Procesori s dvije jezgre u mobitelima

poruka: 2
|
čitano: 1.203
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Procesori s dvije jezgre u mobitelima

Nova verzija Qualcommovog Snapdragon čipseta MSM8660 postiže taktove do 1,2 GHz i sadrži dvije procesorske jezgre. Trenutno najjači procesor koji se ugrađuje u mobilne telefone jest Snapdragon takta jednog GHz. Radi se procesoru s jednom jezgrom. Njime su opremljeni telefoni Nexus One i HTC Desire.

Nešto viši takt, a posebno dodatak još jedne jezgre će osnažiti računalne sposobnosti pametnih telefona. Prisutnost dvije jezgre će puno značiti za istovremeno izvođenje više aplikacija (multitasking). Novi Snapdragon sadrži i hardverske akceleracije za kodiranje i dekodiranje 1080p video zapisa te hardversku 3D akceleraciju. Vjerujemo da će proizvođači igara i aplikacija za pametne telefone znati iskoristiti ovu dodatnu snagu. U trenutku kada počne masovnije korištenje ovih procesora vjerujemo da će igre i aplikacije izgledati grafički atraktivnije.

Hardversko kodiranje videa visoke rezolucije će omogućiti telefonima da bez problema snimaju video visoke rezolucije i visoke kvalitete, kodiran naprednim codecima. Isti hardver će omogućiti i reprodukciju istog takvog videa na telefonu ili s telefona na televizorima.

 

Izvor : Tportal

Da je baba muško - deda bi bio gay
 
0 0 hvala 2
14 godina
offline
Procesori s dvije jezgre u mobitelima

pa i x10 isto ima snapdragon uz ova 2 mobitela... i think...

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice