dobim build koji bu tak i tak za par dana svi ostali dobili, to sam napravil iz razloga kaj me bilo frka da ms nekaj ne prokuži pa da mi deaktivira win, a i nadam se da bu ista spika bila i s sljedečim win sam upgrade na ovaj koji bu bil tad, po mom mišljenju kome se neda piratske win imat najbolje opcija je bit u slow ringu, sve je stvar osobnog odabira, a ovo pitam gore za frenda jer mi čudno da ak primaju prijave, kak je onda nemoguče uć u insider program, a ak mu ne upali može reinstall napravit to bar traje kratko sa usba na ssd i aktivirat ga na drugačiji način.

ja sam insider od 10.03.2014

Ovo ti je otprilike moja priča: http://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_update/re-install-windows-10-insider-build/f14516aa-8af1-49a4-940d-73fe490dbe6c

Dok si prije 29.7.2015. reinstalirao probne buildove koristio se generički key koji je dopuštao reaktivaciju windowsa i na kraju besplatni update na 10240. I to sam napravio. I onda sam morao obrisati windowse i tu je kraj priči s "besplatnim" windowsima. Generički key već odavno ne radi, tako da je jedini legalni način koristiti neki key od Win 7 ili 8, ali na to još nisam spreman (a imam legalno kupljene windowse).

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 20:59 (BudalastoStvorenje).
15 godina
Windows 10 - općenito

A zašto je sad meni ovako nakon automatskog upgrejda na novi build?

Uprijašnjem buildu mi je tu sve bilo normalno i aktivirano!!!

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
andi.cro kaže...

.. sve bilo normalno i aktivirano!!!

kao što poruka kaže... pokušaj kasnije, par minuta, par sati.. aktivirat će se. (teoretski..) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
BudalastoStvorenje kaže...
mrakky kaže...

zanimljivo, vidiš ja sam na glavnom pc izašo iz insidera i uvijek kad bi reinstalito win to je bilo dva puta kad je izašo prvi rtm nakon para dana sam napravio clean i normalno mi bio aktiviran sa tim mailom iz insidera i nakon nekog vremena sam opet ušo u insidere u fast ring i došo mi upgrade koji mi je podosta s_ebo komp pa sam opet napravio reinstal na normalnu rtm 10240 verziju i od tad nisam u insideru onda kad je došo regularni upgrade na novi build normalno mi upgrejdalo i evo upravo prije par min opet sevratio u slow ring jer kolko sam shvatil oni uprincipu nekaj prije dobe ugrade nego obični uzeri, tako da je to puno stabilnije nego u fast ringu i ostajem u slow ringu, đabe win i nekaj prije dobim build koji bu tak i tak za par dana svi ostali dobili, to sam napravil iz razloga kaj me bilo frka da ms nekaj ne prokuži pa da mi deaktivira win, a i nadam se da bu ista spika bila i s sljedečim win sam upgrade na ovaj koji bu bil tad, po mom mišljenju kome se neda piratske win imat najbolje opcija je bit u slow ringu, sve je stvar osobnog odabira, a ovo pitam gore za frenda jer mi čudno da ak primaju prijave, kak je onda nemoguče uć u insider program, a ak mu ne upali može reinstall napravit to bar traje kratko sa usba na ssd i aktivirat ga na drugačiji način.

ja sam insider od 10.03.2014

Ovo ti je otprilike moja priča: http://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_update/re-install-windows-10-insider-build/f14516aa-8af1-49a4-940d-73fe490dbe6c

Dok si prije 29.7.2015. reinstalirao probne buildove koristio se generički key koji je dopuštao reaktivaciju windowsa i na kraju besplatni update na 10240. I to sam napravio. I onda sam morao obrisati windowse i tu je kraj priči s "besplatnim" windowsima. Generički key već odavno ne radi, tako da je jedini legalni način koristiti neki key od Win 7 ili 8, ali na to još nisam spreman (a imam legalno kupljene windowse).

zanimljivo, velim ti meni radi dakle onaj prvi ključ s kojim sam aktiviro w10 insider, baš prvi koji je došo imo sam neko vrijeme w10 insider pa su se kršili i onda sam prešel na 8.1 nazad i 4-5 bilda prije rtm-a stavil w10 insider niti sam moral aktivirat ni nikaj sam sam upisal mail sa kojim sam se prijavil u insidere i od tad su mi win aktivirani

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
17 godina
djigibao kaže...

Pitanja vezana za Insider bi trebala ici u temu predvidjenu za to ili...

Windows Insider Preview

da slažem se sa kolegom da trebaju insideri pisat u tu temu, ja sam ju napravio baš iz razloga da se ne mješaju rtm i insider bildovi i neka moderator zaljepi temu da bude vidljiva svakom insideru, jer ovdije je đušpajz!!!

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
11 godina
neaktivan
mrakky kaže...

zanimljivo, velim ti meni radi dakle onaj prvi ključ s kojim sam aktiviro w10 insider, baš prvi koji je došo imo sam neko vrijeme w10 insider pa su se kršili i onda sam prešel na 8.1 nazad i 4-5 bilda prije rtm-a stavil w10 insider niti sam moral aktivirat ni nikaj sam sam upisal mail sa kojim sam se prijavil u insidere i od tad su mi win aktivirani

Bit je u tome kada si to radio (instalirao tih 4-5 buildova nakon 8.1). 29.7. je bitan datum u toj priči. Niti ja nisam imao problema PRIJE izlaska rtm verzije.

15 godina
neaktivan
alen29 kaže...

Meni se ovaj zadnji major update ne moze instalirati. Kada sam rebootao racunalo kako bi se instaliralo, doslo je do odredenog postotka, ne znam tocno kojeg i racunalo se opet rebootalo. Kada se upalilo, javilo mi je poruku da nije uspjelo instalirati taj update. Probao sam jos jednom, ali opet nije uspjelo. Svi ostali updatei su se dosad normalno instalirati. Ako netko ima kakvo rjesenje, slobodno nek napise. Konfa je ova sto je pod "Moj PC".

EDIT: Sada mi ga vise niti ne nudi za instalirati kada provjeravam dostupna azuriranja. Kada upisem "ver" u CMD, javlja mi da koristim build 10.0.10240.

Skini ga sam 

http://ms-vnext.net/UpdateArchive/

14 godina
andi.cro kaže...

ili? 

15 godina
Gale92 kaže...
andi.cro kaže...

ili? 

Kaj ili ???

17 godina
Windows 10 - općenito

Pita te jel imas jogurt ver ili orgigi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Pa ak je bila vec aktivirana onda za MS nije yogurt makar sam je ja na placu ispod stola nabavio 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
andi.cro kaže...

Pa ak je bila vec aktivirana onda za MS nije yogurt makar sam je ja na placu ispod stola nabavio 

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
andi.cro kaže...

16 godina
andi.cro kaže...

- hmm.. da i ne.

-ovak to ide, MS tolerira nešto malo, unutar nekog (nikad definiranog) vremena, recimo mjesec.. i ne čekira stalno, jer bi to bilo nepotrebno, previše zahtijeva prema serveru i zagušenje ostalih juzera, updatea itd..

pa se može desiti da neki yogurt danas radi, možda i sutra kao genuine.. ali ako je yogurt tad će sigurno još jedan ID doć do MSovog servera.. i kad to MS odluči, desi se problem.

Tak da ne vrijedi pravilo, 'radilo je..'

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 13:26 (ihush).
11 godina
protjeran
I naravno tu i tam kroz update dodje dio zbog kojeg softvercic koji je dosad uspjesno zavaravao genuine procese odjednom vise nije efikasan. 😊

2 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...
I naravno tu i tam kroz update dodje dio zbog kojeg softvercic koji je dosad uspjesno zavaravao genuine procese odjednom vise nije efikasan. 😊

-identično kao AV-malware ... uptate i rizik od skiseljavanja yogurta. (kao i razlog zašto MS onemogućava juzeru isključivanje updatea, al ne sjete se to juzeri .. kad se umore od instalacije, vrati će se na sedmicu ili čak xp :) .. )

15 godina
Windows 10 - općenito

A godinama sam imao aktiviranu 7-micu sa automatskim updejtima i onda nadogradio na 10 kroz auto.update i sve je Štimalo do ovog zadnjeg builda!

A cudno je to Što kaže da se ne može povezati sa serverom da provjeri?!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Serveri preopterećeni... Strpi se. Meni je bilo aktivirano odmah (Win 8.1 -> clean install prvog TPa -> upgrade nekoliko TPova -> clean install i aktivacija RTMa van Insidera -> TH2 upgrade)

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
Windows 10 - općenito

da veliki sjeb za jogurtaše su napravili ovim updateom, mene jedino brine da neuvedu windows 365 ko sa offisom, e onda smmo u da nevelim di, al naravno da če se nač način zaobilažnja toga, jer im u intereesu da se čim više windows pc vrti

edit: ste promjetili da više u update history se ne prikazuje update od windows defendera, a uredno se updejta prek wu, ulovio jedan update, al nije vidljiv.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 16:14 (mrakky).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice